Shutterstock 711065866 Madagaskar Lemur liten
Ifaty
Strand Pa Madagaskar Anakao

Speidertur fra Sokndal til Madagaskar
Et møte med solskinnsøya i Det indiske hav

Avreisedato

29.09.2023

Varighet

17 dager

Pris fra

29 950,-

Fulltegnet

Speidertur fra Sokndal til Madagaskar

Vi inviterer til en skreddersydd Madagaskartur for Sokndal-speiderne med venner. Du får en spennende rundreise med svært variert program. Dette blir et minne for livet!

Høydepunkter på turen

 • Smil, glede og vennlighet
 • Fra storbyer til Landsbysamfunn, fra høysletter til regnskog og palmekyst
 • En ung kirke i sterk vekst og et misjonsarbeid som går nye veier
 • En særegen natur med sjeldne blomster og dyrearter
 • Sang, musikk og varme, både i lufta og i hjertene
Last ned brosjyre (.pdf)

Dag 1

Fredag 29. september

Vi møtes på Sola og flyr via Oslo til Madagaskar med Ethiopian Airways. Avgang fra Sola kl. 17.05 og videre fra Gardermoen kl. 19.45.

Dag 2

Lørdag 30. september

Vi lander i Addis Abeba i Etiopia kl. 06.20, bytter fly og ankommer Madagaskars hovedstad, Antananarivo kl. 13.40. Vi blir møtt av våre lokale guider og kjører til hotellet vi skal bo på den første natten. Velkomstmiddag og sosial samling om kvelden.

Lunsj Middag

Dag 3

Søndag 1. oktober

Byen våkner til liv når sola står opp. Store opplevelser og inntrykk venter. Etter frokost forlater vi den fascinerende storbyen og kjører 170 km sørover til Antsirabe (4-5 timers reise). Byen er kjent for godt klima, vakker natur og 156 års norsk misjonshistorie. Vi tar inn på kirkens gjestehus og kultursenter, Lovasoa, som tidligere var den norske skolen på Madagaskar. Nå er dette et senter som tar imot mange norske praksisstudenter hvert år. Etter middag har vi et åpent program, med mulighet for ballspill, tur i byen eller andre aktiviteter.

Frokost Lunsj Middag

Dag 4

Mandag 2. oktober

Antsirabé, storbyen som ligger på 1500 m.o.h., har en herlig atmosfære. Her var senteret for norsk misjon gjennom snart 160 år. Nå leder den lokale kirken et stort og fint arbeid innen skole, helse, kultur og fattigdomsbekjempelse. Vi får et personlig og nært møte med barna på kirkens døveskole.

Etter middag har vi et åpent program, med mulighet for ballspill, tur i byen eller andre aktiviteter.

Frokost Lunsj Middag

Dag 5

Tirsdag 3. oktober

Vi skal sørover. Med en god frokost i magen setter vi oss i bussen med retning Fianarantsoa. Vi tar inn inntrykk fra et fargerikt og kupert landskap, og vi spiser medbragt lunsj i det fri. Etter et par timer passerer vi treskjærerbyen Ambositra. Ved ankomst venter er herlig middag og kulturelt program med barn og ungdom fra landsbyen. Hasina, eieren av hotellet vi bor på, har studert i Norge og snakker flytende norsk.

Frokost Lunsj Middag

Dag 6

Onsdag 4. oktober

Nye eventyr er i vente. Etter en deilig frokost med nydelig morgenkaffe, selvsagt dyrket på Madagaskar, går turen videre. Nå dreier vi mot sørvest, gjennom rismarker og vingårder, over endeløse gressvidder og med praktfulle fjell i horisonten. Midt på dagen stopper vi i naturreservatet Anja, hvor ringhalelemuren har et av sine paradis. Her går vi en kort tur i skogen og spiser medbragt lunsj i det fri.

I deilig ettermiddagssol ankommer vi Isalo nasjonalpark med sine helt spesielle fjellformasjoner. Vi tar inn på Isalo Ranch.

