Spania Pilegrim 06

I pilegrimenes fotspor
Pilegrimstur til Santiago de Compostela

Avreisedato

03.09.2017

Varighet

12 dager

Pris fra

20 750,-

På forespørsel

I pilegrimenes fotspor

Bli med på den kjente pilegrimsveien, St. Johns road fra St. Jean Pied de Port i Frankrike til Santiago de Compostela i Spania.

Bli med oss på pilegrimsleden til Santiago de Compostela. Vi flyr til Bilbao og får med oss en kort sightseeing, før vi starter vandringen fra fransk side av grensen. Herfra slår vi følge med millioner av pilegrimer som gjennom tusen år har vandret langs Camino Jacobeo på veg til St. Jakobs grav i den mektige katedralen i Nord-Spania. Vi følger i kirkehistoriske og kulturelle spor, har tid til meditasjon og naturopplevelser, og supplerer med foredrag og refleksjoner underveis. Avslutningsvis tar vi med oss Avila og Segovia som begge er Unesco-steder og har satte dype fotavtrykk både i kirkehistorien og i verdenshistorien. Vi inviterer til en vandring på mange plan med perspektiver og horisonter bakover, framover og oppover!

Vi gjør oppmerksom på at vi vil tilrettelegge for kortere dagsetapper for dem som ønsker dette så smidig som vi kan i forhold til tilgjengelighet for bussen langs pilegrimsleden. På en del av dagene har vi med lokal guide, uten at det er nevnt i programmet.

Dag 1

Utreisedag

Vi drar med Lufthansa fra Gardermoen 12:50 og ankommer Bilbao 18:05. Bilbao er hovedstaden i Baskerland. Overnatting med felles middag på Hotel Mercure Jardines de Albia. Vi får også en rundtur i denne spennende kystbyen.

Dag 2

Fra Saint-Jaen-Pied De-Port til Roncesvalles

Vi kjører så til Saint-Jaen-Pied De-Port for å gå til Roncesvalles. Denne dagsetappen tar oss over grensen til Spania. Det er noen bratte partier her, men også et variert kulturlandskap med klostre og fortidsminner, blant annet knyttet til Rolandskvadet og slaget på «Ronsevollen» på Karl den stores tid. Overnatting med middag på Hotel Roncesvalles. Hele dagsetappen: 22,7 km.

Dag 3

Roncesvalles til Larrasoana

Vi overlater bagasjen til bussen og går etappen fra Roncesvalles til Larrasoana. Vi befinner oss nå i provinsen Navarra, som også tilhører det baskiske kulturområdet. Fremdeles går vi i et kulturlandskap hvor minnene om Karl den store finnes. Langs veien vil vi finne en stein med kjempen Rolands fotavtrykk. I Larrasoana vil vi se en kirke for St. Nicolas, som var en viktig vernehelgen for middelalderens pilegrimer. Etter dagsetappen kjører vi buss til Pamplona og bor og spiser på hotell Maisonnave. Dagsetappen er 26,9 km, men med gode muligheter til å stige av og på bussen.

Dag 4

Pamplona - Burgos

Dette blir en dag for transport med bussen. Vi kjører fra Pamplona til Burgos, som er hovedstaden i provinsen Castilla y León. Underveis vil det bli informasjon om pilegrimer og pilegrimstradisjoner. Alle som er med vil også få utdelt deler av informasjonen skriftlig. Burgos er en viktig by i den spanske historien og på veien til Santiago. Vi besøker den mektige katedralen og får anledning til å bli litt kjent med byen. Opphold og middag på NH Collection Palacio de Burgos. Denne dagen vil vi også ha mulighet for en felles temasamling på hotellet. Avstanden mellom byene er omkring 20 mil.

Dag 5

Hornillos til Castrojeriz

Vi går fra Hornillos (noen kilometer fra Burgos) og til Castrojeriz. Dette er en fin vandring i åpent og rolig terreng, også her med mulighet til å bruke buss deler av turen. Dagsetappen er omkring 20 km. Vi overnatter og spiser middag i Carrion de los Condes på Hotel Parador de Bernardo de Fresneda.

Dag 6

Leon, Hospital de Obrigo til Astorga

Vi begynner dagen med å ta buss til León hvor vi vil se det som er en av de vakreste gotiske kirker i Spania. Dagens vandring går fra Hospital de Òrbigo til Astorga. Dagsetappen er omkring 16 km. I Astorga er det middag og overnatting på Hotel Spa Ciudad de Astorga. Også denne dagen kan det være mulighet for å bruke buss.

