Sist oppdatert 27. september, kl. 16:47

Informasjon vedrørende coronavirus

Traktor gulerøtter
Israel Kibbutz
Dead Sea 1

Med landbruksfaglig innhold
Rundreise i Israel

Avreisedato

12.03.2022

Varighet

8 dager

Pris fra

20 420,-

Med landbruksfaglig innhold

Israel er trolig et av landene i verden som ligger lengst fremme på landbruksfronten. De er også flinke på landbruksforskning. Vi skal besøke ørkenjordbruk, grønnsaksfarmer, veksthus etc. I tillegg skal vi besøke en rekke av de mest sentrale bibelske og historiske stedene, både i Nasaret, rundt Genesaretsjøen og ikke minst i Jerusalem.

Jaffa Mot Tel Aviv

Dag 1

Lørdag 12. mars - Utreisedag, Norge - Israel

Vi reiser med Turkish Airlines (TK) og har utreise fra Oslo. (Om du ønsker tilslutning fra annen flyplass i Norge, så gi beskjed ved påmelding). Vel fremme i Tel Aviv møter vi vår sjåfør og kjører direkte til vårt hotell Metropolitan i Tel Aviv.

Isr 19 11 Genesaret 5

Dag 2

Søndag 13. mars - Tel Aviv - Nasaret - Tiberias

Bussen tar oss til Nasaret hvor vi besøker Bebudelseskirken. Så videre til Genesaretsjøen her besøker vi Bergprekerstedet, får vi tid, tar vi en spasertur ned til Tagbha ved sjøen hvor Jesus møtte sine disipler etter oppstandelsen. Turen fortsetter til Kapernaum, Jesu egen by før vi tar turen via østsiden av Genesaretsjøen til Tiberias.

Frokost Middag
Shutterstock 1425838364 The girl and the guy swims in the dead sea and smile Rest on the sea Family vacation at sea Bathing in salt water

Dag 3

Mandag 14. mars - Nordre Israel og Golan

Vi kjører langs den Libanesiske grensen opp på Naftalifjellene. Deretter over til Golan høydene og til fjellet Bental (1 165 moh). Vi får en fantastisk utsikt over Golan, Hermonfjellet og langt inn i Syria. Vi følger riksvei 98 langs den syriske grensen ned til Yarmukdalen (Goghopens dal).

Videre sørover Jordandalen hvor vi gjør et kort stopp i Jeriko, her ser vi de gamle bymurene og Elisa-kilden. Det blir et besøk på dåpsplassen Qasr el Yehud hvor Jesus ble døpt i elven Jordan, før vi kjører langs Dødehavet til Daniel hotell i Ein Bokek.

Frokost Middag
Israel Gulrøtter

Dag 4

Tirsdag 15. mars - Negevørkenen

Turen går til kibbutz Alumim for å se gulrot dyrking, pakking og produksjon av løk. Fra kibbutzen har vi også utsikt inn i Gaza. Vi besøker også kibbutz Magal, hvor vi ser Netafim dryppvanningssystemer, innovasjonssystemer og veksthus. Vi spiser lunsj før vi får omvisning på Sdero rakettmuseum, vi får se rester av raketter som palestinerne i Gaza har skutt mot Israel. Vi returnerer til vårt hotell ved Dødehavet.

Frokost Lunsj Middag
Cable Car Masada 2

Dag 5

Onsdag 16. mars - Dødehavet - Jerusalem

Vi har formiddagen fri frem til ca. kl. 11.00. Mulighet til bading i Dødehavet etc. Vi besøker Masada festningen og får høre om jødenes kamp mot romerne i årene 70 - 73 e.kr. Turen går så videre til Betlehem via Jerusalem. Vi besøker Fødselskirken og Hyrdemarkene før vi kjører til hotellet vårt i Jerusalem, Grand Court.

