Polaris
Havila pri3 print 0360
Ålesund sett fra trappene til Aksla

Rundreise med Havila Kystruten
Tolv dager - tusen minner

Avreisedato

05.05.2025

Kommer snart

Rundreise med Havila Kystruten

Opplev tre årstider i løpet av en reise, og se kontrastene mellom Nord- og Sør-Norge. Bli med oss på cruise med Havila Kystrutens skip MS Polaris langs den vakre kysten vår.

” Verdens vakreste sjøreise” er fullpakket med opplevelser hver dag. En er innom hele 34 havner hver vei, men til forskjellige tider på døgnet på vei nordover og sørover.

Hver eneste nautisk mil på kystruten fra Bergen til Kirkenes og tilbake gir deg nye opplevelser. Fjellene står fast, men været og lyset skifter og gir landskapet stadig nye farger og uttrykk. Her møter du dust og grått regn, sprakende grønt nordlys eller strålende gylden midnattssol. Langs kysten klamrer små fiskevær seg fast i værbitt natur mens kystbyene smyger seg inn på den smale landstripen mellom ville fjell og bølgende sjø.

Skipet, MS Polaris: Interiøret er inspirert av hav, himmel, fjell og isbreer, og maten du får servert er lokale spesialiteter fra byer og bygder som du ser utenfor vinduene. Fra loungestolene under glasstaket har du utsikt mot nordlys og midnattssol — eller kanskje vil du nyte synet fra jacuzzien som varmes opp av overskuddsvarme?

Byggeår: 2021 – 2023

Lengde: 124 m, Bredde 22 m

Max antall passasjerer: 640

Antall lugarer: 179

Havila Kystruten er det nye og det mest bærekraftige rederiet som opererer på Norges historiske kystrute, med fire splitter nye skip fullpakket med moderne teknologi. Havila Kystrutens fire skip er lastet med verdens største batteripakke installert på passasjerskip. Det betyr at vi kan seile i fire timer i strekk helt utslippsfritt, slik at du kan besøke sårbare fjorder, uten å bekymre deg for miljøavtrykket. Og du kan gjøre det helt lydløst.

Utflukter: Det er et stort utvalg av utflukter dere kan bli med på slik at en får oppleve noen av stedene vi seiler forbi på litt nærmere hold. Kystruten har mange utflukter som alle kan melde seg på, men i tillegg vil Plussreiser arrangere noen egne utflukter kun for deltakerne i vår gruppe. Vi vil sende ut informasjon om utflukter til alle påmeldte i god tid før avreise.

Fellesskap: Hver dag har vi samlinger i skipets konferanserom. Reiselederne våre inviterer her til samling om Guds ord i tillegg til sosialt fellesskap. Utenom samlingene vil de ha treffpunkter i skipets mange hyggelige fellesarealer hvor en kan slå av en prat over en kaffekopp mens man nyter det vakre landskapet vi flyter forbi.

Lugarer: Vi tilbyr forskjellige lugarkategorier hvor rimeligste alternativ er innvendig lugar. Vi har også tilbud om utvendige lugarer i forskjellige prisklasser. Om bord i de nye kystruteskipene er det lagt vekt på at de reisende skal ha store lugarer. Her skal det være godt å bo med rom for dagens hvile og nattens søvn. Det nordiske og stilrene interiøret som speiler naturen du seiler i er rammen for en komfortabel reise.

Måltider: Frokost, lunsj og middag er inkludert hver dag for alle fra og med middag avreisedagen til og med lunsj siste dag.

Avreise: Turen starter i Bergen hvor det er innsjekk fra kl 16.00. Båtavgang kl 20.30. Ankomst Bergen igjen kl 14.30. Dersom noen behøver hjelp med transport til og fra Bergen, kan Plussreiser hjelpe deg med dette.

Høydepunkter på turen

  • Fantastiske naturopplevelser
  • 34 havner
  • Splitter nytt og moderne skip
  • Spennende utflukter

Interesseliste/venteliste

Fyll ut skjemaet under for å sette deg på venteliste for Rundreise med Havila Kystruten (5.05) med Kari og Helge Standal.