Durban 2
Sor Afrika Krugerparken Shutterstock 121435930
Sør Afrika adm bygget front

Sør-Afrika 2023
Dugnadstur til

Avreisedato

18.05.2023

Varighet

14 dager

Pris fra

19 950,-

På forespørsel

Sør-Afrika 2023

Turen for deg som ønsker å ta et fysisk tak med dugnadshender for å få i gang igjen utdanningen på presteskolen i Umphumulo. Det blir ikke bare jobbing på turen vi skal også være turister, besøke havnebyen Durban og oppleve Zafari. Vi tar også en tur innom Eshowe der det er samlet mye spennende misjonshistorie, første norske misjonsstasjonen i Zululand. Det var her biskop Schreuder kom som første hvite mann inn hos Zuluene.

Årstid/værtype:

Høst i Sør-Afrika er april til mai. Det er generelt varmt og tørt med dagene blir kortere og temperaturen faller ettersom det kommer nærmere vinteren. KwaZulu Natal har et subtropisk klima og er fortsatt varmere enn noen av de andre provinsene, da den ligger nærmere havet. - Temperaturen i Kwazulu Natal i mai er komfortable med ca 14 grader om natten og opp mot 24 grader om dagen.

Denne turen går i samarbeid med:

Dag 1: Torsdag 18. mai

OSLO - DUBAI

Avreise med Emirates fra Gardermoen kl. 14.30. Ankomst Dubai kl. 23.20

Overnatting på hotell ved flyplassen i Dubai, Holiday inn Express Dubai Airport


Middag

Dag 2: Fredag 19. mai

DUBAI - DURBAN - UMPHUMULO

Tidlig avreise fra hotellet.
Flyavgang fra Dubai med Emiraes kl. 10:15, ankomst Durban kl. 16.35.
Buss til Umphumulo, ankomst ca. Kl. 20:00
Overnatting og middag på presteskolen i Umphumulo hvor vi skal bo og spise de neste dagene.

Frokost Lunsj Middag

Dag 3: Lørdag 20. mai

UMPHUMULO

Omvisning på tomta Umphumulo og se på bygningene som skal pusses opp. Middag på presteskolen om kvelden.

Frokost Lunsj Middag

Dag 4: Søndag 21.mai

UMPHUMULO

10:00 Gudstjeneste Umphumulo kirke

Lunsj på egenhånd.

Etter lunsj blir det Sightseeing Eshowe:

Eshowe Fort Nonqayi historiske museum – Museet er spesielt viktig fordi det huser ganske mye historie om det norske misjonsarbeidet i områdene Zululand, det er bilder av de første misjonærer og utstyr de brukte til sitt misjonsarbeid.

Dersom det blir tid så skal vi besøke KwaMondi Mission - en av de første misjonsstasjonene for de norske misjonærene, oppkalt etter en norsk misjonsprest. Stedet hvor en av de første zuluene konerter ved navn Maqhamusela Khanyile led martyrdøden

Middag på presteskolen.

Frokost Middag

Dag 5-8: Mandag 22. - Torsdag 25. mai

Dugnadsarbeid

Frokost Lunsj Middag

Dag 9: Fredag 26.mai

UMPHUMULO - HLUHLWE

Dugnadsarbeid frem til lunsj. Etter lunsj forlater vi Umphumulo og reiser med buss til Hluhlwe- Imfolozi Game Park, Big 5 game park.
Overnatting på Rhino River Lodge. Middag på lodgen om kvelden.

Frokost Lunsj Middag

Dag 10: Lørdag 27. mai

HLUHLWE - DURBAN

Etter frokost på hotellet er det tid for safari. Videre skal vi Besøke en Zulu landsby -organisert ved South Eastern Diocese (SED) - ELCSA.
Lunsj på egenhånd.
Innsjekk på Premier Hotel Umhlanga hvor vi skal bo i tre netter. Middag på hotellet om kvelden.

Frokost Middag

Dag 11: Søndag 28. mai

DURBAN

Gudstjeneste i Durban.
Ettermiddagen til egen disposisjon.
Felles middag på hotellet om kvelden.

Frokost Middag

Dag 12: Mandag 29. mai

DURBAN

Dagen til egen disposisjon.
Shopping muligheter, Oceans mall & Gateway mall
Felles middag på hotellet om kvelden.

Frokost Middag

Dag 13: Tirsdag 30. mai

DURBAN - DUBAI

Mulighet for båtcruise før avreise. (ikke inkludert). Avreise med buss fra hotellet til flyplassen om ettermiddagen.

