Israel Jerusalem Kors
Israel Masada
Sandy Beach Natanya

Rundreise i Israel - høsten 2018
Opplev landet fra nord til sør

Avreisedato

12.10.2018

Varighet

11 dager

Pris fra

20 900,-

Fulltegnet

Rundreise i Israel - høsten 2018

VELKOMMEN til en spennende Israelsreise, der du skal få oppleve Israel fra nord til sør. Vi har lagt opp et program både for deg som ikke har vært i Israel før, og til deg som har vært i landet flere ganger. Noen steder vil sikkert være nye også for «gamle travere».

Du skal få oppleve Israel, landet og stedene som har betydd - og betyr - så mye for oss. Vi skal besøke alle de «hellige stedene» i Galilea, i Judea, Jerusalem og helt til Negevørkenen. Vi skal og møte mennesker som bor i landet. Sammen håper vi og at vi skal oppleve et godt kristent fellesskap. Enkelte kvelder har vi samlinger dere vi møter mennesker som bor i landet. Turen er åpen for alle. Antallet er imidlertid begrenset, og noen har allerede meldt sin interesse.

Høydepunkter på turen

Last ned brosjyre (.pdf)
Israel Natanya

Dag 1

Fredag 12. oktober: Utreisedag

Vi samles på Gardermoen og reiser med Turkish Airlines via Istanbul til Tel Aviv, og Ben Gurion Internasjonale flyplass. Her blir vi møtt av vår guide og sjåfør som tar oss til vårt hotell Margoa, som ligger sentralt i Natanya. Her skal vi bo to netter.

Israel Natanya 2

Dag 2

Lørdag 13. oktober: Samaria

Vi skal denne dagen kjøre inn i Samaria på Vestbredden. Her besøker vi Garisim, (samaritanernes hellige fjell), og skal inn til Sykars brønn der vi skal øse vann fra Jakobs brønn. Det var her Jesus møtte den samaritanske kvinnen. Middag spiser vi på en fortausrestaurant i Natanya.

Profeten Elias Pa Karmel

Dag 3

Søndag 14. oktober: Caesarea - Karmel - Nasaret - Tiberias

Etter frokost tar vi fatt på vår reise langs middelhavskysten. Vårt første stopp er Caesarea, byen som er bygd opp av Herodes den store, og vi lar oss imponere over ruinene av dette imponerende byggverket med amfiteater, akvedukt, veddeløpsbane og «romerske gater». Men Caesarea er også kjent fra det nye testamentet: det var her Paulus møtte kong Agrippa og det var herfra han dro ut på sine misjonsreiser. Kornelius, den første ikke-jøde som ble kristen bodde også her (ap.gj. 10). Etterpå drar vi opp til Karmelfjellet der Elias kjempet med Baalsprofetene. Dagens lunsj spiser vi her, falaffel på en drusisk restaurant. Ferden går så videre til Nasaret, til Midt-Østens fineste kirke, bygd over stedet der tradisjonen sier at engelen kom til Maria. Fra Nasaret er det bare en times kjøring til Tiberias og vårt hotell som ligger i sentrum av byen.

Banjas 2

Dag 4

Mandag 15. oktober: Huladalen - Misgav Am - Caesarea Fillipi - Golan

En begivenhetsrik dag ligger foran oss. Vi kjører opp Huladalen og vårt første stopp blir i kibbutz Misgav Am. Kibbutzen ligger midt i «ildlinjen» og har mer enn en gang opplevd å bli angrepet av libanesisk artilleri. Vi møter en engasjert representant fra kibbutzen som gir oss en god innføring i Israels situasjon i dette området. Vi kjører ned til Huladalen og opp til Caesarea Filippi, kjent fra det nye testamentet fordi det var her Peter kom med sin bekjennelse om hvem Jesus var (Matt. 16). Her er også en av Jordanelvens kilder. Etterpå kjører vi opp på Golan; får en god innføring i krigene som har vært her, og kanskje forstår vi også bedre hvorfor Golan er så viktig for Israels sikkerhet. Et besøk i Katzrin, den eneste byen på Golan blir det og tid til. Her i Katzrin besøker vi en fabrikk der de fremstiller olivenolje.

Bat Pa Genesaret Sjoen 2

Dag 5

Tirsdag 16. oktober: Rundt Gennesaretsjøen - Båttur - Petersfisk

Denne dagen skal vi gå i Jesu fotspor og besøke kjente steder; Saligprisningenes fjell, Kapernaum, Peters båthavn, og vi skal på båttur på Gennesaretsjøen. Lunsj denne dagen er inkludert, og på menyen står Petersfisk i kibbutz Ein Gev.

Dodehavet Fotter

Dag 6

Onsdag 17. oktober: Tiberias - Jordandalen - Ein Bokek

Vi tar fatt på turen sørover til Dødehavet der vi skal bo en natt. Vi kjører ned Jordandalen og besøker stedet der Jesus ble døpt av Johannes, forbi Qumran der Dødehavsrullene ble funnet og kommer til vårt hotell ved Dødehavet tidlig på ettermiddagen. Det blir mulighet for et bad i «Salthavet» eller i bassenget på hotellet. Noen vil sikkert også ha en tur til shoppingsenteret i Ein Bokek.

