Sist oppdatert 20. mars, kl. 14:30

Informasjon vedrørende coronavirus

Isr 19 11 Genesaret 5
Bilde4
Dodehavet 5

Rundreise i Israel
Bli med til et land med fasinerende variasjon og mangfold

Avreisedato

30.04.2020

Varighet

11 dager

Pris fra

21 950,-

Fulltegnet

Rundreise i Israel

Ikke noe land i verden får så stor oppmerksomhet som Israel. Du inviteres til en vandring i Bibelens Jerusalem, i Galilea og i Judea ørken.

Ikke noe land i verden får så stor oppmerksomhet som Israel. Det finnes ingen by som berører hjertene våre om Jerusalem. Nå inviterer vi deg til å oppleve de stedene du har hørt om, lest om og kanskje lengtet etter. Du inviteres til en vandring i Bibelens Jerusalem, i Galilea og i Judea ørken.

Vi vil ta deg med til Dødehavet 400 m uner havets overflate, Golanhøydene med utsikt inn i Syria, fortauskafeer med youghurtis, markedsgater, utgravninger og hellige steder. Israel har et mangfold og en variasjon som fasinerer og gleder.

I Gamlebyen i Jerusalem må vi spasere. Vi skal også gå i naturen, og de som ikke har lyst å være med på det, kan følge med bussen

Vi skal overnatte i Tiberias ved Genesaretsjøen, ved Dødehavet, i Jerusalem og ved Middelhavet.

La drømmen gå i oppfyllelse: Bli med oss til Israel.

Torsdag 30. april: Utreise

Vi reiser sammen til Israel, til Ben Gurion Airport, hvor bussen venter for å kjøre oss til Tel Aviv. Gruppen reiser med LOT/Polish Airlines fra Oslo via Warszawa til Tel Aviv. Da flyet går kl 10.45 fra Oslo, er det mulighet med tilslutingsbilletter med SAS uten ekstra overnatting fra mange steder i Norge. Ta kontakt eller skriv i merknadsfeltet ved påmelding.

Fredag 1. mai: Jaffa, Caesarea, Haifa, Akko

Dagene i Israel starter tidlig, og allerede kl 8.00 er vi klare utenfor hotellet. Vi skal gå eller kjøre til Jaffa. Her skal vi høre om den dramatiske utviklingen som skjedde med den jødiske trosretningen "Veien", som Peter og Paulus bekjente seg til. Og om Jonas og fisken. Vi kjører nordover til romernes hovedsete på Jesu tid: Caesarea. Her skal vi besøke både amfiteateret, deler av byen og ikke minst aquadukten. Lenger nord, langs Middelhavet ligger havnebyen Haifa. Her har Bahai religionen etablert sentrum for sin tro. Vi skal gå i Bahai hagen nede fra Allenby Road og opp til mausoleet. Dette blir en vandring i bahaienes blomsterhager, og med en vakker utsikt over nedre del av Haifa. Så kjører vi videre til Akko, der vi besøker korsfarerhallen og andre severdigheter. Fulle av nye og spennende inntrykk kjører vi til vårt hotell i Tiberias, ved Genesaretsjøen. Vi bor på Restal Hotel som har utendørs svømmebasseng som gir mulighet for soling og bad.

Lørdag 2. - søndag 3. mai: Galilea og Golan

Vi skal overnatte i Tiberias fra fredag til mandag. I løpet av disse dagene skal vi kjøre båt på Genesaretsjøen og besøke stedene som det står om i det Nye Testamentet: Kapernaum, Peters fiskehavn, Tabgha og Saligprisningenes berg. Bussen kjører oss over Golanhøydene til Bentalfjellet. Og så skal vi til Caesarea Fillipi, som forbindes med Peters bekjennelse om at Jesus er Messias. Vi skal spasere i en frodig dal fra Caesarea Fillipi. Vi skal besøke Magdala, kjent som hjemstedet til Maria fra Magala (Magdalena). Lik ved ligger Arbelfjellet, som du inviteres til å bestige til fots (eller du kan sitte på med bussen til toppen). Vi kjører til Nasaret (Bebudelseskirken) og Zippori (kjent for sin vakre "Galilieas Mona Lisa" mosaikk, og de store sisternene).