Frokost Lunsj Middag

Dag 7

Torsdag 5. oktober

Sammen med gode turguider skal vi få oppleve Isalo nasjonalpark til fots. Vi anbefaler å være med på hele turen, men det er også mulig å bare velge første del av turen, som går til det naturlige bassenget Piscine Naturelle. For de som er med på hele runden, går turen videre over en høyde og ned i en trang og frodig canyon, hvor det også er mulig å ta en dukkert i Piscine Bleu og Piscine Noir. Det er ikke uvanlig å se både lemurer og kameleoner på denne turen. Vel tilbake til hotellet kan vi nyte et deilig bad i bassenget før sola går ned. God mat gir en god ramme for kveldens sosiale samling.

Frokost Lunsj Middag

Dag 8

Fredag 6. oktober

Vi skal videre og setter kursen mot havet og den folkerike kystbyen Toliara på sørvestkysten. Vi kjenner varmen og sjølufta. Kystkulturen er totalt forskjellig fra innlandet. Om innlandet minner om Asia, så gir kysten en opplevelse av Afrika.

Misjonsstasjonen fra 1800-tallet er byens eldste hus, bygd av norsk tømmer. Der bor misjonær Laila Sivertsen. Vi stopper og hilsen på henne. Før dagen er omme og sola går ned, kjører vi den siste timen til ferieparadiset i Ifaty. Hotellet La Mira er vår oase de neste par dagene.

Frokost Lunsj Middag

Dag 9

Lørdag 7. oktober

I Ifaty skal vi bo i bungalower på stranda og bade i azurblått hav – eller i bassenget. Ja, du kan også bli med de lokale fiskerne ut å snorkle og se fargerik tropefisk omkring korallrevene. Bak hotellet brer den endemiske kaktusskogen seg ut, med planter, fugler og dyr som ikke finnes andre steder. Trives du best med en god bok i skyggen av et tre, så inviterer vi også til det!

Frokost Lunsj Middag

Dag 10

Søndag 8. oktober

Det er søndag og på Madagaskar er det mange ungdommer i kirken. Vi kjører til Toliara og er med på gudstjeneste i en av de største og eldste menighetene i byen. Kirken har et stort og godt ungdomskor. Etter gudstjeneste spiser vi lunsj på en restaurant i byen sammen med misjonær Laila Sivertsen.

Vel tilbake til hotellet kan vi nyte de deilige ettermiddagstimene og solnedgangen på stranden.

Frokost Lunsj Middag

Dag 11

Mandag 9. oktober

Noen timer fra Ifaty ligger Vorehe og skoleprosjektet vi støtter. En dagstur for å besøke skolen og landsbyen er turens endelige mål. Vi er langt utenfor vanlige turistløyper og får et sterkt og nært møte med barn og voksne i landsbyen. Laila Sivertsen blir med som på turen.

Frokost Lunsj Middag

Dag 12

Tirsdag 10. oktober

Mer sol og sommer i Ifaty! Vi nyter den siste dagen på stranda. Det er fortsatt mulig å være med ut på revet og snorkle.

Frokost Lunsj Middag

Dag 13

Onsdag 11. oktober

Fulle av inntrykk fra kysten vender vi tilbake til høyden i innlandet. Etter en tidlig frokost setter vi oss i bussen og kjører tilbake til Fianarantsoa. Dette blir turens lengste etappe, men med flott natur og godt reisefølge går det fint. God lunsj i Isalo. Denne gangen skal vi bo på et hotell i Fianarantsoa by.

Frokost Lunsj Middag

Dag 14

Torsdag 12. oktober

Dagens reise går fra Fianarantsoa til Antsirabe. I Ambositra stopper vi og besøker et treskjærerverksted og det blir anledning til å handle litt suvenirer.

Frokost Lunsj Middag

Dag 15

Fredag 13. oktober

Litt utpå formiddagen kjører fra Antsirabe til hovedstaden Antananarivo. Det tar ca. 4 timer. Det blir fritid og mulighet for handling, tur, ballspill etc. både før og etter bilturen.

Frokost Lunsj Middag

Dag 16

Lørdag 14. oktober

Det er hjemreisedag. Vi slapper av og gjør oss klar for en lang flytur. Noen vil slappe av ved bassenget. Andre vil kanskje på markedet. Vi spiser en tidlig lunsj og kjører til flyplassen kl. 12.00. Flyavgang kl. 14.30. Flybytte i Addis Abeba før nattfly til Norge.

