Kristus satue shutterstock 1825626047
Sintra shutterstock 2167747521
Lisboa 2 trikker lite shutterstock 2232476493 1

Portugal
Storslåtte kultur- og naturopplevelser

Avreisedato

02.10.2024

Varighet

8 dager

Pris fra

20 450,-
Estoril Poca beach shutterstock 2223357999

Dag 1

Onsdag 2. oktober

Norge – Lisboa – Estoril

Flyavgang med Norwegian fra Oslo kl 14.50. (Mulig med tilslutning og gjennomgående flybilletter fra andre byer i Norge) Ankomst Lisboa kl 18.00. Fra flyplassen i Lisboa blir det busstransport, en knapp times kjøretur vestover langs kysten til den lille byen Estoril som ligger på den portugisiske rivieraen. Estoril er en eksklusiv ferieby som ligger ca 25 km vest for Lisboa. Her skal vi bo i syv netter på Hotel Londres. Hotellet ligger sentralt, ca 400 meter fra den kjente Tamariz stranden med det kjente kasinoet. Det er utendørs basseng på hotellet*, så her ligger alt godt til rette til et fint opphold. Middag og velkomstsamling på hotellet om kvelden.

* Det er usikkert om bassenget er åpent så sent i sesongen. Dette varierer fra år til år alt etter værforholdene.

Middag
Lisboa shutterstock 1603691233

Dag 2

Torsdag 3. oktober

Lisboa

Det blir utflukt til storbyen Lisboa, en av Europas eldste hovedsteder som ligger 25 km fra Estoril. Byen har en fin sammensetning av gammelt og nytt og vi får blant annet oppleve mange av de flotte monumentene og vandre i de koselige brosteinsbelagte gatene. Et kaffestopp der vi får smake på lokalt bakverk hører også med. Vi får en guidet rundtur med lokalguide. Lunsj og tid til å utforske byen på egenhånd om ettermiddagen. Buss tilbake til hotellet hvor det blir felles middag og samling.

Frokost Middag
Cabo da Roca shutterstock 433099126

Dag 3

Fredag 4. oktober

Sintra og Cabo da Roca

Etter frokost kjører vi ca 25 km rett nordover til fjellbyen Sintra, eventyrbyen på UNESCOs verdensarvliste. Det blir tid til å vandre i byen og besøke noen av de mange butikkene som tilbyr lokale håndverksprodukter. Vi kjører så videre ut til kysten og til Cabo da Roca, det vestligste punktet på Europas fastland. Her kan vi nyte den spektakulære utsikten over Atlanterhavet. Turen tilbake til Cascais går via Estoril kysten. Middag og samling på hotellet om kvelden.

Frokost Middag
Obidos lite shutterstock 1810987219 1

Dag 4

Lørdag 5. oktober

Obidos – Alcobaca - Nazare

Denne dagen skal vi på utflukt nordover i landet. Første stopp blir i den lille middelalderbyen Obidos. Byen som ligger omringet av bymuren har tradisjonelle hvitkalkede hus med små balkonger og et imponerende slott fra middelalderen. Vi skal videre til den lille byen Alcobaca og besøke klosterkirken som står på UNESCOS verdensarv liste. Siste stopp denne dagen er i den fargerike fiskerlandsbyen Nazaré. Byen ligger ved en praktfull strand i en bukt med store klipper over. På alle stoppene denne dagen blir det tid til å vandre litt på egenhånd for å kjøpe seg lunsj, prøve lokale delikatesser og se litt på alle de flotte håndverksproduktene dette området er så kjent for. Tilbake på hotellet om kvelden blir det middag og samling.

Frokost Middag
Hotel Londres

Dag 5

Søndag 6. oktober

Fridag

Denne dagen har du til egen disposisjon. Noen vil kanskje slappe av ved bassenget eller på stranda. Vi kan også anbefale en spasertur langs strandpromenaden til den gamle fiskerlandsbyen, nå en moderne turistby, Cascais som ligger ca 2 km vest for Estoril. Det er også mulig å ta toget til Lisboa dersom dere ønsker å se med av hovedstaden. Reiselederne hjelper dere med forslag til utflukter og er tilgjengelige for dere denne dagen. Om kvelden møtes vi til samling og middag på hotellet.

