Israel Bergene Holm 06

Fra Dan til Beer Sheeba
Rundreise i Israel

Avreisedato

22.06.2017

Varighet

11 dager

Pris fra

19 990,-

Fulltegnet

Fra Dan til Beer Sheeba

Eiken kyrkjelyd og Hægebostad menighet arrangerer tur til Israel. Vi forsøker å utvide gruppa. Ta kontakt dersom du ønsker å bli med!

Bli med på en reise som bringer deg tett på historiske steder og hendelser som er kjent fra Bibelen, hendelser som ligger som fundament for vår felles kultur og for kristen tro. På denne turen vil den som besøker Israel for første gang, få oppleve alle "de viktige" stedene. Vi har vært opptatt av at den som tidligere har besøkt landet, både skal få gjensyn med viktige høydepunkt, og samtidig få utforsket noe nytt. Vi vil dessuten reise innom deler av de palestinske selvstyreområdene. Programmet er laget innholdsrikt, men samtidig med intensjon om at det ikke skal oppleves for travelt.

Vi vil gjerne at barn og ungdom som deltar, skal få tilfredsstilt noe av sin aktivitets- og opplevelsestrang. Eldre reisende skal få oppleve at det ikke kreves for mye krefter for å holde tritt. Vi skal ut og gå i naturen, vi skal kjøre buss, og vi planlegger å ri på kameler (valgfritt!) og sove i ørkenen. Sterke fellesopplevelser bygger fellesskap og bringer oss nærmere hverandre. Og vi tror mange vil gjøre erfaringer som bringer oss nærmere Ham som en gang pekte ut dette landet som hjemland for sitt folk, og som ved starten av vår tidsregning, gjennom sine handlinger i dette landet og blant dette folket, sørget for at vår verden aldri mer skulle være den samme. Vil du være med på en spennende reise?

Flyreise fra Gardermoen gir oss de beste ankomst- og avreisetidene til og fra Israel. Det er lettvint å komme til Gardermoen med tog fra Snartemo, men kan også velge tilslutningsbillett fra Kjevik, eller egen bil.

Dag 1

Reisedag Norge - Israel

Vi drar fra Gardermoen kl. 11.15 og ankommer Ben Gurion lufthavn i Tel Aviv kl. 20.15. Derfra blir vi fraktet til vårt hotell, Prima City, som ligger nær sentrumsgatene og nær strandpromenaden.

Haifa Bahai

Dag 2

Tel Aviv til Galilea

Vi starter dagen med god israelsk frokost. Og har du lyst, kan du rekke et morgenbad i Middelhavet før vi setter oss på bussen. På vei mot Galilea har vi flere spennende stoppesteder. Først Cæsarea ved havet, som ble bygget av kong Herodes få år før Jesu fødsel. Deretter videre til Haifa der vi besøker den messianske menigheten Beit Eliahu, som har norsk-talende pastor og som Hægebostad menighet i flere år har hatt et nært forhold til. Vi får et overblikk over den store hagen og Ba'hai-templet som preger denne byen. Fra Muhraka på Karmelfjellet får vi et storslått skue over Harmageddon-sletta, og minnes en dramatisk hendelse fra bibelhistorien der profeten Elia er sentral. Vi setter kursen mot Tiberias, og på vei ned til denne byen, får vi se Gennesaretsjøen for første gang. Behagelige Hotel Restal er vårt hotell for de nærmeste dagene.

Gennesaretsjoen3

Dag 3

Gennesaretsjøen og Golan

Etter en god frokost finner vi en båt i Tiberias havn som tar oss ut på "Søndagsskolesjøen". Her utefra ser vi fjell og daler nøyaktig slik som Jesus og disiplene hans så dem fra fiskebåten for snart 2000 år siden. Vi minnes selvsagt noen av fortellingene som er knyttet til denne sjøen, og kanskje prøver vi selv å kaste garnet? Vel i land ved kibbutz Ginossar i nord-enden av sjøen, og kanskje prøver vi selv å kaste garnet? Vel i land ved sjøen, møtes vi av bussen som frakter oss til stranda der Jesus antagelig ved flere anledninger møtte sine disipler, og til Jesu egen by Kapernaum. Lunsjen inntar vi nær en av Gennesaretsjøens strender, der det blir anledning til å prøve badevannet. Kanskje noen ønsker å bli igjen på stranda og slappe av, men bussen fortsetter nordover til et sted som markerer et vendepunkt i Jesu tjeneste: Cæsarea Filippi. På turen langs denne nordlige delen av Israel, kan vi blant annet betrakte snødekte Hermonfjellet. Fra Golanhøyden får vi utblikk over Syria. Vår guide vil nok også fortelle oss om noe av dramatikken som har skjedd på Golanplatået i moderne tid. Tilbake på hotellet nyter vi en god middag. Og kanskje avsluttes dagen med en byvandring.

