Olive Tree With View Of Jlm Mindre Pix
Mt Beatitue Mindre Pix
Bental Fjellet Mindre Pix

Tur til Det Hellige Land
Med Bibelen som reisehåndbok

Avreisedato

24.05.2022

Varighet

7 dager

Pris fra

16 950,-
9 Granateple

Dag 1

Tirsdag 24. mai

Utreisedag, Norge - Israel
Vi reiser med Turkish Airlines fra Oslo via Istanbul til Tel Aviv (ønskes tilslutning fra annen flyplass i Norge, så gi beskjed på påmeldingsskjemaet). Vel fremme på Ben Gurion flyplass, reiser vi til Haifa ved Middelhavet, hvor vi skal bo første natten.

Haifa Utsikt

Dag 2

Onsdag 25. mai

Haifa, Nasaret og til Genesaretsjøen
Vi begynner reisen i vakre Haifa, tredje største byen i Israel, som er bygget oppover Karmel-fjellet. Foruten å se utsikten over byen, besøker vi den messianske forsamlingen Beit Eliahu, og pastor Shmuel Aweida, som er araber og pastor for en av de største forsamlingene i landet med Jesus-troende jøder. Så kjører vi til Jesu barndomsby Nasaret. Her besøker vi stedet Nazareth Village, som anskueliggjør livet som det var her på Jesu tid. Et sted drevet av lokale kristne arabere og messianske jøder. Så kjører vi mot Genesaretsjøen og byen Tiberias, hvor vi skal bo i to netter.

Frokost Middag
Boat On Sea Of Galilee

Dag 3

Torsdag 26. mai

I Jesu fotspor i Galilea
Vi er i det mest sentrale område for Jesu virksomhet og begynner dagen med båttur på Genesaretsjøen! Så kjører vi til Jesu egen by, Kapernaum, før vi fortsetter til Saligprisningenes berg, i området hvor Jesus holdt Bergprekenen. Herifra går vi ned til Genesaretsjøen og området som kalles Tagbha og til stedet Mensa Christi (Kristi bord). Her kalte Han fiskerne en gang til menneskefiskere, like bortenfor gjorde Han brødunderet og her ved stranden møtte Han sine disipler igjen etter oppstandelsen og spurte Peter; Elsker du meg Peter? Vi fortsetter reisen opp på Golanhøyden, og får et nærmere møte med den politiske situasjonen Israel står overfor. Vi besøker en nedlagt militærpost på vulkanhøyden Har Bental, hvor man har en formidabel utsikt, bl.a. utover dalen der Saulus fikk sitt sterke møte med Veien, og ser langt innover Syria. Etter hvert vender vi tilbake til Tiberias.

Frokost Middag
Mann bader i dødehavet mindre pix

Dag 4

Fredag 27. mai

Fra Galilea, via ørkenen til Jerusalem
I dag reiser vi fra det frodige Galilea, gjennom Jordandalen og til den golde Judeaørkenen og Dødehavet. Underveis besøker vi det de mener kan være området Johannes døperen holdt til ved Jordanelven, Qasr El Yehud, og hvor Jesus mest sannsynlig ble døpt. Stedet er på grensen til dagens Jordan. Vi fortsetter til esser-byen Qumran i Judeaørkenen, hvor Dødehavsrullene ble funnet, og avslutter ørkenoppholdet med et bad man sent glemmer. Vi har kommet til verdens laveste sted; Dødehavet, mer enn 415m under havet. Her flyter man som en kork pga. det høye saltinnholdet, hele 33%, i tillegg har havet mange andre mineraler som til sammen gjør det til et av de mest helsebringende sted i verden. Så begynner vi stigningen opp mot Den hellige by, Jerusalem, 800m over havet, og kjører opp på Oljeberget og ser den storslåtte utsikten over verdens mest omtalte by, sentrum for tre verdensreligioner. Tempelet som Jesus skuet utover når Han stod her, ble ødelagt i år 70 e.Kr. I dag er det Klippedomen og Al Aksa moskeen som ligger her (siden 600-tallet), det tredje helligste sted i verden for muslimene. Her på høyden minnes vi Jesu inntog i Jerusalem, Hans Himmelfart og ser frem mot Hans gjenkomst. Vi har kommet til byen som David gjorde til jødenes hovedstad for over 3000 år siden. Etter hvert innlosjerer vi oss på vårt hotell midt i sentrum av byen.
I kveld begynner sabbaten.

