Sist oppdatert 11. august, kl. 11:32

Informasjon vedrørende coronavirus

Jerusalem
Liten shutterstock 1232252449 Line of tourists climbed on the Masada fortress rock
Police ccar

Tur til Israel
Politifaglig innhold

Avreisedato

19.03.2022

Varighet

9 dager

Pris fra

22 580,-

Tur til Israel

Denne turen er en spesialtilpasset reise fullspekket med spennende opplevelser, kulturhistorie og dagsaktuell kunnskap. Sammen med gode venner og kolleger får dere oppleve et helt spesielt land med en unik historie. Nå har du sjansen til å oppleve noe litt utover det vanlige.

Shutterstock 490804828 Tel Aviv skyline Flyfoto

Dag 1

Lørdag 19. mars: Norge - Tel Aviv

Avreise fra Oslo kl. 11.35 med Turkish Airlines, mellomlanding i Istanbul og ankomst i Tel Aviv kl. 21.40. Her venter bussen og tar oss til vårt hotell Metropolitan i Tel Aviv. Lett måltid ved ankomst.

Tel Aviv Jaffa 5

Dag 2

Søndag 20. mars: Dagen i Tel Aviv

Etter frokost besøker vi holocaustmuseet Palmach og Hagana museet. Resten av dagen fri. Det vil være mulig å besøke gamle Joppe (Jaffa). Frokost og middag inkludert.

Frokost Middag
Negev mindre pix

Dag 3

Mandag 21. mars: Tel Aviv - Eilat

Vi setter kursen mot sør langs Middelhavet forbi Askalon og Ashdod og stopper ved kibbutz Yad Mordechai hvor vi besøker slagfeltet mot Egypt i 1948.
Videre drar vi til byen Sderot hvor vi planlegger å besøke politiet for å få et innblikk i rakettskytingen fra Gaza. Vi kjører nær grensen slik at vi kan se inn i Gaza. Vi besøker Hatzerim museet, videre fortsetter vi gjennom Negev ørkenen og ned til Eilat. Her tar vi inn på hotell Nova eller tilsvarende. Frokost og middag inkludert.

Frokost Middag
Eilat 1

Dag 4

Tirsdag 22. mars: Eilat området

Ørkentur til Mt. Schlomo området. De som deltar på denne turen må være i god fysisk form. Det vil være mulig å ta en båttur på Rødehavet med lunsj (ca. 60 USD pr. person) og/eller besøke undervannsobservatoriet (35 USD pr. person). Resten av dagen fri. Frokost og middag inkludert.

Frokost Middag
Ein Gedi 1

Dag 5

Onsdag 23. mars: Eilat - Ein Bokek - Dødehavet

Vi setter kursen mot nord langs den Jordanske grensen. Stopper i Timna hvor vi besøker Tabernakelet. Videre til Masadaborgen hvor vi får høre om jodenes kamp mot romerne i årene 70 - 73 e.kr. Så videre til Ein Gedi med Davids-kilden. Så returnerer vi litt sørover til Ein Bokek for overnatting på Daniel hotell eller tilsvarende. Frokost og middag inkludert.

Frokost Middag
Jerusalem Oljeberget

Dag 6

Torsdag 24. mars: Ein Bokek - Jerusalem

Første stopp er Jeriko med murene og Elisa kilden. Så til Qasr El Yehud, hvor Jesus ble døpt i elven Jordan. Før vi fortsetter opp gjennom Juda ørken til Oljeberget hvor vi får en flott utsikt over områdene omkring Jerusalem. Videre tar vi oss til Getsemane før vi drar til hotell Grand Court eller tilsvarende. Frokost og middag inkludert.

Det kan komme noen justeringer i programmet når vi får avklart om når politiet i Jerusalem kan ta i mot oss.

Frokost Middag
Hesekia tunnel JLM

Dag 7

Fredag 25. mars: Jerusalem

I dag har vi planlagt besøk i den Hasmoneiske tunnelen, Warren Shaft med Gihon kilden, Hiskias tunnelen, Siloa dammen og Herodes tunellen, som går fra Siloa og opp til Vestmuren. Frokost og middag inkludert.

Frokost Middag
Israel Jerusalem Klaging

Dag 8

Lørdag 26. mars: Jerusalem

I dag besøker vi fjellet Garisim og Jakobs brønn i Sykar. Dette blir en formiddagstur. Resten av dagen i Jerusalem. Frokost og middag
inkludert.

Frokost Middag
Fugl Israel

Dag 9

Søndag 27. mars: Israel - Norge

Vi kjører tidlig fra hotellet til flyplassen hvor vi må være ca. kl. 07.30. Avreise fra Tel Aviv kl. 10.30 med Turkish Airlines via Istanbul til Oslo. Ankomst Oslo kl. 17.00. Ankomst Bergen kl. 20.30.

Frokost
Masada2
Israel Ashkelon
Tabernakel Model I Negev
Cable Car Masada
Basargater Jerusalem
Varblomstrin Jlm Mindre Pix

Priser og betingelser

Pris fra 22 580,-

Tillegg for enkeltrom: 6 885,-

Tillegg for utreise fra Bergen på totalt 2 215,-
Tilslutning fra andre byer i Norge på forespørsel. Turprisen er beregnet ved minimum 20 personer.

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flyreisen Oslo - Tel Aviv tur/retur inkl. flyavgifter kr. 2 000,- pr. mai 2021 (kan endre seg noe)
 • Transfer fra flyplassen til hotellet i Israel t/r
 • Assistanse på flyplassen i Tel Aviv ved ankomst og avreise
 • Opphold på hotell i Israel i dobbeltrom
 • Halvpensjon (frokost og middag) på hotell i Israel
 • Rundreise i henhold til oppsatt program
 • Inngang til severdigheter nevnt i programmet
 • Taubanen til Masada
 • Inngang til nasjonalparken
 • Skandinavisk talende guide
 • Norsk reiseleder

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til maten
 • Forsikringer
 • Tips til guide, sjåfør og hotell ca. 75 USD pr. person
 • Severdigheter som er nevnt i programmet med pris
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
19. mars Bergen - Oslo 08:20 09:15 SK248
Oslo - Istanbul 11:35 17:30 TK1752
Istanbul - Tel Aviv 20:30 21:40 TK864
27. mars Tel Aviv - Istanbul 10:30 12:50 TK785
Istanbul - Oslo 14:05 17:00 TK1753
Oslo - Bergen 19:40 20:30 SK287
 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr person

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine.

  Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Aktuelle vaksiner

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV* Hep A

  dTP-IPV* Hep A (Hep B) (Tyf) (Rab)

  Israel

  dTP-IPV*

  dTP-IPV* Hep A (Tyf) (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/


  Vær obs på at det kan komme krav om dokumentasjon av vaksine for Covid-19 og/eller negativ Covid-19 test rett før avreise.