Israel Bebudelseskirken Nasaret Jomfu Maria Grotten

Dag 4

To fjell og to Mariaer

En ny, spennende dag, to Mariaer og to fjelltopper kommer til å stå sentralt. Vi kjører til Taborfjellet, stedet som tradisjonelt er forbundet med Jesu forklarelse på berget. Vi passerer Nain, og kommer til Nasaret, byen der ei ung jente en gang fikk verdens største budskap. Vi besøker Bebudelseskirka, og deretter Nasaret Village, en landsby der vi blir tatt med inn i Bibelens verden - slik Josef og Maria, Jesus og hans søsken engang levde. Kanskje har Jesus og hans søsken engang levde. Kanskje har Jesus selv vært med og høstet oliven her? Her får vi spise en spennende, god og tidstypisk lunsj fra det første århundre. Vi kjører gjennom Kana på vei tilbake mot Gennesaretsjøen. Fra Arbelfjellet håper vi på god sikt, så vi kan betrakte det fantastiske utsynet. Herfra blir det anledning til å være "på flyttefot med Jesus", og vandre til fots en bit av den samme veien han nå ha gått, da han flyttet fra Nasaret og ned til Kapernaum. De som synes det er best å bli i bussen, blir kjørt til Magdala, dit vandrerne også vil ankomme etter hvert. Vi får se den nesten helt ny-utgravde byen til en annen kjent Maria. Kirka som er reist her, er et sjeldent fint samlingssted etter dagens opplevelsesferd, før vi vender tilbake til hotellet i Tiberias som ligger en kort kjøretur herfra.

Israel Bethlehem The Church Of The Nativity Of Jesus Christ

Dag 5

Jordandalen, Samaria og Betlehem

I dag forlater vi Tiberias, og reiser sørover i Jordandalen, før vi beveger oss inn i Samaria, området som i dag bærer den politiske betegnelsen "Vestbredden". Idet vi reiser gjennom det fascinerende fjellandskapet, som også er gammelt, bibelsk kjerneområde, får vi et inntrykk av hvordan palestinerne lever her i dag. Turen går til Elon Moreh - Moreh-Eika, og til Jakobs brønn i Nablus (Sykar). Deretter besøker vi Sjilo. Men vi rekker enda et høydepunkt denne dagen; Betlehem, der vi besøker Jesu fødested og hyrdemarkene.

Israel Jerusalem 2

Dag 6

Jerusalem

Vi våker opp til en spennende dag i Jerusalem. Vi starter på plassen som i dag preges av to mektige moskeer, men som på Jesu tid rommet Jerusalems mektige tempel. Betesda dam og St. Anne kirke ligger like ved. Vi skal besøke jødenes helligste sted, Vestmuren (eller ("Klagemuren"), og deretter den arkeologiske parken "Davidson Center" like ved, som viser oss håndfaste spor etter årtusengamle hendelser. Dagens program avsluttes på Holocaustmuseet Yad Vashem, et sted som vekker sterke følelser for det jødiske folks lidelser, og som vanskelig kan utelates for den som besøker Israel.

Israel Jerusalem Gamlebyen

Dag 7

Fridag i Jerusalem

Jerusalems gater er fulle av spennende ting å se, smake og handle. Bassenget på hotellet er også et godt alternativ for deler av dagen. Vi avtaler en tid for frivillig besøk i gravhagen ("Gordons Golgata").

Jerusalem Oljeberget

Dag 8

Jerusalem til Dødehavet

Den siste dagen vår i Jerusalem starter vi med et mektig utsyn over Jerusalems gamle by fra Oljeberget. Derfra følger vi Jesu fotspor ned i Kedrondalen, gjennom Getsemane og fram til Gravkirka og Golgata. Om ettermiddagen skal vi foreta en reise som er nesten 1200 meter lang - i høydemeter! Natten skal nemlig tilbringes ved Dødehavet. Før det blir kveld, skal vi til Jesu dåpssted i Jordanelva nær Jeriko, som er en helt spesiell opplevelse. Blir det anledning, kjører vi også gjennom byen Jeriko og minnes tolleren Sakkeus som klatret opp i morbærtreet for å se Jesus. Vi tilbringer natten i Beduinleir i ørkenen!

Dodehavet Fotter

Dag 9

Massada, Dødehavet og Negev

Etter en tur på kamelryggen, tar vi turen opp på Massada, en høy ørkenklippe der Herodes i sin tid hadde et av sine palasser, og et sted som for all ettertid er blitt stående som et minnesmerke over jødisk motstandskraft og heltemot, en mektig opplevelse! I dag blir det anledning til å bade - eller mer presist: flyte - i Dødehavet. Så kjører vi gjennom Negevørkenen, via Abrahams bosted Beersheba, og Elah-dalen - der David kjempet mot Goliat. Vi ankommer Tel Aviv der vi blir i to netter.

