Rundreise i Israel 2017
Rundreise i Israel

Avreisedato

24.04.2017

Varighet

10 dager

Pris fra

17 450,-

Fulltegnet

Rundreise i Israel 2017

Vi vil vi gjerne invitere deg med på denne reisen som avsluttes med gode feriedager ved Middelhavet!

Er du interessert i Israels land, folk, historie og kultur? Har du lyst til å oppleve «Landet der det skjedde» og som du kjenner fra bibelhistorien? Er du opptatt av dagens situasjon i Midt-Østen og har lyst på en opplevelsesferie? Da vil vi gjerne invitere deg med på denne reisen som avsluttes med gode feriedager ved Middelhavet!

I løpet av rundreisen får du oppleve de mest sentrale stedene i landet. Vi starter i Tel Aviv ved Middelhavet og fortsetter til Galilea og Golan før vi drar gjennom Jordandalen til Jerusalem og Dødehavsområdet. Vi avslutter turen med rolige dager i ferie- og badebyen Natanya ved Middelhavet.

I løpet av oppholdet i Jerusalem vil vi besøke NPAI’s arbeid i Mevazeret Zion, og besøke Eitanim hospital for å se noe av arbeidet som drives.

Dag 1

Utreisedag

Gruppen reiser med Austrian Airline fra Oslo kl. 13.55 via Wien til Tel Aviv. Vi kan også tilby tilslutningsbilletter fra forskjellige flyplasser i Norge til Oslo. Ta kontakt for informasjon eller skriv ønsket flyplass ved påmelding. Ved ankomst Ben Gurion flyplass utenfor Tel Aviv blir vi møtt av vår sjåfør som tar oss til vårt bosted i Tel Aviv.

Dag 2

Caesarea - Nasaret - Tiberias

Vi kjører nordover langs Middelhavskysten til Cæsarea ved havet, som på Jesu tid var hovedsete for romerne. Her bodde Pontius Pilatus, og her satt Paulus som fange. Vi ser det romerske teateret og prøver akustikken, samt utgravninger av Herodes palass og veddeløpsbaner etc. Videre kjører vi til Nasaret hvor vi skal besøke Bebudelseskirken, den største kirken i Midt-Østen, og en liten landsby som viser oss hvordan det var i Nasaret på Jesu tid, Nazareth Village. Vi møter livet som det var her for ca. 2000 år siden. Vi drar så til Tiberias og vårt bosted, Restal hotel.

Dag 3

På og rundt Gennesaretsjøen

Vi starter dagen med båtreise på Gennesaretsjøen og til Magdala for å se de nye utgravningene av fiskerlandsbyen på Jesu tid. Vi ser også den fine nye kirken som er bygd her med fine og talende mosaikker. Deretter opp til Saligprisningsfjellet hvor Jesus holdt Bergprekenen. Videre skal vi denne dagen til stedet som heter Tabgha, til Brødunderkirken hvor vi minnes Jesu under her. Nede ved sjøen, mellom Tabghas varme kilder og vannfall som renner ut i Gennesaretsjøen, ligger Peterskirken. Her nede ved Gennesaretsjøens bredd har vi en samling. Vi leser om fiskefangsten, når Jesus kaller disiplene. Herfra drar vi videre til Kapernaum, Jesu egen by, som var senter og base for Jesu virke i Galilea. Mye av Jesu virke var nettopp i dette området. Vi fortsetter så opp på Golanhøydene til Har Bental hvor vi får omvisning og historikken bak en av krigshandlingene under Yom Kippur krigen i 1973.

Dag 4

Jordandalen - Dødehavet - Jerusalem

Vi forlater Galilea for denne gang, og kjører sydover Jordandalen. Her ser vi de mest fruktbare og de mest golde områdene i landet. Vi besøker dåpsstedet Qasr ElYehud ved Jordanelva like ved Jeriko. I dette området var det israelittene krysset Jordanelva og Jesus ble døpt av Døperen Johannes. Vi kjører så sydover langs Dødehavet, forbi Qumran som er kjent for funnet av Dødehavsrullene (vi ser hulene fra bussen) og vi hører om Qumransamfunnet eller esseerne. Vi besøker Masadafjellet hvor guiden forteller historien både fra Herodes den store sin tid og ikke minst fra år 70 da 960 seloter forskanset ser her i tre år etter at Jerusalem og landet for øvrig hadde måttet bøye seg for den romerske makt. Etter besøket her blir det anledning til et bad i Dødehavet, – en meget spesiell opplevelse å flyte som en kork i det ramsalte og mineralholdige vannet. Vi tar så fatt på oppstigningen til «Den Hellige Stad» Jerusalem hvor vi skal bo tre netter.

