Shutterstock 1481861966 Bentota
Forsidebilde kanskje
Shutterstock 2230702419 Pinnawela Elephant Orphanage mindre

Sri Lanka
Eventyrlige & eksotiske

Avreisedato

21.11.2024

Varighet

13 dager

Pris fra

31 900,-

Sri Lanka

For oss nordboere er vi i november kommet inn i den mørkeste årstiden. I år kan drømmen om en eksotisk utflukt før jul virkelig få vinger. Plussreiser utvider nå repertoaret og vi kan i år tilby en livgivende reise til vakre Sri Lanka i den Indiske hav. Vi kan love sol og varme og mange spennende og minnerike opplevelser.

Sri Lanka er et tropisk paradis, grønt og frodig over alt med vakker natur og dyreopplevelser, smilende mennesker, mange store kulturskatter, utrolig god mat og herlige strender. Hotellene er av høy mellomklasse (4*) og alle har svømmebasseng. Høres dette fristende ut? Les igjennom programmet og så er det ikke annet å gjøre enn å melde seg på i dag mens det enda er ledig plass.

Vi reiser sammen med hyggelige mennesker fra mange kanter av Norge og på denne turen bruker vi flyselskapet Emirates fra Dubai som bruker store, gode og ikke minst komfortable fly på denne reisen. Flyreisene tar noen timer med flybytte i Dubai begge veier. Med god komfort og gode, inkluderte måltider går turen raskt unna. Når vi er fremme på reisemålet vi turen gå i rolig og behagelig tempo. Vi starter og avslutter turen ved to av Sri Lanka’s beste badesteder med milevis med gyldne sandstrender og herlig badetemperaturer både i sjø og basseng. Den tiden vi blir på Sri Lanka er den beste mht f.eks. regn. Men vi er i tropene så det kan innimellom komme noen heftige, korte, tropiske regnskyll som bare frisker opp naturen og luften.

Du trenger kun å pakke lett sommertøy, badetøy, sandaler og en lett regnjakke. Resten av plassen i kofferten kan være til spennende innkjøp underveis.

Ross parmly 25230 unsplash

Dag 1: Torsdag 21. november

Oslo - Dubai

Avreise fra Gardemoen med Emirates kl. 14.10. Ankomst Dubai kl. 23.55.

Fra hotellet i Negombo
Fra hotellet i Negombo

Dag 2: Fredag 22. november

Dubai - Colombo - Negombo

Avreise Dubai kl. 02.40. Ankomst Colombo Internationale flyplass kl. 08.25.

Fra flyplassen kjører vi en liten sightseeing runde før innsjekk på hotellet. Vi besøker blant annet et lokalt marked og får et spennende besøk på norske Sporo’s Bibeltrykkeri som ligger nært flyplassen. Dette er etter hvert blitt en stor bedrift hvor biblene i hovedsak blir sponset fra Norge og distribuert gratis til mange land i Asia og Afrika. Vi er nå i overveiende Buddhistisk land så det er et lite under i seg selv med denne bedriften. Det blir nok et spennenende besøk.

Sri Lanka har også en del katolske og evangeliske kristne. Vi skal høre mer om dette underveis.

Vi avslutter denne lille formiddagsturen i feriebyen Negombo hvor vi skal bo 2 netter helt på stranden på gode Camelot Beach Hotel. Hotellet har et fint, grønt hageanlegg med basseng og solsenger. Ved vår første middag her vil vi fort oppdage at maten på Sri Lanka er av ypperste klasse, med en blanding av Asiatisk og Europeisk mat. De fleste måltider er buffet.

Middag
Negombo Beach
Negombo Beach

Dag 3: Lørdag 23. november

Negombo

Avslapping i hagen, ved bassenget eller rusletur langs stranden. Negombo er en livlig ferieby med et bredt utvalg av forretninger og restauranter.

