Krakow 7 Under 10Mg
Krakow 5
Saltgruvene

Krakow
I samarbeid med Nytt i Uka

Avreisedato

16.09.2019

Varighet

5 dager

Pris fra

8 950,-

Fulltegnet

Krakow

Bli med kulturpersonen fra Giske, Arne Tunheim til Krakow. Byen som blir regnet som en av Eurpoas vakreste byer og som er skrevet inn på Unescos liste over verdens kulturarv. Her skal vi være med på en guidet rundtur i konsentrasjonsleirene Auscwitz-Birkenau. Vi skal besøke de berømte saltgruvene i Wielizca og bli med på en spennende rundtur i gruven, med bla. saltkatedralen som et høydepunkt. Det blir guidet rundtur i gamlebyen, og i det jødiske kvarter. Og vi har fått avtalt et møte med et tidsvitne. Og så blir det selvsagt tid til å vandre på egen hånd i denne fantastiske byen.

Turen går i samarbeid med

Høydepunkter på turen

 • Saltgruvene i Wielizca
 • Konsentrasjonleirene Auschwitz-Birkenau
 • Jødisk kvarter/Kazimierz
Last ned brosjyre (.pdf)
Hotel Fortuna
Hotel Fortuna

Dag 1

Mandag 16. september

Avreise med fly fra Ålesund kl. 16.35, via Oslo til Krakow. Flyavgang fra Gardermoen kl. 19.15. Ankomst Krakow kl.21.20. På flyplassen blir gruppen møtt av en lokal guide som følger gruppen inn til sentrum.

Innsjekk på Hotel Fortuna som ligger sentralt rett ved gamlebyen.

Saltgruvene
Saltgruvene

Dag 2

Tirsdag 17. september: Saltgruvene

Denne dagen skal vi besøke de berømte Saltgruvene i Wielizca med den underjordiske Saltkatedralen. Vår engelsktalende guide tar oss med på en spennende vandring gjennom gruvegangene helt ned til ca. 130 meter. Saltgruvene ble skrevet inn som en av de aller første objekter på Unescos liste over verdens kulturarv. På ettermiddagen blir det byguiding til fots i gamlebyen.

På kvelden blir det middag på restaurant i gamlebyen.

Frokost Middag
Auschwitz-Birkenau
Auschwitz-Birkenau

Dag 3

Onsdag 18. september: Auschwitz-Birkenau

Denne dagen drar med buss til konsentrasjonleirene Auschwitz-Birkenau. Her får vi et sterkt møte med grusomhetene fra 2.verdenskrig. Over 1 million jøder ble utryddet i disse konsentrasjonsleirene. Av de 767 norske jøder som ble sendt dit overlevde bare 26. Det blir en 3 timers guidet rundtur i leirene.

På kvelden blir det middag på restaurant i gamlebyen.

Frokost Middag
Kazimierz
Kazimierz

Dag 4

Torsdag 19. september: Jødisk kvarter/Kazimierz

Denne dagen skal vi reise til det jødiske kvarter Kazimierz. Her skal vi få være med på et møte med et tidsvitne fra 2. verdenskrig på Jewis Museum Galicia. Vi skal også få med oss en guidet vandring i det jødiske kvarter. På kvelden blir det middag i Kazimierz, der en gruppe musikere vil spille jødsik musikk for oss.

Frokost Middag
Norwegian

Dag 5

Fredag 20. september

Frokost på hotellet før bussen bringer oss til flyplassen. Norwegian sitt fly går kl. 12.15 fra Krakow, ankomst Oslo kl. 14.20. Flyet til Ålesund går kl. 17.55. Ankomst Ålesund kl. 18.55.

Frokost
Shutterstock 664269592
Saltgruvene
Saltgruvene
Wawel-slottet
Wawel-slottet
Krakow 6
Auschwitz-Birkenau
Auschwitz-Birkenau
Mariakirka
Mariakirka
Shutterstock 757858117 Under 10Mg
Auschwitz-Birkenau
Auschwitz-Birkenau

Priser og betingelser

Pris fra 8 950,-

Tillegg for enkeltrom: 1400,-

Prisen inkluderer

 • Fly Ålesund – Krakow tur/retur
 • 4 overnattinger i Krakow inkl. frokost
 • Kveldsmat første dag
 • 3 middager
 • Transport, guiding og inngangsbilletter i henhold til program

Prisen inkluderer ikke

 • Mat og drikke på fly
 • Øvrige måltider
 • Drikke til maten
 • Tips
 • Reise- og avbestillingsforsikring.
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
16.09.19 Ålesund - Oslo 16.35 17.35 DY413
16.09.19 Oslo - Krakow 19.15 21.20 DY1042
20.09.19 Krakow - Oslo 12.15 14.20 DY1041
20.09.19 Oslo - Ålesund 17.55 18.55 DY414
 • Betingelser for denne turen

  Ved avbestilling gjelder følgende regler:

  · Avbestilles turen innen 46 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr 1000,-

  · Avbestilles turen mellom 45 og 32 dager før avreise tilbakebetales ikke depositum (kr 2000)

  · Avbestilles turen mellom 31 dager og 15 dager, kreves 50% av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 01.07.2018, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15. PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise. På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller. Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,- - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie(dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må passet være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.