Sist oppdatert 26. mars, kl. 16:57

Informasjon vedrørende coronavirus

Obrestad fyr
Kongeveien
Sirevåg konferansehotell

Sirevåg
Aktiv tur til «Barndoms paradis»

Avreisedato

15.06.2021

Varighet

6 dager

Pris fra

8 450,-

Sirevåg

Vandreturer på historisk grunn på Jæren. Fine turer i variert terreng, god mat og godt fellesskap på Sirevåg Konferansehotell i enden av Jæren der landskapet går over i fjell og daler.

Du inviteres til aktiv tur på Jæren og i Dalane. Vi skal bo i fire netter på Sirevåg Konferansehotell som ligger på bryggen ved innseilingen til Sirevåg.

Sirevåg er ei lita bygd i enden av Jæren der landskapet går over i fjell og daler. Like ved ligger en av de flotte Jærstrendene; Ognasanden. Den berømmelige Vestlandske hovedvei fra Ogna til Hellvik er bare et par kilometer unna. Sirevåg har også en del krigshistorie fra 2. verdenskrig, med bunkerser og tuneller brukt for å overvåke Jærrevet, havstrekningen fra Egersund til Stavanger. En av kveldene tar vi gruppen med til en samling i en av bunkersene.

Det blir tid på egenhånd hvor en kan fiske, spille golf, eller rusle seg en tur bort til det lokale konditoriet; Roxman. Vi håper også på godt vær slik at vi kan ta et friskt bad i sjøen.

Hver dag blir det lagt opp til vandreturer, og vi vil spise lunsjen ute i det fri (nistepakke som vi smørjer på hotellet). Turene vil gå i variert terreng og de er av ulik lengde, men du må være i god fysisk form for å være med. Vi vil ha med lokale personer som er godt kjent i området på vandreturene.

Reisen til og fra Sirevåg er på egenhånd, men vi kan hente de som ønsker det på togstasjonen.

Om kveldene blir det middag og samling i konferanseavdelingen. Vi vil invitere inn lokale personer som kan fortelle historier fra området på samlingene

Sirevåg konferansehotell ligger på bryggen ved innseilingen til Sirevåg, på Nygårdsiden av bygda. Det er et lite hotell med 23 rom, og de er kjent for å ha utsøkt mat laget på utsøkte råvarer fra lokalmiljøet av hotellets egen kokk. Restauranten har utsikt mot hav og havn.

Høydepunkter på turen

 • Turfølge og lokalpersoner: Gudrun Nygård Austbø og Håkon Austbø som bor i Sirevåg ikkje langt frå hotellet. De har gått mange turer i nærområdet og vil dele noen av disse med gjestene. Gudrun og Aud er barndoms bestevenner og har sunget sammen fra ungdommen. En sang eller 2 på samlingene får du nok høre.
Last ned brosjyre (.pdf)
Obrestadfyr Kongeveien
Obrestadfyr Kongeveien

Kongeveien; fra Varhaug gamle kirkegård til Hå gamle prestegård

Langs Jærkysten kan du følge tråkk etter folk og fe gjennom mange tusen år. Noen av disse gamle sporene er fremdeles synlige. Kongeveien fra 1600 tallet følger vi delvis på denne turveien. Strandsonen langs ruten er landskapsvernområde.
Vi parkerer bilene ved Varhaug gamle kirkegård og går 8,5 km nordover langs sjøkanten, på sand og grus tett ved bølgeskvulpet. En nydelig opplevelse i Jæren sitt spesielle og særegne landskap. (det er lite høydemeter på denne turen) Etter 4 km kommer vi til Grødalandstunet med bygninger fra 1700- og 1800 tallet. Deretter kommer vi til nydelige Obrestad havn med sitt flotte fyr og 2, 5 km lengre nord Hå gamle prestegard. Om sommeren er denne garden åpen og har kunstutstillinger som det er mulig å få med seg.

