Lindisfarne

Nord-England & Skottland
Rundreise & Military Tattoo

Avreisedato

27.07.2019

Varighet

9 dager

Pris fra

20 950,-

Høydepunkter på turen

 • Edinburgh Military Tattoo, et av verdens mest spektakulære show
 • Keswick Convention er verdens eldste bibelcamping
 • Yorkshire
 • Englands største nasjonalpark, Lake District
 • Scottish Highland
Last ned brosjyre (.pdf)

Dag 1

Lørdag 27. juli: Norge – Manchester – Bradford

Flyavgang med SAS fra Gardermoen kl 12:30 og ankomst Manchester kl 13:30. Her møter vi vår buss og sjåfør som tar oss inn til sentrum i Manchester for en lunsjpause og litt fritid. På ettermiddagen fortsetter vi til vårt Hotel Campanile i Bradford. Middag og velkomstsamling på hotellet.

Middag

Dag 2

Søndag 28. juli: Bradford – Yorkshire – Carlisle

Vakre Yorkshire står på dagens program. Dagen starter med en nostalgisk togtur med damplokomotiv fra Pickering til den flotte fiskerbyen Whitby. Etter lunsj blir det et kort stopp i Goathland (Aidensfield) der TV-serien «Med hjarte på rette staden» ble spilt inn. Vi fortsetter deretter nordvestover mot Carlisle for innsjekk for to netter på Crown & Mitre Hotel. Middag på hotellet.

Frokost Middag

Dag 3

Mandag 29. juli: Lake District & Keswick Convention

Keswick Convention er verdens eldste bibelcamping og har vært i virksomhet i over 140 år. Evangeliske kristne fra Storbritannia, sammen med besøkende fra hele verden, samles her i tre uker til bibelundervisning, turer og friluftsaktiviteter, lovsang og inspirerende forkynnelse. Etter en flott dagstur i Englands største nasjonalpark, Lake District, spiser vi middag på en restaurant i Keswick før vi deltar på kveldssamlingen på Keswick Convention.

Frokost Middag
Hadrians mur
Hadrians mur

Dag 4

Tirsdag 30. juli: Carlisle – Oban

Vi legger inn et formiddagsstopp ved «Hadrians mur» (Romerrikets nordligste grense) før vi fortsetter nordover til vakre Scottish Highland. Vi kjører langs bredden av Loch Lomond, over flotte høydedrag mot Skottlands vestkyst. På ettermiddagen er vi i fiskerbyen Oban, - «porten til Hebridene» og sjekker inn for to netter på Columba Hotel midt i byen. Middag på hotellet.

Frokost Middag

Dag 5

Onsdag 31. juli: Iona

Vi tar ferge ut til øya Mull i Indre Hebridene. Gjennom vakkert og kupert landskap kjører vi over øya til Fionnphort der bilveien slutter, og vi går om bord i en ny ferge som tar oss over til Iona. Her anla «Skottlands apostel», St. Columba sitt kloster i år 563, og herfra spredte kristendommen seg utover Storbritannia og videre til de nordiske landene. Om kvelden er vi tilbake til middag på vårt hotell i Oban.

Frokost Middag

Dag 6

Torsdag 1. august: Oban – Edinburgh

Denne dagen kjører vi østover gjennom Scottish Highland. Fra Killin kjører vi langs Loch Tay mot Pitlochry. Her blir det en god lunsjstopp før vi fortsetter sørover mot Skottlands hovedstad; Edinburgh. Vi sjekker inn for tre netter på Haymarked Hub Hotel og spiser middag på en restaurant i nærheten.

Frokost Middag

Dag 7

Fredag 2. august: Lindisfarne (Holy Island), Melrose og Abbotsford

Vi kjører sørøstover langs Skottlands vakre kystslinje mot Nordsjøen, og krysser grensen til England ved Berwick-upon-Tweed. Formiddagens store opplevelse er turen ut til Lindisfarne, «den hellige øya» der våre forfedre fikk sitt første møte med kristendommen. Vi forlater Lindisfarne før høyvannet kommer og gjør det umulig å kjøre tilbake til fastlandet. Dagens lunsjstopp blir i vakre Melrose der de som ønsker det også kan besøke klosterruinene Melrose Abbey. På ettermiddagen besøker vi også Abbotsford, hjemmet til forfatteren Sir Walter Scott som har gjort skotsk historie levende gjennom sine mange romaner. Middag på restaurant i nærheten av vårt hotell i Edinburgh.

Frokost Middag

Dag 8

Lørdag 3. august: Edinburgh & Edinburgh Military Tattoo

Vår lokalguide møter oss etter frokost for en tre timers sightseeingtur i denne flotte byen som også kalles «Nordens Athen». Ettermiddagen står til din egen disposisjon, i og omkring gamlebyen, den berømte shoppinggata Princes Street og det vakre parkanlegget Princes Street Gardens, ca. 20 min. spasertur fra hotellet. Middag på restaurant i sentrum før vi gjør oss klar for å oppleve Edinburgh Military Tattoo, et av verdens mest spektakulære show med musikk, drilloppvisning og parader, utført av over tusen aktører på paradeplassen foran Edinburgh Castle.

Frokost Middag

Dag 9

Søndag 4. august: Edinburgh - Norge

På formiddagen blir det litt tid til egen disposisjon før avreise til flyplassen, Vårt Norwegian – fly går kl 13:50 fra Edinburgh og lander på Gardermoen kl 16:35. Videre hjemover med aktuelle tilslutningsfly.

Frokost
Whitby
Whitby
Lake District
Lake District
Lindisfarne
Lindisfarne

Priser og betingelser

Pris fra 20 950,-

Tillegg for enkeltrom: 3850,-

Tilslutning fra andre byer på forespørsel

Bestill

Prisen inkluderer

 • Fly Oslo – Manchester og Edinburgh – Oslo
 • Bussrundturen
 • 8 overnattinger med frokost
 • 8 middager
 • Te og scones på togturen
 • Billetter til Military Tattoo
 • Inngangspenger og guidede turer i henhold til program

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til maten
Flytider
DatoStrekningAvgang kl.Ankomst kl.Flight
27.07.2019Oslo - Manchester12:3013:30
04.08.2019Edinburgh - Oslo13:5016:35
 • Betingelser for denne turen

  Ved avbestilling gjelder følgende regler:

  ·         Avbestilles turen innen 46 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr 1000,-

  ·         Avbestilles turen mellom 45 og 32 dager før avreise tilbakebetales ikke depositum

  ·         Avbestilles turen mellom 31 dager og 15 dager, kreves 50% av turprisen

  ·         Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-                                             -          Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie(dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må passet være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.