Shutterstock 681762730
Galicia
Sommerens familietur til Israel

Santiago de Compostela
Pilegrimsvandring til

Avreisedato

26.09.2022

Varighet

11 dager

Pris fra

19 950,-

Fulltegnet

Santiago de Compostela

Pilegrimsveien til Santiago de Compostela er en samling vandreruter som leder fra flere land i Vest-Europa fram til Santiago de Compostela-katedralen i byen i Nordvest-Spania.

Vi starter vandringen fra fjell-landsbyen O’Cebreiro i Spania, som ligger ca. 1300 meter over havet. Derifra skal vi de neste dagene vandre i vekslende landskap og gjennom pittoreske landsbyer frem til Santiago de Compostela. 7 dagsetapper på til sammen ca 150 km. Følgebussen transporterer bagasjen fra hotell til hotell. Du bærer kun med deg en dagstursekk på vandreetappene. Det er mulig å bli med følgebussen en etappe eller to om du får behov for det, men for å få pilegrimsdiplom må du gå minst 100 km av strekningen.

Høydepunkter på turen

 • 7 opplevelsesrike vandreetapper
 • Messe i katedralen i Santiago de Compostella
 • Godt sosialt felleskap
 • Utdeling av pilegrimsdiplomer
Last ned brosjyre (.pdf)
Shutterstock 675183616

Dag 1

Mandag 26. september

Norge – Porto

Avreise fra Gardermoen med Lufthansa kl 09.50. Mulighet med tilslutning fra andre byer denne dagen med SAS. Vi mellomlander i Frankfurt og flyr videre til Porto. Ankomst kl 15.40. Bussen henter oss på flyplassen og kjører oss til hotellet vårt. Vi skal ha første overnatting her i Portugals nest største by langt nord i landet. Overnatting på Hotel HF Fenix Porto. Vi samles til felles middag på hotellet om kvelden.

Middag
Porto
Porto

Dag 2

Tirsdag 27. september

Porto – Samos

Etter frokost på hotellet har vi litt tid i Porto før vi blir hentet av bussen igjen. Vi kjører nordover langs kysten og over grensa til Spania. Vi fortsetter østover og videre til den lille byen Samos hvor vi skal bo de neste to nettene. Gruppen er fordelt på to overnattingssteder. Hotel A Veiga og Casa Licerno som ligger like ved hverandre. Felles middag på Hotel Veiga om kvelden.

Frokost Middag
Pilgrimsvandring
Pilgrimsvandring

Dag 3

Onsdag 28. september

Vandreetappe: O’Cebreiro – Triscsatela ca 21 km

Bussen kjører oss fra Samos til den lille vakre pittoreske fjell-landsbyen O’Cebreiro, 1300 moh. Her skal vår vandring på Caminoen starte. Dagens etappe er på ca 21 km og går fra O’Cebreiro til Triscatela. Her blir vi hentet igjen og kjørt tilbake til hotellene våre for middag og overnatting.

Frokost Middag
Pilegrimsvandring
Pilegrimsvandring

Dag 4

Torsdag 29. september

Vandreetappe: Triscastela – Sarria ca 17,5 km

Buss fra Samos tilbake til Tirscastela hvor vi avsluttet gårsdagens vandreetappe. Dagens etappe går fra Tirscastela til Sarria, ca 17,5 km. Buss fra Sarria til Portomarin. Her blir det to overnattinger på Hotel Pousada. Middag på hotellet om kvelden.

Frokost Middag
Portomarin
Portomarin

Dag 5

Fredag 30. september

Vandreetappe Sarria – Portomarin ca 22 km

Denne dagen blir vi også hentet av bussen etter frokost. Vi kjører tilbake til Sarria og skal vandre herifra tilbake til hotellet vårt i Portomarin, en etappe på ca 22 km. Middag på hotellet om kvelden.

Frokost Middag
Pilegrimsvandring
Pilegrimsvandring

Dag 6

Lørdag 1. oktober

Vandreetappe Portomarin – Palas de Rei ca 25 km

I dag starter vi vandringen fra hotellet vårt i Portomarin. Etappen på ca 25 km går til Palas de Rei, helt frem til Hotel Complejo la Cabana hvor vi skal bo denne natten. Middag på hotellet om kvelden.