Tel Aviv 01

Dag 10

Fridag i Tel Aviv

Shabbat shalom! En deilig fridag i Tel Aviv. En nydelig strandpromenade, en fantastisk strand, en herlig avslutningsdag på reisen. En vandretur til Joppe/Jaffa, eller bare nyte sola og varmen.

Dag 11

Hjemreise

Farvel til Israel - eller kanskje "lehitraot": "på gjensyn"? Vi reiser - mange opplevelser rikere - hjem til Norge.

Priser og betingelser

Pris fra 19 990,-

Tillegg for enkeltrom: kr. 6.820,-

Barn til og med 11 år som bor på rom med to fullt betalende vil få en rabatt på kr. 2.000,-. Det er mulig med ett barn på rommet. Dersom det er aktuelt med tresengsrom med ungdom så må en benytte Studio rom med et tillegg på kr. 285,- pr natt i Tel Aviv.

I beduinleiren er det også mulig å bestille rom i stedet for telt. Vi har noen rom tilgjengelig. Ekstra kostnad ved å bo i dobbeltrom er kr. 695,- pr. person og for enkeltrom kr. 845,-. Gi beskjed (helst ved påmelding) dersom du ønsker å bestille rom.

Bosteder:
22/6 - 23/6 Prima City Hotel, Tel Aviv
23/6 - 26/6 Restal Hotel, Tiberias
26/6 - 29/6 Ramada Hotel, Jerusalem
29/6 - 30/6 Kfar Hanodim Beduinleir
30/6 - 2/7 Prima City Hotel, Tel Aviv
Vi tar forbehold om evt bytte av tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise.

Prisen inkluderer

 • Flyreisen Oslo - Tel Aviv tur/retur
 • Flyavgifter kr. 1.644,- (pr. aug.-16, kan bli endret)
 • Hele rundreisen med alle utflukter etter programmet
 • Opphold i dobbeltrom på turistklassehoteller samt i beduinleir
 • Halvpensjon dvs. frokost og middag
 • 2 lunsjer; Nazareth Village og Galilea
 • Inngangsbilletter til alle besøkssteder slik det fremgår av dagsprogrammet
 • Norsk reiseledelse
 • Skandinavisktalende guide

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til guide og sjåfør med 70 usd
 • Det anbefales å legge igjen 1 usd pr person pr natt på rommet ved avreise
 • Drikke til inkluderte måltider
 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår D Plussreiser

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  • • Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,-
  • • Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum
  • • Avbestilles turen mellom 65 og 36 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mellom 35 dager og 15 dager, kreves 50 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på”Lov om pakkereiser” av 01.07.2018, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillings-forsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbe-stilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reise-mål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Legemiddelprofylakse mot malaria kan være aktuelt for enkelte land. For råd om myggstikkbeskyttelse og forebyggende legemiddelbehandling se: Malariaveilederen (Midtøsten og Nord-Afrika)

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine. MMR-vaksine før reisen?

  Helsemyndighetene i Saudi Arabia krever at alle pilegrimer til landet skal være vaksinert med meningokokk ACWY-vaksine. Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Les mer i Vaksinasjonsveilederen: Hep A, BCG, Rabies, Tyfoid, Hep B

  Forkortelser i tabellen for aktuelle reisevaksiner

  dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine, IPV: Poliomyelittvaksine, Hep A: Hepatitt A-vaksine, Hep B: Hepatitt B-vaksine, Rab: Rabiesvaksine, Tyf: Tyfoidvaksine, BCG: Tuberkulosevaksine, MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine, Influensa: Sesong influensavaksine.


  Aktuelle reisevaksiner

  Tabell 2. Aktuelle reise vaksin

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV*
  HEP A

  dTP-IPV*
  Hep A
  (Hep B)
  (Rab)
  (Tyf)

  Israel

  dTP-IPV*
  IPV***

  dTP-IPV*, IPV***,(Hep A), (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  . IPV: Poliomyelittvaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  *** Poliovaksinasjon ved opphold i land med polioutbrudd: WHO krever at personer som har oppholdt seg over 4 uker i land med risiko for å eksportere vaksinederivert poliovirus type 3 skal ha fått poliovaksine mellom 4 uker og 12 måneder før man forlater landet. Dette må dokumenteres med internasjonalt vaksinesertifikat. Gjelder for personer i alle aldre, også barn, selv om de etter norsk program anses som fullvaksinerte. Gjelder per i dag for Israel.

  Vaksinederivert polio type 3 ble påvist i Jerusalem, Israel i mars 2022 hos et uvaksinert barn med nyoppståtte lammelser. Vaksinasjonskampanjer er iverksatt i Jerusalem for barn mellom 6 uker og 10 år.  Vaksinasjonsdekningen i landet er høy, men det er noen undervaksinerte befolkningsgrupper. WHO understreker at det er viktig å sørge for oppdatert polio-vaksinering ved reiser til Israel.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/