Sist oppdatert 14. september, kl. 06:48

Informasjon vedrørende coronavirus

April Israel Gravhagen
Saligprisningens Berg1
Israel Jerusalem Kors

Rundreise i Bibelens Land
Opplev stedene der Mesteren vandret og virket

Avreisedato

16.02.2019

Varighet

10 dager

Pris fra

18 795,-

Fulltegnet

Rundreise i Bibelens Land

Israel er Bibelens land og et spennende reisemål, både når det gjelder historie og dagsaktuelle begivenheter. Det å være på de stedene hvor Jesus vandret, oppleve atmosfæren og lese tekstene, er for svært mange en drøm som går i oppfyllelse. Etter en slik tur, leser man ofte Bibelen med en dypere forståelse og større glede. Man ser sannsynligvis også både historien og dagens situasjon med nye briller. Velkommen til en tur som være til stor inspirasjon og berikelse for livet!

Dag 1

Lørdag 16. februar: Norge - Israel

Avreise Gardermoen kl.13.05
Ankomst Frankfurt kl.15.15
Avreise Frankfurt kl.17.55
Ankomst Tel Aviv kl.23.00

Her venter buss som tar oss til hotell Prima Link i Petha Tikva ca. 15 minutter kjøring fra flyplassen.

Cesarea By The Sea2

Dag 2

Søndag 17. februar: Tel Aviv - Tiberias

Første stopp er Caesarea ved Middelhavet hvor vi ser teateret, restene av borgen til Herodes, Hippodromen og restene av korsfarerbyen. Vi fortsetter nordover langs Middelhavet og opp på Karmelfjellet hvor profeten Elias hadde sitt tilhold. Vi har en fantastisk utsikt over Harmageddon/Jizreel sletten i nord og utover havet i vest. Vi stopper hos druserne for lunsj som betales av den enkelte. Vi fortsetter over til Nasaret hvor vi besøker Nasareth Village og Maria kirken med kilden. Vi fortsetter langs Jizreel sletten østover til Kibbutz nir David for overnatting.

Israel Saligprisningsberget

Dag 3

Mandag 18. februar: Områdene ved Genesaretsjøen

Vi begynner dagen med et besøk på Bergprekenstedet. Vi spaserer ned til Mensa Kristi hvor etter all sannsynlighet Jesus møtte disiplene etter oppstandelsen. Vi fortsetter til Kapernaum - Jesu egen by. Deretter opp på Golanhøydene til ben Tal 1160 moh. Her har vi en fantastisk utsikt over til Hermon fjellet, langt inn i Syria og fortsetter over Golan platået ned Yarmuk dalen (Goghopens dal). Vi besøker også de varme kildene i Hamat Gader før vi ankommer vår kibbutz Nir David.

Jacobs Well Nablus1

Dag 4

Tirsdag 19. februar: Samaria - Jerusalem

Vi kjører ned Jordandalen langs Jordan elven til Meholaadam og svinger så inn i Samaria. Vårt første stopp Elon More som var stedet der Abraham kom til Israel for ca. fire tusen år siden. Vi fortsetter til Nablus/Sikem til Jakobs brønn hvor Jesus møtte den samaritanske kvinnen. Så drar vi videre til Garisim, samaritanenes hellige sted. Siste stopp er Shilo hvor tabernaklet stod i 430 år. Siste etappe er til Jerusalem og vårt hotell Royal Wing i vestre delen av byen.

Israel Jerusalem 03

Dag 5

Onsdag 20. februar: Jerusalem

Bussen tar oss til Gamlebyen og vi spaserer til Gabbata hvor Jesus ble domfelt av Pilatus. Vi fortsetter via Dolorosa til Gravkirken. Deretter opp til Mt. Sion, til området der Jesus holdt nattverd med sine disipler. Vi avslutter med et besøk i Galicantu kirken hvor Peters fornektelse fant sted. Resten av dagen fri.

