Sist oppdatert 20. mai, kl. 10:00

Informasjon vedrørende coronavirus

Boat on sea of galilee 3
Amfiteater Caesarea ved havet
Gravhagen 2

Rundreise i Israel
Dagens Israel og Bibelens land

Avreisedato

31.10.2020

Varighet

9 dager

Pris fra

21 230,-
Tlv Beach2

Dag 1

LØRDAG 31. OKTOBER

Norge - Israel
Vi samles på Gardermoen på formiddagen, og reiser med Lufthansa fra Gardemoen kl 13.10, via Frankfurt til Tel Aviv hvor vi lander kl 23.00 om kvelden. Her står buss og venter på å kjøre oss til hotell Metropolitan i sentrum av Tel Aviv.

Nice view caesarea by the sea

Dag 2

SØNDAG 01. NOVEMBER

Tel Aviv - Tiberias
Vi setter kursen nordover langs Middelhavet til Caesarea ved havet. Her ser vi det romerske teateret, Hippodromen og akvedukten før vi kjører videre opp til Karmelfjellet. Det var her profeten Elias holdt til. Vi har en fantastisk utsikt over Harmageddonsletten og utover havet i vest. Vi stopper hos druserne for lunsj som betales av den enkelte før vi avlegger et besøk på kibbutz Mizra. Siste post på programmet i dag er Nasaraet, med bebudelseskirken og Mariakilden før vi kjører til Tiberias ved Genesaretsjøen og vårt hotell Restal. Frokost og middag inkludert.

Harpemerke galilee

Dag 3

MANDAG 02. NOVEMBER

Områdene ved Genesaretsjøen
Vi begynner dagen med besøk på Bergprekenstedet. Vi spaserer ned til Mensa Kristi, hvor Jesus møtte disiplene etter oppstandelsen. Så fortsetter vi til Jesu egen by– Kapernaum før vi kjører over til andre siden av Genesaretsjøen og kibbutz Ein Gev hvor vi får servert St. Petersfisk til lunsj. Vi tar oss tid til et bad i Genesaretsjøen før båten tar oss tilbake til Tiberias. Frokost, lunsj og middag inkludert.

Golanhøyde med Jordan dalen

Dag 4

TIRSDAG 03. NOVEMBER

Nordre Israel
Bussen tar oss opp til Naftalifjellene langs den libanesiske grensen. Vi stopper ved kibbutz Misgav Am hvor vi får høre hvordan den israelske hæren sloss mot Hisbollah. Det er en liten mulighet for at vi også får besøke en israelsk militærleir, men her må vi ta alle forbehold. Vi kjører så opp på Golanhøyden, til fjellet Ben Tal (1.165 moh). Her har vi en fantastisk utsikt over til Hermonfjellet hvor høyeste punkt er ca 2.400 moh, og vi ser langt inn i Syria. Vi kjører så sørover på Golan og gjør en stopp på en israelsk reservebase like ved den syriske grensen. Før vi kjører tilbake til Tiberias tar vi turen til Fredsutsikten og ser utover Genesaretsjøen, og Yarmukdalen (Goghopenes dal). Frokost og middag inkludert.

16 Sakne

Dag 5

ONSDAG 04. NOVEMBER

Tiberias - Dødehavet - Jerusalem
Vi forlater Tiberias og kjører ned Jordandalen til Sakne, ved foten av Gilboa fjellet. Her bader vi i de varme kildene. Så kjører vi videre nedover Jordandalen, til Qaser El Yehud, stedet hvor Jesus ble døpt av døperen Johannes. Vi gjør et kort stopp i Jeriko hvor vi besøker Elisakilden og ruinene av Jerikos murer. Vi fortsetter så kjøreturen langs Dødehavet og gjør et stopp i Ein Bokek for å få oppleve hvordan det er å bade i det salte vannet. Sist på programmet i dag er kjøreturen opp til Jerusalem, og vårt hotell Grand Court.

Hebron Mindre Pix

Dag 6

TORSDAG 05. NOVEMBER

Hebron - Negev - Sderot
Vi kjører forbi Betlehem og ned til Makpelahulen i Hebron som Abraham kjøpte som gravsted for seg og familien. Herfra fortsetter vi til ørkenhovedstaden Beer Sheba. Vi skal også besøke Sderot som stadig har vært utstatt for rakettangrep fra Gaza. Vi fortsetter litt mot grensen til Gaza og får se inn i de palestinske områdene før vi setter kursen nordover til Soreq og dryppvannsgrottene som ligger i området hvor David kjempet mot Goliat. Vi kjører så tilbake til vårt hotell i Jerusalem.

11 Yad Vashem

Dag 7

FREDAG 06. NOVEMBER

Jerusalem
Vi begynner dagen med besøk på Yad Vashem, minnesmerket over falne jøder under annen verdenskrig. Herfra fortsetter vi forbi Knesset og den syv armede lysestaken og til Jerusalemsmodellen på Israels museum. Deretter kjører vi opp på Oljeberget hvor vi har en fantastisk utsikt over Jerusalem og områdene omkring. Vi spaserer ned til Getsemane hvor vi har bestilt plass i hagen kl 15. Når vi er ferdige her kjører vi tilbake til hotellet.

Basargater Jerusalem

Dag 8

LØRDAG 07. NOVEMBER

Jerusalem
I dag har vi ikke buss og guide. VI begynner dagen i Gordons Golgata med den tomme grav. Deretter spaserer vi inn i Gamlebyen og vandrer på Via Dolorosa til Gravkirken. Vi finner en arabisk restaurant hvor vi kjøper lunsj før vi fortsetter ned til Klagemuren. Det blir så litt fritid og mulighet for å handle litt i basarene i Gamlebyen.

Miljøbildet israel

Dag 9

SØNDAG 08. NOVEMBER

Hjemreisedag
Det blir en kort natt, denne siste natten i Israel. VI må dra fra hotellet kl 02.30 for å være på flyplassen ca 03.15

Vi reiser med Austrian kl 0615 til Wien, og er framme i Oslo kl 12.40.

Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
31. oktober 2020 OSLO - FRANKFURT 13.10 15.20 LH861
31. oktober 2020 FRANKFURT - TEL AVIV 17.55 23.00 LH690
08. november 2020 TEL AVIV - WIEN 06.15 09.10 OS860
08. november 2020 WIEN - OSLO 10.15 12.40 OS335
 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr person

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine.

  Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Aktuelle vaksiner

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV* Hep A

  dTP-IPV* Hep A (Hep B) (Tyf) (Rab)

  Israel

  dTP-IPV*

  dTP-IPV* Hep A (Tyf) (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/