Flyavgang med Emirates fra Durban kl 18.40, ankomst Dubai kl 05.00 (neste dag).

Frokost Middag

Dag 14: Onsdag 31.mai

DUBAI - OSLO

Flyavgang fra Dubai kl 07.25. Ankomst Oslo kl 12.30.

Frokost
Sør Afrika Umphumulo studentboligene
Sør Afrika Umphumulo kapellet utvendig
Sør Afrika Umphumulo gjestehus
Kapellet innvendig
Durban 2
Sor Afrika Safari Kruger Sebra Shutterstock 226021624

Priser og betingelser

Pris fra 19 950,-

Tillegg for enkeltrom: Kr 3400

OVERNATTINGSSTEDER:

18.-19. mai: Holiday inn Express Dubai Airport

19.- 26. mai: Teologisk senter Umphumulu – enkel leirstedstandard på gjestehuset

26.-27. mai: Rhino River Lodge

27.-30. mai: Premier Hotel Umhlanga

Prisen inkluderer

 • Fly Oslo – Durbab tur/retur inkl flyskatt (kr 949, kan endre seg)
 • 12 overnattinger i dobbeltrom m/ frokost
 • 11 middager
 • 6 lunsjer
 • Mat på flyvningene
 • Transport iht. programmet
 • Reiseledertjenester

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til måltidene
 • Tips
 • Forsikringer
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
18.05.2023 Oslo - Dubai 14:30 23:20 EK160
19.05.2023 Dubai - Durban 10:15 16:35 EK775
30.05.2023 Durban - Dubai 18:40 05:00 +1 EK776
31.05.2023 Dubai - Oslo 07:25 13:30 EK159
 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler:

  - Avbestilles turen innen 66 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr 3000,- pr. person.
  - Avbestilles turen mellom 65 og 51 dager før avreise kreves 50% av turprisen.
  - Avbestilles turen mindre enn 50 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. Plussreiser kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår
  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 01.07.2018, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling
  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte Plussreiser sine kontor eller til våre salgsrepresentanter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med to-delt faktura fra Plussreiser. En del for depositum og en del for hovedbeløpet (Er påmelding senere enn 7 uker før avreise betales hele turen under ett).

  Forbehold om prisendringer
  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsette avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Plussreiser er ikke ansvarlig for forsinkelser som skyldes endrede rutetider eller andre forhold.

  Avbestillings- og reiseforsikring
  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen. De fleste har en avbestillingsforsikring i selve reiseforsikringen sin.

  Avbestillingsforsikring kjøpt hos Plussreiser må bestilles ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositum er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris på avbestillingsforsikring er 5% av turpris, minimum kr. 500.
  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  PassVær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Det er svært viktig at det navnet som står på flybilletten din er helt lik det navnet som står i passet ditt. Gi oss derfor beskjed snarest om navnet/ene i regningen som er vedlagt ikke er stavet likt slik det står passet/ene.

  Visum
  Mange av de landene vi reiser i krever visum ved innreise. De fleste landene selger dette visumet på flyplassen ved ankomst, men i noen tilfeller må det søkes på forhånd. Skal du på en tur hvor du må søke visum får du tydelig beskrivelse av søknadsprosessen av oss ca. to måneder før, når vi sender ut informasjonsheftet. Gi oss beskjed om du ikke reiser med et norsk pass. Det kan være andre visumregler for ditt statsborgerskap til det aktuelle reisemålet.

  Helse og vaksiner
  Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor/helsestasjon eller fastlege i god tid før avreise. Her vil du få råd om hvilke vaksiner du trenger til det området du skal reise til. Ta gjerne med reiseruten din. Plussreiser gir kun generelle råd om vaksinasjoner, og siden man kan ha forskjellige behov for vaksiner må dette håndteres av den enkelte. Når du tar vaksinene, så vil du få et vaksinasjonskort om du ikke har det fra før. Vaksinasjonskortet skal du ta med på turen. Skal du til et område med malaria, må du ta malariaforebyggende medisiner.

  For anbefalinger om vaksiner, se informasjon fra Folkehelseinstituttet, linken finner du på https://www.fhi.no/sv/vaksine/...

  Vær obs på at det kan komme krav om dokumentasjon av vaksine for Covid-19 og/eller negativ Covid-19 test rett før avreise.

  Noen fysiske plager kan bli bedre i varmere land, andre kan bli verre. Deltakere må ha normalt god fysisk/psykisk helse. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding.

  Diett
  Vi prøver å imøtekomme de behovene som meldes, så har du spesielle hensyn til diett, gi oss beskjed.

  Klager
  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til Plussreiser innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.