Frokost Middag
Evora tempel shutterstock 2223992139

Dag 6

Mandag 7. oktober

Evora

Dagens utflukt går østover til middelalder- og verdensarvbyen, Evora. Provinsen vi i dag skal besøke er mest kjent for sin kork og vinproduksjon. På veien kjører vi gjennom store skoger med korkeiker. Portugal står for mer enn 50% av verdens korkprodukjson og i Evora er utvalget stort av produkter laget av kork. Ut og inn av Lisboa krysser vi elven Tajo over to særegne og kjente broer. Den ene veien kjører vi over den over 17 km lange Vasco da Gama broen, Europas lengste brokonstruksjon. Den andre veien kjører vi over hengebroen, 25. april broen. Tilbake i Estoril kan du tilbringe ettermiddagen ved bassenget på hotellet eller vandre langs den flotte strandpromenaden. Middag og samling på hotellet om kvelden.

Frokost Middag
Estoril

Dag 7

Tirsdag 8. oktober

Fridag

Denne dagen har du til egen disposisjon. Noen vil kanskje slappe av ved bassenget eller på stranda. Vi kan også anbefale en spasertur langs strandpromenaden til den gamle fiskerlandsbyen, nå en moderne turistby, Cascais som ligger ca 2 km vest for Estoril. Det er også mulig å ta toget til Lisboa dersom dere ønsker å se med av hovedstaden. Reiselederne hjelper dere med forslag til utflukter og er tilgjengelige for dere denne dagen. Om kvelden møtes vi til samling og middag på hotellet.

Frokost Middag
Shutterstock 735050020 Cascais under 10mg

Dag 8

Onsdag 9. oktober

Estoril – Lisboa - Norge

Turens siste dag er kommet. Vi har hele dagen til rådighet i Estoril området før vi utpå ettermiddagen blir hentet av bussen som kjører oss til flyplassen. Flyavgang med Norwegian kl 18.45. Vi flyr direkte til Gardermoen, ankomst kl 23.35. (Tilslutning til andre byer i Norge blir neste morgen siden det er så sen ankomst til Gardermoen. Plussreiser er behjelpelig med overnatting på hotell på Gardermoen for de som ønsker det.)

Sintra
Sintra
Nazaré
Nazaré
Belem tower, Lisboa
Belem tower, Lisboa

Priser og betingelser

Pris fra 20 450,-

Tillegg for enkeltrom: Kr 4550

Tilslutning med fly (Norwegian) fra andre byer i Sør-Norge: 1500

På grunn av sen ankomst til Oslo på hjemreisen blir det tilslutning til andre byer neste dag. Vi tilbyr overnatting på Gardermoen til følgende priser:

Overnatting Thon Hotel Gardermoen:
Pris per person i dobbeltrom: kr 560
Pris per person i enkeltrom: kr 950

Prisen inkluderer

 • Fly Oslo-Lisboa t/r
 • 7 overnattinger med frokost i dobbeltrom med balkong
 • 7 middager
 • Transport og lokalguide ihht. programmet
 • Reiseledertjenester

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til maten
 • Mat på flyvningene
 • Tips til lokal guide og sjåfør
 • Enkeltromstillegg
 • Forsikringer
 • Betingelser for denne turen

  Ved avbestilling gjelder følgende regler:

  · Avbestilles turen innen 46 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr 1000,-

  · Avbestilles turen mellom 45 og 32 dager før avreise tilbakebetales ikke depositum (kr 2000)

  · Avbestilles turen mellom 31 dager og 15 dager, kreves 50% av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 01.07.2018, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15. PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise. På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller. Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,- - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie(dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må passet være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

Interesseliste/venteliste

Fyll ut skjemaet under for å sette deg på venteliste for Portugal (2.10 – 9.10 2024) med Jan Arild Holbek & Jan Magne Linnsund.