King Oscar Kapell, Grense Jakobselv
King Oscar Kapell, Grense Jakobselv
Nordkapp
Nordkapp
Hammerfest
Hammerfest

Sommertur til Finnmark
Fra Kirkenes til Alta

Avreisedato

18.06.2022

Varighet

9 dager

Pris fra

18 850,-
Grense Jakobselv
Grense Jakobselv

Dag 1

Kirkenes

Flyavgang fra Oslo, Flyturen tar ca 2 timer. Etter lunsj kjører vi til Grense Jakobselv som ligger helt på grensen til Russland. Grenden ligger i et lite dalføre hvor Jakobselva renner nordover ut i Varangerfjorden. Elva markerer grensen mot Russland. Tidligere var det permanent bosetting i dalen, men der er nå fraflyttet.. Forsvaret har sin nordligste grensestasjon i Grense Jakobselv. For å markere Norges suverenitet over områdene øst til Jakobselva ble det bygget et kapell i Grense Jakobselv. Kapellet fikk sitt navn, Kong Oscar II Kapell. Tilbake i Kirkenes sjekker vi inn på hotellet.

Middag og samling på hotellet om kvelden.

Scandic Vadsø
Scandic Vadsø

Dag 2

Kirkenes - Vadsø

Etter frokost reiser vi mot Vadsø.

Vi kjører forbi Neiden hvor grenseovergangen til Finland er, og videre til Bugøyfjord. Her regner man at grensen mellom sør- og nord Varanger går. Man finner et sterkt finskpreget miljø her, og bosetningen inn mot Bugøynes blir kalt “lille Finland”.

Etter en stopp i Varangerbotn kjører vi videre langs Varangerfjorden forbi Vestre Jakobselv som er den mest befolkede bygden langs fjorden.

Vadsø er by og administrasjonssenter, og byen har ca 5.000 innbyggere. Byen er regnet for å være Kvenhovedstaden. Her skal vi overnatte i 2 netter. Denne ettermiddagen/kvelden skal vi ha søndagsmøte sammen med kristne venner. Det blir middag på hotellet.

Hamningberg
Hamningberg

Dag 3

Vardø og Hamningberg

Etter en god frokost på hotellet kjører vi med bussen til Vardø - Vest-Europas østligste by. Vardø er sammen med Hammerfest den eldste byen i Nord-Norge, ettersom de fikk bystatus samtidig i 1789.Her finner vi også Vardøhus festning. Vardøhus er verdens nordligste festning og har blitt kalt Norges grensepost mot øst. Festningen er et kraftfullt nasjonalt symbol. Under den andre verdenskrig hadde Vardøhus det norske flagget oppe lenger enn noen annen av våre festninger, frem til kommandanten ble arrestert 9. november 1940.

Vi kjører videre til Hamningberg som er et fraflyttet fiskevær i Båtsfjord kommune, ytterst på Varangerhalvøya i Finnmark. Kombinasjonen himmel, hav og natur er spektakulær når vi kjører lang kysten. Ha alle sanser åpne og fotoapparatet klart!

Stedet er spesielt i finnmarkssammenheng med sin intakte bebyggelse fra 1800-tallet. Her var det tidligere stor aktivitet, men i dag har stedet ingen helårsbosetting.

Vi kjører tilbake til hotellet i Vadsø for middag og overnatting.

Hammerfest
Hammerfest

Dag 4

Vadsø - Karasjok- Hammerfest

Denne dagen starter vi ferden mot Hammerfest. Om grensene fra Norge er åpne kjører vi denne dagen over Samelandsbroen i Tanadalen over til Finnland og Utsjok som er den finske siden av Tana.

Vi stopper i Karasjok hvor bl.a sametinget (samenes eget parlament) ligger.

Veien videre går forbi Lakselv og langs Porsangerfjorden. Dagens mål er Hammerfest - Verdens nordligste by som ligger flott til rundt en bukt. Helt fra 1789 har Hammerfest vært et sentrum for fiskehandel og ishavsfangst, og i dag lever byen av gasseksport, fiske og reiseliv.

