Sist oppdatert 20. mars, kl. 14:30

Informasjon vedrørende coronavirus

Vinterferie i Israel
Rundreise med Gjøvik Baptistmenighet

Avreisedato

23.02.2019

Varighet

8 dager

Pris fra

14 250,-

Fulltegnet

Vinterferie i Israel

Israel er «Bibelens land» og representerer et historisk spennende reisemål både for troende og ikke-troende. På en slik tur er mange av de kjente bibelske stedene selvsagte stopp på reisen. Et av de viktigste er Gennesaretsjøen i Galilea, som er åsted for flere kjente bibelfortellinger – det var her Jesus gikk på vannet og stilte stormen. En båttur på Gennesaretsjøen er fantastisk. I løpet av denne turen får du oppleve Middelhavsområdet, Dødehavsområdet, Jordandalen, Galilea og Golanhøydene samt Jerusalem.

Dag 1

Lørdag 23. februar: Reisedag Norge – Israel

Vi reiser med Norwegian fra Oslo til Tel Aviv. Ved ankomst Ben Gurion flyplass møter vi vår sjåfør som tar oss til Gilgal Hotel i Tel Aviv ved Middelehavet.

Bebudelseskirke Nasareth

Dag 2

Etter frokost kjører vi til Joppe – gamle Jaffa. Her ser vi det praktfulle parkanlegget og utsikten mot stranden i Tel Aviv og Simon Garverens hus. Vi drar så videre nordover langs Middelhavet og opp på Karmelfjellet til Muhraqa, stedet hvor Elia kjempmet med Baals profeter og bad om regn over landet. Her har vi flott utsikt over området. Vi kjører over Harmageddonsletten til Nasaret, byen der Jesus vokste opp. Her stod han fram og holdt sin første tale i synagogen. Vi besøker Bebudelseskirken, Midt-Østens størte kirkebygg. Vi besøker også Josefs kirke (snekkerverkstedet) samt Maria kilden, byens gamle vannkilde. Vi forsøker å få til et besøk i menigheten vi har kontakt med.

Kapernaum

Dag 3

Mandag 25. februar: På og ved Gennesaretsjøen

Vi skal ut på Gennesaretsjøen. Vi skal ta båten over til kibbutz Ginossar. Vi skal besøke Magdala, like nord for Tiberias. Her får vi se de nye utgravningene og ikke minst den nye kirken som er bygget her (åpnet mai 2014), med flotte mosaikker. Også her går vi tilbake til Jesu tid.

Vi kjører til Kapernaum, Jesu egen by, som var den lille landsbyen ved Gennesaretsjøens nordlige bredd. Byen var senter og base for Jesu virke i Galilea fordi det var her hans første disipler bodde. Den sentrale institusjonen og bygningen var synagogen. Videre besøker vi Saligprisningenes berg, hvor Jesus holdt Bergprekenen, og nede ved sjøen, mellom Tabghas varme kilder og vannfall som renner ut i Gennesaretsjøen, Peterskirken. Her passer beretningen om Jesu møte på stranden en tidlig morgen godt inn. Her viste Jesus seg for sine disipler for tredje gang etter oppstandelse. Vi leser om fiskefangsten før vi drar til vårt hotell.

Banias

Dag 4

Tirsdag 26. februar: Golan - Sachne

Vi skal til foten av Hermonfjellet hvor en av Jordanelvens kilder ligger ved det gamle Cæsarea Filippi – Banjas, et sted Jesus reiste gjennom og som vi kjenner fra Peters bekjennelse, «Du er Messias!» Turen går opp til Har Bental, en nedlagt militær utsiktspost, hvor vi har panorama utsikt til Hermon og inn i Syria. Vi kjører så på Golanhøydene, og litt sør i Jordandalen til badeparadiset Sachne. Her kan vi bade i varme kilder som holder 27*C året rundt, før vi drar tilbake til hotellet for middag og overnatting.

