Netanya
Harpemerke galilee
SU Nset JLM mindre pix

Rundreise i Israel - start ved Middelhavet
Fra Middelhavet og Galilea til Jerusalem

Avreisedato

16.01.2023

Varighet

10 dager

Pris fra

16 850,-

Fulltegnet

Rundreise i Israel - start ved Middelhavet

En spennende tur som starter i Netanya ved Middelhavet. Fortsetter til Galilea og så ned Jordandalen til Dødehavet og Jeriko og opp til Jerusalem.

Netanya

Dag 1

MANDAG 16. JANUAR

Reisedag Norge - Israel
Vi har avreise med Lufthansa fra Sola/ Stavanger med mellomlanding i Frankfurt. Ankomst Tel Aviv kl. 23.00. På flyplassen står bussen og venter for å kjøre oss til King Solomon Hotel i Netanya, hvor vi skal starte vår rundreise.

Bebudelseskirken
Bebudelseskirken

Dag 2

TIRSDAG 17. JANUAR

Netanya - Tiberias
Etter frokost drar vi nordover og besøker Caesarea ved havet, kjører opp på Karmel fjellet og til Muhraqa, stedet der Elia kjempet med Baals profetene. Så videre til Nasaret og besøker Bebudelseskirken. Om tiden tillater det kan vi gå bort til Mariakilden i Nasaret og/eller kjøre veien om Mt. of Precipice – fjellet der de ville kaste Jesus utfor. Flott utsikt herfra. Fortsetter så til Tiberias og sjekker inn på Restal Hotel som ligger sentralt i forhold til byen og strand-promenaden. Middag på hotellet om kvelden.

Tiberias Galileasjoen Kinnet

Dag 3

ONSDAG 18. JANUAR

På og rundt Genesaretsjøen
Etter frokost blir det besøk på de kjente bibelske stedene rundt Gennesaretsjøen som Jesu egen by, Kapernaum, Saligprisningsfjellet hvor han holdt den kjente talen, Tabgha med brødunderet samt båttur på Genesaretsjøen.

Banjas

Dag 4

TORSDAG 19. JANUAR

Golan
Denne dagen går turen nordover på Golanhøyden til Tel Dan hvor vi bl.a. får se «Abrahams port» og Midt-Østens største vannkilde, fortsetter til Banjas hvor det ble klart for disiplene at Jesus var jødenes Messias. Fortsetter så å kjøre videre på Golan og tilbake til hotellet for middag.

Beit Shean1 Kopi Kopi

Dag 5

FREDAG 20. JANUAR

Tiberias - Jerusalem
Turen går sydover i Jordandalen og besøk til Beit Shean med store arkeologiske utgravninger av by på by. Vi fortsetter ned til Jeriko og minnes Sakkeus ved morbærtreet og ser vannkilden. Så besøk til Jesu dåpsplass ved Jordanelven like ved Jeriko. Siste stopp i dag blir Qumran med hulene der Dødehavsrullene ble funnet. Mulighet for et bad i Dødehavet før oppstigning til
Jerusalem.

Jerusalem Morgen

Dag 6

LØRDAG 21. JANUAR

Jerusalem og Betlehem
Etter frokost er det Oljeberget som står for tur (om mulig fra Betania), med utrolig utsikt over Jerusalem. Så kjører vi til Davids by, og Jesu fødeby, Betlehem og besøker Fødselskirken og hyrdemarkene.

Hanegalkirken

Dag 7

SØNDAG 22. JANUAR

Jerusalem
Denne dagen drar vi til Sionsberget og ser Kong Davids grav, Nattverdsalen og Hanegalkirken – hvor Peter fornektet Jesus og han var fengslet. Her kan man gå i trapper som er fra Jesu tid.