Israel Beer Sheva

Dag 7

Torsdag 18. oktober: Massada - Beersheba - Jerusalem

Vårt første stopp denne dagen er fjellfestningen Massada som har spilt en viktig rolle i jødenes historie. Vi tar taubanen opp og får høre den dramatiske historien fra år 70 da jødiske seloter kjempet mot den romerske okkupasjonsmakten. Men Massada er også ett av Herodes’ imponerende palasser. Vi går ned fra toppen av vestsiden, der bussen henter oss. Vi kjører så gjennom et interessant ørkenlandskap fram til Beersheba som er «Abrahams by». Det var her Isak ble født og Abraham gravde brønnen som det er fortalt om i 1. Mos. 21,30. Brønnen vi besøker er fra 4. århundre, men det er i dette området de bibelske fedre oppholdt seg med sine familier. Beersheba er den 7. største byen i Israel med ca 205.000 innbyggere, og den er kalt Negevs hovedstad. Etter besøket i Beersheba tar vi fatt på reisen opp til Jerusalem. Her skal vi bo fire netter på Shany Hotell som ligger sentralt i byen.

Temareise Jerusalem01

Dag 8

Fredag 19. oktober: Jerusalem - Betania, Oljeberget, Getsemane

Vi starter denne dagen med et besøk i Betania, Martha, Maria og Lasarus sin by. Det var her Jesus ble salvet og det var her han bodde i påskeuka. Etterpå kjører vi til Oljeberget, besøker Tårekirken (Dominus Flevit) en kirke som er bygd for å minnes at Jesus gråt over Jerusalem. I Getsemanehagen besøker vi kirken som er bygd til minne om Jesu kamp i Getsemane. Vi besøker også Hanegalkirken og avslutter dagen med en samling i Gravhagen (Gordons Golgata).

Temareise Jerusalem17

Dag 9

Lørdag 20. oktober: Jerusalem - Via Dolorosa, Jødisk kvarter med Klagemuren

Etter frokost kjører bussen oss ned til Løveporten (Fåreporten/Stefanusporten), en av de syv portene i bymuren. Herfra går vi inn til Betesdadammen. Her ligger også St. Annas kirke som vi besøker og får oppleve den fantastiske akustikken. Fra Betesdadammen tar vi fatt på Via Dolorosa (Lidelsens vei) og følger veien Jesus gikk opp til Golgata. Vi spiser falaffellunsj før vi besøker det jødiske kvarter og klagemuren. Etterpå blir det tid til å gå på egenhånd i Gamlebyen, eller kanskje noen vil ta turen over til shoppingsenteret i Vest-Jerusalem.

Yadvasheim

Dag 10

Søndag 21. oktober: Jerusalem - Betlehem - Yad Vashem

Denne dagen starter vi i Betlehem, der en kristen, palestinsk guide tar oss med til Fødselskirken og hyrdemarkene. Etter lunsj drar vi til Yad Vashem, Holocaustmuseet, bygd for at vi ikke skal glemme den grusomme urett som ble begått da 6 mill. jøder ble drept. Vi får noe fritid før vi samles til middag og avskjedssamling på hotellet.

Dag 11

Mandag 22. oktober: Hjemreisedag

Vi reiser tidlig fra hotellet og sier shalom l’hitraot (på gjensyn) til våre venner og til Israel.

Priser og betingelser

Pris fra 20 900,-

Tillegg for enkeltrom: kr. 5550,-

Bosteder:
12. - 14. okt: Hotel Margoa, Natanya
14. - 17. okt: Hotel Ohalo, Tiberias
17. - 18. okt: Hotel David, Dødehavet
18. - 22. okt: Hotel Shany, Jerusalem
Vi tar forbehold om bytte til tilsvarende hoteller. Nærmere informasjon sendes de påmeldte i god tid før avreise.

Prisen inkluderer

 • Flyreisen Oslo – Tel Aviv tur/retur
 • Flyavgifter kr. 1.670,- (pr. des 2017, kan bli endret)
 • Hele rundreisen med alle utflukter etter programmet
 • Opphold i dobbeltrom på turistklassehoteller
 • Halvpensjon, dvs. frokost og middag samt lunsj en dag
 • Inngangsbilletter til alle besøkssteder slik det fremgår av dagsprogrammet
 • Norsk reiseledelse
 • Skandinavisktalende guide

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til hotellbetjening, guide og sjåfør med 110 USD
 • Drikke til inkluderte måltider
 • Reiseforsikring
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
12. okt Oslo - Istanbul 1200 1645 TK 1752
12. okt Istanbul - Tel Aviv 2055 2305 TK 788
22. okt Tel Aviv - Istanbul 1000 1215 TK 785
22. okt Istanbul - Oslo 1400 1655 TK 1753
 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår D Plussreiser

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  • • Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,-
  • • Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum
  • • Avbestilles turen mellom 65 og 36 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mellom 35 dager og 15 dager, kreves 50 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på”Lov om pakkereiser” av 01.07.2018, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillings-forsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbe-stilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reise-mål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.