Frokost Middag
Pinnawela Elephant Orphanage
Pinnawela Elephant Orphanage

Dag 4: Søndag 24. november

Negombo – Pinnawela - Sigiriya

Etter disse to avslappende dagene sjekker vi ut og begir oss nordover i landet til Pinnawela Elephant Orphanage. Landet har mange både tamme og ville elefanter og på dette stedet har de samlet elefantunger som har kommet bort fra moren, og andre elefanter om har vært skadet og som trenger hjelp. Vi får oppleve at mange, kanskje 20-30 fornøyde elefanter blir tatt med ned til elva for å bade, bli skrubbet og boltre seg i elva. Det er litt av et syn å stå og se på dette badelivet.

Videre gjør vi et stopp ved Dambulla Rock Cave, et av Sri Lankas mest kjente Unesco vernede attraksjoner. Kort tid etter dette stoppet kommer vi frem til Camelia Resort og Spa.

Ganske nært dette hotellet ligger Sigirya Rock Fortress som kanskje er den mest besøkte attraksjonen på hele Sri Lanka. Stedet var kjent allerede i antikken som oppholdsted for buddhistiske munker. Middag og overnatting på hotellet.

Frokost Middag
På vei opp til Sigiriya klippen
På vei opp til Sigiriya klippen

Dag 5: Mandag 25. november

Sigiriya – Matale – Kandy

I den svale morgenbrisen kan du bli med på en fin tur hvor vi går helt til topps på Sigiriya klippen. Underveis passerer vi restene av et godt planlagt kongepalass som inkluderer et huletempel og symetrisk anlagte bade- og renselses basseng, fontener og små sjøer. Dette er et av Asias eldste hageanlegg. Det er mange trapper opp, men med rimelig kondis så når vi toppen i løpet av 45 minutter. Mange nysgjerrige apekatter følger med på hva som foregår. På toppe, som kanskje er 200 m. over det øvrige terrenget får vi en storslagen utsikt over jungel landskapet rundt. Foruten en betagende utsikt er Sigiriya kanskje mest kjent for sine frodige veggmalerier vi passerer i en stor hule på veien opp. Om du tror denne morgenturen blir for strabasiøs går det fint an å bare sove litt lenger, slappe av ved bassenget eller ta en spa behandling på hotellet til de andre kommer tilbake.

Etter at alle har fått seg en god frokost går ferden videre gjennom flere små landsbyer hvor det myldrer av de små tuk-tuk taxiene. Vi ser små, private veitempel og overalt møtes vi av smilende og hyggelige mennesker. Etter et par timers kjøring stopper vi i en av krydderhagene i landsbyen Matale. Gjennom en interessant spasertur gjennom krydderhagen får vi, mens vi går, et interessant mini foredrag om den helsebringende effekten mange av disse plantene har. Mange brukes også i den kjente Ayurveda behandlingen. Vi får også anledning til å kjøpe flere av produktene de produserer her. Før vi kommer frem til dagens mål, Kandy stopper vi ved et batikk verksted hvor vi får sett den gamle prosessen med voks og plantefarger for å lage de flotteste mønster.

Vel fremme i Kandy sjekker vi inn på Thilanka Hotel. Hotellet har en fin beliggenhet litt oppe i åsen ovenfor byen og innsjøen som byen er bygd rundt. Sjøen er ca. 4 km i omkrets, omkranset av bebyggelse, rikt blomstrende trær, de omkringliggende fjellene og med den blå himmelen som speiler seg vakkert i sjøen. Sent på ettermiddagen besøker vi templet for Buddas «hellige tann», som er stedets store attraksjon. Her utføres daglig omfattende ritualer i tråd med gammel buddhistisk tradisjon. På ettermiddagen ser vi ofte prosesjoner av mennesker på vei inn med offergaver som for det meste består av blomster. Dette er et av de helligste stedene for buddhister og tiltrekker seg pilegrimer fra hele verden. Middag på hotellet.

Frokost Middag
Te plukkerske
Te plukkerske

Dag 6: Tirsdag 26. november

Kandy – Peradeniya – Nuwara Eliya

Dagens første stopp blir et besøk i Royal Botanical Garden som ligger rett utenfor Kandy by. Denne enorme hagen ligger hele 1540 m.o.h. og dekker et område på ca 150 mål. Her er det flere avdelinger med riktig eksotiske planter, trær og blomster. Det er også et stort orkide hus her med mer enn 300 orkide arter.

