Genesaretsjøen båt mindre pix
Jerusalem Oljeberget
Caesarea ved havet 4 mindre pix

Rundreise i Bibelens land
Høsttur til Israel

Avreisedato

20.10.2022

Varighet

10 dager

Pris fra

23 550,-
Tel Aviv 02

Dag 1

TORSDAG 20. OKTOBER

UTREISEDAGEN
Avreise fra Trondheim til Israel. Vi flyr med Turkish Airlines via Oslo og Istanbul. Vår buss venter på flyplassen og vi blir kjørt til vårt hotell i Tel Aviv, for innsjekk og overnatting.

Tlv Beach2

Dag 2

FREDAG 21. OKTOBER

TEL AVIV OG JAFFA
I dag besøker vi Bibelbutikken i Ben Yehuda gaten i Tel Aviv, her får vi et spennende møte med han som driver butikken. Deretter går turen til Immanuel-kirken og hører litt om arbeidet deres. Etterpå drar vi sammen til Jaffa som vi kjenner fra bibelhistorien om Jona og vi får se huset til Simon garveren, der apostelen Peter fikk et budskap fra Gud. De som ønsker, kan spasere langs den nydelige strandpromenaden tilbake til hotellet.

Caesarea ved havet 4 mindre pix

Dag 3

LØRDAG 22. OKTOBER

TEL AVIV - NETANYA - CÆSAREA VED HAVET
Vi kjører nordover til Netanya. Her besøker vi Beit Asaph med David og Lisa Loden og hører om deres arbeid. Så håper vi at vi får besøke Moshav Janov og kan høre om linken de har til Norge. Så går turen videre til Cæsarea ved havet, byen som var den romerske landshøvdingens residens. Det var her apostelen Peter møtte Kornelius, den romerske offiseren som kom til tro på Jesus.

Acco

Dag 4

SØNDAG 23. OKTOBER

KARMELFJELLET - HAIFA - AKKO - TIBERIAS
Vi sjekker ut og drar nordover til Karmelfjellet, og får høre om Eilas som kjempet mot Baalprestene. Her er det god utsikt mot Galilea/Har Mageddon. Vi kjører så forbi druserlandsbyene til Haifa. Her besøker vi Eliaskirken og Ebeneserhjemmet og får innblikket i arbeidet Israelsmisjon driver her. Så går turen videre nordover til Akko. Her besøker vi “The Ghetto Fighters House”, et Holocaust museum som ble grunnlagt av overlevende i 1949. Etterpå skal vi få se og høre om korsfarertiden. Akko var deres hovedstad og få steder i Israel møter en korsfarertiden så tydelig og omfattende som her. Så går turen til Tiberias, hvor vi skal bo de neste tre nettene.

Mt beatitude 2 mindre pix

Dag 5

MANDAG 24. OKTOBER

RUNDT OG PÅ GENESARETSJØEN
Vi har en ny spennende dag i møte. Først besøker vi Magdala, hjembyen til Maria Magdalena. Her har man gjort spennende arkeologiske utgravninger som vi får se. Turen går så opp på Saligprisningensberg, herfra kan vi vandre ned til Peters fiskehavn og gå til stedet der Jesus møtte sine disipler etter oppstandelsen. Vi besøker også Kapernaum, Jesu by, før vi avslutter dagens program med en båttur på Genesaretsjøen. Det kan muligens også bli lagt til et møte med Peniel Congregation, dette kan vi komme tilbake til.

Banjas 2

Dag 6

TIRSDAG 25. OKTOBER

GOLANHØYDEN - CÆSAREA FILIPI
Etter frokosten går turen opp mot den frodige Golanhøyden og fjellet Bental. Herfra kan man se langt inn i Syria. Etterpå kjører vi til Caesarea Filippi, der Peter bekjente «du er Messias, den levende Guds sønn». De som ønsker, kan vandre langs elvebredden til Banjasfossen og møte bussen der. Dette er en ca. 90 minutters gåtur. Hjemturen tilbake til hotellet gir god utsikt over Huladalen.

Sachne mindre pix

Dag 7

ONSDAG 26. OKTOBER

NAZARETH VILLAGE - SACHNE - DØPERPLASSEN - JERUSALEM
Vi sjekker ut og drar til Nazareth Village, hvor vi får et innblikk i dagliglivet på Jesu tid. Så kjører vi ned Jordandalen og stopper i Sachne som også blir kalt paradisets forgård. Her får vi ta et bad i det 28 graders varme vannet. Så går turen videre til døperplassen Kaser el Yahud. Her ble Jesus døpt av Johannes døperen og det var her Israelsfolket krysset Jordan og kom inn i det hellige landet under ledelse av Josva.

Neste stopp blir Jerusalem, Israels hovedstad. Her skal vi bo resten av turen. Mulighet for de som ønsker det å dra på Lysshowet i Davids Citadel. (ikke inkl.)

Gråte kirken Jerusalem mindre pix

Dag 8

TORSDAG 27. OKTOBER

JERUSALEM - EN DAG I JESU FOTSPOR
Første plassen vi skal besøke i dag er Oljeberget, så går vi ned til Getsemane, der Jesus ble tatt til fange i hagen. Vi går inn Løveporten og går opp Via Dolorosa til Gravkirken, det blir også litt tid i Gamlebyen før vi drar til Gravhagen, der vi skal ha en nattverdstund sammen.

