Varnazza Cinque Terre Shutterstock Under 10Mg
Firenze
Kabeltoget Funicolare mellom Montecatini Terme og Montecatino Alto

Toscana
Cinque Terre, Pisa og Firenze

Avreisedato

28.05.2019

Varighet

8 dager

Pris fra

11 750,-

Høydepunkter på turen

 • 7 netter på Grand Hotel Panoramic i kurbadbyen Montecatini Terme
 • Utflukt til småbyen Lucca, Puccinis (komponist) fødested
 • Cinque Terre, de fem byers land, som står på UNESCOs verdensarvliste
 • Kabeltog (funicolare) til Montecatino Alto
 • Michelangelos, Leonardo Da Vincis, Giottos og Dantes renessanseby Firenze
 • Piazza del Campo og det historiske sentrum i Sienna
 • Det skjeve tårnet i Pisa
Last ned brosjyre (.pdf)
Shutterstock 1164999478 Foy Over Pisa

Dag 1

Tirsdag 28.mai: Avreisedag

Avreise fra Gardermoen kl 13.30. Ankomst Pisa kl 16.25. Busstransport til den gamle kurbadbyen Montecatini Terme, hvor vi skal bo i 7 netter på Grand Hotel Panoramic.

Middag
Lucca
Lucca

Dag 2

Onsdag 29.mai: Lucca

Formiddagsutflukt til den koselige lille byen Lucca, Puccinis fødested. Lucca har et lite, men intimt sentrum med trange bilfrie gater. Lunsj på egenhånd før turen går tilbake til Motecatini Terme. Ettermiddagen til fri disposisjon.

Frokost Middag
Manarola
Manarola

Dag 3

Torsdag 30.mai: Cinque Terre

Dagen er satt av til området Cinque Terre, de fem byers land, som står på UNESCOs verdensarvliste. De fem små byene klorer seg fast langs klippekysten i Liguria mellom Livorno og La Spezia. Vi starter vandringen i Monterosso al Mare og vandrer via trange fjellstier og trapper til nabobyen Vernazza. Olivenlunder, vinranker og en fantastisk utsikt. Etter Vernazza fortsetter vi med båt til Manarola. Retur med tog til La Spezia hvor bussen vår venter. Denne turen krever god fysikk. Alternativ med tog for de som ikke kan vandre.

Frokost Middag
Kabeltoget Funicolare mellom Montecatini Terme og Montecatino Alto
Kabeltoget Funicolare mellom Montecatini Terme og Montecatino Alto

Dag 4

Fredag 31.mai: Montecatini Terme

Denne dagen har du til fri disposisjon. Kanskje kan en tur med det sjarmerende kabeltoget Funicolare fra sentrum og opp på fjellet til den lille byen Montecatino Alto være et alternativ. Andre vil kanskje prøve et av byens mange kurbad eller slappe av ved bassenget på hotellet. Felles middag om kvelden.

Frokost Middag
Firenze
Firenze

Dag 5

Lørdag 1.juni: Firenze

Utflukt til renessansebyen Firenze. I denne byen virket og levde blant andre Michelangelo, Leonardo Da Vinci, Giotto og Dante. Her blir vi møtt av lokalguide som tar oss med på en vandring i byen. Etter rundturen får du tid på egenhånd.

Frokost Middag
Siena
Siena

Dag 6

Søndag 2.juni: San Gimignano og Sienna

Denne dagen legger vi til det indre Toscana. Vi kjører til Sienna. Det historiske sentrum er spekket av flotte bygninger, og plassen Piazza del Campo et nydelig utgangspunkt for å oppleve byen. Vi fortsetter til middelalderbyen San Gimignano, som ligger som en uinntagelig festning på åsryggen Val d’Elsa.

Frokost Middag
Img 0851

Dag 7

Mandag 3.juni: Montecatini Terme

Dagen til fri disposisjon. Felles middag om kvelden.

Frokost Middag
Det skjeve tårnet i Pisa
Det skjeve tårnet i Pisa

Dag 8

Tirsdag 4.juni: Pisa - Hjemreisedag

Etter frokost går turen til Pisa. Vi får en guidet tur der vi blant annet får se det berømte skjeve klokketårnet. Lunsj på egenhånd før vi kjører videre til flyplassen. flyavgang kl 17.05, ankomst Gardermoen kl 20.00.

Frokost
Cinque Terre
Cinque Terre
Toscana Landskap Shutterstock 2017
Firenze
Firenze
Vernazza
Vernazza
Montecatini Terme
Montecatini Terme

Priser og betingelser

Pris fra 11 750,-

Tillegg for enkeltrom: 1150

Tillegg fra andre byer i Sør-Norge: 1.500

Prisen inkluderer

 • Fly Oslo-Pisa tur/retur
 • 7 overnattinger på hotell
 • 7 frokoster og 7 middager
 • Busstransport og lokalguide ihht. programmet
 • Reiseledertjenester

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider og drikke til maten
 • Tips
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
28.05.19 Oslo-Pisa 13:30 16:25 DY1866
04.06.19 Pisa-Oslo 17:05 20:00 DY1867
 • Betingelser for denne turen

  Ved avbestilling gjelder følgende regler:

  · Avbestilles turen innen 46 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr 1000,-

  · Avbestilles turen mellom 45 og 32 dager før avreise tilbakebetales ikke depositum (kr 2000)

  · Avbestilles turen mellom 31 dager og 15 dager, kreves 50% av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 01.07.2018, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15. PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise. På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller. Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,- - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie(dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må passet være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.