Frokost Middag
Gordons Golgata
Gordons Golgata

Dag 5

Lørdag 28. mai

Gamlebyen og Gravhagen
Denne sabbaten skal vi fortsette vandringen i påskeevangeliet. Vi begynner med morgensamling i Getsemane, her hvor Jesus kjempet og ba. Så går vi opp mot Gamlebyen med alle sine basargater og ulike kvarter. Vi går inn gjennom Løveporten og besøker først Bethesdadammen, hvor Jesus helbredet på sabbaten. Vi opplever at lovsangen når nye høyder i St. Anna kirken, den mektige korsfarerkirken som ligger på stedet, og som har ti-sekunds akustikk. Så vandrer vi deler av Via Dolorosa, lidelsens vei, som skal minne oss om Jesu vandring, gjennom datidens basargater, mot Golgatahøyden. For dem som ønsker det blir det mulig med besøk i Gravkirken, hvor vandringen ender. Det blir både lokal falafel og schwarma-lunsj og tid til shopping for de som ønsker det, før man møtes igjen og går sammen til det helligste sted i verden for det jødiske folk; Vestmuren, deler av tempelet som engang stod her. Så møter vi bussen utenfor Gamlebyens murer og kjører til Gordons Golgata og Gravhagen. Et fredfylt, vakkert sted, med en tom grav. Her avslutter vi dagen med vår egen nattverds stund.

I kveld kan de som ønsker det bli med å se et fantastisk, utendørs multimedia-show på Jerusalem murer, over byens historie (ikke inkludert).

Frokost Middag
Caspari Center

Dag 6

Søndag 29. mai

Caspari Center, Yad Vashem og Betlehem
På formiddagen i dag besøker vi bibelsenteret Caspari Center, som er et viktig senter for den messianske bevegelsen, i forhold til utvikling av materiell, opplæring/kurser mm. Stedet ble opprettet av Den Norske Israelsmisjon. Her vil vi få et nært møte med våre jødiske røtter. Så besøker vi Holocaustmuseet Yad Vashem, minnesmerket over de 6 mill. jødene som ble utslettet under andre verdenskrig (av dem var det 1,5 mill. barn …), og som aldri fikk komme hit. Et sterkt møte med en ufattelig del av vår moderne historie. For de som ønsker det er det mulig å besøke Jesu fødeby Betlehem, som ligger bare 10km fra Jerusalem. I kveld blir det avskjedssamling.

Frokost Middag
Appelsin1

Dag 7

Mandag 30. mai

Hjemreisedag Israel - Norge
Det er tid for å si Shalom v’lehitraot (fred og på gjensyn) til Israel og sette kursen hjem til Norge. Etter en intensiv uke er det mye å fordøye, og likevel har man bare fått en liten smak av hva landet kan by på. Vi håper at alle drar hjem med ønske om å en dag komme tilbake. Vi har transfer til flyplassen med avgang fra Tel Aviv kl. 1030.

NB! Underveis på turen vil det bli møter med lokale Jesus-troende jøder og arabere, noe som vil gi oss et levende møte med Jesu disipler i landet i dag.

Frokost
Bebudelseskirken i Nazareth
Bebudelseskirken i Nazareth
Dødehavet ved ein Bokek
Israel Jerusalem 04
Israel Jerusalem 03
Holocostmuseet
Bethesta Dammen 08
Bilde2

Priser og betingelser

Pris fra 16 950,-

Tillegg for enkeltrom: 5 500,- begrenset antall

Tilslutning fra andre byer i Norge på forespørsel.

