Jerusalem 31 mindre pix
Tel Aviv 3 mindre pix
Boat On Sea Of Galilee

Rundreise i Israel
Høsttur til Bibelens land

Avreisedato

09.10.2022

Varighet

10 dager

Pris fra

23 950,-

Dag 1

SØNDAG 09. OKTOBER

NORGE - ISRAEL
Avreise fra Trondheim til Israel via Istanbul. Vår bussen venter på flyplassen og vi blir kjørt til hotellet i Tel Aviv, for innsjekk og overnatting.

Tel Aviv 01

Dag 2

MANDAG 10. OKTOBER

TEL AVIV OG JAFFA
I dag skal vi først besøke Bibelbutikken i Ben Yehuda gaten i Tel Aviv. Deretter besøker vi Immanuel-kirken og hører litt om arbeidet der. Etterpå drar vi til Jaffa som vi kjenner fra bibelhistorien om Jona og vi får se huset til Simon garveren, der apostelen Peter fikk et budskap fra Gud. Jaffa har også mange små, fine kunstbutikker. De som ønsker, kan spasere langs den nydelige strandpromenaden tilbake til hotellet.

Caesarea ved havet 4 mindre pix

Dag 3

TIRSDAG 11. OKTOBER

TEL AVIV - CÆSAREA VED HAVET - KARMELFJELLET - HAIFA - TIBERIAS
Vi sjekker ut og begynner på rundreisen. Turen i dag går først langs kysten nordover. Første stopp er Cæsarea ved havet, byen som var den romerske landshøvdingens residens. Det var her apostelen Peter møtte Kornelius, den romerske offiseren som kom til tro på Jesus. Vi fortsetter opp på Karmelfjellet der Elias sloss med Baal-prestene. Herfra er det flott utsikt over frodige jordbruksmarker. Så kjører vi til Haifa, hvor vi besøker Eliaskirken og får innblikk i deres arbeid i menigheten, før turen går til Tiberias, hvor vi skal bo de neste tre nettene.

Genesaretsjøen båt mindre pix

Dag 4

ONSDAG 12. OKTOBER

RUNDT OG PÅ GENESARETSJØEN
Dette blir en roligere dag, men med tid til refleksjon. Vi skal besøke de kjente plassene rundt Genesaretsjøen. Vi starter med Magdala, drar så opp til Saligprisningens berg, spaserer ned til Peters fiskehavn og besøker Kapernaum, Jesu by. Som avslutning av dagens program drar vi på en båttur på Genesaretsjøen.

Safed

Dag 5

TORSDAG 13. OKTOBER

NORDLIGE GALILEA OG GOLAN
Etter frokosten går turen til Safed, den høyestliggende by i Israel. Her blir det anledning til å gå litt i gatene. Så kjører vi langs grensen til Libanon, krysser Huladalen og besøker Caesarea Filippi, der Peter bekjente «du er Messias, den levende Guds sønn». Vi kjører videre opp til den frodige Golanhøyden med fjellet Bental. Herfra kan man se langt over grensen inn i Syria.

Israel Nasaret 1

Dag 6

FREDAG 14. OKTOBER

KANA, SIPPORI, NASARET OG OPP TIL JERUSALEM
Vi sjekker ut og drar til Kana, der Jesus gjorde vinunderet, så drar vi videre til Sippori, stedet som Josefus kalte for Galileas ære. Så kjører vi til Bebudelseskirken i Nasaret, der Maria fikk budskapet om at hun var utvalgt til å være mor til Jesus. Så kjører vi til døpestedet Kaser el Yahud. Her ble Jesus døpt av Johannes døperen og det var også her Israelsfolket krysset Jordan og kom inn i det hellige landet under ledelse av Josva. Siste del av turen går opp til Jerusalem, Israels hovedstad, der vi skal bo resten av tiden.

