Jerusalem 19 mindre pix
Caesarea ved havet 2
Banjas 2

Rundreise med vandring i Israel
40 DAGER GJENNOM BIBELEN

Avreisedato

13.04.2023

Varighet

9 dager

Pris fra

24 950,-

Fulltegnet

Rundreise med vandring i Israel

Netanya

Dag 1

TORSDAG 13. APRIL

Norge – Israel
Vi reiser med Austrian Airlines fra Oslo via Wien til Tel Aviv. Her venter bussen på oss og kjører oss til King Solomon Hotel i Netanya for overnatting. Det er mulig å bestille tilslutningsbilletter.

Caesarea Amphitheater And Roman Theater Israel Aerial View

Dag 2

FREDAG 14. APRIL

Cæsarea ved havet, Atlit, Karmel og Muhraqa
Etter frokost kjører vi nordover på Sharonsletten, stopper i Cæsarea ved havet, som på Jesu tid var hovedsete for romerne. Her bodde Pontius Pilatus, og her satt Paulus som fange. Vi skal se det praktfulle romerske teateret og prøve akustikken. Noen kilometer sør for Haifa ligger Atlit hvor overlevende fra holocaust ble internert da britene ikke ville slippe dem inn i landet. Mange greide å flykte og vi følger i deres fotspor (i bussen) opp på Karmelfjellet før vi fortsetter til Muhraqa (hvor profeten Elia kjempet med Baal’s profeter og bad om regn over landet). Passer det med tiden spiser vi lunsj i en druserkafè på Karmel. På ettermiddagen ankommer vi Kibbutz Mizra hvor vi skal bo to netter.

Oasen Sachne

Dag 3

LØRDAG 15. APRIL

Nasaret, Gilboa, Sippori, Sakne
Dagen starter i Sippori – en by som Jesus ofte var i. I Nasaret besøker vi blant annet utsiktsplassen over Izraeel sletten, der hvor folkemengden ville styrte Jesus utfor klippene etter han hadde talt i synagogen. Vi kjører over Gilboafjellet hvor Saul og sønnene hans ble drept av filistrene. I Sakne eller Gan haShlosha bader vi i varme kilder som året rundt holder 27 grader.

Banjas

Dag 4

SØNDAG 16. APRIL

Hermonfjellet, Banias, Tårenes dal

Dagens første stopp er i Banias/Cæsarea Fillippi – en av elven Jordans tre kilder, og stedet der Peter kom med sin bekjennelse. Vi går langs elva og ned til fossen. Lunsjen spiser vi hos druserne på Golan. På Israels høyeste fjell Hermon vil vi få informasjon om et interessant velferdsprosjekt som drives av israelske soldater. I Tårenes dal får vi høre om hva som skjedde her under Yom Kippur krigen i 1973. På vei over Golan stopper vi ved Har Bental fjellet og senere på utsiktspunktet Peace Vista før vi kjører ned i Yarmukdalen og videre til vårt overnattingssted som er kibbutz Ein Gev ved Gennesaretsjøen.

Utsikt fra arbelfjellet over Ginosar mindre pix

Dag 5

MANDAG 17. APRIL

Rundt Gennesaretsjøen, Arbelfjellet
Vårt første besøk denne dagen er Saligprisningsfjellet hvor Jesus holdt Bergprekenen. Vi går ned åssiden til stedet som heter Tabgha. I liene her minnes vi Jesu brødunder. Nede ved sjøen, mellom Tabghas varme kilder og vannfall som renner ut i Genesaretsjøen, ligger Peterskirken. Etter et besøk i Jesu egen by, Kapernaum, skal vi til Arbel fjellet – de som vil går opp - og en liten tur i Duenes dal hvor Jesus og disiplene gikk til og fra Genesaretsjøen. Siste stopp for dagen er i Magdala hvor Maria Magdalena kom fra.

Wadi kelt St Georgs Monestry mindre pix

Dag 6

TIRSDAG 18. APRIL

Jordandalen, Wadi Kelt, Masada
Vi forlater Galilea og kjører ned gjennom Jordandalen, vi ser her noen av de mest fruktbare områdene, og de mest golde områdene. I den barmhjertige Samaritans fotefar skal vi gå nedre del av Wadi Kelt som går fra Jerusalem til Jeriko. Vi gjør et besøk i St. George klosteret hvis det er åpent. Vi besøker Masadafjellet hvor guiden forteller om historien både fra Herodes den store sin tid og ikke minst fra år 70 da 960 seloter forskanset seg her i tre år etter at Jerusalem og landet for øvrig hadde måttet bøye seg for den romerske makt. Det blir også mulighet for å flyte litt i Dødehavet før vi kjører til hotellet i Jerusalem. En meget spesiell opplevelse å flyte i det ramsalte og mineralholdige vannet. Så begynner oppstigningen til Jerusalem, fra 400 m under til 800 m over havet. Ingen reiser fra Jerusalem uberørt.

Vestmuren (Klagemuren)
Vestmuren (Klagemuren)

Dag 7

ONSDAG 19. APRIL

Oljeberget, Getsemane, Via Dolorosa
Vi kjører til toppen av Oljeberget. I Jesu fotspor drar vi inn i den hellige byen ved å vandre ned Palmesøndagsstien, stoppe ved Dominus Flevit, kirken som er bygget på stedet hvor Jesus gråt over byen. Derfra går vi videre ned til Getsemanehagen for å minnes Jesu kamp her. Vi går inn i Gamlebyen og til Bethesda dam som ligger like innenfor Stefanusporten eller Løveporten som den også kalles. St. Anna-kirkens fantastiske akustikk tester vi med en firstemt a-capella. Vi skal så gå Via Dolorosa som starter ved Gabbata utenfor Antoniaborgen og vi stopper ved noen av stasjonene underveis. Vi skal også til Klagemuren, eller Vestmuren som jødene vanligvis kaller den, et hovedsted for jøders bønnesamlinger.

