JLM solnedgang 3 2
Kapernaum 13
Dame bad i Dodehavet

Rundreise
Våren i Israel

Avreisedato

08.03.2024

Varighet

8 dager

Pris fra

32 000,-

Rundreise

For deg som har lyst på en vårtur til Israel, så kan dette virkelig være turen for deg. Vi skal besøke Netanya ved Middelhavet, Galilea, Golanhøydene og Dødehavet. Ved Dødehavet er det mulighet for en jeep-tur i ørkenen for dem som ønsker det. Vi avslutter vårt besøk med tre netter i Jerusalem.

Netanya 1

Dag 1

fredag 8. Mars

Norge – Israel
Avreise fra Norge med Turkish Airlines via Istanbul. Vi ankommer Tel Aviv, Ben Gurion internasjonal airport på kvelden og blir kjørt med buss til hotellet vårt i Netanya.

Acco 6 croppet

Dag 2

lørdag 9. Mars

Cæsarea – Akko - Galilea
Etter frokost tar vi av sted mot Galilea. Vårt første stopp blir Cæsarea ved havet, byen som var den romerske landshøvdingens residens. Det var her apostelen Peter møtte Kornelius, den romerske offiseren som kom til tro på Jesus. Vi drar videre til Haifa og får panoramautsikten over Bahai-hagen og Haifabukten, før vi fortsetter til korsfarerbyen Akko på nordsiden av Haifabukten. Gamle Akko er en by som fremfor alt preges av byggverk fra korsfarernes tid. Det gjelder særlig muren rundt og byportene. Under overflaten av dagens gamle by ligger rester av korsfarernes Akko, og der er det i dag mulig å vandre. Vi samles til middag på hotellet.

Genesaretsjøen Båt 2

Dag 3

søndag 10. Mars

På og rundt Genesaretsjøen
Vi gjør oss klar til en ny og spennende dag. Vi skal på båttur ut på Genesaretsjøen. Besøker så Saligprisningsfjellet hvor Jesus holdt Bergprekenen. Vi drar videre til Kapernaum, Jesu egen by, og senter og base for hans virke i Galilea. Vi kjører opp til Safed – byen på fjellet. Vi tar tid til en liten vandring og får en fantastisk utsikt. Denne dagen skal vi også besøke Magdala. Den lille fiskerlandsbyen ved Genesaretsjøens bredd. Her ser vi utgravninger og den flotte nye kirken og de utrolige mosaikkene.

2006 Dafna Tal North General ORIGINAL mindre

Dag 4

mandag 11. Mars

Tiberias - Dødehavet
Vi kjører opp på Golanhøydene og får høre om kampene fra 1973 krigen. Vi besøker Har Bental, en nedlagt israelsk militærpost. Herfra har vi utsikt til Hermonfjellet og langt inn i Syria. Vi kjører Jordandalen og kommer opp til ferieparadiset Sachne. Her kan vi bade i varme kilder som året rundt holder minst 26 grader. Vi tar en god rast her før vi fortsetter til Qasr ElYahud, dåpsstedet ved Jordanelven. Det var her Jesus ble døpt, og det var i dette området israelerne kom til landet ledet av Josva. Vi skal til Ein Bokek ved Dødehavet og etter er innholdsrik dag sjekker vi inn på hotellet og spiser felles middag.

Masada 8

Dag 5

tirsdag 12. Mars

Dødehavet - Masada - Jerusalem
Vi har en rolig formiddag med mulighet for å bade i Dødehavet. En spesiell opplevelse å flyte som en kork i det salte og mineralholdige vannet.

De som ønsker det kan dra på Jeep-tur i ørkenen. Det er plass til seks personer i hver jeep. Dette er ikke inkludert, men koster ekstra. Så her er det påmelding.

Vi forlater hotellet og kjører til fjellborgen Masada. Her får vi høre historien både fra Herodes den store sin tid, og ikke minst fra år 70 da 960 seloter forskanset seg her i tre år etter at Jerusalem og landet ellers hadde måttet bøye seg for den romerske makt. Så kjører vi nordover langs Dødehavet og passerer igjen Qumran hvor Dødehavsrullene ble funnet. Vi stiger opp til Jerusalem de ca 1200 høydemetrene og håper å få se sol- nedgangen fra Oljeberget før vi sjekker inn på hotellet.

Klagemuren bønn JLM

Dag 6

onsdag 13. Mars

Jerusalem
Tenk vi er i Jerusalem. Og i dag skal vi få se store deler av denne fantastiske byen, Israels evige hovedstad, og hjerte av det Jødiske Folk gjennom 3000 år. Vi starter med besøk til «Alle Nasjoners Kirke» i Getsemane-hagen, før vi går inn i Gamlebyen og starter for fullt vår opp- dagelsesferd i det helt unike Jerusalem. Vi skal besøke Betesda dam ved St. Anna kirken, vandre deler av Via Dolorosa og stoppe ved noen av stasjonene underveis mot Gravkirken. Det blir tid for lunsj og shopping i basarene i Gamlebyen. Vi skal gå gjennom Cardo gaten og det jødiske kvarter og besøke Nattverdsalen på Sionsberget. Besøker Vestmuren/Klagemuren som er jødenes helligste sted.

Betlehem Fødselskirken 1

Dag 7

torsdag 14. Mars

Jerusalem og Betlehem
Denne dagen starter vi med å ha en samling i Gravhagen, Garden Tomb. Vi drar videre til Yad Vashem, holocaust minnesmerket og museum for de millioner jøder som døde under 2. verdenskrig og aldri kom til landet. En sterk opplevelse. Vi kjører forbi Knesset – Parlamentet i Israel – og skal til Betlehem der vi besøker Fødselskirken og Hyrdemarkene.

