Sist oppdatert 14. september, kl. 06:48

Informasjon vedrørende coronavirus

Jerusalem Ved Klagemuren
Gospel Trail 4
Israel Mat 01

Rundreise i Israel
Med vandring i naturen

Avreisedato

22.04.2018

Varighet

13 dager

Pris fra

23 250,-

Fulltegnet

Rundreise i Israel

Dette er en litt annerledes Israeltur. Vi skal besøke en del steder som ligger litt utenfor den store turiststrømmen. Jesus og disiplene gikk når de var på reise gjennom landet – noe vi også skal gjøre. Det blir lagt opp slik at det passer for den som bare vil gå litt, den som vil gå litt mer og den som vil gå mye.

Er du interessert i Israels land, folk, historie og kultur? Har du lyst til å se ”landet der det skjedde” og som du kjenner fra Bibelen? Er du opptatt av dagens situasjon i Midt-Østen? Har du lyst på en opplevelsesferie? Da er dette turen for deg!

Dag 1

Søndag 22. april: Utreisedag

Vi samles på Gardermoen og reiser med Turkish Airlines kl 1115 via Istanbul og lander i Ben Gurion Internasjonale flyplass kl 2005 og kjører direkte til hotellet i Tel Aviv. Vi bor på Leonardo Beach hotel.

Img 2712

Dag 2

Mandag 23. april: Tel Aviv - Golan

På vår vei mot Golanhøydene gjør vi noen stopp underveis. På kibbutz Mizra får vi omvisning og vi spiser lunsj der på ekte kibbutzvis. Resten av dagen blir stort sett en transportetappe opp til Golanhøyden og kibbutz Merom Golan hvor vi skal bo to netter. Denne kibbutzen ligger ved foten av Bentalfjellet som vi også skal besøke.

Dsc 0453

Dag 3

Tirsdag 24. april: Golan

Målet for turen i dag er Hermonfjellet som er 2.072 moh. Her finner vi det høyeste punktet i Israel, forsvarslinjer som er viktige for landet, men også basen for et interessant velferdsprosjekt som drives av israelske soldater. Dette vil vi få mer informasjon om. Her oppe på fjellet med utsikt over Golan og deler av Syria får vi høre hva som skjedde her i 1973. Deretter vandrer vi nedover fjellet mot Birket Man og videre til «skilandsbyen» Neve Ativ. Her møter vi bussen og kjører til Nimrod festningen som er fra korsfarer tiden.

Israel Golan

Dag 4

Onsdag 25. april: Golan

Også i dag blir det vandring på Golanhøydene. Vi går gjennom Odem skogen til Tell Odem. Vi besøker Odem winery, og ferden går videre til «Tårenes dal» hvor vi får høre hva som skjedde her under Yom Kippur krigen i 1973. På vei over Golan stopper vi på utsiktspunktet «Peace Vista» før vi kjører ned i Yarmuk dalen og videre til vårt overnattingssted som er kibbutz Ein Gev ved Gennesaretsjøen.

Gospel Trail 3

Dag 5

Torsdag 26. april: Gospel trail

I dag skal vi gå på Gospel trail fra utsiktsplassen over Izraeel sletten, der hvor folkemengden ville styrte Jesus utfor klippene, til rasteplassen ved the Old Oak Tree. Etter lunsj kjører vi over Gilboa fjellet. Ved foten av fjellet ligger Sakne og her bader vi i varme kilder som året rundt holder 27 grader.

St George Kloster Wadi Kelt

Dag 6

Fredag 27. april: Jerusalem

Vi forlater Galilea og kjører ned gjennom Jordandalen. I den barmhjertige Samaritans fotefar skal vi gå nedre del av wadi Kelt som går fra Jerusalem til Jeriko. Vi gjør et besøk i St.George klosteret hvis det er åpent. Vi setter kursen mot og begynner oppstigningen til Jerusalem, fra 400 m under til 800 m over havet. Vi skal bo på Prima Kings hotel, Jerusalem som ligger i gangavstand fra gamlebyen. Ingen reiser fra Jerusalem uberørt.

Temareise Jerusalem29

Dag 7

Lørdag 28. april: Jerusalem gamle del

Etter frokost kjører vi til Oljeberget og får panoramautsikten utover byen. I Jesu fotspor drar vi inn i den hellige byen ved å vandre ned Palmesøndagsstien, stoppe ved Dominus Flevit, kirken som er bygget på stedet hvor Jesus gråt over byen. Derfra går vi videre ned til Getsemanehagen for å minnes Jesu bønnekamp. Vi går inn i gamlebyen og til Bethesda dam som ligger like innenfor Stefanusporten eller Løveporten som den også kalles. St. Anna-kirkens fantastiske akustikk tester vi med en firstemt a-capella. Vi skal så gå Via Dolorosa som starter ved Gabbata utenfor Antoniaborgen og vi stopper ved noen av stasjonene underveis. Vi skal også til Klagemuren, eller Vestmuren som jødene vanligvis kaller den, et hovedsted for jøders bønnesamlinger. Dagen avsluttes med en nattverdstund i Gravhagen (Gordons Golgata). Dette blir en dag med store og varierte opplevelser før vi inntar hotellet og spiser middag. Kanskje vi tar en tur ned i gågata Ben Yehuda eller Mamilla gaten på kvelden for en kaffekopp.