Vi fortsette så videre oppover i høyden og inn i landet. VI reiser gjennom et interessant kulturlandskap med sirlige rekker av teplanter hvor vi innimellom også kan se te plukkerskene med sine kurver på ryggen. Sri Lanka er jo svært kjent for sin te produksjon og står for 25% av verdens te produksjon. Underveis besøker vi en te fabrikk og får en guidet tur gjennom fabrikken for å få en liten innføring i hvordan de forskjellige te typene blir fremstilt. Vi får selvfølgelig også anledning til å smake og kjøpe med oss te av høy kvalitet for å ta med oss hjem.

Herfra fortsetter vi turen til Nuwara Eliya, som betyr «lysbyen», også kjent som byen med den evige våren. Her er luften ren og sval da vi nå er oppe i høyden på hele 1994 m.o.h. En av Asias fineste golfbaner ligger her ved den vakre Lake Gregory. Mens britene var på øya var Nuwara Elyia en kjent, såkalt «Hill station» hvor de oppholdt seg under den varmeste årstiden. Her oppe var det alltid godt å være. De bygde også noen flotte, fasjonable hoteller i det man kaller engelsk kolonistil. Sent på ettermiddagen sjekker vi inn på et av dem, det elegante og sjarmerende 5 stjerners Grand Hotel, i velholdt engelsk kolonistil. Middag og overnatting 2 netter. Her vil vi garantert få en helt fantastisk matopplevelse. Hotellet har en eksklusiv ny velværeavdeling med et fint innendørs basseng.

Frokost Middag
Grand Hotel i Nuwara Eliya
Grand Hotel i Nuwara Eliya

Dag 7: Onsdag 27. november

Nuwara Eliya

Vi har hele dagen til egen disposisjon. I dette området er det flere muligheter til å gå fine turer, bl.a. rundt den vakre innsjøen, besøke byparken og ikke minst markeder i sentrum av byen. Alt er i gåavstand fra hotellet. Hva med en ekte «English High Tea» på hotellet om ettermiddagen? Om kvelden blir det igjen en flott buffet middag på hotellet.

Frokost Middag
Enda mange elefanter på Sri Lanka

Dag 8: Torsdag 28. november

Nuwara Eliya – Yale nasjonalpark – Tissamaharama

Fra Nuwara Eliya går turen raskt nedover mot lavlandet og i løpet av ca 2- 3 timer har vi kommet ned til havnivået igjen. Turen går gjennom frodige jordbruksområder og her får vi se at man utnytter hver lille flekk til å dyrke nødvendige grønnsaker. På de siste milene frem til hotellet kan vi ofte treffe på elefanter som sluntrer langs veien. Etter innsjekking og kanskje en forfriskende dukkert i bassenget på hotellet drar vi ut på en spennende safari i Yale Nasjjonalpark. Yale er den mest beøkte og best utviklede nasjonalparken på øya, hvor vi finner stor spennvidde i dyrelivet. Det mest vanlige å få se er Kingfisher fugler, påfugler, elefant, flekket rådyr, bjeffende hjort, apekatter, krokodiller, sjakaler, leppebjørn, villsvin og bøffel. Om vi er riktig heldig så får vi sett leoparden. I vannhullene rundt om i parken kan vi se hvithalset stork og svartnakkestork, samt mange andre vakre fugler. Overnatting og middag på Mandara Rosen hotel.

Frokost Middag
Galle
Galle

Dag 9: Fredag 29. november

Tissamaharama – Galle – Balapitia – Bentota

På veien langs kysten gjør vi et stopp i Galle. Denne lille kystbyen, omkranset av høye beskyttelses-murer var på 1700 tallet sentrum for den store Hollandske virksomheten i landet. Majestetiske Galle fort bærer vitnespyrd om denne rike tiden. Galle er en av de best bevarte byene i Asia fra kolonitiden og står i dag oppført på Unescos verdensarvliste. Byen er godt vedlikeholdt og spennende å utforske med sin lavhus bebyggelse og mange små, koselige butikker. Vi tar oss god tid her og får også tid til å gå et stykke på den brede muren som omkranser byen. Etter dette stoppet kjører vi langs en fin kyststrekning. Kanskje får vi også sett noen av fiskerne som sitter og fisker fra sine høye påler de har satt ned i sjøen. I mange av landsbyene rundt om elvene i dette området foregår det kokos, kanel og maske produksjon.

