2 Jerusalem
Sea Of Galilee From Mt Arbel Mindre Pix
Dead Sea Mud Girl

Konfirmanttur til Israel

Avreisedato

15.02.2020

Varighet

8 dager

Pris fra

11 990,-

Dag 1

Lørdag 15. februar: Utreisedag

Flyet tar av fra Kristiansand kl. 12.00. Vi mellomlander i Amsterdam, og får noen timer på en av Europas største flyplasser, før vi reiser videre mot Tel Aviv kl. 20.55. Der lander vi kl. 0220. I Israel er de en time foran oss, så reisen fra Amsterdam tar dermed 4 timer og 25 minutter. Det blir nok litt mat på flyet, men vi gjør klokt i å få oss litt søvn både i flyet og på bussen nordover i landet, for søndagen blir innholdsrik, og vi har fortsatt noen små timer foran oss før vi er framme i Galilea. Vi kjører nordover og passerer ikke langt fra bl.a. Nasaret, før bussen tar oss nedover til Gennesaretsjøen som ligger 200 meter lavere enn havets overflate.

Dag 2

Søndag 16. februar: På og ved Gennesaretsjøen

Tema: Jesu Gjerninger.

06.00/06.30 vi spiser frokost på Ohalo Kibbutz Tiberas, nesten ved Gennesaretsjøens bredd. Rommene er neppe klare ennå, men vi har jo sovet på flyet og på bussen. Når sola etterhvert stikker over Golanhøydene og skinner ned på Gennesaretsjøen, er vi klar å bli kjørt opp til Saligprisningenes berg, et veldig vakkert sted nær der Jesus holdt sin mest berømte tale, og lærte disiplene sine Fader Vår. Viss det er tørt og godt vær, får vi en liten spasertur ned åsen der antagelig Jesus og disiplene gikk mange ganger, til Peters fiskeplass. Her kalte møtte Jesus fiskerne og kalte dem til displer, og møtte dem etter sin oppstandelse. Vi skal besøke Kapernaum, Jesu egen by, med så godt bevarte ruiner at det er mulig å danne seg et godt bilde av alt det underfulle som skjedde her for 2000 år siden. Fra båt ute på Gennesaretsjøen leser vi fra Bibelen om noen av hendelsene som skjedde her ute. Et sted nord for sjøen spiser vi lunsj. Denne dagen kjenner vi at vi har en lang reise i kroppen. Men ligger forholdene til rette, ber vi sjåføren kjøre oss opp mot Golanhøydene. Det blir middag på hotellet og en kort samling før vi tar tidlig kveld.

Dag 3

Mandag 17. februar: Mt. Arbel - Nasaret - Tiberias

Tema: Jesu liv

Mount Arbel – Vi blir kjørt til toppen av dette fjellet på nordvestsiden av sjøen, der vi har en fantastisk utsikt over store deler av Jesu virkeområde. Her bruker vi litt tid på å samle litt av puslespillet om hvem Jesus virkelig var. Litt avhengig av vær og føreforhold:

-tar vi oss ned en litt krevende løype til hulene der opprørere holdt til i tidlige århundrer,
-eller: tar litt tid på toppen og vender tilbake til parkeringsplassen. Er det disig og dårlig utsikt, følger vi kanskje «Duenes dal» ned til sjøen.

I Nasaret besøker vi Nazaret Village, der vi får oppleve miljøet fra en jødisk by på Jesu tid. Etterpå er det aktuelt å besøke Bebudelseskirka, bygd over stedet der man tror at Maria møtte engelen, og kanskje Haifa.

Middag på Hotellet. Det er mye å fordøye i en liten kveldssamling etter middag.

Dag 4

Tirsdag 18. februar: Jordandalen og Dødehavet til Jerusalem

Tem: Sterke historier i mektig landskap

Vi bryter opp tidlig fra Tiberias. Deretter følger vi Jordandalen sørover. Her kommer vi etter hvert inn i de palestinske selvstyreområdene, Samaria og Judea – eller «Vestbredden» som er dagens politiske betegnelse. Nær Jeriko, byen israelittene inntok ved å vandre rundt den 7 dager på rad før murene raste sammen, får vi en spesiell opplevelse: vi får komme helt ned til Jordanelva og besøke stedet for Jesu dåp. Fra Jeriko tar vi taubane opp til «Fristelsens berg». Nede ved Dødehavet, inntar vi lunsj. Og vi skal selvfølgelig prøve om vi flyter i dette salte havet på jordas laveste sted. Nå står en ny naturopplevelse for tur: vi går ned i dalen «Wadi Kelt» til den gamle ferdselsveien mellom Jeriko og Jerusalem- første delen av Jesu vei opp mot Jerusalem. Her stanser vi ved St. Georges kloster. Nå er vi i ørkenen. På veien møter vi kanskje presten, levitten og den barmhjertige samaritan.

