Røros shutterstock 1560129545 m

Bergstaden Røros
Sommertur til

Avreisedato

30.06.2021

Varighet

7 dager

Pris fra

11 450,-
Scandic Holmenkollen Park Hotel
Scandic Holmenkollen Park Hotel

Dag 1

Onsdag 30. juni: Samkjøring til Oslo

Samkjøring med andre Plussreiseturer til Oslo med avreise fra: Trondheim kl 08.30, Ålesund, Skateflua kl 08.00, Moa kl 08.30, Bergen kl 08.00, Haugesund (Flotmyr) kl 09.25, Stavanger bystasjon kl 08.00, Sandnes busstasjon kl 08.20, Helleland kl 09.15, Lyngdal Inn kl 11.00, Kristiansand busstasjon kl 12.15, Arendal (Harebakken) kl 13.45, Rugtvedtmyra kl 15.30.

Ankomst Oslo Sentrum ca kl 18.00.

Vi kjører så opp til Holmenkollen Park Hotel hvor vi skal overnatte med panoramautsikt over hovedstaden vår. Middag og velkomstsamling på hotellet om kvelden.

Middag
Røros elv til 4mb shutterstock 1571338090

Dag 2

Torsdag 1. juli: Oslo – Røros

Etter frokost på hotellet kjører vi ned til sentrum og Thon hotel Opera hvor nye turdeltakere kommer ombord kl 09.00. Deretter bærer det nordøstover mot Kløfta og Kongsvinger. Formiddagstopp på Flisa før vi fortsetter nordover mot Elverum og videre enda lenger øst mot Nybergsund og Trysil. Her blir det lunsjstopp, før vi fortsetter nordover langs svenskegrensa, gjennom Engerdal og langs Femunden til Røros hvor vi skal bo de neste fire nettene på Bergstadens Hotel. Middag og samling på hotellet om kvelden

Frokost Middag
Røros hus shutterstock 1571338111

Dag 3

Fredag 2. juli: Røros

Om formiddagen tar vi turen til Ratvolden hvor vi besøker Johan Falkberget sitt hjem som nå er omgjort til museum.

Tilbake i Røros blir det lunsj på egenhånd. Etter lunsj kjører vi de få kilometerne nordøst for sentrum til Olavsgruva. Her får vi sett oss om i museet og de som ønsker det har anledning til å gå ned i gruvene. Middag og samling på hotellet om kvelden.

Frokost Middag
Røros gamle hus shutterstock 1248769921 1

Dag 4

Lørdag 3. juli: Røros

Vi starter denne dagen med en guidet byvandring til fots i Bergstaden med bl.a. besøk i den vakre og særegne kirken. Det blir også tid til et besøk i smeltehytta hvor det blir omvisning og informasjon med lokalguide. Lunsj og tid på egenhånd etter besøket i smeltehytta. Vi møtes til middag og kveldssamling på hotellet om kvelden.

Frokost Middag
Faemund 2

Dag 5

Søndag 4. juli: Femunden

En dag med store naturopplevelser ligger foran oss. Vi tar turen inn i den store og vakre Femundsmarka Nasjonalpark som omkranser den 6 mil lange Femunden. Her blir det ”cruise” på Femunden med båten Fæmund 2 fra 1905. Vi går om bord i Synnervika kl 09.00. Etter en to timers båttur går vi i land på Jonasvollen. Lunsjstopp på tilbakeveien til Bergstaden. Middag og samling på hotellet om kvelden.

Frokost Middag
Aukrustsenteret

Dag 6

Mandag 5. juli: Røros – Oslo

Vi tar farvel med Bergstaden og legger veien om Tynset til Alvdal. Her tar vi med et besøk i Aukrustsenteret før vi fortsetter langs Glommas bredd sørover Østerdalen via Koppang og Rena til Løten. Lunsjstopp på Løiten lysstøyperi før vi kjører de siste milene sørover mot Oslo. Middag og turavslutning på Holmenkollen Park Hotel.

Frokost Middag
Shutterstock 684054094

Dag 7

Tirsdag 6. juli: Samkjøring tilbake til avreisestedet

Etter en god frokost på hotellet kjører vi tilbake til Oslo sentrum igjen. Her møter vi våre andre Plussreiserbusser på vei hjemover. Her fordeler vi oss i de ulike bussene.

Sørlands-/Rogalandsbussen kjører via Sørlandet til Stavanger.

Haugesund-/Bergensbussen kjører over Haukeli til Haugesund og Bergen.

Møre-/Trøndelagsbussen kjører Gudbrandsdalen til Dombås og Ålesund. Korrespondanse til Trondheim

Frokost Middag

Priser og betingelser

Pris fra 11 450,-

Tillegg for enkeltrom: Kr 480 per natt

Prisen inkluderer

  • Bussturen i godt utstyrt turistbuss
  • 6 overnattinger med frokost i dobbeltrom (Gjester med avreise fra Oslo 4)
  • 7 middager (Gjester med avreise fra Oslo 5)
  • Inngangspenger i pakt med turprogrammet
  • Bompenger og evt. ferjeutgifter

Prisen inkluderer ikke

  • Øvrige måltider
  • Drikke til maten
  • Forsikringer