Hellas happy familie shutterstock 2272494665 1
Akropolis 1 croppet
Fkm knotten og morken logo

Sommerens familietur til Hellas
10-dagers opplevelsestur i Paulus fotspor

Avreisedato

21.06.2024

Varighet

10 dager

Pris fra

22 750,-

Sommerens familietur til Hellas

En tur for små og store, unge og eldre, til historiske Hellas. Bli med på en herlig tur som kombinerer opplevelser, felleskap og fridager. En ny og inspirerende reise gjennom noen av NT og Paulus’ historiske stier. Vi skal følge noe av Paulus sin reiserute og steder han plantet menigheter, fra Tessaloniki, til Filippi, hvor fengselsmurene falt under lovprisning, og til Korint. Videre se det majestetiske Kalambaka ved foten av Meteora-klippene, oppleve Peloponnes’ naturskjønnhet, og hovedstaden Athen med mektige Akropolis og Areopagos. En tur som vil gi oss mye kunnskap, både om skrifter i Bibelen, men også om landet som har vært med å prege vår sivilisasjon helt fram til vår tid. Vi får også et innblikk i det jødiske samfunn den gang og i dag. En tur som kombinerer opplevelser med fridager, som gir familien anledning til å slappe av og senke skuldrene. Det blir lærerike familiesamlinger der vi knytter plassene vi besøker til de bibelske fortellingene, i et hyggelig og godt tur-felleskap. Hjertelig velkommen med!

Hellas Tessaloniki sjarmerende gate shutterstock 1292593657

Dag 1

Fredag 21. juni

NORGE-TESSALONIKI
Velkommen med på Familietur! Vi har avreise på ettermiddagen fra Oslo med Norwegian, via Stockholm til Tessaloniki. Om dere ønsker tilslutning fra annen flyplass i Norge, så gi beskjed i påmeldings skjemaet. Vi ankommer om kvelden og har bare en kort kjøretur til hotellet, hvor vi skal overnatte de første tre nettene.

Shutterstock 1339884479 min pix

Dag 2

Lørdag 22. juni

FRIDAG
Første dagen blir en dag til bading, akklimatisering og bli kjent! Vi bor på et fint hotell på det som kalles Thessaloniki Riviera, ca. en halvtime med bil fra byen. Tessaloniki er hovedstaden i Nord-Hellas, en moderne, pulserende by med en rik, historisk arv, og den nest største i landet. For de som ønsker det er det fullt mulig å reise inn i byen. Etter middag om kvelden blir det Bli-kjent kveld.

Filippi min pix

Dag 3

Søndag 23. juni

KAVALLA OG FILIPPI
Etter frokost reiser vi til Kavalla (Neapolis). Det var her Paulus, Silas, Timoteus og Lukas gikk i land etter overfarten fra Troas. Apg. 16. Vi får et innblikk i byens historie og næringsliv, og vi minnes bakgrunnen for at Paulus og vennene kom hit. Så reiser vi videre mot Filippi. Bussen vår følger omtrent retningen til den store romerske hovedveien Via Egnatia og vi kommer etter ca. 15 km frem til Filippi. Byen var på Paulus tid stort sett befolket av etterkommerne etter soldater fra det store slaget her i år 42 f.Kr., da Cæsars mordere ble nedkjempet på slettene utenfor byen. Den var fortsatt sterkt preget av romersk kultur og levesett. Her var ingen synagoge, og de første kontaktpunktene måtte derfor bli annerledes enn det som var vanlig for Paulus. vi besøker bønnestedet ved elven hvor Lydia og andre kvinner fikk høre Guds ord. På vei mot torget minnes vi slavejenta med spådomsånden og ved torget (Agora) leser vi om da Paulus og Silas ble pisket og fengslet. Vi minnes også fangevokteren som ble frelst. Vi går til teateret, hvor vi minnes den menigheten som vokste fram i byen, en fin menighet, som var ivrig etter å hjelpe trengende. Vi skal også lese litt fra brevet Paulus skrev til denne menigheten. Utpå ettermiddagen kjører vi via Tessaloniki og ser bl.a. det antikke torget i byen og minnes Paulus virksomhet her, før vi kommer tilbake til vårt hotell. Vi samles til middag på hotellet.