Prisen inkluderer

 • Flybilletter Oslo - Tel Aviv t/r, (inkl. flyskatt kr 2 000,- pr. okt.21, kan endre seg noe)
 • Rundreisen i henhold til oppsatt program
 • Opphold på valgte overnattingssteder i dobbeltrom inkl. halvpensjon (dvs. frokost og middag)
 • Inngangspenger til besøkessteder i henhold til program
 • Skandinavisktalende guide
 • Norsk reiseledelse

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til maten
 • Enkeltromstillegg
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Tips til hotellbetjening, guide, sjåfør ca. 60 USD pr. person
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
24. mai Oslo - Istanbul 11:20 16:10 TK1752
Istanbul - Tel Aviv 18:05 20:20 TK788
30. mai Tel Aviv - Istanbul 10:30 12:50 TK785
Istanbul - Oslo 14:05 17:00 TK1753
Tidendringer kan forekomme frem til avreise
 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr person

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår er utformet i.h.t. Lov om Pakkereiser av 15.06.2018

  (“Pakkereiseloven”) utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukertilsynet samt Barne- og Familiedepartementets sine forskrifter til loven.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Legemiddelprofylakse mot malaria kan være aktuelt for enkelte land. For råd om myggstikkbeskyttelse og forebyggende legemiddelbehandling se: Malariaveilederen (Midtøsten og Nord-Afrika)

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine. MMR-vaksine før reisen?

  Helsemyndighetene i Saudi Arabia krever at alle pilegrimer til landet skal være vaksinert med meningokokk ACWY-vaksine. Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Les mer i Vaksinasjonsveilederen: Hep A, BCG, Rabies, Tyfoid, Hep B

  Forkortelser i tabellen for aktuelle reisevaksiner

  dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine, IPV: Poliomyelittvaksine, Hep A: Hepatitt A-vaksine, Hep B: Hepatitt B-vaksine, Rab: Rabiesvaksine, Tyf: Tyfoidvaksine, BCG: Tuberkulosevaksine, MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine, Influensa: Sesong influensavaksine.


  Aktuelle reisevaksiner

  Tabell 2. Aktuelle reise vaksin

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV*
  HEP A

  dTP-IPV*
  Hep A
  (Hep B)
  (Rab)
  (Tyf)

  Israel

  dTP-IPV*
  IPV***

  dTP-IPV*, IPV***,(Hep A), (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  . IPV: Poliomyelittvaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  *** Poliovaksinasjon ved opphold i land med polioutbrudd: WHO krever at personer som har oppholdt seg over 4 uker i land med risiko for å eksportere vaksinederivert poliovirus type 3 skal ha fått poliovaksine mellom 4 uker og 12 måneder før man forlater landet. Dette må dokumenteres med internasjonalt vaksinesertifikat. Gjelder for personer i alle aldre, også barn, selv om de etter norsk program anses som fullvaksinerte. Gjelder per i dag for Israel.

  Vaksinederivert polio type 3 ble påvist i Jerusalem, Israel i mars 2022 hos et uvaksinert barn med nyoppståtte lammelser. Vaksinasjonskampanjer er iverksatt i Jerusalem for barn mellom 6 uker og 10 år.  Vaksinasjonsdekningen i landet er høy, men det er noen undervaksinerte befolkningsgrupper. WHO understreker at det er viktig å sørge for oppdatert polio-vaksinering ved reiser til Israel.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/


 • OVERNATTINGSTEDER

  24.-25/5 Haifa Bay View Hotel, Haifa

  25.-27/5 Golan Hotel, Tiberias

  27.-30/5 Ibis Hotel, Jerusalem

  Vi tar forbehold om eventuelle bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise.