Korint kanalen

Hellas
I Paulus sine fotspor

Avreisedato

06.09.2019

Varighet

10 dager

Pris fra

19 950,-
Kloster i Meteora
Kloster i Meteora

Vi flyr fra Gardermoen midt på dagen og lander i Thessaloniki utpå kvelden. De to første nettene overnatter vi i havnebyen Kavala hvor Paulus og hans følge kom i land på vei fra Lilleasia. Dagstur fra Kavala til Filippi, den første byen i Europa som Paulus forkynner evangeliet i.

Tredje dagen kjører vi sør-vestover mot Thessaloniki, den nest største byen i Hellas med over en million innbyggere. Etter et stopp her kjører vi til Veria. Her får vi høre om Paulus sitt besøk og om de jødene som har levd her i årtusener. Vi fortsetter videre sørover forbi Olympen og andre fjellmassiver til den lille byen Kalambaka.

Neste dag skal vi i Meteora besøke to av de mest fascinerende klosteranleggene i landet. De ligger på toppen av klippene med en fantastisk utsikt over slettelandet og fjellene omkring. I gamle dager måtte en klatre på svaiene taustiger eller heises opp i en kurv for å komme opp til klostrene. I dag er det heldigvis bilvei opp.

Videre går turen til Delphi hvor vi bor til neste dag. I Delfi, som klynger seg spektakulært oppover bratte fjellsider, møter vi den antikke orakeltradisjonen.

Etter besøket hos orakelet kjører vi videre til feriebyen Loutraki kjent for sin koselige strandpromenade ved kysten i Korintbukta. Her skal vi bo godt i tre netter. En av dagene skal vi på tur til Korint. Denne hovedbyen for Paulus' virke i Hellas er godt bevart arkeologisk, og mens vi vandrer rundt og ser på dommersetet og torgene, får vi et levende inntrykk av hvilke betingelser Paulus har arbeidet under i denne byen. Det blir også god tid på egenhånd i Loutraki da en av dagene er fridag uten program.

De to siste nettene bor vi i landets hovedstad, Athen. Vi skal bli bedre kjent med Antikkens Athen og besøker Akropolis, Areopagos-klippen der Paulus holdt sin berømte tale samt Agoraen; den sentrale markedsplassen og selve hjertet til antikkens Athen. Siste dagen i Hellas har du til egen disposisjon før vi flyr tilbake til Norge igjen neste morgen.

Demitrikirken i Thessaloniki
Demitrikirken i Thessaloniki
Tempel i Delfi
Tempel i Delfi
Loutraki
Loutraki
Bymuren i Thessaloniki
Bymuren i Thessaloniki
Olympos fjellene
Olympos fjellene
Filippi
Filippi
Filippi: Fengselsella til Paulus og Silias
Filippi: Fengselsella til Paulus og Silias
Filippi
Filippi

Priser og betingelser

Pris fra 19 950,-

Tillegg for enkeltrom: 2700,-

Tillegg fra andre byer i Sør-Norge på forespørsel

Bestill

Prisen inkluderer

 • Fly Oslo – Thessaloniki og Athen – Oslo
 • 9 overnattinger med frokost
 • 8 middager
 • Busstransport, inngangspenger og guidede turer i henhold til program
 • Reiseledertjenester fra norsk turteam

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til maten
 • Tips
 • Forsikringer
Flytider
DatoStrekningAvgang kl.Ankomst kl.Flight
06.09.2019Oslo - Istanbul11:2516:15
06.09.2019Istanbul - Thessaloniki19:1020:35
15.09.2019Athen - Istanbul10:2511:50
15.09.2019Istanbul - Oslo14:0516:50
 • Betingelser for denne turen

  Ved avbestilling gjelder følgende regler:

  ·         Avbestilles turen innen 46 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr 1000,-

  ·         Avbestilles turen mellom 45 og 32 dager før avreise tilbakebetales ikke depositum

  ·         Avbestilles turen mellom 31 dager og 15 dager, kreves 50% av turprisen

  ·         Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-                                             -          Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie(dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må passet være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.