Plussreiser | Kreta
Vandring til Pauluskirken på stranden
Den hellige ravinen

Kreta
Vandretur i påsken

Avreisedato

13.04.2019

Varighet

8 dager

Pris fra

16 950,-

Fulltegnet

Kreta

Vi inviterer deg med til Kreta i påsken og vandring langs stier med flott natur og en nærhet til folket du møter. I tillegg får du oppleve fellesskap, avslapping og mulighet til å nyte Kretas strender. Vi er glade for å kunne tilby deg en vandretur på Kreta utenom det vanlige!

På Kreta møter vi Anna og Olle Meurling fra selskapet Fysimera. De vil guide og lede oss i Paulus og Titus fotspor på Kreta. Anna tar oss med i den kretiske tradisjonen og livet på Kreta på Paulus tid. Hun er vår guide hele uka, mens Olle leder vandret

Høydepunkter på turen

 • Vandre på stier hvor Paulus og Titus gikk
 • St. Paulus kirke i Kali Limenes og grotten hvor Paulus levde da han var på Kreta
 • Vandring til den hellige ravinen
 • Apollos tempel fra den hellenistiske periode og ulike romerske ruiner
 • Idylliske små landsbyer
 • Strand, sol og sjø
 • Båttur til Agia Roumeli
Last ned brosjyre (.pdf)
Shutterstock 515244

Dag 1

Lørdag 13.april

Avreise fra Oslo til Kreta med Norwegian. Vi blir mottatt på flyplassen og drar til Rethymnon for overnatting. Kort velkomstmøte og velkomstmiddag.

Middag
096

Dag 2

Søndag 14.april

vandring-1.gif#asset:403960

En spennende dag hvor du kan velge mellom to utflukter:

1. Vi reiser med buss til Kretas største by Iraklion. Vi besøker Knossos og etter lunsj blir det byvandring o Frokost Lunsj Middag

Den gamle Paulus kirken
Den gamle Paulus kirken

Dag 3

Mandag 15.april

vandring-1.gif#asset:403960

Etter frokost og morgensamling tar vi bussen til den gamle Paulus kirken utenfor landsbyen Agios Jannios. Siden drar vi til Gortyn og vandrer forbi Apollos tempel og ulike Frokost Lunsj Middag

Agios Nikolaos kirken
Agios Nikolaos kirken

Dag 4

Tirsdag 16.april

vandring-2.gif#asset:403961

Etter frokost og morgensamling kjører vi til landsbyen Kali Limenes( I Bibelen omtales denne byen som "gode havner") hvor Paulus kom på sin sjøreise. Etter en kort pause va Frokost Lunsj Middag

Loutro

Dag 5

Onsdag 17.april

vandring-1.gif#asset:403960

Etter frokost og morgensamling kjører vi med buss til havnen hvor båten tar oss med til den idylliske landsbyen Loutro. Dette er et idyllisk sted som ikke har veiforbindels Frokost Lunsj Middag

stranden i Loutro

Dag 6

Skjærtorsdag 18.april

vandring-2.gif#asset:403961

I dag er det mulig å ta en fridag, nyte strand, sol og sjø, eller dra på en fottur i området med guide. Det er også en mulighet til å ta morgenbåten til Agia Roumeli og gå Frokost Lunsj Middag

Paulus kirken på stranden

Dag 7

Langfredag 19.april

vandring-3.gif#asset:403962

Etter frokost og morgensamling reiser vi med båt til Agia Roumeli og går derfra til den tusenårige Paulus-kirken som ligger ved stranden og er bygget av strandens steiner. Frokost Lunsj Middag

Ross Parmly 25230 Unsplash

Dag 8

Påskeaften 20.april

Etter en god frokost på hotellet blir det avreise til flyplassen og fly hjem. Lander på Gardermoen kl. 23.05. Det er bestilt overnatting på Park Inn for hele gruppen.

Frokost
Vandringsdag
Vandringsdag
Img 0474
Img 0542
vandring langs havet
vandring langs havet
Rethymnon havn
Rethymnon havn
Dsc03852
Miljo
Vandring ned til Loutro
Vandring ned til Loutro
Dsc03851
Tituskatedralen Iraklion
Tituskatedralen Iraklion
Den hellige ravinen
Den hellige ravinen
Dsc03811
Agios Nikolaos kirken
Agios Nikolaos kirken
Spinalonga
Spinalonga
Marias taverna
Marias taverna
Dsc03896
Matala
Matala
Paulus kirken ved stranden
Paulus kirken ved stranden

Priser og betingelser

Pris fra 16 950,-

Tillegg for enkeltrom: 2500

Tillegg fra andre byer i Sør-Norge: 1.500

Gjennomsnittstemperaturen på Kreta i april er ca. 18 grader i luften og ca. 18 grader i vannet

Valuta: Euro

Tidsforskjell:

Prisen inkluderer

 • Fly Norge – Kreta tur/retur
 • Buss mellom flyplass og hoteller
 • 7 netter i dobbeltrom
 • Frokost, lunsj og middager alle dager(utenom reisedager)
 • Reiseledertjenester
 • Flyavgifter til staten
 • Overnatting på h

  Prisen inkluderer ikke

  • Mat på flyet
  • Drikke til maten
  • Tips til hotellbetjeningen
  • Utflukten dag 2
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
13.04.19 Oslo - Kreta (Chania) 14:00 19:10 DY1898
20.04.19 Kreta (Chania) - Oslo 20:00 23:05 DY1899
 • Betingelser for denne turen

  Ved avbestilling gjelder følgende regler:

  · Avbestilles turen innen 46 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr 1000,-

  · Avbestilles turen mellom 45 og 32 dager før avreise tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 31 dager og 15 dager, kreves 50% av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,- - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie(dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må passet være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.