Safari i Kenya og Masai Mara
Store naturopplevelser i Afrikas hjerte

Avreisedato

24.08.2019

Varighet

8 dager

Pris fra

29 980,-

Safari i Kenya og Masai Mara

Safari i Afrika er like forskjellig som bil. Du kan velge Fiat eller BMW. Smak og behag, sier noen. Kjøreopplevelse og kvalitet, sier andre. Det er mange safariparker i Afrika, men ingen slår Serengeti i Tanzania og Masai Mara i Kenya. Det er safari på øverste hylle, – med et dyreliv du ikke finner noen andre steder i Afrika. Variasjon og antall er unikt. Og som alt annet på øverste hylle: Det koster! De som har vært med oss før, sier det var verdt hver krone …

Vi inviterer til en uforglemmelig tur hvor du vil få oppleve det eksotiske dyrelivet på sitt beste. Kenya er et vakkert land, med safari-opplevelser i ypperste klasse. Den kjente «Rift Valley» skjærer seg gjennom landet og danner innsjøer og ideelle habitater for de ville dyrene. Her er fugler og dyr i mengdevis, og de «fem store» – løve, neshorn, elefant, bøffel og leopard – som var jegernes «store troféer», ønsker oss velkommen. Vi lander i Nairobi, byen som er navlen og navet i Øst-Afrika. Et finans-sentrum, en travel storby med moderne bygninger og samtidig en fortettet landsby med slum og fattigdom. Fra Nairobi går turen til Mt. Kenya, Lake Nakuru og videre til Masai Mara. Her får vi uforglemmelige safari-opplevelser og et møte med de stolte og fargerike masaiene!

Barndommens drømmer og fantasier om Afrika blir til virkelighet når du står i safari-bilen og skuer utover landskapet der varmedisen hildrer over savannen. Du ser sebraer og antiloper som går og gresser. En søvnig løveflokk som døser i skyggen. Giraffhoder som stikker frem mellom trekronene. Geparder som jakter. Neshorn og elefantflokker som lusker av gårde, og silhuetten av en leopard i solnedgangen.

Varige minner gir også den vakre stjernehimmelen og den gode stemningen når du ligger trygt i din seng og hører løvebrøl som bassister i savannens symfoni, i samstemt harmoni med det tropiske nattemørkets vakre lydbilde. Plussreiser, Kenya og Masai Mara ønsker deg velkommen!

Dag 1

LØRDAG 24. AUGUST 2019 Norge - Kenya

Vi flyr med Qatar Airways fra Gardermoen kl 08:50 og lander i Doha kl 16:20. Videre kl 17:25 med ankomst Nairobi kl 23:20 om kvelden. Her venter bussen på oss og tar oss direkte til vårt hotell Crowne Plaza like ved flyplassen. Her blir det overnatting, og siden vi er såpass sent framme regner vi med at maten på flyet skal holde for i dag. (Mat på flyene)

Dag 2

SØNDAG 25. AUGUST 2019 Nairobi - Mt.Kenya

Etter frokost legger vi ut på vår spennende reise inn i dyrelivet. Turen går nordover fra Nairobi til Serena Mountain Lodge i jungelen ved Mt. Kenya som er landets høyeste fjell (5199 moh). Underveis passerer vi Thika med verdens tredje største ananasplantasje og landsbyen Karatina med sin fargesprakende markedsplass. Lodge’n vår troner over regnskogens grønne teppe og under det mektige fjellet og setter en eksotisk ramme rundt vårt afrikanske eventyr. Vi er fremme til lunsj og om ettermiddagen kan vi sitte på våre balkonger og se eksotiske dyr som kommer til vannhullet for å drikke.

Om du vil, kan være med på en ekstratur hvor vi spaserer i jungelen med bevæpnet vakt, og observerer fugler, planter og dyr. Denne turen er frivillig og koster omlag 25 USD som betales på stedet.

Frokost Lunsj Middag

Dag 3

MANDAG 26. AUGUST 2019 Mt.Kenya - Lake Nakuru

I dag går turen videre til Lake Nakuru National Park. Vi kjører sørover til Rift Valley og gjør et par korte stopp for å se på kaffe- og teproduskjon. Lake Nakuru er «hjemsted» for millioner av flamingo og over fire hundre forskjellige fulgearter. Vi ankommer Sarova Lion Hill Lodge på østsiden av sjøen. Her venter de oss med velfortjent lunsj, før vi sjekker inn på rommene for en dusj eller hvil før ettermiddagens safari. Det er også mulighet for et bad i svømmebassenget. Ca kl 16:00 starter var første safari-tur. Vi skal kjøre rundt Nakuru-sjøen, og kan oppleve opp til et par millioner flamingo og andre fugler. Men siden vi ikke vet akkurat hvor fuglene er i dag, er dette ganske spennende. Det er ca. fire millioner flamingo i Øst-Afrika, og de vandrer mellom tre-fire innsjøer i regionen. I nasjonalparken er det en rekke store hjortedyr, neshorn, sebra, løve, leopard, bavianer, flodhest og ørner m.m. Dette blir en fin åpning på flere spennende dager. Vi er tilbake på lodge’n ca kl 18:30 og samles til felles middag om kvelden.

