Jerusalem fra Damaskus gate
Saligprisningens berg mindre pix 1
Boat on sea of galilee2

Rundreise i Israel
Opplev landet og de historiske steder

Avreisedato

30.10.2020

Varighet

10 dager

Pris fra

22 380,-
Panoramic View Tel Aviv From Jaffa

Dag 1

FREDAG 30. OKTOBER

Norge - Israel
Avreise fra Oslo med Turkish Air kl. 11.35, ankomst Tel Aviv kl. 21.40. Her venter bussen på oss og kjører oss til vårt hotell Metropolitan i Tel Aviv.

Amfiteater Caesarea Ved Havet

Dag 2

LØRDAG 31. OKTOBER

Tel Aviv-Tiberias

Vi starter dagen med et besøk i gamle Joppe. Fortsetter opp langs Middel-havet til Caesarea ved havet. Her besøker vi teateret, ruinene av Herodes palass, korsfarer markedet. Bussen tar oss videre opp til ruinene av den gamle korsfarerbyen Acco. På veien østover til Tiberias stopper vi i Nasareth ved Maria kilden. I Tiberias tar vi inn på hotell Leonardo Club. Frokost og middag.

Kapernaum Mindre Pix

Dag 3

SØNDAG 01. NOVEMBER

Områdene ved Genesaretsjøen

Vi spaserer ned til Genesaretsjøen hvor båten tar oss en tur på sjøen nordover til kibbutz Nof Ginnosar. Vi kjører videre til Jesu egen by Kapernaum. Fortsetter nordover til Naftalifjellene til kibbutz Misgav Am et lite steinkast fra det libanesiske grensegjerdet. Her får vi høre om konflikten mellom Hisbollah i Libanon og Israel. Herfra fortsetter vi opp til Golan og fjellet Ben Tal 1.165 m.o.h. Her har vi en fantastisk utsikt over Hermon fjellet, Golan høydene og langt inn i Syria. Vi fortsetter over platået og ned Yarmuk dalen (Gohopens dal) tilbake til Tiberias og vårt hotell. Frokost og middag.

Sykars brønn mindre pix

Dag 4

MANDAG 02. NOVEMBER

Tiberias - Samaria - Jerusalem

Vi forlater Galilea og kjører et stykke sørover Jordan dalen langs grensen til Jordan. Fortsetter vestover og inn i Samaria og vårt første stopp blir Elon More i området hvor Abraham slo opp sine telt etter at han kom fra Irak som innvandrer. Neste stopp er Jakobs Brønn i Sykar/Nablus. Her ligger den samme brønnen som Jesus satt ved da den samaritanske kvinnen kom for å dra opp vann (John. 4.). Vi skal også besøke fjellet Garisim 881 m.o.h. som var Samaritanernes helligste fjell. Deretter fortsetter vi til Shilo hvor Israels tabernakel sto i ca. 400 år og hvor profeten Samuel tjente hos presten Eli. Neste stopp er i Jerusalem og vårt hotell Lady Stern. Frokost og middag.

Masada7

Dag 5

TIRSDAG 03. NOVEMBER

Jeriko - Dødehavet

I dag skal vi en dagstur ut fra Jerusalem. Vi kjører gjennom Judea ørken og ned til verdens eldste by – Jeriko. Her skal vi se restene av de gamle murene og besøke Elisa kilden som profeten gjorde frisk etter at den tilbrakte fortidlige fødsler. Vi kjører langs Dødehavet og ned til Masada borgen hvor taubanen tar oss opp ca. 400 meter og hvor vi får høre om kampen mellom jødene/zelotene og romerne i årene 70 – 73 e.kr. Vi kjører sør til Ein Bokek for å bede i salthavet. Deretter returnerer vi til Jerusalem. Frokost og middag.

Temareise Jerusalem19

Dag 6

ONSDAG 04. NOVEMBER

Jerusalem
Vårt første besøk i dag blir byen Betania hvor Martha, Maria og Lasarus bodde og hvor Jesus ofte var på besøk. De som ønsker kan spasere opp via Betfage til Oljeberget hvor vi har en fantastisk utsikt over Jerusalem og områdene omkring. Spaserer ned til Getsemane hagen via Tårekirken. Vi har bestilt time i hagen ca. kl. 11.30.Deretter tar bussen oss til Yad Vashem – minnesmerke over falne jøder under annen verdenskrig. Vi avslutter dagen med besøk i Eitanim hvor pinsevennene har sitt arbeid. Retur til Jerusalem. Frokost og middag.

Hebron patriarkens grav mindre pix

Dag 7

TORSDAG 05. NOVEMBER

Første stopp er Makpela hulen i Hebron hvor Abraham, Isak, Jakob, Sara og Rebekka er gravlagt. Fortsetter sørover til Beer Sheba og Abraham brønn. Deretter til Sderot byen som stadig har vært utsatt for raketter fra Gaza. Herfra har vi også en flott utsikt til Gaza. På veien tilbake til Jerusalem besøker vi Beit Guvrin Nasjonalpark. Her lå byen Maresa på Josvas tid ca. 1.400 å.f.kr. I dag er det ruiner av ca. 800 huler/graver hvor flere av dem er meget flott dekorert. Tilbake til Jerusalem og vårt hotell. Frokost og middag.

Gravhagen 3

Dag 8

FREDAG 06. NOVEMBER

Jerusalem
I dag har vi ikke buss eller guide. Vi sjekker ut av rommene. Spaserer ned til Gordons Golgata og den tomme grav hvor vi skal være kl. 10.00. Deretter tar Reiselederne oss med i gamlebyen for litt shopping. Kl. 15.00 er vi klare for avreise fra hotellet til Netanya og vårt hotell Medi Terre. Frokost og middag.

Netanya 7

Dag 9

LØRDAG 07. NOVEMBER

Netanya
Fridag ved sjøen. Frokost og middag

Miljøbildet fugl israel

Dag 10

SØNDAG 08. NOVEMBER

Israel - Norge
Bussen tar oss til flyplassen. Avreise med TK865 kl. 08.40. Ankomst Oslo kl. 16.20.

Priser og betingelser

Pris fra 22 380,-

Tillegg for enkeltrom: Kr. 8600,- (begrenset antall)

Tilslutning fra andre byer i Norge på forespørsel

Bestill

Prisen inkluderer

Turpris fra Oslo ved min. 40 betalende

· Flybilletten fra Oslo-Tel Aviv t/r, inkl. flyavgifter kr. 1995,- (pr. jan 19, kan endre seg noe)
· Overnatting i dobbeltrom på turistklassehoteller
· Halvpensjon på hoteller i Israel dvs. frokost og middag
· Hele rundreisen med alle utflukter etter programmet
· Inngangsbilletter til alle besøks-steder slik det fremgår i programmet
· Norske reiseledere
· Skandinavisktalende guide

Prisen inkluderer ikke

· Øvrige måltider
· Drikke til maten
· Forsikringer
· Tips til hotell, guide og sjåfør ca. USD 70 pr. person

Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
30. oktober 2020 OSLO - ISTANBUL 11.35 17.35 TK1752
30. oktober 2020 ISTANBUL - TEL AVIV 20.25 21.40 TK864
08. november 2020 TEL AVIV - ISTANBUL 08.40 12.15 TK765
08. november 2020 ISTANBUL - OSLO 14.20 16.20 TK1753
 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr person

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine.

  Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Aktuelle vaksiner

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV* Hep A

  dTP-IPV* Hep A (Hep B) (Tyf) (Rab)

  Israel

  dTP-IPV*

  dTP-IPV* Hep A (Tyf) (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/