Fountain of tears2

Dag 9

FREDAG 28. OKTOBER

FOUNTAINS OF TEARS - DØDEHAVET OG MASADA
Vi starter med å kjøre til Arad. Her skal vi besøke Rick Wienecke sitt 20 meter lange og 4 meters høye kunstverk “The Fountain of Tears” som uttrykker en lidelsesdialog mellom Holocaust og Jesu korsfestelse. Etter dette kjører vi til Dødehavet, der vi får bade i det ramsalte vannet. Så kjører vi litt nordover og tar kabelbanen opp til Masada, fjellborgen som ligger på et fjellplatå og har god utsikt over Dødehavet.

Solnedgang i samaria mindre pix

Dag 10

LØRDAG 29. OKTOBER

HJEMREISEDAG
Bussen kjører oss til flyplassen. Flyavgang kl 10.30 med mellomlanding i Istanbul. Vi ankommer Oslo kl 16.55. Herfra går flyet til Trondheim kl 19.45 og vi lander kl 20.35.

Priser og betingelser

Pris fra 23 550,-

Tillegg for enkeltrom: 9450,- (begrenset antall)

Turprisen er beregnet utfra en gruppe på minimum 25 betalende deltakere.

Tilslutningsbilletter fra andre byer i Norge på forespørsel

Overnattingssteder:
20-23/10 Hotel Gilgal, Tel Aviv
23-26/10 Prima Galil, Tiberias
26-29/10 Jerusalem Tower, Jerusalem
Vi tar forbehold om evt. bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise.

Prisen inkluderer

 • Flybilletter Trondheim - Tel Aviv t/r, (inkl. flyskatt kr 2490 pr. mars -22, kan endre seg noe)
 • Rundreisen i henhold til oppsatt program
 • Opphold på valgte overnattingssteder i dobbeltrom inkl. halvpensjon (dvs. frokost og middag)
 • Inngangspenger til besøkessteder i henhold til program
 • Skandinavisktalende guide
 • Norsk reiseledelse
 • Covid-19 forsikring som gjelder under oppholdet i Israel

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til maten
 • Enkeltromstillegg
 • Lysshow i Davids Citadel
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Tips til hotellbetjening, guide, sjåfør ca. 90 USD pr. person
 • Covid-19 test før/under/etter avreise i Norge og Israel (ihht. gjeldende innreisekrav)
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
20. OKT 2022 TRONDHEIM - OSLO 08.20 09.15 SK345
20. OKT 2022 OSLO - ISTANBUL 11.20 16.15 TK1752
20. OKT 2022 ISTANBUL - TEL AVIV 18.05 20.05 TK788
29. OKT 2022 TEL AVIV - ISTANBUL 10.30 12.50 TK785
29. OKT 2022 ISTANBUL - OSLO 14.10 16.55 TK1753
29. OKT 2022 OSLO - TRONDHEIM 19.45 20.35 SK370
NB! TIDSENDRINGER KAN FOREKOMME FRAM TIL AVREISE.
 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr person

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår er utformet i.h.t. Lov om Pakkereiser av 15.06.2018

  (“Pakkereiseloven”) utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukertilsynet samt Barne- og Familiedepartementets sine forskrifter til loven.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Legemiddelprofylakse mot malaria kan være aktuelt for enkelte land. For råd om myggstikkbeskyttelse og forebyggende legemiddelbehandling se: Malariaveilederen (Midtøsten og Nord-Afrika)

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine. MMR-vaksine før reisen?

  Helsemyndighetene i Saudi Arabia krever at alle pilegrimer til landet skal være vaksinert med meningokokk ACWY-vaksine. Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Les mer i Vaksinasjonsveilederen: Hep A, BCG, Rabies, Tyfoid, Hep B

  Forkortelser i tabellen for aktuelle reisevaksiner

  dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine, IPV: Poliomyelittvaksine, Hep A: Hepatitt A-vaksine, Hep B: Hepatitt B-vaksine, Rab: Rabiesvaksine, Tyf: Tyfoidvaksine, BCG: Tuberkulosevaksine, MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine, Influensa: Sesong influensavaksine.


  Aktuelle reisevaksiner

  Tabell 2. Aktuelle reise vaksin

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV*
  HEP A

  dTP-IPV*
  Hep A
  (Hep B)
  (Rab)
  (Tyf)

  Israel

  dTP-IPV*
  IPV***

  dTP-IPV*, IPV***,(Hep A), (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  . IPV: Poliomyelittvaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  *** Poliovaksinasjon ved opphold i land med polioutbrudd: WHO krever at personer som har oppholdt seg over 4 uker i land med risiko for å eksportere vaksinederivert poliovirus type 3 skal ha fått poliovaksine mellom 4 uker og 12 måneder før man forlater landet. Dette må dokumenteres med internasjonalt vaksinesertifikat. Gjelder for personer i alle aldre, også barn, selv om de etter norsk program anses som fullvaksinerte. Gjelder per i dag for Israel.

  Vaksinederivert polio type 3 ble påvist i Jerusalem, Israel i mars 2022 hos et uvaksinert barn med nyoppståtte lammelser. Vaksinasjonskampanjer er iverksatt i Jerusalem for barn mellom 6 uker og 10 år.  Vaksinasjonsdekningen i landet er høy, men det er noen undervaksinerte befolkningsgrupper. WHO understreker at det er viktig å sørge for oppdatert polio-vaksinering ved reiser til Israel.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/