Dag 7

Rabanal del Camino til Molinaseca

Vi tar bussen til Rabanal del Camino og går Molinaseca, som ligger et stykke før dagens endepunkt Ponferrada. Denne dagen skal vi opp i høyden (1500 meter over havet) og, blant annet, passere det kjente jernkorset hvor mange pilegrimer legger igjen en stein. En spennende dagsetappe! Vi har middag og overnatter i Ponferrada, hvor det også er en gammel tempelridderborg, på Hotell Ponferrada. Dagsetappen er på omkring 24 km.

Dag 8

Til Santiago de Compostela

På denne siste vandringsdagen har vi to mindre etapper, fra Palas de Rei til Leboreiro og fra Monte del Gozo og inn til katedralen i Compostela. Den første etappen tar oss gjennom litt av galiciske kulturlandskapet, mens den andre etappen går fra «fægringsbakken», hvor vi ser katedralen og frem til målet. I Santiago bor vi på Hotel Monumento San Francisco. Dagens etapper er til sammen omkring 20 km.

Dag 9

Santiago de Compostela

Vi har hele dagen i Santiago de Compostela. Dette er en spennende og bevegende by på mange måter. Vi deltar på pilegrimsmessen i katedralen klokken 10:00, vi har byvandring og eget program med fortellerstund i byparken. Det blir også anledning til å vandre omkring på egen hånd og oppleve den spesielle stemningen i denne byen. Vi bor fremdeles på Hotel Monumento San Francisco.

Dag 10

Til Avila

Buss fra Santiago til Avila. Dette er en bussreise på omkring 40 mil. Vi vil avpasse reisetiden slik at vi får en rolig morgen i Compostela og får litt egentid i Avila, som også er på UNESCO´s verdensarvliste. Avila er en perle fra middelalderen med intakte bymurer rundt hele byen. Vi spiser og bor på Hotel Palacio de los Velada.

Dag 11

Avila

I løpet av dagene har vi blitt kjent med spansk historie, kultur og spiritualitet, ikke bare i middelalderen, men også fra 1500-tallet og fremover. Noe av det spesielle er den rollen Spania spilte under motreformasjonen, med skikkelser som Ingnatius Loyola, Sta. Teresa av Avila og St. Johannes av Korset. Dette skal vi fordype oss litt i når vi er i Avila. Vi får også med oss slottet/borgen Alcazar i Segovia, hvor de «katolske monarkene» Isabella og Ferdinand residerte. Vi spiser og bor fremdeles på Hotel Palacio de los Velada i Avila.

Dag 12

Hjemreisedag

Vi kjører til flyplassen i Madrid, hvor flyet går kl. 11:50, med ankomst Gardermoen 17:55.

Priser og betingelser

Pris fra 20 750,-

Tillegg for enkeltrom: kr. 4.200,-

Bosteder

03-04/9 Hotel Mercure Jardines de Albia, Bilbao
04-05/9 Hotel Roncesvalles, Roncesvalles
05-06/9 Hotel Maisonnave, Pamplona
06-07/9 Hotel NH Collection Palacio de Burgos, Burgos
07-08/9 Hotel Parador de Bernardo de Fresneda, Carrion de los Condes
08-09/9 Hotel Spa Ciudad de Astorga, Astorga
09-10/9 Hotel Ponferrada Plaza, Ponferrada
10-12/9 Hotel Monumento San Francisco, Santiago de Compostela
12-14/9 Hotel Palacio de los Velada, Avila

Flytider
3. september
LH 861 Oslo – Frankfurt 1250 1455
LH1144 Frankfurt – Bilbao 1600 1805
14. september
LH1801 Madrid – Munchen 1150 1420
LH2454 Munchen – Oslo 1545 1755


Prisen inkluderer

 • Flyreisen Oslo – Bilbao med retur fra Madrid
 • Flyavgifter kr 737,- (pr. sept. -16, kan bli endret)
 • Hele rundreisen med alle utflukter etter programmet
 • Opphold i dobbeltrom på turistklassehoteller
 • Halvpensjon dvs. frokost og middag unntatt i Santiago de Compostela
 • Inngangsbilletter til alle besøkssteder slik det fremgår av dagsprogrammet
 • Lokale guider
 • Norsk reiseledelse

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til hotellbetjening, guider og sjåfør
 • Drikke til inkluderte måltider
 • Lunsjer, middag i Santiago de Compostela
 • Reiseforsikring.

 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår D Plussreiser

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  • • Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,-
  • • Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum
  • • Avbestilles turen mellom 65 og 36 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mellom 35 dager og 15 dager, kreves 50 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på”Lov om pakkereiser” av 01.07.2018, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillings-forsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbe-stilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reise-mål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.