2491 Ny Img 1388 2 Ibsweb
Goeta Kanal Photo Cred Sa Dahlgren
Statue Lina Sandell

Lina Sandell
Sverige

Avreisedato

03.07.2019

Varighet

7 dager

Pris fra

9 750,-

På forespørsel

Lina Sandell

Lina Sandells sangskatt har vært til stor glede i generasjoner. På denne turen får du innblikk i bakgrunnen til mange av sangene hennes. Turen avsluttes med båttur på Göta Kanal.

Tradisjonen tro blir det også i år tur til Sverige og Lina Sandells rike. Lina Sandell har gitt oss en ufattelig sangskatt. Den har innhold som bærer fra generasjon til generasjon. I sangboken finner vi hele 39 av hennes sanger. Sangene hennes vil selvsagt stå i fokus på denne turen. Turlederne vil ta deg inn i Lina Sandells historie, og dermed inn i bakgrunnen for mange av sangene hennes.

Scandic Holmenkollen Park Hotel
Scandic Holmenkollen Park Hotel

Dag 1

Onsdag 3. juli: Avreisedag

Samkjøring med andre Plussreiseturer til Oslo med avreise fra Trøndelag, Møre, Bergen, Haugesund, Stavanger, Sørlandet og Telemark.

I Oslo blir det overnatting og enkel kveldsmat på Holmenkollen Park Hotel.

Middag
Vrigstad Vertshus
Vrigstad Vertshus

Dag 2

Torsdag 4. juli: Oslo - Vrigstad

Ved Thon Hotel Opera kommer nye gjester om bord kl 08.40. Turen går sørover gjennom Østfold og vi krysser grensa ved Svinesund. Det blir stopp underveis hvor hver enkelt kjøper seg lunsj. Sent om ettermiddagen kommer til Vrigstad i Småland. Her skal vi bo i tre netter. På Vrigstad Vertshus.

Frokost Middag
Lina Sandellgården
Lina Sandellgården

Dag 3

Fredag 5. juli: Småland

Fredag kjører vi først til Frøderyd og besøker Lina Sandell-museet. Videre går turen til kirken hvor faren hennes var prest. Det blir felles lunsj denne dagen. Vi skal også besøke kunstneren Eva Spongbergs hjem og se hennes utstillinger og modeller.

Frokost Lunsj Middag
Pokalgrisfabrikk i Gänna
Pokalgrisfabrikk i Gänna

Dag 4

Lørdag 6. juli: Småland

Lørdag går turen nordover langs Vänerens østkyst til Gränna. Vi besøker bl.a. André-museet og det blir selvsagt tid til å handle polkagriser som denne byen er så kjent for.

Småland er et spennende län. Dette området har ikke bare fostret Lina Sandell og Eva Spongberg, men også Astrid Lindgren, Johannes A. Hultmann m.fl.

Frokost Middag
Göta Kanal
Göta Kanal

Dag 5

Søndag 7. juli: Vrigstad - Motala

Denne dagen skal vi på båttur på Göta kanal – en av Sveriges mest kjente turistattraksjoner. Det blir tidlig avreise fra hotellet og vi kjører nordover ut av Småland. Kl 10.00 går vi i Berg om bord i båten som skal ta oss gjennom en av de absolutt vakreste delene av kanalen. På veien mot Borensberg passerer vi hele 9 sluser og 2 akvedukter. Vi spiser lunsj om bord mens vi nyter utsikten fra båten. Kl 13.30 går vi i land i Borensberg hvor bussen venter på oss. Turen går så videre til Motala hvor vi skal overnatte på Best Western Motala Hotel.

Frokost Lunsj Middag
Utsikt fra Holmenkollen Park Hotel
Utsikt fra Holmenkollen Park Hotel

Dag 6

Mandag 8. juli: Motala - Oslo

Oppholdet i vårt naboland er over og vi kjører vestover igjen langs nordsiden av Vänern, forbi Karlstad til Töcksfors ved grensen til Norge. Her blir det tid til Shopping og lunsj. Vi krysser så grensen og kjører videre til Oslo hvor gjestene fra Østlandet forlater oss før vi kjører opp til Holmenkollen Park Hotel. Her blir det middag og overnatting for alle som skal videre med bussene til Trøndelag, Møre, Sørlandet og Vestlandet.

Frokost Middag
Buss Pa Vei Shutterstock 2017Under 10Mg

Dag 7

Tirsdag 9. juli: Hjemkjøring

Etter frokost møter vi våre andre Plussreiserbusser på vei hjemover ved Thon Hotel Opera.

Sørlands-/Rogalandsbussen kjører via Sørlandet til Stavanger.

Haugesund-/Bergensbussen kjører over Haukeli til Haugesund og Bergen.. Møre-/Trøndelagsbussen kjører Gudbrandsdalen til Dombås og Ålesund. Korrespondanse til Trondheim

Frokost Middag
Lina Sandell statue
Lina Sandell statue
Småland
Småland
Lina Sandellgården
Lina Sandellgården

Priser og betingelser

Pris fra 9 750,-

Tillegg for enkeltrom: 300,- per natt

Priser fra andre byer:

11.750,- Trøndelag, Møre, Bergen, Haugesund og Stavanger

11.550,- Sørlandet og Telemark

Prisen inkluderer

 • 6 overnattinger på dobbeltrom med dusj og wc. (Oslo 4)
 • 7 middager (Oslo 4)
 • 6 frokoster (Oslo 4)
 • 2 lunsjer
 • Inngangspenger i pakt med turprogrammet
 • Ferjebilletter
 • Kaffe og småkaker når vi raster

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltid
 • Drikke til maten
 • Forsikringer
 • Betingelser for denne turen

  Vilkår A

  Avbestillingsregler

  Ved avbestilling gjelder følgende regler:

  · Avbestilles turen innen 6 uker før avreisedato, belastes kun et gebyr på kr 500,-

  · Avbestilles turen mellom 6 uker og 15 dager før avreise, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mindre enn 15 arbeidsdager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kan 100% av turprisen kreves inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 01.07.2018, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.
  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.
  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.
  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må passet være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.