Mandag 4. mai: Fra Tiberias til Dødehavet

Vi forlater Tiberias, og kjører ned Jordandalen. Vi skal overnatte i Ein Bokek ved Dødehavet. Her er det god mulighet for å bade i Dødehavet, både på ettermiddagen og før frokost neste dag. På vei ned Jordandalen besøker vi Qasr el Yahud (Dåpsstedet til døperen Johannes). Og vi skal besøke Masadafestningen.

Tirsdag 5. - torsdag 7. mai: Jerusalem

Disse dagene skal vi være i Jerusalem. På veien opp til Jerusalem skal vi gå deler av Wadi Kelt, et dalføre og elveleie, der St. Georgesklosteret ligger. I Jerusalem er det mange kjente steder. Vi skal besøke Oljeberget, Hosaiannaveien, Getsemane, Via Dolorosa (Smertens vei Jesus gikk med korset), Gravkirken (som ligger i Gamlebyen) og Gravhagen (som ligger utenfor Gamlebyen). I Gravhagen sal vi ha en nattverdssamlig som ledes av Eirik Nyfeldt Bø. Vi skal også til Vestmuren, gå gjennom Vestmurtunellen, gå i den gamle romerske markedsgaten som kalles Cardoen, besøke Jerusalems Arkeologiske Park, besøke Zion med Nattverdsalen, Davids grav og Hanegalskirken (Ypperstepresten Kaifas palass). I den nye delen av Jerusalem skal vi besøke Yad Vashem, museet og minnesmerket over 6 millioner jøder som ble drept i Holocaust. Vi skal se modellen av Jerusalem på Jesu tid, besøke Dødehavsrullene og se Menhorahen (lysestaken) som står utenfor Knesset.

Fredag 8. mai: Gravhagen og til Netanya

Vi starter dagn i Gravhagen før vi setter oss i bussen og kjører til Netanya ved Middelhavskysten.

Lørdag 9. mai: Fridag ved Middelhavet

Vi skal ha fridag i Netanya. Vårt hotell ligger praktisk talt på stranden i utkanten av Netanya. Vi skal slappe av og bade i Middelhavet eller svømmebassenget ved hotellet.

Søndag 10. mai: Hjemreisedag

Vi sjekker ut av hotellet, og drar fra Netanya til Ben Gurion Airport utenfor Tel Aviv og reiser hjem til Norge.

Dsc02053
Isr2011 2 200
Isr 19 38 Jerusalems Gamleby Cardoen 1
Isr 19 45 Zion 5
Isr 19 13 Nasaret 6
Dsc09581
Dsc09550
Dsc08214
Dsc06912
Dsc02107

Priser og betingelser

Pris fra 21 950,-

Tillegg for enkeltrom: kr 6.950,-

Bosteder:
30/4-1/5 Hotel BY14, Tel Aviv
1/5-4/5 Hotel Restal, Tiberias
4/5-5/5 Hotel David, Dødehavet
5/5-8/5 Hotel Eyal, Jerusalem
8/5-10/5 Hotel Island, Netanya
Vi tar forbehold om evt bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise

Prisen inkluderer

 • Flyreisen fra Oslo til Tel Aviv tur/retur
 • Flyavgifter kr. 1630 (pr juni-19, de kan bli endret)
 • Hele rundreisen og alle utflukter etter programmet
 • Opphold i dobbeltrom på hotellene
 • Halvpensjon, dvs frokost og middag
 • Inngangsbilletter til alle besøkssteder slik det fremgår av dagsprogrammet
 • Norsk reiseledelse
 • Skandinavisktalende guide

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til hotellbetjening, guider og sjåfør med 105USD
 • Drikke til inkluderte måltider
 • Reiseforsikring (alle må ha)
 • Tilslutningsbillett til/fra Oslo
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
30. april Oslo - Warszawa 1045 1245 LO 482
30. april Warszawa - Tel Aviv 1525 2015 LO 155
10. mai Tel Aviv - Warszawa 1125 1420 LO 156
10. mai Warszawa - Oslo 1650 1855 LO 483
 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine.

  Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Aktuelle vaksiner

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV* Hep A

  dTP-IPV* Hep A (Hep B) (Tyf) (Rab)

  Israel

  dTP-IPV*

  dTP-IPV* Hep A (Tyf) (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/

 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr person

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

Venteliste

Fyll ut skjemaet under for å sette deg på venteliste for Rundreise i Israel (30.04 – 10.05 2020) med Jan Nordstokkå & Eirik Nyfeldt Bø.