Jerusalem 4 mindre pix
Genesaretsjøen båt mindre pix
View from Masada Dead sea

Rundreise i Bibelens land 2022
Menighetstur til Israel 2022

Avreisedato

28.10.2022

Varighet

9 dager

Pris fra

23 450,-

Fulltegnet

Rundreise i Bibelens land 2022

En spennende reise der vi oppdager og opplever plassene vi har lest om i Bibelen. Vi drar i Jesu fotspor fra Nasaret til plassene rundt Genesaretsjøen og videre til Jerusalem og Betlehem. Velkommen på en spennende tur!

Tel Aviv 3 mindre pix

Dag 1

FREDAG 28. OKTOBER

Norge – Israel
Vi reiser fra Oslo via Wien til Tel Aviv. Ankomst Tel Aviv kl 00.40 (29. oktober). Her venter sjåføren på oss og kjører oss til vårt hotell.

Nasaret Village
Nasaret Village

Dag 2

LØRDAG 29. OKTOBER

Via Nasaret til Galilea
Etter frokost kjører vi til Nasaret og besøker Nazareth Village, der vi får innblikk i livet på Jesu tid. Så besøker vi Bebudelsenskirken og huset til Josef. Etterpå går turen via et høydedrag, Mt. Precipis, litt utenfor Nasaret videre til Saligprisningensberg og herfra går vi ned mot Tabgha før vi drar til vårt hotell.

Saligprisningens berg mindre pix 1

Dag 3

SØNDAG 30. OKTOBER

Rundt Genesaretsjøen og Golan
I dag starter vi med et besøk i Kapernaum, Jesu by. Så går turen via fredsutsikten opp på Golanhøyden. Her stopper vi ved Bentalfjellet med utsikt lagt inn i Syria. Så går turen tilbake til Tiberias, hvor vi avslutter dagens program med en båttur på Genesaretsjøen.

Dag 4

MANDAG 31. OKTOBER

Døperplassen, Masada og Dødehavet
Vi kjører ned Jordandalen til døperplassen Kaser el Yahud. Her ble Jesus døpt av døperen Johannes. Så går turen videre til Masada, festningen på fjellplatået med sin sterke historie. Det blir også anledning til å bade i Dødehavet, som er kjent for sine helsebringende egenskaper og er verdens salteste innsjø. Etterpå drar vi opp til Jerusalem, der vi skal bo resten av turen.

Temareise Jerusalem17

Dag 5

TIRSDAG 01. NOVEMBER

I Jesu fotspor i Jerusalem
Fra Oljeberget ser vi utover byen og vandrer ned til Kedrondalen og Getsemanehagen. Så besøker vi St. Anna kirken som har en veldig flott akustikk. Vi går opp Via Dolorosa til Gravkirken.

City of David mindre pix

Dag 6

ONSDAG 02. NOVEMBER

Betlehem, Vestmuren og Davidsbyen
I dag går turen til Betlehem med Fødselskirken og hyrdemarkene. Så drar vi tilbake til Jerusalem og besøker Vestmuren og Davidsbyen med sine mange arkeologiske utgravninger.

Dag 7

TORSDAG 03. NOVEMBER

Betania og Gravhagen
Etter frokost drar vi til Betania, der Lasarus bodde med sine to søstre, Marta og Maria. Her finner vi også Lasarus sin grav. (Om det av sikkerhetsmessige grunner ikke er mulig å besøke Betania, besøker vi istedenfor Ein Kerem som var døperen Johannes sitt hjemsted).Så går turen tilbake til Jerusalem der vi besøker Gravhagen med den tomme graven. Etterpå blir det litt tid på egenhånd i Jerusalem.

Hanegalkirken Jerusalem 1 mindre pix

Dag 8

FREDAG 04. NOVEMBER

Hanegalskirken og Nattverdsalen
Et stykke fra Gamlebyen ligger Hanegalskirken som er reist til minne om Peters fornektelse. Kirken ble reist der trolig øvstepresten Kaifas palass lå. Så drar vi videre til Nattverdsalen, der tradisjonen sier at Jesus innstiftet nattverden Skjærtorsdag kveld under påskemåltidet. Etter det blir det tid på egenhånd i Jerusalem.

Granateple mindre pix

Dag 9

LØRDAG 05. NOVEMBER

Hjemreisedag
Tidlig avreise til flyplassen. Vårt fly går kl 05.20 fra Tel Aviv og vi ankommer Oslo kl 12.25.

