Scandic Holmenkollen Park Hotel

Sommertur til Østlandet
Oslo, Telemarkskanalen og Prøysen

Avreisedato

03.07.2019

Varighet

7 dager

Pris fra

11 450,-

Sommertur til Østlandet

Opplevelser i og rundt vår egen flotte hovedstad. Med båttur på Telemarkskanalen, Oscarsborg festning og besøk i Prøysenhuset blir det historie, kultur og natur på hjemmebane når vi legger turen til Østlandet.

Høydepunkter på turen

 • Det norske slott
 • Operaen i Oslo
 • Holocaustmuseet på Bygdøy
 • Norsk folkemuseum
 • Eidsvollsbygningen
 • Prøysenhuset
 • Båttur på Telemarkskanalen
 • Oscarsborg festning
Last ned brosjyre (.pdf)
Sluser i Telemarkskanalen
Sluser i Telemarkskanalen

Vi skal bo godt på Holmenkollen Park Hotel med panoramautsikt over hovedstaden vår i 6 netter. Herifra blir det daglige utflukter med buss. Om kveldene samles vi til middag og samling på hotellet.

Vi gjør oss kjent i Oslo med lokalguide og får omvisning både på slottet og på operaen. På Bygdøy skal vi besøke Holocaustmuseet der utstillingen gir en helhetlig fremstilling av de norske jødenes skjebne under 2. verdenskrig. Her finner vi også Norsk Folkemuseum der vi bl.a. ser Hans Nilsen Hauges fengsel og et av landets eldste bedehus.

På dagsutflukt nordover skal vi innom Eidsvollbygningen som ble restaurert til grunnlovsjubileet i 2014. Vi kjører videre til Rudshøgda. Her får vi en guidet omvisning i Prøysenhuset, som ligger rett ved den gamle husmannsplassen Prøysen, og som er et nasjonalt kulturhus til ære for Alf Prøysen.

Vi skal også ha dagsutflukt til Telemark og bli med på en fantastisk båttur på Telemarkskanalen. Vi går på båten i Ulefoss og får en halvannen times båttur til Vrangfoss. Her spiser vi lunsj på den sjarmerende kafeen “Slusemesterens Veranda» før vi tar samme vei tilbake igjen til Ulefoss.

Siste dag kjører vi til Drøbak og tar båten ut til Oscarsborg festing midt i Drøbaksundet. Festningen er mest kjent for senkningen av den tyske krysseren Blücher i 1940. I dag er den militære virksomheten lagt ned, og festningen er åpen for sivile.

Turen til og fra Oslo går i samkjøring med andre Plussreiserturer og har avreise fra Ålesund, Trondheim, Bergen, Haugesund, Stavanger, Sørlandet og Telemark. Mulig med påstigning andre steder langs ruten på vei til Oslo.

Eidsvollbygningen
Eidsvollbygningen
Operaen i Oslo
Operaen i Oslo
Båttur på Telemarkskanalen
Båttur på Telemarkskanalen
Telemarkskanalen
Telemarkskanalen
Rådhuset i Oslo
Rådhuset i Oslo
Telemarkskanalen
Telemarkskanalen
Prøysentunet
Prøysentunet
Båttur på Telemarkskanalen
Båttur på Telemarkskanalen
Eidsvollbygningen
Eidsvollbygningen
Telemarkskanalen
Telemarkskanalen
Villa Grande på Bygdøy
Villa Grande på Bygdøy
Telemarkskanalen
Telemarkskanalen

Priser og betingelser

Pris fra 11 450,-

Tillegg for enkeltrom: 2250,-

Bestill

Prisen inkluderer

 • Bussturen i god turistbuss
 • 6 overnattinger med frokost
 • 7 middager
 • 1 lunsj
 • Inngangspenger, båtbilletter og guidede turer i henhold til program

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til maten
 • Betingelser for denne turen

  Vilkår A

  Avbestillingsregler

  Ved avbestilling gjelder følgende regler:

  ·         Avbestilles turen innen 6 uker før avreisedato, belastes kun et gebyr på kr 500,-

  ·         Avbestilles turen mellom 6 uker og 15 dager før avreise, tilbakebetales ikke depositum

  ·         Avbestilles turen mindre enn 15 arbeidsdager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kan 100% av turprisen kreves inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

   

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på  ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,- 

  Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må passet være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.