Frokost Lunsj Middag

Dag 4

TIRSDAG 27. AUGUST 2019 Lake Nakuru - Masai Mara (Serengeti)

Vi forlater Lake Nakuru etter frokost og kjører Rift Valley mot høylandet Masai Mara som er det beste stedet i Kenya for å se dyreliv. Masai Mara er den nordre delen av Serengeti-sletten som strekker seg langt sørover i Tanzania. Vi kjører gjennom Kenyas kornkammer med store åkrer av hvete og bygg. Vel framme skal vi bo på Mara Simba Lodge som ligger flott til ved en liten elv. Først blir det lunsj, og ca kl 15:30 begynner vår «game drive» (safari) i en av verdens mest dyrerike nasjonalparker. Her begynner vår virkelige safari, – en utrolig vakker og spennende opplevelse! Nå i august er det årlige dyretrekket her i Masai Mara og vi får se hundretusener av sebra, gnu og alle de andre dyrene som er på vandring på denne tiden av året. Verken ord, eller film for den saks skyld, kan beskrive den opplevelsen, stemningen og synsinntrykket det er å befinne deg midt i dette naturens eventyr med 1672 km2 uberørt villmark. Det er bare fantastisk og må oppleves! Vi er tilbake på lodge’n i kveldingen og om kvelden står middagsbordene dekket.

Frokost Lunsj Middag

Dag 5

ONSDAG 28. AUGUST 2019 Masai Mara

I dag blir det safari både morgen og ettermiddag. Vi vekkes ca kl 06:00 for å dra ut ved daggry til en tidlig safari for å oppleve når naturen våkner til liv. Vi er tilbake ca kl 09:00 til frokost. I formiddag besøker vi en Masai-landsby. Her får vi se hvordan Masai-folket bor og har bodd i hundrevis av år i sine karakteristiske hytter av tørket leire og kumøkk. Vi får se deres spenstige folkedans med høye hopp, og det blir omvisning og mulighet til å gjøre gode kjøp av lokalt håndarbeid etter aktiv pruting i landsbyens «butikk». Alt i alt et festlig besøk. Så er det lunsj og mulighet til et bad i svømmebassenget før vi får litt kaffe og te og drar ut på ny safari om ettermiddagen. Masai Mara er kjent for stor populasjon av løver, og særlig for hannene med stor svart manke. Parken har også masse elefanter som ofte kan de ses i store flokker. Alle «de fem store» holder til i Masai Mara, og hvis vi er heldige får vi se alle disse fem dyreartene – løve, elefant, leopard, gepard og nesehorn – som kalles «the big five», ikke fordi de er størst, men fordi man ble en «stor» jeger i kolonitiden hvis man greide å felle alle disse fem! Som vanlig blir det middag om kvelden.

Frokost Lunsj Middag

Dag 6

TORSDAG 29. AUGUST 2019 Masai Mara

I dag drar vi ut på heldags safari etter frokost. Vårt mål er å begi oss sakte vestover til Masai River, grenseelven mellom Kenya og Tanzania. Du har sikkert sett på TV denne elven hvor krokodillene ligger og venter for å få seg et måltid mat når gnuen krysser elva på sin vandring over Serengeti-slettene. Vi skal spasere langs elva med væpnet vakt for å se på flodhestene og krokodillene. Så kjører vi litt vekk fra elven for å spise vår medbrakte lunsj (boxlunch), før vi begir oss langsomt tilbake mot vår lodge og lar dyrene bestemme hvor mange stopp vi gjør. Siden dette er siste dag på lodge’n blir kveldens middag en såkalt «bush dinner» som er en fin avslutning på vårt spennende opphold i verdens mest dyrerike område.

Frokost Lunsj Middag

Dag 7

FREDAG 30. AUGUST 2019 Masai Mara - Nairobi - hjemreise

Etter frokost sjekker vi ut av rommene og gjør oss klar til avreise tilbake til Nairobi. Vi forlater Masai Mara og ankommer hovedstaden og restauranten Palacina hvor vi skal spise dagens lunsj i hyggelige omgivelser, før turen går til flyplassen hvor vi må være på plass i god tid før kveldens avgang med Qatar til Doha kl.17:20. (Frokost, lunsj, mat på flyet)

Frokost Lunsj

Dag 8

LØRDAG 31. AUGUST 2019 Ankomst Gardermoen

Vi lander vi i Doha kl. 23:35, for å dra videre til Oslo kl. 01:35. Vi er framme på Gardermoen kl. 07:15 og kan se tilbake på store og uforglemmelige opplevelser i Afrikas hjerte.