Frokost Middag
Jerusalem Oljeberget

Dag 6

Torsdag 17. mars - Jerusalem

Dagen begynner med et besøk i Betania, byen hvor Marta, Maria og Lasarus bodde, så settes kursen mot Oljeberget, vi får en fantastisk utsikt over Jerusalem og områdene omkring. Vi spaserer ned til Getsemane hvor vi har en liten samling i hagen før bussen tar oss over til Vest-Jerusalem. Vi besøker Yad Vasheim, minnesmerke over falne jøder under annen verdenskrig.

Frokost Middag
Bonn Ved Vestmuren

Dag 7

Fredag 18. mars - Jerusalem

I dag har vi hverken buss eller guide. Vi vandrer til Gordons Golgata med den tomme grav. Videre inn i gamlebyen og videre via Dolorosa til gravkirken. Vi besøker klagemuren. Resten av dagen fri i Jerusalem.

Frokost Middag
Flybillett Israel

Dag 8

Lørdag 19. mars - Jerusalem - Tel Aviv - Oslo

Veldig tidlig avreise fra hotellet, vi må være på flyplassen i Tel Aviv kl. 06.30. Vi har ikke guide med, men vi får assistanse på flyplassen i Tel Aviv. Vi flyr tilbake til Oslo via Istanbul.

Frokost

Priser og betingelser

Pris fra 20 420,-

Tillegg for enkeltrom: 6 890,-

Bestill

Prisen inkluderer

  • Flybilletter Oslo - Tel Aviv t/r, (inkl. flyskatt kr 2025 pr. september 21, de kan endre seg noe)
  • Assistansene på flyplassen ved ankomst og avreise
  • Rundreisen med utflukter ifølge det oppsatte program
  • Opphold i dobbeltrom på turistklassehoteller inkl. halvpensjon (dvs. frokost og middag)
  • Inngangspenger til besøkessteder i henhold til program
  • Taubane til Masada
  • Landbruksbesøk
  • Skandinavisktalende guide i 5 dager
  • Norsk reiseledelse

Prisen inkluderer ikke

  • Øvrige måltider
  • Drikke til maten
  • Enkeltromstillegg
  • Reise- og avbestillingsforsikring
  • Tips til hotellbetjening, guide, sjåfør ca. 75 USD pr. person
  • Betingelser for denne turen

    Avbestillingsvilkår K

    Avbestillingsvilkår K

    Denne turen har følgende avbestillingsregler.

    Avbestilles turen innen 90 dager før avreise, belastes et gebyr på kr 500,- pr. person

    Avbestilles turen mellom 89 dager og 51 dager, kreves 50 % av turprisen

    Avbestilles turen mellom 50 dager og 31 dager, kreves 75 % av turprisen

    Avbestilles turen mindre enn 30 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100 % av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

    Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

    Generelle vilkår:

    PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

    PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

    På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

    Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

    Påmelding og betaling

    Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

    Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

    Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

    Forbehold om prisendringer

    Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

    Avbestillings- og reiseforsikring

    Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

    Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

    Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

    Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

    Pass

    Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

    Diverse

    Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

    Klager

    Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

    Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

  • Praktisk informasjon

    Vaksiner ved reise til Midtøsten

    Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

    Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine.

    Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
    Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

    GRUPPE I

    Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

    GRUPPE II

    Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

    ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

    Aktuelle vaksiner

    REISEMÅL

    GRUPPE I

    GRUPPE II

    Jordan, Palestinske områder

    dTP-IPV* Hep A

    dTP-IPV* Hep A (Hep B) (Tyf) (Rab)

    Israel

    dTP-IPV*

    dTP-IPV* Hep A (Tyf) (Rab)

    Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
    · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
    · Hep A: Hepatitt A-vaksine
    · Hep B: Hepatitt B-vaksine
    · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
    · Rab: Rabiesvaksine
    · Tyf: Tyfoidvaksine
    · BCG: Tuberkulosevaksine
    · Influensa: Influensa sesongvaksine

    * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

    Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

    Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/


    Vær obs på at det kan komme krav om dokumentasjon av vaksine for Covid-19 og/eller negativ Covid-19 test rett før avreise.