Hellas Kalambaka mor og barn shutterstock 125817140

Dag 4

Mandag 24. juni

TESSALONIKI - VERGINA - VERIA - KALAMBAKA
Vi gjør oss klar til en ny og spennende dag og legger kursen vestover. Etter en times kjøretur kommer vi til Vergina. Der besøker vi den fantastiske graven til kong Filip II av Makedonia. Han gjorde Makedonia til en stormakt ca. 350 f.Kr. (Vi «kjenner» sønnen hans bedre, Alexander en store). Graven etter Filip ble funnet i 1977, og inneholder mengder med fantastiske kunstskatter av sølv og gull. Så reiser vi til Berøa, eller Veria, som det heter i dag, bare noen minutters kjøretur fra Vergina. Etter at Paulus måtte flykte fra Tessaloniki kom han til Berøa. Der møtte han en helt annen innstilling hos jødene. De tok imot Ordet med velvilje. Apg. 17. Det er ikke mange minnesmerker igjen i byen, men det er laget en plass som blir kalt «Paulus’ talerstol». Da jøder fra Tessaloniki kom og lagde bråk måtte Paulus reise fra byen. Men Silas og Timoteus ble igjen og fortsatte arbeidet. Deretter går vi til det som er igjen av den jødiske ghettoen i byen. Her minnes vi en del om jødenes situasjon i Europa fra Middelalderen til ny tid. Vi avslutter dagen med en busstur på 160 km og kommer til Kalambaka ved foten av Meteora-klippene, for middag og overnatting.

Shutterstock 557862955 Metora kloster under 10mg

Dag 5

Tirsdag, 25. juni

TIL METEORA OG VIDERE TIL VRACHATI
Viktigste post på programmet denne dagen er å besøke Meteora, disse fantastiske klippeformasjonene som ligger på nordsiden av Kalambaka. Fjelltopper står som monolitter rett til værs på en utrolig måte. Oppe på mange av disse ble det i Middelalderen bygd klostre. I dag er det bare seks av dem som er aktive klostre. Vi planlegger å besøke ett eller to av disse. Etter dette spennende besøket skal vi tilbringe resten av dagen i buss (400 km). Vi skal nemlig reise helt til sentrale Hellas, til strandbyen Vrachati, like vest for Korint, hvor vi skal bo de siste dagene. Veien til Vrachati fra Meteora går først langs det mektige Pindos fjell-massivet og ned til byen Ioannina, hvor vi gjør et kort stopp før veien går videre sydover til Messolonghi og Korintbukten. Vi kjører over på broen, Rio-Antirio som forbinder nord og sydsiden av bukten. Vi er nå over på Peloponnes siden og kjører så via nordkysten til Vrachati.

Shutterstock 301316351 Korinterbrevplassen 1

Dag 6

Onsdag 26. juni

KORINT OG KENKRÆE
Vi reiser til Korint, som ligger på den smale landbroen som forener halvøya Peloponnes med resten av det greske fastlandet. Korint var den største og viktigste byen i Hellas på Paulus’ tid. Byen var et handelssenter og krydde av forskjellige folk og språk. Den var et eldorado for gamblere og andre som ville tjene lette penger. Tilsvarende var byen et forferdelig sted for de som ikke klarte å finne lykken i mammon, og som ble utnyttet på det groveste. Paulus ble i Korint i halvannet år. Vi leser om det i Apg. 18. Der ble han kjent med ekteparet Akvilas og Priskilla, som ble gode med- arbeidere. Arbeidet i Korint ble et stort og viktig arbeid, men det var også problemer i menigheten. I utgravningsområdet i det gamle Korint («byens city») ser vi blant annet; Museet, Apollon-tempelet, Håndverkergaten (hvor vi minnes Akvilas og Priskilla) og den offentlige talerstolen Bema på torget, hvor vi leser om motstanden Paulus opplevde og Guvernør Gallios håndtering av saken. Paulus var flere ganger i Korint, og han skrev flere brev til dem. I Korint skrev han også Romerbrevet. På veien mot Korint gjør vi et kort stopp ved den imponerende Korintkanalen, som knyter Korintbukta og Adriaterhavet sammen med Egearhavet. På veien tilbake til Vrachati kan vi legge turen om Kenkreæ, havnebyen mot øst, hvor Paulus reiste fra når han forlot Hellas. Her bodde Føbe og Rom. 16 forteller at det var en egen forsamling her.

