Tyrkia Blomster

Tur til Tyrkia
Bli med på tur med misjonsutvalget i Kristiansand Domkirke og Stefanusalliansen

Avreisedato

11.10.2018

Varighet

7 dager

Pris fra

10 650,-

Fulltegnet

Tur til Tyrkia

Lille Asia/Tyrkia er et utrolig spennende område/land å reise i. Tyrkernes overstrømmende gjest-frihet og Tyrkias spennende blanding av Europa og Midtøsten gjør landet til et av verdens mest attraktive reisemål. Turister som ønsker opplevelser ut over det vanlige får mulighet til å se et utall severdigheter. Enten man ønsker orientalsk mystikk, arkeologiske utgravninger, spesielle naturfenomener eller øde landskaper, er Tyrkia det rette stedet. Bibelens verden med Paulus reiser og stedene hvor menighetene var som fikk brev i Johannes åpenba-ring finner vi også i Tyrkia. Vi skal besøke Antalya Evangelical Church som er vårt misjonsprosjekt gjennom Stefanusalliansen. Turister som ønsker opplevelser ut over det vanlige får mulighet til å se et utall severdigheter. Enten man ønsker orientalsk mystikk, arkeologiske utgravninger, spesielle naturfenomener eller øde landskaper, er Tyrkia det rette stedet. Bibelens verden med Paulus reiser og stedene hvor menighetene var som fikk brev i Johannes åpenba-ring finner vi også i Tyrkia. Vi skal besøke Antalya Evangelical Church som er vårt misjonsprosjekt gjennom Stefanusalliansen.

Stefanusalliansen har de siste årene pleiet nær kontakt med Antalya evangeliske kirke. Menigheten ble startet som et lite husfellesskap i 1992. Den er tyrkisktalende og ønsker å vise at man kan være både tyrkisk og kristen på samme tid. De fleste av dagens omtrent 200 medlemmer er tidligere muslimer.

Våren 2017 ble et nytt kirkebygg offisielt åpnet i et forstadsområde i Antalya som heter Lara. Stefanusalliansen har vært hovedsponsor for dette bygget. Halve menigheten møtes i dette bygget, mens den andre halvdelen møtes i sine gamle leide lokaler i gamle-byen, også kjent som Kaleici.

Oppdelingen av menigheten skyl-des ikke splittelse, men er et strategisk valg for å kunne nå flest mulig nye mennesker med evangeliet om Jesus. Hele menigheten samles likevel jevnlig til fellessamlinger i det nye kirkebygget.

Dag 1

Torsdag 11. oktober Reisedag

Avreise kl. 08.50 med SAS fra Kristiansand, på Gardermoen går reisen videre med Turkish Airlines via Istanbul til Antalya. Ankomst Antalya kl. 2045. På flyplassen venter bussen og tar oss med til vårt overnattingssted Dantel Pension. Her skal vi bo under oppholdet i Tyrkia.

Frokost Middag

Dag 2

Fredag 12. oktober Vandretur i Gamlebyen i An-talya

Etter frokost tar bussen oss med til den gamle bydelen. Her får vi tid til å se oss rundt. Vi skal også møte pastor Ramazan Arkan og andre fra menigheten hans.

Frokost Middag

Dag 3

Lørdag 13. oktober Tur til Perge, Aspendos og Managat-fossefallene

I dag skal vi på bussightseeing med engelsktalende lokalguide. Vi starter med et besøk i den antikke byen Prege. Her får vi blant annet se romerske vannkanaler, offentlige bad med vakre mosaikker og romersk sentralvarmesystem. Så går turen til Aspendos, den greskromerske byen med sitt godt bevarte romerske teater, før vi avslutter med de vakre Manavgat-fossefallene.

Frokost Lunsj Middag

Dag 4

Søndag 14. oktober Gudstjeneste i Antalya

I dag får vi feire gudstjeneste sammen med menigheten vi støtter gjennom misjonsprosjektet. På ettermiddagen reiser vi på båttur sammen med menigheten. Dette blir en spesiell opplevelse.

Frokost Middag

Dag 5

Mandag 15. oktober Tur til Pamukkale

Etter frokostdrar vi til Pamukkale. Vi kjører gjennom Nekropolis og stopper ved inngangsporten til Hierapolis. Vi går gjennom den klassiske ruinbyen og ender på toppen av bomullsfjellet. Vi ser Cleopatra bassenget. Varme kilder renner nedover sidene og danner dryppstein og forhøyninger som er blitt til rene eventyrlandskapet. Det er nå ikke lenger anledning til å ferdes fritt i området, men en får et godt utsyn over naturfenome-net som har gjort dette stedet verdensberømt. Der kilden kommer opp til overflaten er det anledning til å bade, akkurat slik de gamle romerne gjorde! Apostelen Filip virket i Hierapolis og led martyrdøden her i år 80. En stor Basilika er bygget til hans minne. Det er en 20 min. gange opp dit. Så går turen videre til Laoikea, som er en av de sju sendemenighetene. De siste årene har Denizli universitetet drevet med utgravninger her. Vi vil få fornøyelsen av bl.a. å se Syrian gate, hovedgaten og Roma fontenen. Etter en lang dag drar vi tilbake til vårt overnattingssted.

Frokost Lunsj Middag

Dag 6

Tirsdag 16. oktober Fridag

I dag kan vi nyte solen, bade, kose oss og slappe av, eller ta en tur til sjømannskirken i Antalya.

Frokost Middag

Dag 7

Onsdag 17. oktober Hjemreise

Tidlig på morgenen tar bussen oss til flyplassen. Avreise er kl. 07.55. Turen går via Istanbul og Oslo tilbake til Kristiansand. Ankomst Kjevik kl. 20.35.

Frokost

Priser og betingelser

Pris fra 10 650,-

Tillegg for enkeltrom: 1.780,-

Bosted

11 - 17. oktober - Dantel Pension, Antalya

Prisen inkluderer

 • Flyreisen fra Kristiansand til Antalya tur/retur
 • Flyavgifter kr. 2.030,- (pr. jan. –18, kan endres)
 • Hele reisen og alle utflukter etter programmet
 • Opphold i dobbeltrom på Dantel Pension
 • Halvpensjon dvs. frokost og middag
 • Lunsj på utfluktene 13. og 15. oktober
 • Inngangsbilletter til alle besøkssteder slik det fremgår av dagsprogrammet
 • Norsk reiseledelse
 • Engelsktalende guide på utfluktene

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til hotellbetjening, guide og sjåfør
 • Drikke til inkluderte måltider
 • Reiseforsikring (alle må ha)
 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår D Plussreiser

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  • • Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,-
  • • Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum
  • • Avbestilles turen mellom 65 og 36 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mellom 35 dager og 15 dager, kreves 50 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på”Lov om pakkereiser” av 01.07.2018, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillings-forsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbe-stilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reise-mål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.