Rørosshutterstock 1560129545
Røros gruve shutterstock 1553675540
Shutterstock 1821474557

Røros
Bergstaden

Avreisedato

22.08.2022

Varighet

4 dager

Pris fra

8 350,-

Høydepunkter på turen

 • Guidet byvandring i Røros
 • Besøk i Smeltehytta
 • Godt sosialt felleskap
 • Ratvolden, Johan Falkbergets hjem
 • Aukrust-senteret
Last ned brosjyre (.pdf)
Røros hotell
Røros hotell

Dag 1

Mandag 22. august

Ålesund – Røros / Oslo – Røros / Trondheim – Røros

Avreise med buss fra Ålesund kl 08.00, Moa kl 08.30, Furneset kl 09.30, Åndalsnes kl 10.30 og Dombås kl 11.45.

Avreise med tog fra Trondheim kl 08.15 til Dombås. Her blir dere møtt av bussen fra Ålesund

Avreise med tog fra Oslo S kl 08.00 til Dombås. Her blir dere møtt av bussen fra Ålesund.

På Dombås blir det anledning til å kjøpe seg litt mat før vi kjører samlet østover mot Røros. Turen går først til Hjerkinn, Dovrebanens høyestliggende stasjon på 1017 moh, videre forbi Folldal, Alvdal og Tynset. Utpå ettermiddagen ankommer vi Bergstaden og vårt hotell for de neste tre nettene, Røros Hotell. Hotellet har fine fasiliteter med spa-og badeavdeling, og ligger noen få minutters gange fra gågata i byen. Middag og samling på hotellet om kvelden.

Middag
Røros kirke
Røros kirke

Dag 2

Tirsdag 23. august

Røros

Vi skal gjøre oss kjent i Røros og etter frokost får vi en guidet byvandring til fots. Vi skal mellom annet inn i den vakre og særegne kirken. Det blir også tid til et besøk i smeltehytta hvor det blir omvisning og informasjon med lokalguide. Lunsj og tid på egenhånd etter besøket i smeltehytta. Vi møtes til middag og kveldssamling på hotellet om kvelden.

Frokost Middag
Røros sentrum
Røros sentrum

Dag 3

Onsdag 24. august

Røros

Denne formiddagen skal vi besøke forfatteren Johan Falkbergets hjem, Ratvolden som ligger en halv times kjøretur fra Røros. Vi får en guidet omvisning som tar oss med gjennom forfatterens gård og hjem. Her får du høre hvordan gruvearbeidet, landskapets natur og Falkbergets tro var med på å forme hans forfatterskap. Vi kjører så tilbake til sentrum hvor de blir tid til å kjøpe seg lunsj og vandre litt i gatene i byen. Om ettermiddagen kjører vi ut til Olavsgruva. Her får vi sett oss rundt i museet og besøkssenteret og de som ønsker de kan bli med ned i gruven for en guidet omvisning.

(Omvisningen ned i gruven er frivillig og ikke inkludert i prisen. Turen går med guide gjennom Nyberget og Olavsgruva, 50 meter ned og 500 meter innover til Bergmannshallen. Lyd- og lyseffekter gjør turen til en stemningsfull opplevelse. I gruva er det fuktig luft og rundt 5 grader hele året. Gruva er autentisk, i den forstand at den framstår omtrent slik den var da drifta opphørte i 1972. Det er flere trapper, noe som gjør at gruva dessverre ikke er tilgjengelig for rullestolbrukere og de som er dårlig til beins. Omvisninga varer normalt i litt over en time.)

Tilbake på hotellet igjen møtes vi for felles middag og kveldssamling.

Frokost Middag
"Il Tempo Gigante" på Aukrustsenteret
"Il Tempo Gigante" på Aukrustsenteret

Dag 4

Torsdag 25. august

Røros – Ålesund / Røros – Oslo / Røros – Trondheim

Oppholdet i Bergstaden er over for denne gangen. Vi kjører vestover igjen forbi Tynset til Alvdal. Her skal vi besøke Huset Aukrust. Senteret viser et stort utvalg av multikunstneren Kjell Aukrusts tegninger, malerier og fantastiske tekster. I tillegg er her også mange av Kjell Aukrusts fantasifulle tekniske innretninger, som en modell av «Il Tempo Gigante», bilen som er kjent fra filmsuksessen Flåklypa Grand Prix. Vi fortsetter videre til Dombås. Her får vi servert et godt måltid før våre veier skilles. Gjester fra Østlandet tar toget tilbake til Oslo, og gjester fra Trøndelag tar tog tilbake til Trondheim igjen. Bussen fortsetter til Møre, og ankommer Ålesund tidlig om kvelden.

Frokost Middag
IMG 1641
Røros
Røros
Gruveanlegget i Røros
Gruveanlegget i Røros
Røros hotell
Røros hotell
Huset Aukrust
Huset Aukrust
Reodor Felgens hus
Reodor Felgens hus

Priser og betingelser

Pris fra 8 350,-

Tillegg for enkeltrom: kr 1350

Bestill

Prisen inkluderer

 • Bussturen i godt utstyrt turbuss
 • 3 overnattinger med halvpensjon (middag og frokost)
 • Middag på Dombås hjemreisedagen
 • Inngangspenger og guidede turer iht. program
 • Reiseledertjenester

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til måltidene
 • Inngang i Olavsgruva (Pris kr 125)
 • Forsikringer
 • Tillegg for enkeltrom
 • Betingelser for denne turen

  Vilkår A

  Avbestillingsregler

  Ved avbestilling gjelder følgende regler:

  · Avbestilles turen innen 6 uker før avreisedato, belastes kun et gebyr på kr 500,-

  · Avbestilles turen mellom 6 uker og 15 dager før avreise, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mindre enn 15 arbeidsdager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kan 100% av turprisen kreves inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må passet være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.