Synesvarden
Synesvarden

Tur på Høg Jæren til Synesvarden og Steinkjerringa

Vi kjører 20 minutter til Holmavatn i Varhaug hvor vi parkerer bilene. Turen er i et nydelig lynglandskap og er 8 km lang. Her er et rikt dyre-, fugle- og planteliv. Vi går først opp på Synesvarden som ligger 359 moh, her får du en flott utsikt over Høg Jæren like ned til havet. Turen fortsetter til Steinkjerringa, mor Norge, som blei 1898 hogget av Sigurd Sørensen, monumentet skulle egentlig stått foran Kongsgård skole i Stavanger. Turen går i lett terreng, høydeforskjellen er mellom 230 – 360 moh.

Holmestø
Holmestø

Tur fra Kvassheim fyr til Ogna

Dette er turen langs utrolig flotte Jærstender. Turen er 8,7 km lang i lett terreng som gras, grus og sand. Strandstrekningen varierer mellom små lune sandstrender og klippekyst. Botanisk er området verdifullt og plantelivsfredning forekommer en rekke steder. Severdigheter langs ruten er forhistoriske gravfelt v/ Kvassheim, Ørnakula på Kvalbein og mange tyske krigsminner som Hitlertennene på Brusand. Vi går også forbi den kjente, vesle Øya Raunen, hvor det har vært flere forlis. Det er også mange gode bademuligheter langs sandstrendene.

Vestlandske hovedvei
Vestlandske hovedvei

Vandretur på den Vestlandske hovedvei fra Ogna til Hegrestad

Vi starter ved Hølland gård på Ogna, og ruten til Hegrestad er 7,3 km lang. Denne turen er på grusvei i et kupert terreng. Veien ble bygget som en ridevei rundt 1810, og fra 1843 til 1940 fungerte den som en del vestlandske hovedveien. Underveis finnes der små vann som en kan bade i. Dersom noen vil gjøre denne turen lengre og litt mer utfordrende kan en starte turen ved Ogna Kraftstasjon og gå via Rabalia til Ueland (litt krevende terreng de første km) og deretter over til vestlandske hovedvei. Der kan en gå med gruppen til Hegrestad, eller fortsette gjennom skog og mark og fjell til Lunhulen (Hellvik) og bli plukket opp der.

Gudrun og Håkon Austebø - Lokale som blir med på vandreturer
Gudrun og Håkon Austebø - Lokale som blir med på vandreturer
Synesvarden
Synesvarden
Holmestø tur Kvassheim til Ogna
Holmestø tur Kvassheim til Ogna
Obrestadfyr Kongeveien
Obrestadfyr Kongeveien
Holmestø
Holmestø
Ognaanden Tur Kvassheim til Ogna
Ognaanden Tur Kvassheim til Ogna
Sirevåg
Sirevåg
Ognasanden
Ognasanden
Sirevåg Konferansehotell
Sirevåg Konferansehotell

Priser og betingelser

Pris fra 8 450,-

Tillegg for enkeltrom: Kr 1500

Bestill

Prisen inkluderer

 • 5 overnattinger i dobbeltrom med frokost og middag
 • Nistepakker på de fire vandredagene
 • Utflukter og samlinger i henhold til program
 • Reiseledertjenester

Prisen inkluderer ikke

 • Transport til og fra Sirevåg
 • Øvrige måltider
 • Forsikringer
 • Betingelser for denne turen

  Vilkår A (Egne Covid-19 regler i 2021)
  Avbestillingsregler

  Ved avbestilling gjelder følgende regler:

  Kostnadsfri avmelding dersom turen avbestilles turen innen 6 uker før avreisedato. (Innbetalt depositum tilbakebetales)

  Avbestilles turen mellom 6 uker og 15 dager før avreise, tilbakebetales ikke depositum

  Avbestilles turen mindre enn 15 arbeidsdager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kan 100% av turprisen kreves inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 01.07.2018, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.