Beach Eilat
Jerusalem5 mindre pix
Woman floating at sunset dead sea

Rundreise med fridager i Eilat
Firmatur til Israel

Avreisedato

02.12.0002

Kommer snart

Rundreise med fridager i Eilat

Bli med på en spennende tur til Israel. Vi besøker mange av plassene vi kjenner fra Bibelhistoriene. Velkommen med på en uforglemmelig tur!

Shores Of Sea Of Galilee

Dag 1

FREDAG 07. OKTOBER

Norge – Israel
Avreise fra Haugesund kl 06.45 og avreise fra Bergen kl 08.25. Vi flyr via Oslo og Istanbul til Israel. Ankomst Tel Aviv kl 20.20. Her venter sjåfør og guide på oss og vi kjører sammen til vårt overnattingsted i Galilea.

Genesaretsjøen båt mindre pix

Dag 2

LØRDAG 08. OKTOBER

På og rundt Genesaretsjøen
Vi kjører opp til Saligprisningensberg og vandrer ned til Peters fiskehavn, der Jesus møtte disiplene etter oppstandelsen. Så går turen til Kapernaum, Jesu by. Videre skal vi på en båttur og på ettermiddagen drar vi på Jeepsafari på Golanhøyden.

Sachne

Dag 3

SØNDAG 09. OKTOBER

Sachne, Døperplassen, Jeriko til Jerusalem
Etter frokost kjører vi til Sachne, paradisets forgård med sine varme kilder. Her tar vi oss en badestopp før turen går nedover til døperplassen, der Jesus ble døpt av døperen Johannes. Det var også her Israelsfolket krysset Jordanelven før de inntok Jeriko. Så går turen videre til verdens eldste by Jeriko. Her skal vi stoppe og høre om Sakkeus som klatret opp i et Morbærtre. Vi spiser en deilig lunsj på Green Valley Restaurant før vi kjører opp mot Jerusalem.

Jerusalem Morgen

Dag 4

MANDAG 10. OKTOBER

Jerusalem i Jesu fotspor
Vi starter på Oljeberget, der vi har god utsikt over byen, så vandrer vi ned til Getsemanehagen, der Jesus bad og gråt før han ble korsfestet. Videre går turen til St. Anna kirken med sin nydelige akkustikk og opp Via Dolorosa til Gravkirken. Det blir tid til en falaffel lunsj (ikke inkl.) i gamlebyen og til å gå litt i basargatene på egenhånd.

11 Yad Vashem

Dag 5

TIRSDAG 11. OKTOBER

Jerusalem
I dag starter vi med et sterkt besøk i Yad Vashem, Holocaust minnesmerket. Så går turen til Sionsberget, der vi besøker nattverdsalen før vi går til Vestmuren, det helligste sted i jødedommen. Så avslutter vi dagen med et besøk i den nydelige gravhagen med den tomme graven.

Camel Riding

Dag 6

ONSDAG 12. OKTOBER

Dødehavet, Masada til Beduinleir
Vi kjører ned til Dødehavet eller Salthavet, en på jordoverflatens laveste punkt som ligger mer enn 400 meter under havoverflaten. Her tar vi oss et badestopp. Så går turen videre til Masada, festningen som ligger på et fjellplatå og har en spesiell plass i det moderne Israels bevissthet. Vi tar kabelbanen opp og går ned den romerske rampen på baksiden. Vi kjører videre til Beduinleiren, der de som vil kan få ri på kamel. Vi får høre litt om beduinlivet og overnatter i Beduintelt.

Eilat

Dag 7

TORSDAG 13. OKTOBER

Negevørkenen - Eilat
Etter frokost kjører vi sørover gjennom Negevørkenen til Eilat, badebyen ved Rødehavet. Gjennomsnittstemperaturen her ligger på 21 grader celsius. Her skal vi slappe av og kose oss.

Beach Eilat

Dag 8

FREDAG TIL SØNDAG 14. - 16. OKTOBER

Eilat
Fridager i Eilat. Tid til å slappe av og kose seg. Det er mulig å bade i Rødehavet, besøke Undervannsobservatorium (ikke inkl.), snorkle i Rødehavet (ikke inkl.) her er mulighetene mange.
Vi sjekker ut natt til 17. oktober rundt midnatt og kjører til Tel Aviv.

Granateple 1 mindre pix

Dag 9

MANDAG 17. OKTOBER

Eilat - Tel Aviv - Norge
Bussen kjører oss til flyplassen i Tel Aviv. Det er en ca. 4,5 timers reise. Når vi er fremme sjekker vi inn. Flyavgang fra Tel Aviv er kl 10.30. Vi reiser via Istanbul til Oslo og videre til Bergen/Haugesund. Ankomst Bergen er kl 20.30 mens flyet ankommer Haugesund kl 20.40.