Yad Vashem

Dag 8

Søndag 29. april: Jerusalem - Dødehavet

Vi kjører så til vestsiden av Herzlhøyden, til Yad Vashem, det nasjonale minnesmerket og museum for de seks millioner jøders liv som gikk tapt under Holocaust. I dag skal vi også være med på arkeologiske utgravinger i Park Ophel. Man går igjennom rester fra Tempelområdet som er gravd opp. Vi får også en gjennomgang av Templets historie.

Ein Gedi

Dag 9

Mandag 30. april: Dødehavet

Vi skal gå Wadi David til Shulamit fossen og til grotten der David gjemte seg for Saul. Videre går vår tur inn i Wadi Arugot. Badetøy må tas med da det er mulighet for en dukkert i kulper begge steder. I dag går vi 6 – 7 timer. Det blir lagt opp slik at det passer for en som bare vil gå litt, den som vil gå litt mer og den som vil gå mye. SPA og flyting i Dødehavet på ettermiddagen for den som ønsker det.

Israel Masada

Dag 10

Tirsdag 1. mai: Massada

Nå legger vi ut på turens kanskje mest spektakulære fottur. Vi skal gå opp på Massada. Vi følger romernes kurèrvei, og på baksiden av fjellet går vi opp rampen som romerne lagde for å innta fjellfestningen og tar en rundtur på selve Massada. Massada er fjellet hvor 960 seloter forskanset seg i tre år etter at Jerusalem og landet for øvrig hadde måttet bøye seg for den romerske makt. Vi går innom noen av de romerske beleirings leire som ligger rundt Massada. Stien er til tider kronglete og bratt. Etter å ha gått i noen timer smaker det godt med SPA på ettermiddagen. Resten av dagen slapper vi av ved på hotellet eller vi flyter litt i Dødehavet.

NB! De som ønsker det kan ta heisen både opp og ned! Et kortere gangalternativ er også mulig – Slangestien.

Dodehavet

Dag 11

Onsdag 2. mai: Dødehavet - Sderot - Tel Aviv

Vi forlater Dødehavet og kjører forbi Beersheva og reiser rundt i området ved Gaza og Sderot. I Beit Guvrin skal vi besøke store menneskelagde huler hvor man bl. annet drev med dueoppdredt. Tel Aviv er dagens endepunkt. Vi skal tilbake til Leonardo Beach hotel.

Tel Aviv 01

Dag 12

Torsdag 3. mai: Fridag i Tel Aviv

Dere skal få lov til å gjøre akkurat som dere vil! Noen vil kanskje ha litt sein frokost. Eller noen ønsker kanskje å gå den fine strandpromenaden til Gamle Jaffa som vi kjenner gjennom beretningen om profeten Jonas som rømte fra kallet og Peter i Simon Garverens hus.

Tel Aviv er en levende by mange interessante ting å se og ikke minst en fin strand med gode bademuligheter.

Dag 13

Fredag 4. mai: Hjemreisedag

Bussen henter oss på hotellet og kjører til flyplassen. Vi har retur fra Tel Aviv kl 1000 på morgenen. Vi bytter fly i Istanbul og lander i Oslo kl 1655.

Her må vi skilles for denne gang, og vi drar hjem til hvert vårt. Vi sier Shalom og på gjensyn: «Neste år i Jerusalem».

Priser og betingelser

Pris fra 23 250,-

Tillegg for enkeltrom: kr. 7575,-

Prisen inkluderer

 • Flyreisen Oslo – Tel Aviv tur/retur
 • Flyavgifter kr. 1.670,- (pr. juni 2017, kan bli endret)
 • Hele rundreisen med alle utflukter etter programmet
 • Opphold i dobbeltrom på turistklassehoteller
 • Halvpensjon, dvs. frokost og middag
 • Inngangsbilletter til alle besøkssteder slik det fremgår av dagsprogrammet
 • Norsk reiseledelse
 • Skandinavisktalende guide

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til hotellbetjening, guide og sjåfør med 100 USD
 • Drikke til inkluderte måltider
 • Reiseforsikring
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
22apr Oslo - Istanbul 1115 1610 TK1752
22apr Istanbul - Tel Aviv 1805 2005 TK 788
04mai Tel Aviv - Istanbul 1000 1215 TK 785
04mai Istanbul - Oslo 1400 1655 TK1753
 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår D Plussreiser

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  • • Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,-
  • • Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum
  • • Avbestilles turen mellom 65 og 36 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mellom 35 dager og 15 dager, kreves 50 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakke-reiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattings-sted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillings-forsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbe-stilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reise-mål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.