Gravhagen Borg

Dag 8

TORSDAG 20. APRIL

Yad Vashem, Gravhagen
Vi kjører til Vest-Jerusalem og på vestsiden av Herzlhøyden, i utkanten av byen, ligger Yad Vashem. Det nasjonale minnesmerket og museum for de seks millioner jøders liv som gikk tapt under Holocaust. Dagen avsluttes i Gravhagen (Gordons Golgata). Dette blir en dag med store og varierte opplevelser før vi inntar hotellet og spiser middag. Kanskje vi tar en tur ned i gågata Ben Yehuda eller Mamilla-gaten på kvelden for en kaffekopp.

Sunset Jerusalem mindre pix

Dag 9

FREDAG 21. APRIL

Hjemreisedag
Vi sjekker ut av hotellet og blir kjørt med buss til Ben Gurion flyplass utenfor Tel Aviv for hjemreise. Avreise med Lufthansa via Frankfurt.

Israel Brunstad Blomst
Blomstrende kaktus 1 mindre pix
Israel Jerusalem Blomster
Galilee and capernaum 2
Spring Day Galilee With Mt Tabor Kopi
Vandretur i Israel galilea
Sunset At Sea Of Galilee

Priser og betingelser

Pris fra 24 950,-

Tillegg for enkeltrom: KR 9100,- (begrenset antall)

Tilslutningsbilletter fra andre byer i Norge på forespørsel

OVERNATTINGSTEDER
13 – 14/4 King Solomon Gardens Hotel Netanya
14 – 16/4 Mizra Resort Village/kibbutz
16 – 18/4 Ein Gev Hotel Resort, Galilea
18 – 21/4 Prima Kings Jerusalem Hotel
Vi tar forbehold om eventuelt bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise.

Prisen inkluderer

 • Flybilletter Oslo - Tel Aviv t/r, (inkl. flyskatt kr 1.800 pr. juni-22, kan endre seg noe)
 • Rundreisen i henhold til oppsatt program
 • Opphold på valgte overnattingssteder i dobbeltrom inkl. halvpensjon (dvs. frokost og middag)
 • Inngangspenger til besøkessteder i henhold til program
 • Skandinavisktalende guide
 • Norsk reiseledelse
 • Covid-19 forsikring som gjelder under oppholdet i Israel

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til maten
 • Enkeltromstillegg
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Tips til hotellbetjening, guide, sjåfør ca. 85 USD pr. person
 • Eventuell Covid-19 test før/under/etter avreise i Norge og Israel (ihht. gjeldende innreisekrav)
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
13. APRIL 2023 OSLO - WIEN 14.20 16.40 OS336
13. APRIL 2023 WIEN - TEL AVIV 20.15 00.40+1 OS856
21. APRIL 2023 TEL AVIV - FRANKFURT 08.00 11.30 LH695
21. APRIL 2023 FRANKFURT - OSLO 13.20 15.15 LH862
NB! Tidendringer kan forekomme fram til avreise.
 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Legemiddelprofylakse mot malaria kan være aktuelt for enkelte land. For råd om myggstikkbeskyttelse og forebyggende legemiddelbehandling se: Malariaveilederen (Midtøsten og Nord-Afrika)

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine. MMR-vaksine før reisen?

  Helsemyndighetene i Saudi Arabia krever at alle pilegrimer til landet skal være vaksinert med meningokokk ACWY-vaksine. Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Les mer i Vaksinasjonsveilederen: Hep A, BCG, Rabies, Tyfoid, Hep B

  Forkortelser i tabellen for aktuelle reisevaksiner

  dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine, IPV: Poliomyelittvaksine, Hep A: Hepatitt A-vaksine, Hep B: Hepatitt B-vaksine, Rab: Rabiesvaksine, Tyf: Tyfoidvaksine, BCG: Tuberkulosevaksine, MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine, Influensa: Sesong influensavaksine.


  Aktuelle reisevaksiner

  Tabell 2. Aktuelle reise vaksin

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV*
  HEP A

  dTP-IPV*
  Hep A
  (Hep B)
  (Rab)
  (Tyf)

  Israel

  dTP-IPV*
  IPV***

  dTP-IPV*, IPV***,(Hep A), (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  . IPV: Poliomyelittvaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  *** Poliovaksinasjon ved opphold i land med polioutbrudd: WHO krever at personer som har oppholdt seg over 4 uker i land med risiko for å eksportere vaksinederivert poliovirus type 3 skal ha fått poliovaksine mellom 4 uker og 12 måneder før man forlater landet. Dette må dokumenteres med internasjonalt vaksinesertifikat. Gjelder for personer i alle aldre, også barn, selv om de etter norsk program anses som fullvaksinerte. Gjelder per i dag for Israel.

  Vaksinederivert polio type 3 ble påvist i Jerusalem, Israel i mars 2022 hos et uvaksinert barn med nyoppståtte lammelser. Vaksinasjonskampanjer er iverksatt i Jerusalem for barn mellom 6 uker og 10 år.  Vaksinasjonsdekningen i landet er høy, men det er noen undervaksinerte befolkningsgrupper. WHO understreker at det er viktig å sørge for oppdatert polio-vaksinering ved reiser til Israel.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/


 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr person

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår er utformet i.h.t. Lov om Pakkereiser av 15.06.2018

  (“Pakkereiseloven”) utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukertilsynet samt Barne- og Familiedepartementets sine forskrifter til loven.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.