Minnesmerket i Lidice

Praha & Dresden
To perler i Europa

Avreisedato

02.07.2019

Varighet

6 dager

Pris fra

12 950,-

Praha & Dresden

Storbyferie i to av Europas vakreste byer, Tsjekkias hovedstad; Praha og «Tysklands Firenze»; Dresden.

I Praha blir det bl.a. byvandring med vår gode norsktalende guide, fritid i gamlebyen, konsert og båttur på Moldau. Vi drar også på utflukt til en krystallfabrikk og besøker Tsjekkias mest besøkte borg. I Dresden får du oppleve en spennende miks av nytt og gammelt. Store deler av byen ble ødelagt under krigen, men i sentrum er mange flotte byggverk bygget opp igjen stein for stein. Frauenkirche står som et strålende eksempel på denne storslåtte restaureringen.

Hotel TYL
Hotel TYL

Dag 1

Tirsdag 2. juli: Norge – Praha

Flyavgang med Norwegian fra Gardermoen kl 16.45 og ankomst Praha kl 18.45. Her møter vi vår norske buss og sjåfør som tar oss inn til sentrum og gode Hotel TYL der vi skal bo i tre netter. Sen middag på god restaurant like ved hotellet før vi går til ro for natten.

Middag
Markedplassen ved det astronomiske uret
Markedplassen ved det astronomiske uret

Dag 2

Onsdag 3. juli: Praha

Vi har hele dagen til disposisjon i Tsjekkias vakre hovedstad. På formiddagen blir det byvandring med besøk i slottsborgen, over den berømte Karlsbroa og inn i gamlebyen med markedsplassen og det flotte astronomiske uret. Ettermiddagen har du til egen disposisjon, og på kvelden inviterer vi til klassisk konsert i den spanske synagogen før vi spiser middag på gode Restaurant Nostress.

Frokost Middag

Dag 3

Torsdag 4. juli: Utflukt til Nizbor og Karlstejn

Etter frokost på hotellet tar vår guide oss med på en utflukt til områdene vest for hovedstaden. Vi besøker bl.a. krystallfabrikken i Nizbor, der vi får omvisning i fabrikken og anledning til å handle flotte produkter i fabrikkutsalget. Etter avsluttet besøk her fortsetter vi til Karlstejn, der det blir tid for å få kjøpt seg lunsj før vi får en omvisning i slottet og borgen. Vi er tilbake i Praha tidlig ettermiddag, og på kvelden inviterer vi til flott middagscruise på Moldau.

Frokost Middag
Minnesmerket i Lidice
Minnesmerket i Lidice

Dag 4

Fredag 5. juli: Praha – Lidice – Dresden

Vi forlater Praha etter frokost og kjører en halvtimes tur nordvestover til Lidice, landsbyen som ble jevnet med jorden i en represalie av tyske soldater i juni 1942. 192 menn over 16 år ble myrdet, og kvinner og barn ble sendt i konsentrasjonsleirer der de fleste døde. Vi får høre historien og får et sterkt møte ved minnestedet for hendelsen. Etter besøket her, fortsetter vi til Dresden der det blir tid for lunsj og egne opplevelser på ettermiddagen. Middag og overnatting på Inter City Hotel Dresden. Med forbehold om tilgjengelighet blir det konsert i Frauenkirche denne kvelden. (ikke inkludert i turprisen)

Frokost Middag
Dresden
Dresden

Dag 5

Lørdag 6. juli: Dresden – Berlin

På formiddagen er det tid for guidet bysightseeing i Dresden. Deretter blir det god tid til lunsj og egne opplevelser i byen, før vi på ettermiddagen kjører nordover mot Berlin. Middag og overnatting ved flyplassen i Berlin-Schönefeld.

Frokost Middag

Dag 6

Søndag 7. juli: Berlin – Norge

Etter tidlig frokost på hotellet, kjører vi til flyplassen der Norwegian har avgang kl 10.05. Ankomst Gardermoen kl 11.45 og videre derfra med tilslutning hjemover.

Frokost
Det astronomiske uret
Det astronomiske uret
Karlsbroa
Karlsbroa
Borgen
Borgen
Minnesstedet i Lidice
Minnesstedet i Lidice

Priser og betingelser

Pris fra 12 950,-

Tillegg for enkeltrom: 1450,-

Tillegg fra andre byer i Sør-Norge: kr 1500

Bestill

Prisen inkluderer

 • Fly Oslo – Praha og Berlin – Oslo
 • Bussrundturen i god turistbuss
 • 5 overnattinger i dobbeltrom med frokost
 • 5 middager
 • Inngangspenger og guide i henhold til program
 • Konsert i Praha

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Konsert i Dresden
Flytider
DatoStrekningAvgang kl.Ankomst kl.Flight
02.07.2019Oslo - Praha16:4518:45
07.07.2019Berlin - Oslo10:0511:45
 • Betingelser for denne turen

  Ved avbestilling gjelder følgende regler:

  ·         Avbestilles turen innen 46 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr 1000,-

  ·         Avbestilles turen mellom 45 og 32 dager før avreise tilbakebetales ikke depositum

  ·         Avbestilles turen mellom 31 dager og 15 dager, kreves 50% av turprisen

  ·         Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-                                             -          Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie(dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må passet være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.