Davids By12

Dag 6

Torsdag 21. februar: Jerusalem

Vi drar tilbake til Gamlebyen til Davidsson senter ved Møkkporten. Her får vi se en film m.m. om tempelet på Jesu tid. Vi går over for å se Hulda trappene som var ved inngangspartiet til Tempelet i sør. Vi spaserer ned til Davidsbyen hvor vi ser en film, før vi fortsetter ned til Warren Shaft - muligens den veien kong David kom inn når han erobret Jerusalem. Vi fortsetter tunnelen ned til Gihon kilden hvor kong Salomo ble salvet til konge. Herfra spaserer vi til Siloa dammen. De som vi kan gå fra Gihon kilden gjennom Hiskias tunnelen - som ble hugget ut av kong Hiskias ca. 750 å.f.kr. - i vann til knærne med sko som tåler vann og lommelykt. Kl. 16.00 skal iv være på Caspari senteret i Jerusalem og møte Elisabeth Levy.

Israel Betlehem Fodselskirken

Dag 7

Fredag 22. februar: Jerusalem - Betlehem

Vårt første besøk i dag er Yad Vas-hem, minnesmerke over falne jø-der under annen verdenskrig. Så et stopp ved Israels museum for å se på Jerusalemmodellen som viser hvordan Jerusalem så ut på Jesu tid. Vi ser også Dødehavsrullene. Videre fortsetter vi til de palestinske områdene hvor vi får en palestinsk guide som tar oss til Hyrdemarkene og Fødselskirken i Betlehem. Retur til Jerusalem.

Gravhagen

Dag 8

Lørdag 23. februar: Jerusalem

Bussen tar oss til Gordons Golgata hvor vi skal være kl. 10.00. her skal vi tilby nattverd for de som ønsker. Resten av dager er det fri i Jerusalem. Bussen henter oss på avtalt sted ved Gamlebyen.

Jerusalem Oljeberget

Dag 9

Søndag 24. februar: Jerusalem- Dødehavet

Vi starter dagen på Oljeberget hvor vi har en fantastisk utsikt over Jerusalem og områdene omkring. Vi spaserer ned via Tåre-kirken til Getsemane hvor vi har plass i haven kl. 09.30. etter dette fortsetter vi gjennom Juda ørkenen til dåpsstedet hvor Jesus ble døpt av Johannes i elven Jordan. Vi tar et bad i Dødehavet og besøker Jeriko før vi kjører opp Wadi Quelt via St. Georg klosteret. Får vi tid til et kort stopp gjør vi det, hvis ikke fortsetter vi til Jerusalem.

Dag 10

Mandag 25. februar: Jerusalem - Norge

Vi får en rolig dag frem til kl. 13.00 da vi må kjøre til flyplassen hvor vi må være senest kl. 14.00.
Avreise Tel Aviv kl.17.05
Ankomst München kl.20.15
Avreise München kl.21.00
Ankomst Gardermoen kl.23.15

Priser og betingelser

Pris fra 18 795,-

Tillegg for enkeltrom: kr. 4.760,-

Prisen inkluderer

 • Flyreise Oslo - Tel Aviv
 • Assistanse på flyplass i Tel Aviv ved ankomst og avreise
 • Transport flyplass t/r
 • Opphold på hotell i dobbelt-rom
 • Båttur på Genesaretsjøen
 • Frokost og middag alle dager
 • Rundreise ifølge de oppsatte program
 • Inngangspenger til severdighetene
 • Skandinavisktalende guide på rundturen
 • Norsk reiseledelse

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til guide, sjåfør og hoteller. USD 60,- pr. person. Beløpet legges i en konvolutt og gis til reiseleder ved ankomst i Israel.
 • Øvrige måltider
 • Drikke til maten
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
16. februar Oslo - Frankfurt 1305 1515 LH 861
16. februar Frankfurt - Tel Aviv 1755 2300 LH 690
25. februar Tel Aviv - München 1705 2015 LH 689
25. februar München - Oslo 2100 2315 LH 2456
 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår D Plussreiser

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  • • Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,-
  • • Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum
  • • Avbestilles turen mellom 65 og 36 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mellom 35 dager og 15 dager, kreves 50 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakke-reiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattings-sted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillings-forsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbe-stilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reise-mål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine.

  Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Aktuelle vaksiner

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV* Hep A

  dTP-IPV* Hep A (Hep B) (Tyf) (Rab)

  Israel

  dTP-IPV*

  dTP-IPV* Hep A (Tyf) (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/