Dag 5

Jerusalem

Etter frokost kjører vi til nybyen i vest. Vi kjører til vestsiden av Herzlhøyden, til Yad Vashem, det nasjonale minnesmerket for de seks millioner jøders liv som gikk tapt under Holocaust. Vi drar så til Israel Museum, hvor vi ser modellen av Jerusalem slik den var på Jesu tid, og vi ser Dødehavsrullene. Like ved ser vi bygninger som Knesset – parlamentet, hvor vi besøker den kjente gigantiske syvarmede lysestaken, menoraen. Vi skal besøke Garden Tomb, Gravhagen, et sted som gir et godt inntrykk av hvordan det ytre miljøet var, med en hodeskalleformet klippe og gravkamre i en hage like ved. Her ved den tomme graven deler vi Herrens måltid (for de som ønsker å delta på det). Om ettermiddagen besøker vi Vestmuren, et hovedsted for jøders bønnesamlinger, og får oppleve litt av folkelivet når sabbaten starter.

Dag 6

Jerusalem

Etter frokost kjører vi opp på toppen av Oljeberget, går nedover mot Getsemane, innom Dominus Flevit kirken – Herren gråt. Vi kommer til Getsemane ved foten av Oljeberget på østsiden. Vi besøker Alle Nasjoners Kirke og minnes bønnekampen nettopp her. Vi kjører til en av portene i bymuren og går inn i Gamlebyen. Vi skal vandre Via Dolorosa som starter ved Betesda dam og St. Anna kirken med den fantastiske akustikken. Herfra vandrer vi «Lidelsens vei» til Gravkirken. Vi har tid til lunsj i Gamlebyen før vi vandrer til Sionsberget hvor vi besøker Nattverdsalen.

Dag 7

Jerusalem og til Natanya

Denne dagen er satt av til meget interessante besøk i NPAI. Jerusalem Mental Hospital eies og drives av Helsedepartementet i Israel. Samarbeidet mellom Jerusalem Mental Hospital og NPAI (Norske Pinsevenners Arbeid i Israel) startet i 1997. I tett samspill med sykehusledelsen, er det valgt løsninger som tilfredsstiller oppdragsgiveren med utgangspunkt i de volontører som NPAI til enhver tid har tilgjengelig. Beit Miriam, Terapihuset, og Gymsalen er prosjekter som har blitt gjennomført på Øvre Eitanim. På Nedre Eitanim finner vi det siste, og kanskje mest utfordrende prosjektet: badeanlegget på barneavdelingen. Bydelen Mevasseret Ziyyon ligger utenfor selve Jerusalem på det siste, nordlige høydedraget langs hovedveien mot Tel Aviv. Denne delen har tilhørt Israel helt siden opprettelsen av staten i 1948. Huset vårt, Beit Betania, ligger på samme side av byen som Eitanim og Kfar Shoul. For å drive arbeid her er det en fordel å ha en base. Dette huset ble kjøpt sommeren 2003 og eies av NPAI.

Dag 8

Fridag i Natanya

Denne dagen er til fri disposisjon. Du kan bade, sole deg, shoppe og ellers det du måtte ønske. Vil du tilbake til Jerusalem eller til Joppe/Tel Aviv, så gjør du det. Landet er lite og avstandene korte. Du kan enkelt, sikkert, raskt og billig komme deg fram til der du måtte ønske.

Dag 9

Fridag i Natanya

Denne dagen er til fri disposisjon. Du kan bade, sole deg, shoppe og ellers det du måtte ønske. Vil du tilbake til Jerusalem eller til Joppe/Tel Aviv, så gjør du det. Landet er lite og avstandene korte. Du kan enkelt, sikkert, raskt og billig komme deg fram til der du måtte ønske.

Dag 10

Hjemreisedag

Bussen henter oss på hotellet og kjører til flyplassen. Dagene har gått så alt for fort, vi sier farvel for denne gang og på gjensyn; Shalom v’lehitraot.

Dodehavet 3
Dodehavet Neglelakk
Ceasarea Israel
Israel Rare Hatter

Priser og betingelser

Pris fra 17 450,-

Tillegg for enkeltrom: kr. 4 890,-

Prisen inkluderer

  • Flyreisen Oslo - Tel Aviv tur/retur
  • Flyavgifter kr. 2 394,- (pr. aug. 16, kan bli endret)
  • Hele rundreisen med alle utflukter etter programmet
  • Opphold i dobbeltrom på turistklassehoteller
  • Halvpensjon, dvs frokost og middag
  • Inngagnsbilletter til alle besøkssteder slik det fremgår av dagsprogrammet
  • Norsk reiseledelse
  • Skandinavisktalende guide

Prisen inkluderer ikke

  • Tips til guide og sjåfør
  • Drikke til inlkuderte måltider