Sist oppdatert 20. mars, kl. 14:30

Informasjon vedrørende coronavirus

Bethesta Dammen 08
Dragon Fruit Carmel Market
David Stjernen

Rundreise i Israel

Avreisedato

13.10.2020

Varighet

10 dager

Pris fra

23 980,-

Dag 1

Tirsdag 13. oktober: Utreisedag

Vi reiser fra Haugesund kl 15.30 og lander i Oslo 16.20. Vi skal så reise videre med Turkish Airlines kl 17.40 til Istanbul hvor vi lander 22.35. Reisen videre fortsetter ved midnatt.

Dag 2

Onsdag 14. oktober: Tel Aviv - Nasaret

Avreise fra Istanbul er kl 00.05 med ankomst Tel Aviv kl 02.15. Bussen står da klar og venter på å ta gruppen til Hotell Margoa i Natanya. Etter noen timers søvn og frokost blir det avreise fra hotellet ca kl 10.30. Første besøk blir Muchraka på Karmelfjellet før vi kjørere over Harmageddonsletten til Nasaret hvor vi besøker Bebudelseskirken og Mariakilden før vi tar inn på hotell Golden Crown. Frokost og middag.

Dag 3

Torsdag 15. oktober: Områdene ved Genesaretsjøen

Vi kjører ned til Tiberias, ca. 30 min, og tar båttur på Genesaretsjøen til kibbutz Nof Ginnosar hvor vi ser på «Jesusbåten» som ble funnet i sjøen i 1986. Deretter skal vi opp til Bergprekenstedet. Neste stopp er Mensa Kristi - hvor Jesus møtte sine disipler etter oppstandelsen. Til slutt skal vi besøke Kapernaum - Jesu egen by før vi returnerer til hotellet vårt i Nasaret. Frokost og middag.

Dag 4

Fredag 16. oktober: Nordre Israel

Etter frokost setter vi kursen opp til Naftalifjellene, langs den Libanesiske grensen og ned til Caesarea Filipi. Vi skal så opp på Golan høyden og fjellet Ben Tal (1.165moh) hvor vi har en fantastisk utsikt over til Hermonfjellet og langt inn i Syria. Vi kjører så over hele Golanplatået, ned Yarmukdalen og tilbake til Nasaret og vårt hotell. Frokost og middag.

Dag 5

Lørdag 17. oktober: Nasaret - Jerusalem

Vi setter kursen mot øst, langs Harmageddonsletten, forbi Jizreel og inn i Jordandalen ved Bet Shean. Vi gjør et stopp ved Qasr El Yehud hvor Jesus ble døpt i elven Jordan. Så skal vi inn i Jeriko og gjøre et kort stopp i Elisakilden og ved Jerikos murer. Så fortsetter vi ned til Masada hvor taubanen tar oss opp ca 400 m. På toppen får vi høre historien om jødenes krig mot romerne i år 70-73 e. kr. Så kjører vi ned til Ein Bokek sør ved Dødehavet for et bad i saltsjøen før vi setter kursen mot Jerusalem og Shalom hotell. Frokost og middag.

Dag 6

Søndag 18. oktober: Jerusalem

I dag skal vi besøke Oljeberget hvor vi har en fantastisk utsikt over Jerusalem og områdene omkring. Vi spaserer ned via Tårekirken til Getsemane. Her skal vi ha en samling i hagen etter at vi har besøkt kirken. Så skal vi til Galicantukirken hvor det i følge tradisjonen sies at Peter fornektet Jesus. Deretter tar bussen oss over til Yad Vashem - minnesmerket over holocoaust og andre verdenskrig. Frokost og middag.

Dag 7

Mandag 19. oktober: Betlehem - Hebron

I dag går turen først til Fødselskirken i Betlehem hvor vi har bestilt tid kl 09.15. Deretter skal vi ut på Hyrdemarkene før vi fortsetter til Hebron og Makpelahulen hvor Abraham og Sara, Isak og Rebekka , Jakob og Lea ble gravlagt. Retur til Jerusalem. Frokost og middag.

Dag 8

Tirsdag 20. oktober: Jerusalem

Vi besøker Gamlebyen i Jerusalem i dag. Dagen begynner med Betesdadammen og Gabbata. Så skal vi fortsette på Via Dolorosa til Gravkirken før vi spaserer ned til Klagemuren. Dagen avslutter vi i Davidsbyen med Warren shaft og Gihonkilden. De som vil ha en litt mer spennende vandring kan gå gjennom Hiskiastunell med vann til knærne (må ha lommelykt og sko som tåler vann) ned til Shiloadammen. Vi andre går tørrskodd i en kortere tunell. Frokost og middag.

Dag 9

Onsdag 21. oktober: Jerusalem

Siste dag i Jerusalem er vi uten guide og buss. Vi har time i Gordons Golgata kl 10 med nattverd. Deretter tar reiselederne oss med til Gamlebyen for litt shopping m.m. Frokost og middag.

Dag 10

Torsdag 22. oktober: Hjemreise. Israel - Norge

Etter frokost kjører vi direkte til flyplassen utenfor Tel Aviv hvor vi må være ca kl 07.30. Vi har avreise med Turkis Airlines kl 10.20, og er fremme i Haugesund kl 20.40.

Qasr El Yehud
Kapernaum
Kamelridning
Gravkirken
Ein bokek
Bet Shean
Bebudelseskirken
Banias
Alle nasjoners kirke

Priser og betingelser

Pris fra 23 980,-

Tillegg for enkeltrom: kr. 7.420,-

BOSTEDER
13-14/10 Hotel Margoa, Netanya
14-17/10 Hotel Crown Plaza, Nasaret
17-22/10 Hotel Shalom, Jerusalem
Vi tar forbehold om eventuelt bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise.

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flyreise Haugesund-Oslo-Tel Aviv med retur
 • Flyskatt nok. 2.390,-
 • Assistanse på flyplassen i Tel Aviv
 • Opphold på hotell i dobbeltrom
 • Inngangspenger i henhold til dagsprogrammet
 • Frokost og middag på hotellene
 • Rundreise med buss ifølge dagsprogrammet
 • Skandinavisktalende guide på rundturen
 • Norsk reiseledelse

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til guide, sjåfør og hotell usd 72 pr person
 • Øvrige måltider og drikke til maten
 • Reiseforsikring
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
13. oktober Haugesund - Oslo 1530 1620 SK 315
13. oktober Oslo - Istanbul 1740 2235 TK 1754
14. oktober Istanbul - Tel Aviv 0005 0515 TK 810
22. oktober Tel Aviv - Istanbul 1020 1245 TK 785
22. oktober Istanbul - Oslo 13535 1645 TK 1753
22. oktober Oslo - Haugesund 1945 2040 SK 320
 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine.

  Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Aktuelle vaksiner

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV* Hep A

  dTP-IPV* Hep A (Hep B) (Tyf) (Rab)

  Israel

  dTP-IPV*

  dTP-IPV* Hep A (Tyf) (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/

 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr person

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.