Vi sjekker inn på strandhotellet Ekho Surf som ble nyopppusset så sent som i 2023. Hotellet ligger helt i første rekke langs stranda og alle får rom som vender ut mot stranda eller basseng.

Frokost Middag
Båttur på Bentota River
Båttur på Bentota River

Dag 10 og 11: Lørdag 30. november og Søndag 1. desember

Bentota

Vi avslutter Sri Lanka turen her med 3 herlige dager her ved stranda i Bentota. Vi har halvpensjon på hotellet og spiser både en god frokost og middag her. Hotellet har to store svømmebasseng med solsenger rundt.

Under oppholdet vil reiselederen, om ønskelig, arrangere noen småturer i området. En av de fine turene er en liten båttur på Bentota River, hvor vi kjører oppover og litt inn i landet med en motorbåt. Om vi er heldige kan vi se både svømmende varaner, ferskvanns krokodiller og mye fugler. Vi vil også få se mangrove trær og kjører gjennomen tunell av dem!

Eller kanskje du vil være med å besøke en lokal familie og drikke te med dem?

Vi kan også besøke et skilpadde-senter hvor de redder skadede havskillpadder og eggene deres.

Disse småturene betales på stedet for de som ønsker å bli med.

På første søndag i advent (1. desember) vil vi besøke en av de lokale katolske eller evangeliske kirkene og feire gudstjeneste sammen med dem. Det kan bli en fin avslutning på en interessant rundtur på vakre Sri Lanka.

Frokost Middag
Hotellet i Bentota
Hotellet i Bentota

Dag 12: Mandag 2. desember

Bentota - Colombo - Dubai

Vi får også mesteparten av denne dagen i ro ved hotellet før vi ca. kl. 21.30 reiser fra hotellet slik at vi kommer frem til flyplassen rett før midnatt. Vi sjekker inn og går om bord i Emirates flyet.

Frokost Middag
Smil over alt

Dag 13: Tirsdag 3. desember

Dubai - Oslo

Vi flyr med Emirates kl. 02.55. Ankomst Dubai kl. 05.55. Fly videre kl. 07.35, med ankomst Gardemoen kl. 12.00.

Besøk hos lokal familie
Besøk hos lokal familie
Lokal butikk
Lokal butikk
Lyst til å prøve
Herlige kvelder og solnedganger
Til ofring i templet
Til ofring i templet
Stranden i Bentota
Stranden i Bentota

Priser og betingelser

Pris fra 31 900,-

Tillegg for enkeltrom: 6 500,-

Tilslutning fra andre byer i Sør-Norge på forespørsel.

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flyreisen Oslo-Colombo t/r inkl. flyskatter
 • Alle overnattinger i dobbeltrom
 • Halvpensjon, frokost og middag hver dag på Sri Lanka.
 • Transport på Sri Lanka i henhold til oppsatt program
 • Norsk reiseleder som ved flere anledninger har ledet turer til Sri Lanka og kjenner landet godt
 • Lokal engelsktalende guide
 • Entrer til lokale severdigheter (Unntatt Sigiriya, betales på stedet av de som blir med opp på fjellet.)

Prisen inkluderer ikke

 • Forsikringer
 • Visum (50 USD pr. person)
 • Vaksiner
 • Drikke til maten, snack, øvrige måltider etter eget ønske
 • Tips til guide og sjåfør
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
21.11.2024 Oslo - Dubai 14:10 23:55 EK160
22.11.2024 Dubai - Colombo 02:40 08:24 EK650
03.12.2024 Colombo - Dubai 02:55 05:55 EK649
03.12.2024 Dubai - Oslo 07:35 12:00 EK159
 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr person

  Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  Avbestilles turen mellom 65 og 31 dager før avreise, kreves 50 % av turprisen

  Avbestilles turen mindre enn 31 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår er utformet i.h.t. Lov om Pakkereiser av 15.06.2018

  (“Pakkereiseloven”) utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukertilsynet samt Barne- og Familiedepartementets sine forskrifter til loven.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.