Denne ettermiddagen skal vi legge bak oss en høydeforskjell fra Dødehavet som ligger 400 meter under havet, på 1200 meter, og ende opp i Jerusalem! Det er en sterk opplevelse å se Jerusalem for første gang. Vi tar inn på Hotel Prima Park sentralt i Jerusalem.

Dag 5

Onsdag 19. februar: Holocaustmuseet og Betlehem

Tema: Jødisk forventning og oppfyllelse, undergang og messiashåp

En ny, meget spennende dag med sterke inntrykk. Vi besøker Holocostmuseet Yad vaShem, en smertefull, men viktig opplevelse. Vi drar opp på Oljeberget og opplever den berømte utsikten. Og i Betlehem besøker vi hyrdemarkene og Jesu fødested, dypt bevart i en av verdens eldste kirker, fødselskirka. Det blir også anledning til å handle litt souvenirer. På flotte hotell Prima Park spiser vi middag, og mange ønsker gjerne en rolig kveld etter nok en innholdsrik dag. Kjenner vi oss spreke, kan vi også ta en kort trikketur til sentrum!

Dag 6

Torsdag 20. februar: Jerusalem

Tema: I spenningen mellom kulturer, tidsepoker og religioner

Vi tar trikken inn til Jerusalems gamle bydel. I «City of David» finner vi den 2700 år gamle Hiskias tunnel – se for eksempel 2. Kong. 20,20. Her vandrer vi over 500 meter til knes i vann og stummende mørke med lykt (og sko (ta med crooks e.l) som tåler vann) Vi besøker tempelplassen, betrakter moskeene og forestiller oss templet på Jesu tid. Etter lunsj et passende sted, legger vi dessuten opp til et besøk i Betesda, som egentlig ligger i Jerusalem (og ikke i Eiken).

Jerusalems gamleby er et fantastisk spill av farger, spennende lukter, salgsrop fra bodene, bønnerop fra moskeene og kiming i kirkeklokker. Basargatene er et virvar som det er et eventyr å begi seg inn i, kanskje på jakt etter en god handel. Like utenfor gamlebyen ligger dessuten moderne shoppingsentra. Vi har tid til å utforske byen, som har både en armensk, en jødisk, en kristen og en muslimsk bydel. Vi må bare passe på å rekke middagen på hotellet om kvelden.

Dag 7

Fredag 21. februar: Jerusalem

Tema: "Jeg har sett ham sorgtungt vandre opp til Golgate sin gang."

Vi tar trikk til Damaskusporten, og begir oss som Jesus på Skjærtorsdagskvelden ned til Getsemanehagen. Her får vi komme inn i kirken reist over steinen der Jesus kjempet i bønn. De gamle oliventrærne gir oss et inntrykk av omgivelsene da Jesus ble tatt til fange her. Vi håper også å få søke ro i den private hagen et steinkast unna. Fra Getsemane vil vi vandre inn i byen og følge Via Dolorosa, Lidelsens vei, mot Golgata. Vi vil også besøke Gravhagen, et sted med en gammel grav i en hage, som gir en sterk opplevelse av å være der Jesus døde og oppstod. Vi planlegger å spise middag i sentrum, og har dermed god tid. Kanskje får vi anledning til å besøk noen kristne ungdommer i en av kirkene i byen. Ved inngangen til sabbaten - "når man kan se 3 stjerner på himmelen", er vi ved Vestmuren/Klagemuren, der mange troende jøder kommer syngende og - kanskje dansende - til bønn. Vi kan gå helt fram til muren og berøre steinene som stammer fra kong Herodes tempelbygging. Denne kvelden legger vi vekt på å hygge oss i fellesskap. Vi er mange opplevelser rikere, som forhåpentligvis har vært til styrke for livet og for troen. Vi disponerer et par rom på hotellet til avslapping for de som mest trenger det, og oppbevaring av bagasje. Men tidlig på natta må vi regne med å bli hentet av bussen.

Dag 8

Lørdag 22. februar: Hjemreisedag

Ikke lang tid over midnatt blir vi hentet med buss for å kjøre til flyplassen i Tel Aviv der flyet har avgang kl. 0515. Vi vender tilbake samme vei som vi kom for omkring ei uke siden, via den store flyplassen i Amsterdam. Her får vi svært god tid. Til både utforskning og hvile. I Kristiansand lander vi først om kvelden kl. 22.