Priser og betingelser

Pris fra 23 450,-

Tillegg for enkeltrom: Kr 7890,- (begrenset antall)

Turpris ved min. 15 betalende

Tilslutningsbilletter fra andre byer i Norge på forespørsel

Overnattingsteder
28-29/10 Prima Millenium Hotel, Raanana
29/10- 01/11 Restal Hotel, Tiberias
01 - 05/11 Rimonim Shani Hotel, Jerusalem
Vi tar forbehold om eventuelt bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise.

Prisen inkluderer

 • Flybilletter Oslo – Tel Aviv t/r, (inkl. flyskatt kr 1.755,- pr. mai. 2022, kan endre seg noe)
 • Rundreisen i henhold til oppsatt program
 • Opphold på valgte overnattingssteder i dobbeltrom inkl. halvpensjon (dvs. frokost og middag)
 • Inngangspenger til besøkssteder i henhold til program
 • Norsk reiseledelse
 • Skandinavisktalende guide
 • Covid-19 forsikring som gjelder under oppholdet i Israel

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til maten
 • Enkeltromstillegg
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Tips til hotellbetjening, guide og sjåfør ca. 80 USD
 • Covid-19 test før/under/etter avreise i Norge og Israel (ihht. gjeldende innreisekrav)
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
28. OKTOBER 2022 OSLO - WIEN 14.20 16.40 OS336
28. OKTOBER 2022 WIEN - TEL AVIV 20.15 00.40+1 (29.10.22) OS859
05. NOVEMBER 2022 TEL AVIV - FRANKFURT 05.20 09.00 LH691
05. NOVEMBER 2022 FRANKFURT - OSLO 10.25 12.25 LH860
NB! TIDSENDRINGER KAN FOREKOMME FRAM TIL AVREISE.
 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr person

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår er utformet i.h.t. Lov om Pakkereiser av 15.06.2018

  (“Pakkereiseloven”) utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukertilsynet samt Barne- og Familiedepartementets sine forskrifter til loven.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Legemiddelprofylakse mot malaria kan være aktuelt for enkelte land. For råd om myggstikkbeskyttelse og forebyggende legemiddelbehandling se: Malariaveilederen (Midtøsten og Nord-Afrika)

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine. MMR-vaksine før reisen?

  Helsemyndighetene i Saudi Arabia krever at alle pilegrimer til landet skal være vaksinert med meningokokk ACWY-vaksine. Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Les mer i Vaksinasjonsveilederen: Hep A, BCG, Rabies, Tyfoid, Hep B

  Forkortelser i tabellen for aktuelle reisevaksiner

  dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine, IPV: Poliomyelittvaksine, Hep A: Hepatitt A-vaksine, Hep B: Hepatitt B-vaksine, Rab: Rabiesvaksine, Tyf: Tyfoidvaksine, BCG: Tuberkulosevaksine, MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine, Influensa: Sesong influensavaksine.


  Aktuelle reisevaksiner

  Tabell 2. Aktuelle reise vaksin

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV*
  HEP A

  dTP-IPV*
  Hep A
  (Hep B)
  (Rab)
  (Tyf)

  Israel

  dTP-IPV*
  IPV***

  dTP-IPV*, IPV***,(Hep A), (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  . IPV: Poliomyelittvaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  *** Poliovaksinasjon ved opphold i land med polioutbrudd: WHO krever at personer som har oppholdt seg over 4 uker i land med risiko for å eksportere vaksinederivert poliovirus type 3 skal ha fått poliovaksine mellom 4 uker og 12 måneder før man forlater landet. Dette må dokumenteres med internasjonalt vaksinesertifikat. Gjelder for personer i alle aldre, også barn, selv om de etter norsk program anses som fullvaksinerte. Gjelder per i dag for Israel.

  Vaksinederivert polio type 3 ble påvist i Jerusalem, Israel i mars 2022 hos et uvaksinert barn med nyoppståtte lammelser. Vaksinasjonskampanjer er iverksatt i Jerusalem for barn mellom 6 uker og 10 år.  Vaksinasjonsdekningen i landet er høy, men det er noen undervaksinerte befolkningsgrupper. WHO understreker at det er viktig å sørge for oppdatert polio-vaksinering ved reiser til Israel.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/