Frokost Middag
Shutterstock 1457610977

Dag 7

Søndag 2. oktober

Vandreetappe Palas de Rei – Arzúa ca 29 km

Dagens etappe starter også denne dagen fra hotellet. Vi skal gå i ca 29 km fra Palaz de Rei til byen Arzúa. Her skal vi bo på Hotel Casa Teodora. Middag på hotellet om kvelden.

Frokost Middag
Pilegrimsvandring
Pilegrimsvandring

Dag 8

Mandag 3. oktober

Vandreetappe: Arsúa – Pedrouzo ca 19 km

Vi starter nok en dag vandringen fra hotellet vårt og skal gå i ca 19 km til byen Pedruzo. Her møter vi bussen som kjører oss helt inn til Santiago de Compostela hvor vi skal bo godt på Hotel Oca Puerta del Camino de neste to nettene. Her kan vi ta et bad i hotellets utendørs svømmebasseng og gjøre oss klare til siste vandreetappe neste dag. Middag på hotellet om kvelden.

Frokost Middag
Katedralen i Santiago de Compostella
Katedralen i Santiago de Compostella

Dag 9

Tirsdag 4. oktober

Vandreetappe: Pedrouzo – Santiago de Compostela ca 20 km

Dette er dagen for siste vandreetappe. Bussen kjører oss tilbake til Pedrouzo hvor den hentet oss dagen før. Vi starter på de siste 20 km til Santiago de Compostela. Middag og avslapning på hotellet om kvleden.

Frokost Middag
Katedralen i Santiago de Compostella
Katedralen i Santiago de Compostella

Dag 10

Onsdag 5. oktober

Santiago de Compostela – Finisterre – Porto

Vi slapper av i byen denne formiddagen. Rusler rundt og besøker katedralen som er bygget over graven til apostelen Jakob den eldre. Ved messen kl 12 blir også vår gruppe nevnt. Vi får utdelt våre pilegrims diplomer på pilegrimskontoret i byen når vi leverer inn våre pilegrimspass som vi har stemplet underveis. Etter lunsj kjører vi ut til kysten og Finisterre ved havet som inntil 1492 var regnet som «verdens ende». Vi forsetter så sørover langs kysten over grensen til Portugal igjen. Siste overnattingen blir i Porto på Hotel HF Fenix Porto. Middag på hotellet om kvelden.

Frokost Middag
Shutterstock 129132983

Dag 11

Torsdag 6. oktober

Porto – Norge

Buss fra hotellet til flyplassen etter frokost. Flyavgang fra Porto med Lufthansa kl 11.05. Mellomlanding i München før vi flyr videre til Oslo. Ankomst kl 18.10. Mulig med tilslutnings fly videre med SAS til andre flyplasser i Norge.

Frokost
Katedralen i Santiago de Compostella
Katedralen i Santiago de Compostella
Camino de Santiago
Camino de Santiago
Pilegrimsvandring
Pilegrimsvandring
Pilegrimsvandring til Santiago de Compostella
Pilegrimsvandring til Santiago de Compostella
Katedralen i Santiago de Compostella
Katedralen i Santiago de Compostella

Priser og betingelser

Pris fra 19 950,-

Tillegg for enkeltrom: 2.000

Tillegg fra andre byer i Sør-Norge på forespørsel

Prisen inkluderer

 • Flyturen Oslo – Porto tur/retur
 • 10 overnattinger inkl. frokost og middag (ikke middag siste dag)
 • Følgebuss hele turen
 • Reiseledertjeneste fra norsk turteam

Prisen inkluderer ikke

 • Forsikringer
 • Øvrige måltider og drikke
 • Mat på flyet
 • Tips
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
26.09.2022 Oslo - Frankfurt 09:50
26.09.2022 Frankfurt - Porto 15:40
06.10.2022 Porto - München 11:05
06.10.2022 München - Oslo 18:10
 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår B

  Denne turen har følgende avbestillingsregler:

  • Avbestilles turen innen 66 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr 500,-
  • Avbestilles turen mellom 65 og 35 dager før avreise tilbakebetales ikke depositum
  • Avbestilles turen mellom 35 og 15 dager før avreise kreves 50% av turprisen
  • Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 01.07.2018, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  • Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.