Priser og betingelser

Pris fra 29 980,-

Tillegg for enkeltrom: 8.490,-

Tips:

Tipsen utgjør ca USD 36,-på denne turen. Den enkelte gir til USD 30,- til sjåføren (driverguide) i sin bil. Vi anbefaler også at det legges igjen USD 1,- pr. person pr. natt (x 6) på hotellrommet.

Tilleggsdager med badeferie:

Vi kan tilby ekstra dager på Zanzibar (Tanzania) eller Mombasa (Kenya). Ta kontakt med oss dersom du/dere ønsker tilbud på ekstra dager i forkant eller etterkant av turen.


Bestill

Prisen inkluderer

 • Flyreise Oslo – Nairobi t/r med Qatar Airways
 • Opphold på hoteller/lodge’r nevnt i dagsprogrammet 
 • Transport i Kenya basert på 6 personer pr. bil
 • Program, inngangspenger og måltider som oppgitt i programmet
 • Parkavgifter til inkluderte nasjonalparker
 • Besøk i Masai-landsby
 • Norsk reiseleder og engelsktalende guide(r)

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til hoteller, guide og sjåfører
 • Drikke til inkluderte måltider
 • Visum til Kenya, USD 50,- (fra 16 år)
 • Betingelser for denne turen

  Ved avbestilling gjelder følgende regler: - Avbestilles turen innen 66 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr 3000,- - Avbestilles turen mellom 65 og 51 dager før avreise kreves 50% av turprisen. - Avbestilles turen mindre enn 50 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen. Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. Plussreiser kan da fakturere dette i ettertid. Generelle vilkår Plussreiser sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15. Plussreiser forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsette hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av reiseleder, droppe severdigheter/besøkssted o.l. Plussreiser kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca. 5 uker før avreise. På reiser i enkelte land kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller. Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør. Påmelding og betaling Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte Plussreiser sine kontor eller til våre salgsrepresentanter i Haugesund og Stavanger. Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris. Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med to-delt faktura fra Plussreiser. En del for depositum og en del for hovedbeløpet (Er påmelding senere enn 7 uker før avreise betales hele turen under ett). Forbehold om prisendringer Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsette avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende. Plussreiser er ikke ansvarlig for forsinkelser som skyldes endrede rutetider eller andre forhold. Avbestillings- og reiseforsikring Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen. De fleste har en avbestillingsforsikring i selve reiseforsikringen sin. Avbestillingsforsikring kjøpt hos Plussreiser må bestilles ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositum er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris på avbestillingsforsikring er 5% av turpris, minimum kr. 500. - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen. Gyldig pass Passet skal være gyldig minst 6 måneder etter hjemkomst. Deltakere med pass som går ut kort tid etter turen kan risikere å bli holdt igjen i Norge av flyselskapet. Det er svært viktig at det navnet som står på flybilletten din er helt lik det navnet som står i passet ditt. Gi oss derfor beskjed snarest om navnet/ene i regningen som er vedlagt ikke er stavet likt slik det står passet/ene. Visum Mange av de landene vi reiser i krever visum ved innreise. De fleste landene selger dette visumet på flyplassen ved ankomst, men i noen tilfeller må det søkes på forhånd. Skal du på en tur hvor du må søke visum får du tydelig beskrivelse av søknadsprosessen av oss ca. to måneder før, når vi sender ut informasjonsheftet. Gi oss beskjed om du ikke reiser med et norsk pass. Det kan være andre visumregler for ditt statsborgerskap til det aktuelle reisemålet. Helse og vaksiner Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor/helsestasjon eller fastlege i god tid før avreise. Her vil du få råd om hvilke vaksiner du trenger til det området du skal reise til. Ta gjerne med reiseruten din. Plussreiser gir kun generelle råd om vaksinasjoner, og siden man kan ha forskjellige behov for vaksiner må dette håndteres av den enkelte. Når du tar vaksinene, så vil du få et vaksinasjonskort om du ikke har det fra før. Vaksinasjonskortet skal du ta med på turen. Skal du til et område med malaria, må du ta malariaforebyggende medisiner. For anbefalinger om vaksiner, se informasjon fra Folkehelseinstituttet, linken finner du på https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/ Noen fysiske plager kan bli bedre i varmere land, andre kan bli verre. Deltakere må ha normalt god fysisk/psykisk helse. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding. Vi ber om legeattest av alle reisende over 75 år. Diett Vi prøver å imøtekomme de behovene som meldes, så har du spesielle hensyn til diett, gi oss beskjed. Klager Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til Plussreiser innen fire uker etter hjemkomst. Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.