Temareise Jerusalem26

Dag 7

LØRDAG 15. OKTOBER

I JESU FOTSPOR I JERUSALEM
Første plassen vi skal besøke i dag er Oljeberget. Vi går derfra ned til Getsemane, hvor Jesus ble tatt til fange i hagen. Vi går inn Løveporten og går opp Via Dolorosa til Gravkirken. Det blir også litt tid i gamlebyen, vi besøker Vestmuren før vi drar til Gravhagen, der vi skal ha en nattverdstund sammen. De som vil, kan dra på Lysshowet i det gamle Citadellet (ikke inkludert), én av kveldene.

Shepherd Field Betlehem

Dag 8

SØNDAG 16. OKTOBER

YAD VASHEM OG BETLEHEM
Vi starter dagen med et besøk på Yad Vashem, Holocaust-museet. Så går turen til Jesu fødeby Betlehem. Her besøker vi Fødselskirken og Hyrdemarkene. Så drar vi tilbake til Jerusalem og besøker Caspari studiesenter som vil orientere oss om den messianske bevegelsen i fortid og nåtid. En ny, interessant studie er oppmuntrende lesning. Vi må også unne oss tid til å oppleve ulike miljøer i byen, det er mye å velge mellom.

Bading I Dodehavet

Dag 9

MANDAG 17. OKTOBER

DØDEHAVET - EIN GEDI- MASADA
I dag drar vi ned til Dødehavet. Vi kjører forbi Qumran og får høre om Dødehavsrullene som ble funnet her. Så går vi en tur opp til hulen hvor David gjemte seg foran kong Saul i Ein Gedi nasjonalpark. Neste stopp blir Masada, fjellborgen som ligger på et fjellplatå og har god utsikt over Dødehavet. Etter omvisningen her drar vi til Ein Bokek, der vi får bade litt i det ramsalte vannet. Vi drar så tilbake til Jerusalem. Om tiden tillater det stopper vi ved Fountain of Tears i Arad.

Solnedgang i samaria mindre pix

Dag 10

TIRSDAG 18. OKTOBER

HJEMREISE
Transfer til flyplassen og avreise kl 10.30 fra Tel Aviv. Vi ankommer i Trondheim kl 20.35.

Priser og betingelser

Pris fra 23 950,-

Tillegg for enkeltrom: kr 8700,- (begrenset antall)

Turpris ved min. 25 betalende

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flybilletter Trondheim - Tel Aviv t/r, (inkl. flyskatt kr 2455,- pr. desember - 21, kan endre seg noe)
 • Rundreisen i henhold til oppsatt program
 • Opphold på valgte overnattingssteder i dobbeltrom inkl. halvpensjon (dvs. frokost og middag)
 • Inngangspenger til besøkessteder i henhold til program
 • Skandinavisktalende guide
 • Norsk reiseledelse

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til maten
 • Enkeltromstillegg
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Tips til hotellbetjening, guide, sjåfør ca.86 USD pr. person
 • Lysshow i Jerusalem ca. kr 135,- per person
 • Covid-19 test før/under/etter avreise i Norge og Israel (ihht. gjeldende innreisekrav).
 • Covid- 19 forsikring som gjelder under oppholdet i Israel (obligatorisk) kr 80,- pr. person NB! Erstatter ikke reiseforsikring!
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
09. OKT 22 TRONDHEIM - OSLO 08.40 09.35 SK347
09. OKT 22 OSLO - ISTANBUL 11.20 16.10 TK1752
09. OKT 22 ISTANBUL - TEL AVIV 18.20 20.20 TK788
18. OKT 22 TEL AVIV - ISTANBUL 10.30 12.50 TK785
18. OKT 22 ISTANBUL - OSLO 14.05 17.00 TK1753
18. OKT 22 OSLO - TRONDHEIM 19.45 20.35 SK370
NB! Tidsendringer kan forekomme fram til avreise.
 • Praktisk informasjon

  Covid-19 forsikring er obligatorisk for alle reisende til Israel (kostnad kr 80 ,- pr. person) og dekker følgende:

