Sist oppdatert 11. august, kl. 11:32

Informasjon vedrørende coronavirus

Sor Afrika Safari Elefanter Shutterstock 221039452
Sor Afrika Robben Island
Sor Afrika Krugerparken Shutterstock 121435930

Sør-Afrika med safari
Bli med til et av verdens mest storslåtte og interessante land

Avreisedato

18.02.2022

Varighet

11 dager

Pris fra

30 810,-

Sør-Afrika med safari

I løpet av disse dagene får du oppleve Johannesburg, hvor du blant annet får innblikk i apartheid og mer forståelse for den enorme betydning Nelson Mandela har hatt for landet. Det blir selvsagt safari for å få med seg det ubeskrivelige, rike dyrelivet samt besøk i Cape Town med Robben Island, Kapp det gode håp og vindistriktet. Dette blir en drømmereise der minnene vil være med deg for alltid!

Høydepunkter på turen

 • Safari
 • Robben island
 • Johannesburg
 • Kapp det gode håp
 • Table Mountain
 • Cape Town
Last ned brosjyre (.pdf)
Flypaavei

Dag 1

Fredag 18. februar: Oslo - Doha

Avreise fra Norge, Oslo kl. 15.55, ankomst Doha kl. 00.30.

Sor Afrika Johannesburg Shutterstock 188372060

Dag 2

Lørdag 19. februar: Doha - Johannesburg

Avreise fra Doha kl. 02.10. Vi lander i Johannesburg kl. 10.05. Her venter bussen og vår lokale guide. Vi veksler penger og begynner med en gang på sightseeing – ut på tur! Vårt første besøk blir på Gold Reef City i Johannesburg. Vi besøker en av de eldste gruvene i byen, vi får innblikk i gullgraving.
Heisen tar oss ned hele 220 meter (selvsagt frivillig!), slik at vi får oppleve hvordan det er å være gruvearbeider for en kort stund. Vi blir også underholdt av dansende siyagida-afrikanere. Dagens lunsj spiser vi ved Moyo Zoo Lake, og det blir overnatting i Johannesburg på Hotel Peermont Metcourt hvor vi skal bo to netter. Etter å ha sjekket inn, så blir det felles buffetmiddag på restaurant Rosetta i samme kompleks som hotellet.

Lunsj Middag
Sor Afrika Soweto Johannesburg2

Dag 3

Søndag 20. februar: Soweto - Pretoria - Johannesburg

Etter frokost kjører vi til Soweto, en by som var på alles lepper før revolusjonen og som regnes som den fargede befolkningens høyborg. Byen har 3.5 millioner innbyggere. Vi besøker Frihetsplassen, Hector Pieterson-museet og huset hvor Nelson Mandela vokste opp og bodde. Deretter tar vi en sightseeing rundt i byen og besøker bl.a. den eneste veien i verden hvor to mottakere av Nobels Fredspris har bodd (Nelson Mandela og Desmond Tutu). Det blir lunsj på restaurant Sakhumzi i Soweto før vi setter kursen nordover til hovedstaden Pretoria hvor vi ser Church Square med det gamle Parlamentet, Justispalasset og den imponerende Union Building. På veien tilbake til hotellet i Johannesburg, besøker vi Voortrekkermonumentet og museet der. Om kvelden samles vi rundt
middagsbordene i restauranten Tribes.

Frokost Lunsj Middag
Sor Afrika Safari Kruger Sebra Shutterstock 226021624

Dag 4

Mandag 21. februar: Johannesburg - Mabula Lodge

I dag setter vi oss i bussen og kjører nordover på hovedveien N1. Etter cirka to timer ankommer vi Mabula Game Lodge hvor de venter oss med lunsj. Vi sjekker inn på rommene og senere på ettermiddagen begynner vår «gamedrive-safari» med de første opplevelsene av det fantastiske dyrelivet! Safarien pågår frem til cirka kl. 18.30, før det blir retur til lodge’n for middag og overnatting.

Frokost Lunsj Middag
Kzn Game 1

Dag 5

Tirsdag 22. februar: Safari

Allerede før frokost drar vi ut på savannen for å se på dyrene igjen. Vi er på jakt etter «the big five» – elefant, neshorn, leopard, bøffel og løve. Men det er også mye annet å se, blant annet høyreiste sjiraffer, stripete sebraer og spretne antiloper. For en spennende opplevelse en safari er! Her er ingenting iscenesatt eller tilrettelagt, og du vet aldri hva du får se. Vi er tilbake på lodge’n til frokost og tar det med ro frem til lunsj. Det blir safari om ettermiddagen også. Nye store opplevelser venter! Vi drar ca. kl. 16.00 og utforsker dyrelivet før vi igjen samles til hyggelig middag om kvelden.

