Jerusalem 31 mindre pix
Tel Aviv 3 mindre pix
Boat On Sea Of Galilee

Rundreise i Israel - høsten 2022
Høsttur til Bibelens land

Avreisedato

09.10.2022

Varighet

10 dager

Pris fra

23 950,-

Dag 1

SØNDAG 09. OKTOBER

NORGE - ISRAEL
Avreise fra Trondheim til Israel via Istanbul. Vår bussen venter på flyplassen og vi blir kjørt til hotellet i Tel Aviv, for innsjekk og overnatting.

Tel Aviv 01

Dag 2

MANDAG 10. OKTOBER

TEL AVIV OG JAFFA
I dag skal vi først besøke Bibelbutikken i Ben Yehuda gaten i Tel Aviv. Deretter besøker vi Immanuel-kirken og hører litt om arbeidet der. Etterpå drar vi til Jaffa som vi kjenner fra bibelhistorien om Jona og vi får se huset til Simon garveren, der apostelen Peter fikk et budskap fra Gud. Jaffa har også mange små, fine kunstbutikker. De som ønsker, kan spasere langs den nydelige strandpromenaden tilbake til hotellet.

Caesarea ved havet 4 mindre pix

Dag 3

TIRSDAG 11. OKTOBER

TEL AVIV - CÆSAREA VED HAVET - KARMELFJELLET - HAIFA - TIBERIAS
Vi sjekker ut og begynner på rundreisen. Turen i dag går først langs kysten nordover. Første stopp er Cæsarea ved havet, byen som var den romerske landshøvdingens residens. Det var her apostelen Peter møtte Kornelius, den romerske offiseren som kom til tro på Jesus. Vi fortsetter opp på Karmelfjellet der Elias sloss med Baal-prestene. Herfra er det flott utsikt over frodige jordbruksmarker. Så kjører vi til Haifa, hvor vi besøker Eliaskirken og får innblikk i deres arbeid i menigheten, før turen går til Tiberias, hvor vi skal bo de neste tre nettene.

Genesaretsjøen båt mindre pix

Dag 4

ONSDAG 12. OKTOBER

RUNDT OG PÅ GENESARETSJØEN
Dette blir en roligere dag, men med tid til refleksjon. Vi skal besøke de kjente plassene rundt Genesaretsjøen. Vi starter med Magdala, drar så opp til Saligprisningens berg, spaserer ned til Peters fiskehavn og besøker Kapernaum, Jesu by. Som avslutning av dagens program drar vi på en båttur på Genesaretsjøen.

Safed

Dag 5

TORSDAG 13. OKTOBER

NORDLIGE GALILEA OG GOLAN
Etter frokosten går turen til Safed, den høyestliggende by i Israel. Her blir det anledning til å gå litt i gatene. Så kjører vi langs grensen til Libanon, krysser Huladalen og besøker Caesarea Filippi, der Peter bekjente «du er Messias, den levende Guds sønn». Vi kjører videre opp til den frodige Golanhøyden med fjellet Bental. Herfra kan man se langt over grensen inn i Syria.

Israel Nasaret 1

Dag 6

FREDAG 14. OKTOBER

KANA, SIPPORI, NASARET OG OPP TIL JERUSALEM
Vi sjekker ut og drar til Kana, der Jesus gjorde vinunderet, så drar vi videre til Sippori, stedet som Josefus kalte for Galileas ære. Så kjører vi til Bebudelseskirken i Nasaret, der Maria fikk budskapet om at hun var utvalgt til å være mor til Jesus. Så kjører vi til døpestedet Kaser el Yahud. Her ble Jesus døpt av Johannes døperen og det var også her Israelsfolket krysset Jordan og kom inn i det hellige landet under ledelse av Josva. Siste del av turen går opp til Jerusalem, Israels hovedstad, der vi skal bo resten av tiden.

Temareise Jerusalem26

Dag 7

LØRDAG 15. OKTOBER

I JESU FOTSPOR I JERUSALEM
Første plassen vi skal besøke i dag er Oljeberget. Vi går derfra ned til Getsemane, hvor Jesus ble tatt til fange i hagen. Vi går inn Løveporten og går opp Via Dolorosa til Gravkirken. Det blir også litt tid i gamlebyen, vi besøker Vestmuren før vi drar til Gravhagen, der vi skal ha en nattverdstund sammen. De som vil, kan dra på Lysshowet i det gamle Citadellet (ikke inkludert), én av kveldene.

Shepherd Field Betlehem

Dag 8

SØNDAG 16. OKTOBER

YAD VASHEM OG BETLEHEM
Vi starter dagen med et besøk på Yad Vashem, Holocaust-museet. Så går turen til Jesu fødeby Betlehem. Her besøker vi Fødselskirken og Hyrdemarkene. Så drar vi tilbake til Jerusalem og besøker Caspari studiesenter som vil orientere oss om den messianske bevegelsen i fortid og nåtid. En ny, interessant studie er oppmuntrende lesning. Vi må også unne oss tid til å oppleve ulike miljøer i byen, det er mye å velge mellom.

