Skjermbilde Tobiassen jubileum 2
Acco 6 croppet
The megalim solar tower in Negev mindre pix

Spennende jubileumstur
- spesielt for deg som har vært i Israel før!

Avreisedato

21.04.2023

Varighet

11 dager

Pris fra

26 750,-

Fulltegnet

Spennende jubileumstur

Velkommen med på en rundreise som passer spesielt for deg som har vært i Israel før. Med Bibelen som guidebok og med bibelundervisning inn i den profetiske kontekst, starter vi rundreisen i Negevørkenen, fortsetter til Jerusalem og avslutter ved Middelhavet. Det blir besøk på mange nye steder. Vi blir med på Plussreisers Jubileumsfest, sammen med mange andre andre norske turvenner.

Høydepunkter på turen

 • Vi skal besøke mange nye steder, bl.a. med flere spennende opplevelser i ørkenen, besøk i den britiske interneringsleiren Atlit, det historiske og det moderne Akko og bibelske steder i Jerusalem. Vi er i landet når Israel feirer 75 år. Dette blir virkelig en festreise!
Last ned brosjyre (.pdf)
Flettet Challah

Dag 1

FREDAG 21. APRIL

Utreisedag; Norge – Israel
Velkommen med på vårtur til Israel! Vi reiser med TK fra Oslo, via Istanbul til Tel Aviv. (Gi beskjed ved påmelding om du ønsker tilknytning fra
annen flyplass.) På Ben Gurion flyplass i Tel Aviv blir vi møtt av vår buss som tar oss til vårt hotell i Petah Tikva, utenfor Tel Aviv. I kveld begynner sabbaten.

Ashdod mindre pix

Dag 2

LØRDAG 22. APRIL

Ashdod, Negevørkenen, Beer Sheva
Det er sabbat. Vi kjører til Ashdod og ser Karmels hus der. På veien sørover i Negev kjører vi, om mulig, innom Sderot, en by i dag på tretti tusen som ligger kun 1 km fra Gazagrensen. I denne byen tar de alle forhåndsregler angående sikkerhet. Mange raketter fra Gaza har rammet denne byen, vi vil se hvordan de har ordnet tilfluktsrom både i barnehager og på skolene.

The megalim solar tower in Negev mindre pix

Dag 3

SØNDAG 23. APRIL

Negevørkenen
Denne dagen skal vi oppleve mye spennende i ørkenen. Her erfantastiske jordbruksområder, vi vilse store arealer med solcelle-kraftverk «Mega Lim» og enorme drivhus med svært avanserte dyrkingsmetoder. I Ashalim har Exodus Nord et gjestehus som kalles "det hvite hus". Vi får se verdens eldste treskeplass, Israels eldste offerplass; «Tiger Temple», sanddyner som i Sahara ørkenen, Machtesh Ramon; verdens største krater av denne typen og Mitzpe Ramon med 2000 år gammel vannsisterne, midt ute i ørkenen m.m., ettersom tiden tillater.

Ein Gedi 18

Dag 4

MANDAG 24. APRIL

Dødehavet, Ein Gedi, Qumran, Jeriko, Jerusalem
Vi forlater ørkenområde og setter kursen mot Jerusalem. Vi legger turen om Dødehavet, hvor det blir anledning til et bad i dette spesielle hav som inneholder 10 ganger så mye salter og mineraler som Middelhavet. Her flyter du som en kork på grunn av havets høye saltinnhold. Vi vil besøke Davids kilder i Ein Gedi, før det blir et stopp i Qumran, hvor de fant de mange Dødehavsrullene. Vi legger turen innom Jeriko, verdens eldste by, hvor vi møter mye bibelhistorie. Tillater tiden det så kjører vi innom døperstedet ved Jordan elven. På kvelden er vi vel fremme i Jerusalem og vårt Hotell 7 Arches.