Gutt akropolis min pix

Dag 7

Torsdag 27. juni

ATHEN; AKROPOLIS OG AREOPAGOS
I dag blir det dagstur til Athen, ca. en times tid unna hotellet. Vi har en spennende dag foran oss, hvor vi starter med at bussen tar oss en kort rundtur i byen. Deretter drar vi til berømte Akropolis; byhøyden og museet hvor et av verdens mest berømte oldtidsminner finnes, tempelet Parthenon, til ære for gudinnen Athene. Så går vi ned til Areopagoshøyden. Vi leser fra Apg. 17, om hvordan Paulus møtte de lærde filosofene og hans berømte tale til dem. Vi skal også få et innblikk i hvordan Paulus på sine misjonsreiser tilpasset seg de forskjellige kulturer og situasjoner han møtte.
I nærheten av Akropolis ligger bydelen Plaka, med butikker langs smale brosteinsgater, med smykker, klær og lokal keramikk. Fortauskafeene og de familiedrevne tavernaene er åpne til sent på kvelden. Her har vi felles lunsj. Ettermiddagen er til fri disposisjon. I løpet av ettermiddagen kan de som ønsker det bli med bort til antikkens Agora (torget). Det var her Paulus møtte folk og samtalte med dem. Apg. 17. Det var også her Sokrates virket flere hundre år tidligere og måtte tømme giftbegeret. (Andre severdigheter er Attalos-stoaen og Hefaistos-templet).

Shutterstock 2297827331 min pix

Dag 8

Fredag og Lørdag 28.-og 29. juni

FRIDAGER
Vi avslutter reisen vår med to herlige feriedager på vårt flotte hotell, Alkyon Resort Hotel & Spa. Her kan en nyte bassenger og fantastiske strender, helse- og velværesenter, fotturer i vakker natur, og ev. ta tur på egen hånd til Korint, båttur gjennom Korintkanalen el.l. På kveldene har vi hyggelige familiesamlinger.

Shutterstock 646209769 mindre

Dag 9

Søndag 30. juni

HJEMREISE
Det er tid for å ta farvel med Hellas. Vi har utsjekk tidlig om morgenen og bussen tar oss til flyplassen i Athen, hvor vi setter kursen hjem til Norge. Vi takker for fine dager sammen og håper både små og store reiser hjem med minner for livet!

Priser og betingelser

Pris fra 22 750,-

Tillegg for enkeltrom: kr 4150,- (begrenset antall)

Tilslutningsbilletter fra andre flyplasser i Norge på forespørsel

Bosteder

21. – 24. juni Hotel Sun Beach, sør for Tessaloniki
24. – 25. juni Hotel Famissi, Kalambaka
25. – 30. juni Hotel Alkyon, Vrachati

Vi tar forbehold om eventuelt bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise.

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flyreisen Oslo-Tessaloniki og retur Athen-Oslo
 • Flyskatter/oljetillegg
 • Hele rundreisen med alle utflukter etter programmet
 • Inngangsbilletter til alle besøkssteder slik det fremgår av dagsprogrammet
 • Opphold på valgte overnattingssteder i dobbeltrom
 • Halvpensjon, dvs. frokost og middag hver dag
 • Lunsj i bydelen Plaka i Athen 27/6
 • Norsk reiseledelse
 • Svensktalende guide

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til maten
 • Enkeltromstillegg kr 4150,-
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Tips til guide og sjåfør ca. 10-15 EURO
 • City-tax på 15 EURO pr. rom som betales ved utsjekking av hotellene
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
21. juni 2024 Oslo - Stockholm 15.00 16.00 DY816
21. juni 2024 Stockholm - Thessaloniki 19.15 23.30 DY88440
30. juni 2024 Athen - Oslo 11.40 14.35 DY1887
Alle tider er lokale.
NB! Tidsendringer kan forekomme frem til avreise.
 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår D Plussreiser

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  • • Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,-
  • • Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum
  • • Avbestilles turen mellom 65 og 36 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mellom 35 dager og 15 dager, kreves 50 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på”Lov om pakkereiser” av 01.07.2018, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillings-forsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbe-stilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reise-mål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.