Beach Promenade Netanya
Mount Beatitute

Reise til Israel
Med fridager i Netanya

Avreisedato

21.03.2020

Varighet

11 dager

Pris fra

20 490,-

Lørdag 21. mars: Norge - Israel

Vi reiser med SAS fra Haugesund til Oslo og Lot videre til Warzsawa og Tel Aviv. Ved ankomst Tel Aviv står buss og venter på å ta gruppen til Jerusalem Tower hotel i Jerusalem. Dere får assistanse på flyplassen av vårt Smile personale. Ikke måltid ved ankomst, dere får mat på flyet. Det er mulig å starte reisen i Oslo.

Søndag 22. mars: Jerusalem og Betlehem

Vi skal i dag først besøke Pinsevennenes arbeid i Eitanim. Besøket her vil ta ca. 2 timer. Så besøker vi Yad Vashem, minnesmerket over falne jøder under annen verdenskrig. På ettermiddagen besøker vi Hyrdemarkene og Fødselskirken i Betlehem. Her får vi en palestinsk guide. Retur til Jerusalem. Frokost og middag inkludert.

Mandag 23. mars: Jerusalem

Vi begynner dagen med besøk på Oljeberget hvor vi har en fantastisk utsikt over Jerusalem og områdene omkring. Så spaserer vi ned til Getsemane via Tårekirken. Vi har bestilt tid i Getsemanehagen for gruppen kl 09.30. Deretter spaserer vi over Kedronbekken og inn Løveporten til Gamlebyen. Vårt første stopp er Betesda Dam. Videre til Gabbata hvor Jesus ble domfelt av Pilatus. Vi fortsetter Via Dolorosa til Gravkirken. Resten av dagen er fri. Frokost og middag inkludert.

Tirsdag 24. mars: Jerusalem

I dag har vi ikke buss. Vi begynner dagen ved Gordons Golgata og den tomme grav. Her skal vi være kl. 09.00. Deretter spaserer vi inn Damaskusporten til Gamlebyen og ned til Klagemuren. Deretter opp til Hanegalskirken og videre til Nattverdssalen på Mt. Sion. Så skal vi ned til Davidsbyen og ned Warrens Shaft til Gihonkilden og Siloadammen. Deretter spaserer vi tilbake til hotellet. Frokost og middag.

Onsdag 25. mars: Dødehavet - Tiberias

Etter frokost tar bussen oss gjennom Judaørken og ned til jordens laveste punkt, Dødehavet, og til Masadaborgen. Her tar taubanen oss opp ca. 400 meter til borgen hvor vi får høre den fantastiske historien om jødenes kamp mot romerne i år 73 e.kr. Det blir tid til bading i Dødehavet før vi besøker Jeriko og setter kursen nordover Jordandalen og opp til Tiberias ved Genesaretsjøen. Overnatting på hotell Restal. Frokost og middag inkludert.

Torsdag 26. mars: Områdene ved Genesaretsjøen

Dagen starter med båttur på Genesaretsjøen. Så videre til Bergprekenstedet. Herfra spaserer vi ned til Mensa Kristi hvor Jesus åpenbarte seg for disiplene etter oppstandelsen. Deretter til Kapernaum, Jesu egen by. Så forsøker vi å ta et bad i Genesaretsjøen. Det blir også et kort besøk i Safed denne dagen før vi er tilbake i Tiberias. Frokost og middag inkludert.

Fredag 27. mars: Nordre Israel

Bussen tar oss opp til Naftalifjellene langs grensen til Libanon og guiden vil fortelle litt om forholdene mellom Israel og Hisbollah. Vi stopper i Caesarea Filippi hvor en av elvene som renner ut i Genesaretsjøen begynner. Vi fortsetter så opp på Golanhøydene til fjellet Ben Tal, 1160 moh. Her har vi en fantastisk utsikt over Golan, langt inn i Syria og opp til Hermon fjellet. Turen fortsetter over Golan hvor vi stopper ved Fredsutsikten før vi kjører ned Yarmukdalen (Goghopensdal) til Yardenit ved Jordan elven. Frokost og middag.

Lørdag 28. mars: Nasaret - Netanya

Oppholdet i Galilea er snart over. Det er bare Nasaret som gjenstår, og det blir første besøk i dag. Her besøker vi Nasaret Village - hvor de har bygd opp en liten landsby slik som antakelig byen så ut på Jesu tid, og hvor de viser frem hvordan dagliglivet var på Jesu tid. Vi skal også opp til utsiktspunktet hvor vi ser over til byen Nain før vi fortsetter over Jizreelsletten (Harmageddon) og opp på Karmelfjellet hvor profeten Elias hadde sitt hjemsted. Så langs kysten til Caesarea ved havet for et besøkt før vi kjører ned til badebyen Netanya og til vårt hotell Margoa. Frokost og middag.

Søndag og mandag 29. - 30. mars: Netanya

Fridager i Netanya. Vi nyter solen, sommeren og sjøen. Frokost og middag.

Tirsdag 31. mars: Israel - Norge

Det blir avreise fra hotellet etter frokost. Det er flyavgang fra Tel Aviv på formiddagen slik at dere rekker tilslutningsfly til Haugesund. Dere får assistanse på flyplassen i Tel Aviv.

Kapernaum Flyfoto
Genesareth Sjen 2
Cable Car Masada
Masada7
Netanya Sunset1
Hezekiah Tunnel

Priser og betingelser

Pris fra 20 490,-

Tillegg for enkeltrom: Kr. 5.620,-

BOSTEDER
21-25/3 Hotel Jerusalem Tower, Jerusalem
25-28/3 Hotel Restal, Tiberias
28-31/3 Hotel Margoa, Netanya
Vi tar forbehold om eventuelt bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise.

Prisen inkluderer

 • Flyreise Haugesund - Oslo - Tel Aviv t/r
 • Flyavgifter kr. 2.045,- (kan endres)
 • Assistanse på flyplassen i Tel Aviv
 • Transport flyplass - hotell - flyplass
 • Opphold på hotell i dobbeltrom
 • Båttur på Genesaretsjøen
 • Taubane til Masada
 • Frokost og middag alle dager
 • Rundreise i følge oppsatt program
 • Inngangspenger til severdigheter
 • Skandinavisktalende guide på hele rundreisen
 • Norsk reiseledelse

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til guide, sjåfør og hotell med USD 80,- pr person
 • Øvrige måltider og drikke til maten
 • Enkeltromstillegg kr. 5.620,-
 • Reiseforsikring
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
21. mars Haugesund - Oslo 0705 0800 SK 309
21. mars Oslo - Warszawa 1040 1240 LO 482
21. mars Warszawa - Tel Aviv 1525 2010 LO 155
31. mars Tel Aviv - Warszawa 1125 1420 LO 156
31. mars Warszawa - Oslo 1650 1855 LO 483
31. mars Oslo - Haugesund 2150 2240 SK 324
 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine.

  Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Aktuelle vaksiner

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV* Hep A

  dTP-IPV* Hep A (Hep B) (Tyf) (Rab)

  Israel

  dTP-IPV*

  dTP-IPV* Hep A (Tyf) (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/

 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr person

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

Venteliste

Fyll ut skjemaet under for å sette deg på venteliste for Reise til Israel (21.03 – 31.03 2020) med Birger Håvik.