Frokost Lunsj Middag
Bo Kaap

Dag 6

Onsdag 23. februar: Mabula - Johannesburg - Cape Town

De mest ivrige rekker en ny safari før frokost. Deretter setter vi kursen tilbake til Johannesburg og direkte til flyplassen for avreise til nydelige Cape Town. Her venter mange gode opplevelser de kommende dagene også! Mange regner Cape Town som en av de aller vakreste byene i verden. Fargene og de naturlige kulissene med havet og Table Mountain, bidrar i høyeste grad til at dette er en særdeles vakker by. På flyplassen i Cape Town venter bussen som tar oss til Sunsquare Cape Town City Hotel hvor vi skal bo fire netter. Vi nyter den første kvelden sammen med middag i hotellets restaurant.

Frokost Middag
Cape Peninsula 8

Dag 7

Torsdag 24. februar: Kapp det gode håp

Etter frokost setter vi kursen mot Kapp det gode håp i et meget vakkert naturlandskap. Før vi ankommer det syd vestligste stedet i Afrika, der
Atlanterhavet møter Det indiske hav, skal vi på en kort selsafari med båt fra Hout Bay og ut til Seal Island (værforbehold). Kapp det gode håp er i dag et naturreservat med en sammensatt flora og et meget rikt dyreliv. Turen går så østover til Simons Town hvor en hummerlunsj venter på oss på Fish Hoek Galley Seafood Restaurant. Vi tar fjellbanen opp til Cape Point og nyter den herlige utsikten. Det stedlige fyrtårnet er verdens kraftigste og sender en lysstråle tilsvarende 19 millioner stearinlys utover havet! Herfra går turen til pingvin-kolonien ved Boulders Beach. De artige «smokingkledde» sjarmørene er alltid morsomme å se på! Vi returnerer så til Cape Town. Kveldens middag spiser vi sammen på Greek Fisherman Restaurant på Waterfront som er Cape Towns livlige shopping- og restaurantdistrikt ut mot havet på byens vestkant.

Frokost Lunsj Middag
Table Mountain

Dag 8

Fredag 25. februar: Vakre Cape Town

Cape Town er den eldste byen i Sør-Afrika og regnes som landets politiske hovedstad. Den ligger fantastisk til ved sjøen, og ja, den er utvilsomt en av de vakreste byene i verden. Vi tar tau-banen opp på Table Mountain ca. 1100 moh (værforbehold), der utsikten kort og godt er formidabel! Vel nede igjen tar vi en liten sightseeing i byen, blant annet til et av de eldste områdene, Bo’kaap eller Malay-kvarteret.

Området har i dag rundt 6000 inn-byggere, vesentlig muslimer. Her finnes en blanding av øst og vest, de fleste er etterkommere etter tidligere slaver hentet fra både Afrika og Asia. Hit kom en broket blanding av kriminelle, lærde, dyktige håndverkere og kunstnere, samt religiøse ledere. Husene er lave og fargerike med en herlig Kardemomme by følelse. Etterpå avslutter vi ved Waterfront med sine restauranter, kafeer og butikker. I dag er dagen for å nyte det som
Cape Town har å by på, og selv velge hvor lunsj og middag skal nytes. Reiseleder gir selvsagt forslag og tilbud om å spise samlet for dem søm ønsker det.

Frokost
Stellenbosch 6

Dag 9

Lørdag 26. februar: Cape Town med vindistriktet

Etter frokost setter vi kursen mot Stellenbosch og vinområdet i Sør-Afrika. Dette området er velsignet av naturen på flere måter, og de edle dråpene som dyrkes her har de beste vekstvilkår og gir vin av ypperste kvalitet. Omgivelsene er elegante og vakre, og her blomstrer Sør-Afrikas rike mat- og vinkultur. Vi skal selvsagt besøke en vingård, vi velger oss Simonsig Wine Estate ved foten av Simonsberg-fjellene (www.simonsig.co.za) før vi returnerer tilbake til Cape Town hvor vi skal ta båt til Robben Island, der lands-faderen Nelson Mandela satt fengslet i over 20 år.

Dette er et meget viktig aspekt av landets historie. På Robben Island får vi et interessant møte det gamle høy-sikkerhets fengslet og vi får møte en tidligere politisk fange som satt fengslet der. Det blir også en liten rundtur i buss ute på selva øya, før vi returnerer med båten. Dagens lunsj blir tilrettelagt, men er ikke inkludert. Om kvelden blir det tilbud om å være med til Gold Restaurant (www.goldrestaurant.co.za) Dette koster kr 590,- ekstra (transport + middag med show) ved minimum 10 deltagere. Kryss av ved påmelding om du ønsker å være med på dette.

Frokost
Sjiraff I Solnedgang

Dag 10

Søndag 27. februar: Fridag og hjemreise

Siste dagen er til egen disposisjon i Cape Town. Butikkene er åpne på Waterfront, så det er absolutt mulighet for den siste shoppingrunden før ferden går ut mot flyplassen ca. kl. 16.00. Avreise Cape Town kl. 18.50.