Overnatting på hotell i byen. Middag og møtesamvær om kvelden.

Gjenreisingsmuseet
Gjenreisingsmuseet

Dag 5

Hammerfest

Etter frokost opplever vi litt av byen. Vi kjører til utsiktspunktet ved Turistua på fjellet over byen. Det blir også muligheter for å besøke gjenreisingsmuseet som formidler de dramatiske hendelsene fra 2. verdenskrig, tvangsevakuering, nedbrenning og gjenreisning.

Om kvelden blir det møtesamling og middag.

Nordkapp
Nordkapp

Dag 6

Hammerfest - Nordkapp -Alta

Denne dagen starter vi først mot Honningsvåg og besøker Nordkapp platået som ligger på 71 grader nord.

Nå er vi på Europas nordligste punkt! Etter Nordkapp går ferden videre sørover over Sennalandet. Her får du virkelig en forståelse av vidda, og midt her ute finnes et lite kapell - Sennalandet kapell. Om tiden strekker til tar vi et stopp her.

Å kjøre over endeløse urørte vidder hvor man kan se både ørn og rein, husdyr og villdyr i skjønn forening er en stor opplevelse ! Det samme gjelder lyset som her nord er helt spektakulært . Naturen kan ta pusten fra deg.

Mot kvelden ankommer vi Nordlysbyen Alta. Her skal vi bo i tre netter.

IMG 8245

Dag 7

Alta - Kautokeino

Etter frokost tar vi turen til Kautokeino. Kautokeino er landets største kommune i areal. Tettstedet regnes som det kulturelle hovedsetet for det nordsamiske området, og rundt 90 % av innbyggerne snakker nordsamisk.

Kautokeino var den første og lenge den eneste kommunen i Norge som likestilte samisk med norsk i offentlig forvaltning. Vi besøker bl.a Juhls særpregede sølvsmie. Det blir også stopp i bygda Masi, eller Máze på moderne nordsamisk skrivemåte. Her er 98% samiskspråklig, og det er den høyeste andelen samisk noe sted. Dette samfunnet på rundt 350 mennesker lever av reindrift og utmarksnæringer, samt litt jordbruk.

Tilbake på hotellet blir det middag og samling.

Dag 8

Alta - Landssommerstevnet

Hvert år arrangerer Indremisjonsforbundet og Finnmark Indremisjon landssommerstevnet i Finnmark. Dette er et stevne som samler kristenfolket i nord en helg på sommeren.. En flott møteplass med god sang- og musikk, forkynnelse og fellesskap. Denne dagen kan du få være med på formiddags- og kveldsmøte på stevnet.

Nordlyskatedralen Alta
Nordlyskatedralen Alta

Dag 9

Hjemreise

Etter en god frokost blir det avreise til flyplassen og flyavgang fra Alta til Oslo, Gardermoen kl. 13.40.

Honningsvåg
Honningsvåg
Finnmark
Finnmark
Reinsdyr
Reinsdyr
Sennalandet
Sennalandet
Samer og Lavvo
Samer og Lavvo
IMG 8245
IMG 8253
IMG 9071

Priser og betingelser

Pris fra 18 850,-

Tillegg for enkeltrom: kr. 4.200,-

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flyreisen Oslo -Kirkenes og Alta - Oslo
 • Bussrundtur i god buss
 • 8 overnattinger i dobbeltrom på hotell
 • 8 frokoster
 • 8 middager
 • Inngang til Nordkapp
 • Reiseledertjenester

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltid
 • Drikke til maten
 • Inngang i museum
 • Forsikringer
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
180622 Oslo -Kirkenes 0855 1100 SK4472
260622 Alta -Oslo 1340 1540 DY321
 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår C PLUSSREISER

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  Ved avbestilling gjelder følgende regler:

  · Avbestilles turen innen 46 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr 500,-

  · Avbestilles turen mellom 45 og 32 dager før avreise tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 31 dager og 15 dager, kreves 50% av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,- - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie(dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må passet være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.