Bading I Dodehavet

Dag 9

MANDAG 17. OKTOBER

DØDEHAVET - EIN GEDI- MASADA
I dag drar vi ned til Dødehavet. Vi kjører forbi Qumran og får høre om Dødehavsrullene som ble funnet her. Så går vi en tur opp til hulen hvor David gjemte seg foran kong Saul i Ein Gedi nasjonalpark. Neste stopp blir Masada, fjellborgen som ligger på et fjellplatå og har god utsikt over Dødehavet. Etter omvisningen her drar vi til Ein Bokek, der vi får bade litt i det ramsalte vannet. Vi drar så tilbake til Jerusalem. Om tiden tillater det stopper vi ved Fountain of Tears i Arad.

Solnedgang i samaria mindre pix

Dag 10

TIRSDAG 18. OKTOBER

HJEMREISE
Transfer til flyplassen og avreise kl 10.30 fra Tel Aviv. Vi ankommer i Trondheim kl 20.35.

Priser og betingelser

Pris fra 23 950,-

Tillegg for enkeltrom: kr 8700,- (begrenset antall)

Turpris ved min. 25 betalende

Prisen inkluderer

 • Flybilletter Trondheim - Tel Aviv t/r, (inkl. flyskatt kr 2455,- pr. desember - 21, kan endre seg noe)
 • Rundreisen i henhold til oppsatt program
 • Opphold på valgte overnattingssteder i dobbeltrom inkl. halvpensjon (dvs. frokost og middag)
 • Inngangspenger til besøkessteder i henhold til program
 • Skandinavisktalende guide
 • Norsk reiseledelse

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til maten
 • Enkeltromstillegg
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Tips til hotellbetjening, guide, sjåfør ca.86 USD pr. person
 • Lysshow i Jerusalem ca. kr 135,- per person
 • Covid-19 test før/under/etter avreise i Norge og Israel (ihht. gjeldende innreisekrav).
 • Covid- 19 forsikring som gjelder under oppholdet i Israel (obligatorisk) kr 80,- pr. person NB! Erstatter ikke reiseforsikring!
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
09. OKT 22 TRONDHEIM - OSLO 08.40 09.35 SK347
09. OKT 22 OSLO - ISTANBUL 11.20 16.10 TK1752
09. OKT 22 ISTANBUL - TEL AVIV 18.20 20.20 TK788
18. OKT 22 TEL AVIV - ISTANBUL 10.30 12.50 TK785
18. OKT 22 ISTANBUL - OSLO 14.05 17.00 TK1753
18. OKT 22 OSLO - TRONDHEIM 19.45 20.35 SK370
NB! Tidsendringer kan forekomme fram til avreise.
 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Legemiddelprofylakse mot malaria kan være aktuelt for enkelte land. For råd om myggstikkbeskyttelse og forebyggende legemiddelbehandling se: Malariaveilederen (Midtøsten og Nord-Afrika)

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine. MMR-vaksine før reisen?

  Helsemyndighetene i Saudi Arabia krever at alle pilegrimer til landet skal være vaksinert med meningokokk ACWY-vaksine. Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Les mer i Vaksinasjonsveilederen: Hep A, BCG, Rabies, Tyfoid, Hep B

  Forkortelser i tabellen for aktuelle reisevaksiner

  dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine, IPV: Poliomyelittvaksine, Hep A: Hepatitt A-vaksine, Hep B: Hepatitt B-vaksine, Rab: Rabiesvaksine, Tyf: Tyfoidvaksine, BCG: Tuberkulosevaksine, MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine, Influensa: Sesong influensavaksine.


  Aktuelle reisevaksiner

  Tabell 2. Aktuelle reise vaksin

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV*
  HEP A

  dTP-IPV*
  Hep A
  (Hep B)
  (Rab)
  (Tyf)

  Israel

  dTP-IPV*
  IPV***

  dTP-IPV*, IPV***,(Hep A), (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  . IPV: Poliomyelittvaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  *** Poliovaksinasjon ved opphold i land med polioutbrudd: WHO krever at personer som har oppholdt seg over 4 uker i land med risiko for å eksportere vaksinederivert poliovirus type 3 skal ha fått poliovaksine mellom 4 uker og 12 måneder før man forlater landet. Dette må dokumenteres med internasjonalt vaksinesertifikat. Gjelder for personer i alle aldre, også barn, selv om de etter norsk program anses som fullvaksinerte. Gjelder per i dag for Israel.

  Vaksinederivert polio type 3 ble påvist i Jerusalem, Israel i mars 2022 hos et uvaksinert barn med nyoppståtte lammelser. Vaksinasjonskampanjer er iverksatt i Jerusalem for barn mellom 6 uker og 10 år.  Vaksinasjonsdekningen i landet er høy, men det er noen undervaksinerte befolkningsgrupper. WHO understreker at det er viktig å sørge for oppdatert polio-vaksinering ved reiser til Israel.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/


 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr person

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår er utformet i.h.t. Lov om Pakkereiser av 15.06.2018

  (“Pakkereiseloven”) utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukertilsynet samt Barne- og Familiedepartementets sine forskrifter til loven.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.