Dodehavet Fotter

Dag 5

Onsdag 27. februar: Tiberias – Jeriko – Dødehavet - Jerusalem

Pilegrimsferden fortsetter mot Jerusalem. Vi kjører sydover Jordandalen og får se de mest fruktbare og mest golde områdene i landet. Helt i nordenden av Dødehavet, ved Jordanelven, besøker vi Qasr ElYehud, stedet der Johannes døpte, og der israelittene kom til det lovede land. Vi besøker Jeriko, verdens eldste og lavest liggende by, som ligger som en oase her i Jordandalen. Vi ser morbærtreet og minnes Sakkeus, samt vannkilden som forsynte Jeriko med vann. Vi fortsetter så videre sydover til Qumran som er kjent for funnet av Dødehavsrullene. Vi fortsetter til Ein Gedi nasjonalpark og går inn til Davidskilden. Vi skal også få mulighet til å bade i Dødehavet. Det er en spesiell opplevelse å flyte som en kork i det salte og mineralholdige vannet i Dødehavet. Vi stiger opp de 1200 meterne og kommer så til vårt bosted i Jerusalem for middag og overnatting de siste nettene.

Israel Lysestake

Dag 6

Torsdag 28. februar: Jerusalem og Betlehem

Vi starter denne dagen med å kjøre til nybyen i vest og se den kjente gigantiske syvarmede lysestaken; menorahen ved Knesset, det israelske parlamentet og får informasjon om jødenes historie. Vi besøker Yad Vashem, det nasjonale minnesmerke over de 6 millioner jøder som døde under Holocaust, før vi drar til Israel Museum. Videre besøker vi Israel Museum hvor vi ser modellen av Jerusalem for 2000 år siden samt Dødehavsrullene. På ettermiddagen drar vi en tur til Betlehem hvor vi besøker Fødselskirken og Hyrdemarkene. Her forsøker vi å få til et møte med menigheten vi har kontakt med.

Temareise Jerusalem19

Dag 7

Fredag 1. mars: Jerusalem

Vi kjører til Oljeberget og ser «Den Hellige Stad» Jerusalem før vi vandrer mot Dominus Flevit kirken, hvor Jesus satt og gråt over byen. Vi vandrer videre nedover Oljeberget til Getsemane hvor vi stanser opp og minnes den avgjørende kampen som fant sted her. Vi skal inn i Alle Nasjoners Kirke i Kedrondalen. Vi besøker Betesda dam og St. Anna Kirken, hvor vi prøver den fantastiske akustikken. Vi fortsetter turen på Via Dolorosa, «lidelsens vei», fra Gabbata til Golgata og gravstedet. Det blir tid til handling i basarene i Gamlebyen og tid for lunsj før vi på ettermiddagen drar til Hanegalkirken, med fengselet og trappene hvor også Jesus vandret.

Vi avslutter dagens program i Gravhagen, Garden Tomb, med en lovsangsamling ved den tomme grav i Gordons Golgata, for dem som ønsker det.

Dag 8

Lørdag 2. mars: Hjemreisedag

Bussen henter oss på hotellet og kjører oss til Ben Gurion flyplass for hjemreise. Vi sier Shalom lehitraot (farvel og på gjensyn): «Neste år i Jerusalem».

Priser og betingelser

Pris fra 14 250,-

Tillegg for enkeltrom: Kr. 3 500,-

Bosteder
23/2 - 24/2 Gilgal Hotel, Tel Aviv
24/2 - 27/2 Ohalo Gardens Hotel, Tiberias
27/2 - 02/3 Prima Park Hotel, Jerusalem
Vi tar forbehold om eventuelt bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise.

Prisen inkluderer

 • Flyreisen fra Oslo til Tel Aviv tur/retur
 • Flyavgifter kr 2.695,- (pr. mai 2018, kan bli endret)
 • Hele rundreisen og alle utflukter etter programmet
 • Opphold i dobbeltrom på turistklassehoteller
 • Halvpensjon dvs. frokost og middag
 • Inngangsbilletter til alle besøkssteder slik det fremgår av dagsprogrammet
 • Norsk reiseledelse
 • Skandinavisktalende guide

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til hotellbetjening, guide og sjåfør 65 USD
 • Drikke til inkluderte måltider
 • Reiseforsikring (alle må ha)
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
23. februar Oslo - Tel Aviv 1200 1805 DY 1996
2. mars Tel Aviv - Oslo 1905 2335 DY 1997
 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår D Plussreiser

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  • • Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,-
  • • Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum
  • • Avbestilles turen mellom 65 og 36 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mellom 35 dager og 15 dager, kreves 50 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakke-reiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattings-sted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillings-forsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbe-stilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reise-mål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.