Dominus Flevit Jerusalem lysere

Dag 5

TIRSDAG 25. APRIL

Oljeberget, Getsemane, Davids- byen, Vestmuren, Jødiske kvarter
Denne dagen skal vi oppleve en del av de bibelske steder og vandre i Jesu fotspor. Vi begynner dagen på Olje-berget, der vi ser Jerusalem i morgensolen. Går videre ned til «Tårekirken», Dominus Flevit, hvor Jesus gråt over byen, og gjør et stopp i Getsemane hagen. Vi besøker Davidsbyen, hvor mye spennende historie i dag avdekkes, og jødenes helligste sted; Vestmuren, (hebraisk; Kotel), eller Klagemuren som den ofte kalles. Det blir også litt omvisning i det jødiske kvarter. I kveld begynner israelerne sin feiring av Israels Uavhengighetsdag! Det er virkelig verdt å få med seg livet og gleden i gatene.

Menora Knesset JLM 1

Dag 6

ONSDAG 26. APRIL

Menoraen, Yad Vashem, Jubileumsmarkering
Vi starter dagen med en tur opp til Knesset hvor vi ser den store syv-armede lysestaken; «Menoraen», som er Israels nasjonalsymbol. Så går turen til Holocaust museet, Yad Vashem, det nasjonale minnesmerket over de 6 millioner jødene som ble drept under andre verdenskrig. Et sterkt møte med en grufull del av vår historie. På ettermiddagen skal vi være med på Plussreiser sin markering og feiring av Israels 75 års dag. Jubileumsfesten blir ved Mahal Memorial (Burma Road) kl. 14 - 17. Det blir noe forfriskning under festen og gruppene reiser så tilbake til sine hotell til middag om kvelden.

Gravhagen
Gravhagen

Dag 7

TORSDAG 27. APRIL

Knesset, Betfage, Betania, Gravhagen, Genesis
Vi håper denne formiddagen å få besøke Israels nasjonalforsamling Knesset, hvor vi vil få en omvisning. Videre er målet å besøke Betfage og Betania med Lasarus grav. Vi skal også besøke Gravhagen (Gordons Golgata) hvor vi får omvisning og en nattverdstund i den fine hagen. Så skal vi oppleve Genesis, en beduinleir, hvor vi møter «Abraham» og får anledning til å ri på kameler. Vi spiser middag her og ser på solnedgangen over Judaørkenen. Vi avslutter kvelden med å se Jerusalem «by night» fra Oljeberget.

Cæsarea ved havet Hippodrom 1 mindre pix

Dag 8

FREDAG 28. APRIL

Cæsarea ved havet, Atlit, Haifa
Vi tar farvel med Jerusalem og setter kursen mot Cæsarea ved havet, som på Jesu tid var hovedsete for romerne. Her bodde Pontius Pilatus, og her satt Paulus som fange. Vi ser det romerske teateret, utgravningen av byen og akvedukten, her er mye spennende historie. Så besøker vi Atlit, en stor interneringsleir engelskmennene ordnet for de tusenvis av jøder som var på vei til Israel. En gripende historie, og tøff opplevelse for de mange jøder som hadde unnsluppet nazistene. Vi ankommer Haifa og vårt Hotel Leonardo Plaza, Haifa. I kveld begynner sabbaten.

Panorama view mt carmel mediteranian sea mindre

Dag 9

LØRDAG 29. APRIL

Akko, Karmelfjellet, Haifa
I dag skal vi besøke Akko, denne tidligere korsfarerbyen som er oppført av UNESCO på listen over verdens kulturarv. Ferden går videre opp til Muchraqa på Karmelfjellet hvor Elia seiret over Baals-profeter og bad om regn over landet. Vi ser utover Meggido-sletten, hvor det har vært mange store slag, men det venter et siste avgjørende slag, det store Harmageddonslaget som Åpenbaringen taler om. Vi kjører ned og ser utsikten over Haifa, og hvis det passer vil vi besøke Shmuel Aweida, pastor i Beit Eliahu menigheten.

Bønnebok og bønnesjal

Dag 10

SØNDAG 30. APRIL

Haifa
Dette blir en avslappingsdag, hvor den enkelte kan få nyte siste dagen i fred og ro. Vi har siste samling på kvelden med oppsummering, hilsninger og deler inntrykk sammen.

JLM 42

Dag 11

MANDAG 01. MAI

Hjemreisedag, Haifa – Oslo
Siste dag hvor vi skal sette kursen hjemover. Bussen henter oss på hotellet og kjører til flyplassen. Dagene har gått så alt for fort, vi sier farvel for denne gang og på gjensyn; Shalom v’lehitraot. Det blir tidlig avreise fra Haifa. Flyavg. kl. 08:30 fra Tel Aviv. Vi er i Oslo 16:55.