Bilde10
080916 Rba21
A Shoot Of The Gilboas Mountain Israel
Sabra Kaktus Mindre Pix
Mt Beatitute Mindre Pix
Shepherd Field Betlehem
Cesarea By The Sea2
Mo Israel Gunnar01
Israel Rare Hatter
Childputtinganoteinsidethe Wall Norm

Priser og betingelser

Pris fra 13 490,-

Tillegg for enkeltrom: kr. 2.330,-

BOSTEDER i trippelrom:
16-18/2 Ohalo Kibbutz Tiberias - Classic rooms
18-21/2 Prima Park Hotel Jerusalem

Prisen inkluderer

 • Flyreisen Kristiansand - Tel Aviv tur/retur
 • Flyavgifter med kr. 810,- (pr. mars 2019)
 • Hele rundreisen med alle utflukter etter programmet
 • Opphold i trippelrom på hotellene
 • Halvpensjon, dvs frokost og middag på hotellene til og med frokost 21/2
 • Frokost ved ankomst 16/2
 • Inngangsbilletter til alle besøksteder slik det fremgår av dagsprogrammet
 • skandinavisktalende guide
 • eventuell engelsktalende guide i Betlehem

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til hotellbetjening, guide og sjåfør med 65 USD
 • Drikke til inkluderte måltider (utover vann)
 • Reiseforsikring (alle må ha)
 • Billett på trikken som er planlagt benyttet istedet for buss 20. og 21. februar
 • Eventuelt enkeltromstillegg kr. 2.330,-
 • Eventuelt dobbeltromstillegg kr. 140,-
 • Buss/sjåfør 20. og 21. februar
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
15. februar Kristiansand - Amsterdam 1200 1335 KL 1210
15. februar Amsterdam - Tel Aviv 2055 0220+1 KL 461
22. februar Tel Aviv - Amsterdam 0515 0920 KL 462
22. februar Amsterdam - Kristiansand 2030 2200 KL 1211
 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr person

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår er utformet i.h.t. Lov om Pakkereiser av 15.06.2018

  (“Pakkereiseloven”) utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukertilsynet samt Barne- og Familiedepartementets sine forskrifter til loven.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Legemiddelprofylakse mot malaria kan være aktuelt for enkelte land. For råd om myggstikkbeskyttelse og forebyggende legemiddelbehandling se: Malariaveilederen (Midtøsten og Nord-Afrika)

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine. MMR-vaksine før reisen?

  Helsemyndighetene i Saudi Arabia krever at alle pilegrimer til landet skal være vaksinert med meningokokk ACWY-vaksine. Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Les mer i Vaksinasjonsveilederen: Hep A, BCG, Rabies, Tyfoid, Hep B

  Forkortelser i tabellen for aktuelle reisevaksiner

  dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine, IPV: Poliomyelittvaksine, Hep A: Hepatitt A-vaksine, Hep B: Hepatitt B-vaksine, Rab: Rabiesvaksine, Tyf: Tyfoidvaksine, BCG: Tuberkulosevaksine, MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine, Influensa: Sesong influensavaksine.


  Aktuelle reisevaksiner

  Tabell 2. Aktuelle reise vaksin

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV*
  HEP A

  dTP-IPV*
  Hep A
  (Hep B)
  (Rab)
  (Tyf)

  Israel

  dTP-IPV*
  IPV***

  dTP-IPV*, IPV***,(Hep A), (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  . IPV: Poliomyelittvaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  *** Poliovaksinasjon ved opphold i land med polioutbrudd: WHO krever at personer som har oppholdt seg over 4 uker i land med risiko for å eksportere vaksinederivert poliovirus type 3 skal ha fått poliovaksine mellom 4 uker og 12 måneder før man forlater landet. Dette må dokumenteres med internasjonalt vaksinesertifikat. Gjelder for personer i alle aldre, også barn, selv om de etter norsk program anses som fullvaksinerte. Gjelder per i dag for Israel.

  Vaksinederivert polio type 3 ble påvist i Jerusalem, Israel i mars 2022 hos et uvaksinert barn med nyoppståtte lammelser. Vaksinasjonskampanjer er iverksatt i Jerusalem for barn mellom 6 uker og 10 år.  Vaksinasjonsdekningen i landet er høy, men det er noen undervaksinerte befolkningsgrupper. WHO understreker at det er viktig å sørge for oppdatert polio-vaksinering ved reiser til Israel.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/