Utsikt til Jerusalem gamleby ved solnedgang Israel shutterstock 1080937451

Dag 8

Fredag 15. Mars

Israel - Norge
Vi sjekker ut av hotellet, og drar med buss til Ben-Gurion flyplass i Tel-Aviv. Sier Le`hitra`ot, på gjensyn, til Israel for denne gang!

European Bee Eater
Saligprisningensberg 1 2
Petsfisk
Old Acre
Shutterstock 99780995
Dødehavet 6
Gaselle
0efa3cdb 6cc6 461f b900 b95d928110e4
Dragon fruit carmel market Kopi
Alle nasjoners kirke JLM 4
Bønnebok og bønnesjal
Betestadammen 1 mindre pix
Via Dolorosa JLM 2
Via Dolorosa JLM mindre
JLM Gravhagen Be for Jerusalem
Gravkirken JLM 1 2
Bibel med trekors
Israel Jerusalem 2
Gravhagen med mennesker redigert
Getsemane tre
Israel 107949 340
Betlehem Fødselskirken 4 mindre pix
Bebudelseskirken Betlehem 1
Gamlebyen JLM 5 mindre pix

Priser og betingelser

Pris fra 32 000,-

Tillegg for enkeltrom: kr 9400 ( begrenset antall)

OVERNATTINGSSTEDER

08. – 09. mars King Solomon Hotel i Netanya

09. – 11. mars Lake House Kinneret Hotel i Tiberias

11. – 12. mars David Dead Sea Hotel

12. – 15. mars Montefiore Jerusalem Smart Hotel

Vi tar forbehold om eventuelt bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise.

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flyreisen Kristiansand – Tel Aviv tur/retur inkl. flyskatt kr. 3140,- (kan endre seg noe)
 • Hele rundreisen med alle utflukter etter programmet
 • Opphold på valgte overnattingssteder i dobbeltrom inkl. halvpensjon (dvs. frokost og middag)
 • Inngangsbilletter til alle besøks steder slik det fremgår av dagsprogrammet
 • Norsk reiseledelse
 • Skandinavisktalende guide

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til maten
 • Enkeltromstillegg
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Tips til hotellbetjening, guide og sjåfør 75 USD
 • Jeep tur i ørkenen ved Dødehavet pr. person kr. 570,- ved 6 personer i jeepen.
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
8. mars 2024 Kristiansand – Oslo 07:00 07:55 SK 208
8. mars 2024 Oslo – Istanbul 11:40 17:25 TK1752
8. mars 2024 Istanbul – Tel Aviv 22:25 23:30 TK 790
15. mars 2024 Tel Aviv – Istanbul 07:20 10:45 TK 793
15. mars 2024 Istanbul – Oslo 14:40 16:45 TK1753
15. mars 2024 Oslo – Kristiansand 19:45 20:35 SK 223
Ved utreise fra Oslo gis et fratrekk på kr. 1.800,-
NB! Tidsendringer kan forekomme fram til avreise.
 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Legemiddelprofylakse mot malaria kan være aktuelt for enkelte land. For råd om myggstikkbeskyttelse og forebyggende legemiddelbehandling se: Malariaveilederen (Midtøsten og Nord-Afrika)

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine. MMR-vaksine før reisen?

  Helsemyndighetene i Saudi Arabia krever at alle pilegrimer til landet skal være vaksinert med meningokokk ACWY-vaksine. Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Les mer i Vaksinasjonsveilederen: Hep A, BCG, Rabies, Tyfoid, Hep B

  Forkortelser i tabellen for aktuelle reisevaksiner

  dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine, IPV: Poliomyelittvaksine, Hep A: Hepatitt A-vaksine, Hep B: Hepatitt B-vaksine, Rab: Rabiesvaksine, Tyf: Tyfoidvaksine, BCG: Tuberkulosevaksine, MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine, Influensa: Sesong influensavaksine.


  Aktuelle reisevaksiner

  Tabell 2. Aktuelle reise vaksin

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV*
  HEP A

  dTP-IPV*
  Hep A
  (Hep B)
  (Rab)
  (Tyf)

  Israel

  dTP-IPV*
  IPV***

  dTP-IPV*, IPV***,(Hep A), (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  . IPV: Poliomyelittvaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  *** Poliovaksinasjon ved opphold i land med polioutbrudd: WHO krever at personer som har oppholdt seg over 4 uker i land med risiko for å eksportere vaksinederivert poliovirus type 3 skal ha fått poliovaksine mellom 4 uker og 12 måneder før man forlater landet. Dette må dokumenteres med internasjonalt vaksinesertifikat. Gjelder for personer i alle aldre, også barn, selv om de etter norsk program anses som fullvaksinerte. Gjelder per i dag for Israel.

  Vaksinederivert polio type 3 ble påvist i Jerusalem, Israel i mars 2022 hos et uvaksinert barn med nyoppståtte lammelser. Vaksinasjonskampanjer er iverksatt i Jerusalem for barn mellom 6 uker og 10 år.  Vaksinasjonsdekningen i landet er høy, men det er noen undervaksinerte befolkningsgrupper. WHO understreker at det er viktig å sørge for oppdatert polio-vaksinering ved reiser til Israel.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/


 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr person

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår er utformet i.h.t. Lov om Pakkereiser av 15.06.2018

  (“Pakkereiseloven”) utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukertilsynet samt Barne- og Familiedepartementets sine forskrifter til loven.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.