  Maksimal dekningsperiode 28 dager i Israel

  • Sykehusinnleggelse pga. Covid-19 opptil 25000 USD
  • Nødevakuering i tilfelle den forsikrede er smittet med Covid-19 og ikke kan legges inn på et passende sykehus i Israel på grunn av overfylte sykehus opptil 25000 USD.
  • Hjemsendelse ved dødsfall/begravelsesutgifter ved dødsfall på grunn av Covid-19 opptil USD 5000.
  • Endring av flybestilling etter en Covid-19 infeksjon på sykehuset opp til USD 3000.
  • Isolasjonsbetaling på USD 150 pr dag frem til dag 14 som begynner med dag 4 på turen (dvs. maks 11 dager) ved Covid-19 – diagnose og bare én gang per person per tur.
  • Den totale refusjonsgrensen per person per tur er USD 30000 (inkl. evt. fradrag og fratrukket evt. skatter) NB! Beløpet på kr 80,- per person/pr. tur (kostnad av forsikring) blir ikke refundert.
  • Plussreiser tegner denne forsikringen på vegne av alle reisende gjennom vår agent i Israel

   (Denne forsikringsordningen ble innført fra 26. september 2021, på turer som ble publisert før denne dato vil dette komme som et tillegg i pris.)
 • Praktisk informasjon

  Innreisekrav fra Israelske myndigheter pr. 21. mai 2022 (NB! Dette kan endre seg!)

  Innreiseregler til Israel pr. 21. mai 2022


  Følgende er de nye Innreisereglene fra Israelske myndigheter pr. 21. mai 2022

  Kravene gjelder både barn og voksne. Kravene kan endres.

  Nå kan ALLE reise til Israel, om du er

  • Fullvaksinert, eller
  • Har hatt korona og kan bekrefte dette med gyldig EU koronasertifikat
  • Uvaksinert

  Hvem gjelder som fullvaksinert:

  • Alle reisende som har fått minst to doser (med en av de følgende vaksiner: Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson eller Astra Zeneca, Sinovac, Sinopharm)
  • Alle som har blitt friske etter Covid-19 og har et gyldig EU-koronasertifikat.
   For å få dette må du ha tatt en PCR-test hos et autorisert testsenter, det holder ikke med en hurtigtest/selvtest. Det må ha gått minimum 8 dager siden den positive PCR-testen og innreise til Israel (NB! Testdato gjelder som 1. dag). Men har det gått mer enn 180 dager siden den positive testen kreves det i tillegg én vaksinedose.

  NB! Sputnik-V vaksinen er godkjent fra 15.11.21, men personer som har tatt denne vaksinen må ta en serologisk test i Israel og teste positiv.

  Merk:

  • Det må ha gått minimum 14 dager siden andre vaksinedose før ankomstdato Israel, men ikke mer enn 180 dager fra andre dosen til hjemreisedato fra Israel. Dobbeltsjekk derfor om du har fått andre vaksinedose før 181 dager før hjemreisedato.
  • Om man har fått en boosterdose (tredje dose), må det ha gått minimum 14 dager fra dato du fikk boosterdosen til ankomst Israel.

  Uvaksinerte reisende:
  Pr. 2. mars 2022 kan man altså nå reise inn i Israel dersom man ikke har vaksinert seg mot Covid-19 og har gjennomgått Covid-19 sjukdommen. Men israelske myndigheter stiller noen strengere krav til denne gruppen reisende i forhold til krav om isolasjon dersom man er nærkontakt med et bekreftet Covid-19 tilfelle. Er man nærkontakt (eks. ektefelle eller deler rom) og er uvaksinert, må man i karantene, selv om man ikke har symptomer.

  NB! Sjekk med din forsikring om de dekker en eventuell karantene. Covid-19 forsikringen i Israel gjelder bare for den som blir syk.

  Viktig! En bekreftet Covid-19 pasient kan være symptomatisk på kontakttidspunktet og fortsatt være smittsom!