Noen kvelder blir det møte med sang, vitnesbyrd og Bibelundervisning

Priser og betingelser

Pris fra 26 750,-

Tillegg for enkeltrom: Kr. 12.400,- (begrenset antall)

Tilslutnings-billetter fra andre byer i Norge på forespørsel.

OVERNATTINGSTEDER
21-22/4 Hotel Prima Link, Petah Tikva
22-24/4 Hotel Leonardo, Beer Sheva
24-28/4 Hotel 7 Arches, Jerusalem
28/4-1/5 Hotel Leonardo Plaza, Haifa

Vi tar forbehold om eventuelt bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise.

Prisen inkluderer

 • Flyreisen t/r Oslo
 • Flyavgifter/oljetillegg kr. 2.225,- (per okt-22)
 • Hele rundreisen med alle utflukter etter programmet
 • Opphold i dobbeltrom på turistklassehoteller
 • Halvpensjon dvs. frokost og middag
 • Inngangsbilletter til alle besøkssteder slik det fremgår av dagsprogrammet
 • Middag i Genesis
 • Norsk reiseledelse
 • Norsktalende guide

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til maten
 • Tips til hotellbetjening, guide og sjåfør med ca. 90 USD pr. pers.
 • Enkeltromstillegg
 • Reise- og avbestillingsforsikring
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
21. April Oslo – Istanbul 11:20 16:15 TK1752
21. April Istanbul – Tel Aviv 19:45 21:55 TK 864
01. Mai Tel Aviv – Istanbul 08:30 10:50 TK 865
01. Mai Istanbul – Oslo 14:10 16:55 TK1753
NB! Tidendringer kan forekomme fram til avreise.
 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr person

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår er utformet i.h.t. Lov om Pakkereiser av 15.06.2018

  (“Pakkereiseloven”) utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukertilsynet samt Barne- og Familiedepartementets sine forskrifter til loven.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Legemiddelprofylakse mot malaria kan være aktuelt for enkelte land. For råd om myggstikkbeskyttelse og forebyggende legemiddelbehandling se: Malariaveilederen (Midtøsten og Nord-Afrika)

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine. MMR-vaksine før reisen?

  Helsemyndighetene i Saudi Arabia krever at alle pilegrimer til landet skal være vaksinert med meningokokk ACWY-vaksine. Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Les mer i Vaksinasjonsveilederen: Hep A, BCG, Rabies, Tyfoid, Hep B

  Forkortelser i tabellen for aktuelle reisevaksiner

  dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine, IPV: Poliomyelittvaksine, Hep A: Hepatitt A-vaksine, Hep B: Hepatitt B-vaksine, Rab: Rabiesvaksine, Tyf: Tyfoidvaksine, BCG: Tuberkulosevaksine, MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine, Influensa: Sesong influensavaksine.


  Aktuelle reisevaksiner

  Tabell 2. Aktuelle reise vaksin

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV*
  HEP A

  dTP-IPV*
  Hep A
  (Hep B)
  (Rab)
  (Tyf)

  Israel

  dTP-IPV*
  IPV***

  dTP-IPV*, IPV***,(Hep A), (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  . IPV: Poliomyelittvaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  *** Poliovaksinasjon ved opphold i land med polioutbrudd: WHO krever at personer som har oppholdt seg over 4 uker i land med risiko for å eksportere vaksinederivert poliovirus type 3 skal ha fått poliovaksine mellom 4 uker og 12 måneder før man forlater landet. Dette må dokumenteres med internasjonalt vaksinesertifikat. Gjelder for personer i alle aldre, også barn, selv om de etter norsk program anses som fullvaksinerte. Gjelder per i dag for Israel.

  Vaksinederivert polio type 3 ble påvist i Jerusalem, Israel i mars 2022 hos et uvaksinert barn med nyoppståtte lammelser. Vaksinasjonskampanjer er iverksatt i Jerusalem for barn mellom 6 uker og 10 år.  Vaksinasjonsdekningen i landet er høy, men det er noen undervaksinerte befolkningsgrupper. WHO understreker at det er viktig å sørge for oppdatert polio-vaksinering ved reiser til Israel.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/