Sist oppdatert 26. mars, kl. 16:57

Informasjon vedrørende coronavirus

Eidsvollbygningen
Oscarsborg festing
Scandic Holmenkollen Park Hotel

Sommertur til Østlandet
Oslo og områdene rundt

Avreisedato

30.06.2021

Varighet

7 dager

Pris fra

11 750,-

Sommertur til Østlandet

Opplevelser i og rundt vår egen flotte hovedstad. Med mellom annet besøk på Slottet, Eidsvollsbygningen, Oscarsborg festning og Prøysenhuset blir det historie, kultur og natur på hjemmebane når vi legger turen til Østlandet.

Høydepunkter på turen

 • Det kongelige slott
 • Eidsvollsbygningen
 • Oscarsborg festning
 • Prøysenhuset
 • Bogstad gård
 • Norsk Folkemuseum
 • Den Norske opera
Last ned brosjyre (.pdf)
Utsikt fra Holmenkollen Park Hotel
Utsikt fra Holmenkollen Park Hotel

Dag 1

Onsdag 30. juni: Samkjøring til Oslo

Samkjøring med andre Plussreiseturer til Oslo med avreise fra: Trondheim kl 08.30, Ålesund, Skateflua kl 08.00, Moa kl 08.30, Bergen kl 08.00, Haugesund (Flotmyr) kl 09.25, Stavanger bystasjon kl 08.00, Sandnes busstasjon kl 08.20, Helleland kl 09.15, Lyngdal Inn kl 11.00, Kristiansand busstasjon kl 12.15, Arendal (Harebakken) kl 13.45, Rugtvedtmyra kl 15.30. Ankomst Oslo Sentrum ca kl 18.00.

Vi kjører så opp til Holmenkollen Park Hotel hvor vi skal overnatte med panoramautsikt over hovedstaden vår i 6 netter. Middag og velkomstsamling på hotellet om kvelden.

Middag
Rådhuset i Oslo
Rådhuset i Oslo

Dag 2

Torsdag 1. juli: Oslo

Etter en god frokost på hotellet skal vi denne dagen gjøre oss litt bedre kjent i hovedstaden vår. Vi får en rundtur med lokalguide i byen og vi skal innom Slottet, Rådhuset og operaen hvor vi får guidede omvisninger. Tilbake på hotellet blir det felles middag og samling om kvelden.

Frokost Middag
Eidsvollbygningen
Eidsvollbygningen

Dag 3

Fredag 2. juli: Eidsvoll og Prøysen

Denne dagen skal vi på dagsutflukt nordover. Etter frokost blir det en liten times kjøretur til Eidsvoll. Vis skal besøke Eidsvollsbygningen som ble restaurert til grunnlovsjubileet i 2014. Vi kjører så videre til Rudshøgda. Der blir det tid til å kjøpe seg lunsj før vi besøker Prøysenhuset. Her får vi omvisning og orientering i Prøysenstua, som ligger rett ved den gamle husmannsplassen Prøysen, og som er et nasjonalt kulturhus til ære for Alf Prøysen. Tilbake på hotellet blir det middag og samling om kvelden.

Frokost Middag
Akershus festning
Akershus festning

Dag 4

Lørdag 3. juli: Norsk Folkemuseum og Akershus festning

I dag skal vi holde oss i Oslo området og vi starter dagen med et besøk på Norsk Folkemuseum på Bygdøy, friluftsmuseet med over 160 bygninger, inkludert Gol Stavkirke. Her får vi en guidet omvisning og tid til å kjøpe lunsj. Vi skal så videre til Akershus festning. Middelalder-festningen er et populært rekreasjonsområde og en grønn lunge midt i Oslo sentrum. Her ligger også Hjemmefrontmuseet som vi skal besøke denne ettermiddagen. Dette museet er landets ledende institusjon for okkupasjonshistorie. Vi får en omvisning på museet. Tilbake på hotellet blir det middag og samling om kvelden.

Frokost Middag
Borgstad Gård
Borgstad Gård

Dag 5

Søndag 4. juli: Bogstad Gård og Grinimuseet

Vi nyter frokosten på hotellet før vi kjører ut av sentrum til Bogstad gård som ligger vakkert til ved Bogstadvannet. Her får vi en guidet omvisning i den vakre bygningen fra 1700-tallet. Vi kjøper oss lunsj på egenhånd før turen går videre til Grini. Her skal vi besøke Grinimuseet, Grini fangeleir som var den største tyske fangeleiren i Norge under 2. verdenskrig. Her satt nesten 20.000 fanger i løpet av de fire årene leiren eksisterte. Vi skal se på utstillingene der og får informasjon om museet av en lokal guide.

Tilbake på hotellet vårt blir det også denne kvelden felles middag og samling.

Frokost Middag
Oscarsborg festing
Oscarsborg festing

Dag 6

Mandag 5. juli: Oscarsborg

Vi nyter en god frokost og kjører så til Drøbak ved Oslofjorden. Herifra tar vi båten ut til Oscarsborg festning midt i Drøbaksundet. Festningen er mest kjent for senkningen av den tyske krysseren Blücher i 1940. I dag er den militære virksomheten lagt ned, og festningen er åpen for sivile. Etter en omvisning og litt tid til å rusle rundt på egenhånd tar vi båten tilbake til Drøbak igjen. Om kvelden blir det middag og avslutningssamling på hotellet.

Frokost Middag
IMG 1641

Dag 7

Tirsdag 6. juli: Samkjøring tilbake til avreisestedet

Etter en god frokost på hotellet kjører vi tilbake til Oslo sentrum igjen. Her møter vi våre andre Plussreiserbusser på vei hjemover. Her fordeler vi oss i de ulike bussene.

Sørlands-/Rogalandsbussen kjører via Sørlandet til Stavanger.

Haugesund-/Bergensbussen kjører over Haukeli til Haugesund og Bergen.

Møre-/Trøndelagsbussen kjører Gudbrandsdalen til Dombås og Ålesund. Korrespondanse til Trondheim

Frokost Middag
Det Norske Slottet
Det Norske Slottet
Koselig på tur
Koselig på tur
Stortinget i Oslo
Stortinget i Oslo
Operaen i Oslo
Operaen i Oslo
Prøysentunet
Prøysentunet
Villa Grande på Bygdøy
Villa Grande på Bygdøy

Priser og betingelser

Pris fra 11 750,-

Tillegg for enkeltrom: Kr 2050

Bestill

Prisen inkluderer

 • Bussturen i god turistbuss
 • 6 overnattinger med frokost
 • 7 middager
 • Inngangspenger og guidede turer i henhold til program

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til maten
 • Betingelser for denne turen

  Vilkår A

  Avbestillingsregler

  Ved avbestilling gjelder følgende regler:

  · Avbestilles turen innen 6 uker før avreisedato, belastes kun et gebyr på kr 500,-

  · Avbestilles turen mellom 6 uker og 15 dager før avreise, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mindre enn 15 arbeidsdager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kan 100% av turprisen kreves inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må passet være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • Betingelser for denne turen

  Vilkår A (Egne Covid-19 regler i 2021)
  Avbestillingsregler

  Ved avbestilling gjelder følgende regler:

  Kostnadsfri avmelding dersom turen avbestilles turen innen 6 uker før avreisedato. (Innbetalt depositum tilbakebetales)

  Avbestilles turen mellom 6 uker og 15 dager før avreise, tilbakebetales ikke depositum

  Avbestilles turen mindre enn 15 arbeidsdager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kan 100% av turprisen kreves inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 01.07.2018, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.