  Innreisekrav:

  • «Grønt pass» for innreise Israel. Tidligst 10 dager FØR ANKOMST ISRAEL må man fylle ut HELSEERKLÆRING online! Gå inn på https://corona.health.gov.il/en/flights/ og fyll ut Helseerklæringen. Ta kontakt med PLUSSREISER dersom dere har spørsmål, står fast under utfyllingen eller ikke får grønt pass.
  • COVID-19 forsikring som gjelder under oppholdet i Israel
   Pr. 08. mars 2022 må alle reisende dokumentere at de har en gyldig reiseforsikring som dekker behandling av Covid-19 sjukdom. Uten dette får man ikke reise inn i Israel. PLUSSREISER tegner en Covid-19 forsikring som gjelder under oppholdet i Israel for alle som kjøper en pakkereise hos oss. (Denne forsikring erstatter ikke den ordinære reiseforsikringen som alle må ha, men det er ment som et tillegg!

  Disse dokument må man vise ved avreise/innsjekk i Norge:
  (NB! Israelske myndigheter kan også ta stikkprøver og sjekke om man har disse dokument med seg ved ankomst Israel).

   • Gyldig EU Koronasertifikat (for de av dere som er vaksinert eller som har gjennomgått Covid-19 sykdom)
   • Forsikringsbevis på Covid-19 forsikring – dette får dere tilsendt av Plussreiser
   • Gyldig pass (må være gyldig 6 måneder etter hjemreisedato fra Israel)
   • Bekreftelse på at du har fått grønt pass i Israel – 3 dokument (du får dette ved å fylle ut helseerklæringen, - se ovenfor) VIKTIG! Skriv ut både eposten og de to vedlegg du fikk etter at du fylte ut helseerklæringen. NB! I tillegg til at du har utskrift av disse dokumentene bør du ha de med digitalt, lagret på din telefon, under reisen.

   I tillegg til dette må du huske på å ha med:

   • Reiseforsikringsbevis


   Ekstra kostnader pga. krav fra Israelske myndigheter:

   Covid-19 forsikring gyldig under opphold i Israel ca. Kr. 100,- pr. person blir fakturert gjennom PLUSSREISER

   Dette er kostnader som ikke er inkludert i prisen, da dette er nye krav som israelske myndigheter setter pga. Covid 19 pr. 1. november 2021.

   Vi gjør oppmerksom på at det kan komme endringer i priser og nye regler.
   Ta kontakt med oss om du har spørsmål!

  • Praktisk informasjon

   Vaksiner ved reise til Midtøsten

   Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

   Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine.

   Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
   Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

   Pr. oktober 2021 er det krav fra Israelske myndigheter om at du er fullvaksinert for Covid-19, for mer informasjon se eget dokument om covid-19 krav.

   GRUPPE I

   Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

   GRUPPE II

   Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

   ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

   Aktuelle vaksiner

   REISEMÅL

   GRUPPE I

   GRUPPE II

   Jordan, Palestinske områder

   dTP-IPV* Hep A

   dTP-IPV* Hep A (Hep B) (Tyf) (Rab)

   Israel

   dTP-IPV*

   dTP-IPV* Hep A (Tyf) (Rab)

   Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
   · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
   · Hep A: Hepatitt A-vaksine
   · Hep B: Hepatitt B-vaksine
   · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
   · Rab: Rabiesvaksine
   · Tyf: Tyfoidvaksine
   · BCG: Tuberkulosevaksine
   · Influensa: Influensa sesongvaksine

   * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

   Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

   Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/


   Vær obs på at det kan komme krav om dokumentasjon av vaksine for Covid-19 og/eller negativ Covid-19 test rett før avreise.

  • Betingelser for denne turen

   Denne turen har følgende avbestillingsregler.

   · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr person

   · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

   · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

   · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

   · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

   · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

   Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

   Generelle vilkår:

   PLUSSREISER sine vilkår er utformet i.h.t. Lov om Pakkereiser av 15.06.2018

   (“Pakkereiseloven”) utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukertilsynet samt Barne- og Familiedepartementets sine forskrifter til loven.

   PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

   På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

   Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

   Påmelding og betaling

   Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

   Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

   Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

   Forbehold om prisendringer

   Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

   Avbestillings- og reiseforsikring

   Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

   Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

   Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

   - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

   Pass

   Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

   Diverse

   Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

   Klager

   Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

   Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.