Priser og betingelser

Tillegg for enkeltrom: Kr 11475,- (begrenset antall)

Mulighet for avreise fra Bergen. Vi holder 10 plasser. Prisen blir litt lavere herfra dvs. kr 25650,- (begrenset antall)

Overnattingssteder
07-09/10 Kibbutz Nof Ginosar, Village rooms, Galilea
09-12/10 Ibis Hotel Center, Jerusalem
12-13/10 Han Hashayarot (Beduinleir, teltovernatting)
13-17/10 Nova Like Hotel, Eilat
Vi tar forbehold om evt. bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise.

Prisen inkluderer

 • Flybillett Haugesund eller Bergen – Tel Aviv t/r, (inkl. flyskatt kr 2.500,- pr. april 2022, kan endre seg noe)
 • Rundreisen i henhold til oppsatt program
 • Opphold på valgte overnattings-
 • steder i dobbeltrom inkl. halvpensjon (dvs. frokost og middag)
 • En overnatting i telt i Beduinleir
 • Inngangspenger til besøkssteder i henhold til program
 • Norsk reiseledelse
 • Skandinavisktalende guide
 • Covid-19 forsikring som gjelder under oppholdet i Israel

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til maten
 • Enkeltromstillegg
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Tips til hotellbetjening, guide og sjåfør ca. 75 USD pr. person
 • Covid-19 test før/under/etter avreise i Norge og Israel (ihht. gjeldende
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
Vi holder 25 billetter fra Haugesund og 10 billetter fra Bergen
07. OKT 2022 HAUGESUND - OSLO 06.45 07.35 SK305
07. OKT 2022 BERGEN - OSLO 08.25 09.15 SK248
07. OKT 2022 OSLO - ISTANBUL 11.20 16.15 TK1752
07. OKT 2022 ISTANBUL - TEL AVIV 18.20 20.20 TK788
17. OKT 2022 TEL AVIV - ISTANBUL 10.30 12.50 TK785
17. OKT 2022 ISTANBUL - OSLO 14.10 16.55 TK1753
17. OKT 2022 OSLO - BERGEN 19.40 20.40 SK320
17. OKT 2022 OSLO - HAUGESUND 19.45 20.30 SK287
NB! Tidsendringer kan forekomme fram til avreise.
 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr person

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår er utformet i.h.t. Lov om Pakkereiser av 15.06.2018

  (“Pakkereiseloven”) utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukertilsynet samt Barne- og Familiedepartementets sine forskrifter til loven.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Legemiddelprofylakse mot malaria kan være aktuelt for enkelte land. For råd om myggstikkbeskyttelse og forebyggende legemiddelbehandling se: Malariaveilederen (Midtøsten og Nord-Afrika)

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine. MMR-vaksine før reisen?

  Helsemyndighetene i Saudi Arabia krever at alle pilegrimer til landet skal være vaksinert med meningokokk ACWY-vaksine. Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Les mer i Vaksinasjonsveilederen: Hep A, BCG, Rabies, Tyfoid, Hep B

  Forkortelser i tabellen for aktuelle reisevaksiner

  dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine, IPV: Poliomyelittvaksine, Hep A: Hepatitt A-vaksine, Hep B: Hepatitt B-vaksine, Rab: Rabiesvaksine, Tyf: Tyfoidvaksine, BCG: Tuberkulosevaksine, MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine, Influensa: Sesong influensavaksine.


  Aktuelle reisevaksiner

  Tabell 2. Aktuelle reise vaksin

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV*
  HEP A

  dTP-IPV*
  Hep A
  (Hep B)
  (Rab)
  (Tyf)

  Israel

  dTP-IPV*
  IPV***

  dTP-IPV*, IPV***,(Hep A), (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  . IPV: Poliomyelittvaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  *** Poliovaksinasjon ved opphold i land med polioutbrudd: WHO krever at personer som har oppholdt seg over 4 uker i land med risiko for å eksportere vaksinederivert poliovirus type 3 skal ha fått poliovaksine mellom 4 uker og 12 måneder før man forlater landet. Dette må dokumenteres med internasjonalt vaksinesertifikat. Gjelder for personer i alle aldre, også barn, selv om de etter norsk program anses som fullvaksinerte. Gjelder per i dag for Israel.

  Vaksinederivert polio type 3 ble påvist i Jerusalem, Israel i mars 2022 hos et uvaksinert barn med nyoppståtte lammelser. Vaksinasjonskampanjer er iverksatt i Jerusalem for barn mellom 6 uker og 10 år.  Vaksinasjonsdekningen i landet er høy, men det er noen undervaksinerte befolkningsgrupper. WHO understreker at det er viktig å sørge for oppdatert polio-vaksinering ved reiser til Israel.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/