Frokost Lunsj

Dag 17

Søndag 15. oktober

Hjem. Ankomst Oslo Gardermoen kl. 08.45. Videre med innenlandsfly til Stavanger kl 10.00, ankomst Stavanger kl 10.50.

Priser og betingelser

Pris fra 29 950,-

Tillegg for enkeltrom: Kr 4000

Prisen inkluderer

 • Flyreisen Oslo-Antananarivo t/r inkl. flyskatter (pr. jan. kr. x, kan endre seg)
 • Alle overnattinger i dobbeltrom eller flermannsrom
 • Tre måltider pr. dag på Madagaskar
 • Busstransport på Madagaskar i henhold til oppsatt program (20-seter)
 • Norsk reiseleder som selv har bodd på Madagaskar og snakker det lokale språket er med på rundreisen på Madagaskar

Prisen inkluderer ikke

 • Reiseforsikring (bør kjøpes før turen betales)
 • Visum (10 euro pr. person), med forbehold om endring
 • Vaksiner
 • Tips (ca 2-3 euro pr. dag pr. person)
 • Drikke
 • Inngangsbilletter og lokal guide til severdigheter og nasjonalparker
 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler:

  - Avbestilles turen innen 66 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr 3000,- pr. person.
  - Avbestilles turen mellom 65 og 51 dager før avreise kreves 50% av turprisen.
  - Avbestilles turen mindre enn 50 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. Plussreiser kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår
  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 01.07.2018, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling
  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte Plussreiser sine kontor eller til våre salgsrepresentanter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med to-delt faktura fra Plussreiser. En del for depositum og en del for hovedbeløpet (Er påmelding senere enn 7 uker før avreise betales hele turen under ett).

  Forbehold om prisendringer
  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsette avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Plussreiser er ikke ansvarlig for forsinkelser som skyldes endrede rutetider eller andre forhold.

  Avbestillings- og reiseforsikring
  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen. De fleste har en avbestillingsforsikring i selve reiseforsikringen sin.

  Avbestillingsforsikring kjøpt hos Plussreiser må bestilles ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositum er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris på avbestillingsforsikring er 5% av turpris, minimum kr. 500.
  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  PassVær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Det er svært viktig at det navnet som står på flybilletten din er helt lik det navnet som står i passet ditt. Gi oss derfor beskjed snarest om navnet/ene i regningen som er vedlagt ikke er stavet likt slik det står passet/ene.

  Visum
  Mange av de landene vi reiser i krever visum ved innreise. De fleste landene selger dette visumet på flyplassen ved ankomst, men i noen tilfeller må det søkes på forhånd. Skal du på en tur hvor du må søke visum får du tydelig beskrivelse av søknadsprosessen av oss ca. to måneder før, når vi sender ut informasjonsheftet. Gi oss beskjed om du ikke reiser med et norsk pass. Det kan være andre visumregler for ditt statsborgerskap til det aktuelle reisemålet.

  Helse og vaksiner
  Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor/helsestasjon eller fastlege i god tid før avreise. Her vil du få råd om hvilke vaksiner du trenger til det området du skal reise til. Ta gjerne med reiseruten din. Plussreiser gir kun generelle råd om vaksinasjoner, og siden man kan ha forskjellige behov for vaksiner må dette håndteres av den enkelte. Når du tar vaksinene, så vil du få et vaksinasjonskort om du ikke har det fra før. Vaksinasjonskortet skal du ta med på turen. Skal du til et område med malaria, må du ta malariaforebyggende medisiner.

  For anbefalinger om vaksiner, se informasjon fra Folkehelseinstituttet, linken finner du på https://www.fhi.no/sv/vaksine/...

  Vær obs på at det kan komme krav om dokumentasjon av vaksine for Covid-19 og/eller negativ Covid-19 test rett før avreise.

  Noen fysiske plager kan bli bedre i varmere land, andre kan bli verre. Deltakere må ha normalt god fysisk/psykisk helse. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding.

  Diett
  Vi prøver å imøtekomme de behovene som meldes, så har du spesielle hensyn til diett, gi oss beskjed.

  Klager
  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til Plussreiser innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.