Frokost
Sør-Afrika: Cape Town
Sør-Afrika: Cape Town

Dag 11

Mandag 28. februar: Ankomst Norge

Vi ankommer Doha kl. 06.00, avreise Doha kl. 09.00. Ankomst Oslo kl. 13.55.

Cape Peninsula 2
Boulders Pingviner
Cape Peninsula 4
Township
Vindistriktet Thelema
Nelson Mandela Statue
Lions Head Mot Cbd

Priser og betingelser

Pris fra 30 810,-

Tillegg for enkeltrom: 5240,-

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flyreise Oslo - Johannesburg med retur fra Cape Town.
 • Innenriksfly Johannesburg - Cape Town.
 • All felles lokal transport i Sør Afrika.
 • Overnatting i dobbeltrom inkludert frokost.
 • 5 lunsjer og 6 middager.
 • Inngangspenger til severdighetene som er nevnt i programmet.
 • Engelsktalende lokal guider.
 • Norsk reiseleder.

Prisen inkluderer ikke

 • Reise- og avbestillingsforsikring.
 • Enkeltromstillegg, 5 240,-
 • Tips til guide, sjåfør, hoteller og restauranter
 • Andre måltider som ikke står som inkludert.
 • Drikke
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
18. februar Oslo - Doha 15.55 00.30 +1 QR176
19. februar Doha - Johannesburg 02.10 10.05 QR1363
27. februar Cape Town - Doha 18.50 06.00 +1 QR1372
28. februaer Doha - Oslo 09.00 13.55 QR175
 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler:

  - Avbestilles turen innen 66 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr 3000,- pr. person.
  - Avbestilles turen mellom 65 og 51 dager før avreise kreves 50% av turprisen.
  - Avbestilles turen mindre enn 50 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. Plussreiser kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår
  Plussreiser sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  Plussreiser forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsette hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av reiseleder, droppe severdigheter/besøkssted o.l. Plussreiser kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca. 5 uker før avreise.

  På reiser i enkelte land kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling
  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte Plussreiser sine kontor eller til våre salgsrepresentanter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med to-delt faktura fra Plussreiser. En del for depositum og en del for hovedbeløpet (Er påmelding senere enn 7 uker før avreise betales hele turen under ett).

  Forbehold om prisendringer
  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsette avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Plussreiser er ikke ansvarlig for forsinkelser som skyldes endrede rutetider eller andre forhold.

  Avbestillings- og reiseforsikring
  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen. De fleste har en avbestillingsforsikring i selve reiseforsikringen sin.

  Avbestillingsforsikring kjøpt hos Plussreiser må bestilles ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositum er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris på avbestillingsforsikring er 5% av turpris, minimum kr. 500.
  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Gyldig pass
  Passet skal være gyldig minst 6 måneder etter hjemkomst. Deltakere med pass som går ut kort tid etter turen kan risikere å bli holdt igjen i Norge av flyselskapet.

  Det er svært viktig at det navnet som står på flybilletten din er helt lik det navnet som står i passet ditt. Gi oss derfor beskjed snarest om navnet/ene i regningen som er vedlagt ikke er stavet likt slik det står passet/ene.

  Visum
  Mange av de landene vi reiser i krever visum ved innreise. De fleste landene selger dette visumet på flyplassen ved ankomst, men i noen tilfeller må det søkes på forhånd. Skal du på en tur hvor du må søke visum får du tydelig beskrivelse av søknadsprosessen av oss ca. to måneder før, når vi sender ut informasjonsheftet. Gi oss beskjed om du ikke reiser med et norsk pass. Det kan være andre visumregler for ditt statsborgerskap til det aktuelle reisemålet.

  Helse og vaksiner
  Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor/helsestasjon eller fastlege i god tid før avreise. Her vil du få råd om hvilke vaksiner du trenger til det området du skal reise til. Ta gjerne med reiseruten din. Plussreiser gir kun generelle råd om vaksinasjoner, og siden man kan ha forskjellige behov for vaksiner må dette håndteres av den enkelte. Når du tar vaksinene, så vil du få et vaksinasjonskort om du ikke har det fra før. Vaksinasjonskortet skal du ta med på turen. Skal du til et område med malaria, må du ta malariaforebyggende medisiner.

  For anbefalinger om vaksiner, se informasjon fra Folkehelseinstituttet, linken finner du på https://www.fhi.no/sv/vaksine/...

  Vær obs på at det kan komme krav om dokumentasjon av vaksine for Covid-19 og/eller negativ Covid-19 test rett før avreise.

  Noen fysiske plager kan bli bedre i varmere land, andre kan bli verre. Deltakere må ha normalt god fysisk/psykisk helse. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding.

  Diett
  Vi prøver å imøtekomme de behovene som meldes, så har du spesielle hensyn til diett, gi oss beskjed.

  Klager
  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til Plussreiser innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.