Gamle byen i JLM

Dag 8

MANDAG 23. JANUAR

Gamlebyen i Jerusalem
Vi starter dagen med et besøk på en av byens flotteste panorama utsikter; Oljeberget. Her kan vi se utover Jerusalems 5000 års historie. Fra toppen av Oljeberget går vi ned til Alle Nasjoners kirke i Getsemane og minnes Jesu dødskamp. Så er det Gamlebyen som står for tur. Vi går opp til bymuren og inn porten og til Betesda dam og St. Anna kirken (med en utrolig akustikk), vandrer litt videre på Via Dolorosa, «lidelsens vei» før vi går ut Damaskusporten og til Gravhagen.

Tempelplassen2

Dag 9

TIRSDAG 24. JANUAR

Gamlebyen i Jerusalem
Denne dagen blir det å være mye på beina inne i Gamlebyen. Besøk til Tempelhøyden for å se moskeene, gå resten av Via Dolorosa frem til Gravkirken. En tur innom det jødiske kvarter av Gamlebyen og tid i basarene hører med.

Mosaic mindre pix

Dag 10

ONSDAG 25. JANUAR

Hjemreisedag
Vi sjekker ut av hotellet og bussen kjører oss til Ben Gurion flyplassen i Tel Aviv. Avreise fra Tel Aviv tidlig om morgenen, så avreise fra hotellet blir midt på natta.

Priser og betingelser

Pris fra 16 850,-

Tillegg for enkeltrom: Kr.7100,- (begrenset antall)

BOSTEDER

16. - 17/1 King Solomon Hotel, Netanya
17. - 20/1 Restal Hotel, Tiberias
20. - 25/1 Shani Hotel, Jerusalem

Vi tar forbehold om eventuelt bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise.

Prisen inkluderer

 • Rundreisen i henhold til oppsatt program
 • Opphold på valgte overnattingssteder i dobbeltrom inkl. halvpensjon (frokost og middag)
 • Inngangspenger til besøkssteder i henhold til programmet
 • Norsk reiseledelse
 • Norsktalende guide

Prisen inkluderer ikke

• Flybilletter Stavanger-Tel Aviv t/r, inkl. flyskatter og avgifter. Dette betales/avtales direkte med Signe Aanestad Edland.
• Øvrige måltider og drikke til maten
• Reise– og avbestillingsforsikring
• Enkeltromstillegg
• Tips til hotellbetjening, guide og sjåfør ca. 90 USD pr. person (samles inn i starten av turen).

Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
Flybillettene har Signe Aanestad Edland hånd om og betales direkte til henne:
16. JAN 2023 STAVANGER - FRANKFURT 1230 1425 LH879
16. JAN 2023 FRANKFURT - TEL AVIV 1755 2300 LH690
25. JAN 2023 TEL AVIV - FRANKFURT 0520 0900 LH691
25. JAN 2023 FRANKFURT - STAVANGER 1000 1145 LH878
 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr person

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår er utformet i.h.t. Lov om Pakkereiser av 15.06.2018

  (“Pakkereiseloven”) utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukertilsynet samt Barne- og Familiedepartementets sine forskrifter til loven.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Legemiddelprofylakse mot malaria kan være aktuelt for enkelte land. For råd om myggstikkbeskyttelse og forebyggende legemiddelbehandling se: Malariaveilederen (Midtøsten og Nord-Afrika)

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine. MMR-vaksine før reisen?

  Helsemyndighetene i Saudi Arabia krever at alle pilegrimer til landet skal være vaksinert med meningokokk ACWY-vaksine. Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Les mer i Vaksinasjonsveilederen: Hep A, BCG, Rabies, Tyfoid, Hep B

  Forkortelser i tabellen for aktuelle reisevaksiner

  dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine, IPV: Poliomyelittvaksine, Hep A: Hepatitt A-vaksine, Hep B: Hepatitt B-vaksine, Rab: Rabiesvaksine, Tyf: Tyfoidvaksine, BCG: Tuberkulosevaksine, MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine, Influensa: Sesong influensavaksine.


  Aktuelle reisevaksiner

  Tabell 2. Aktuelle reise vaksin

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV*
  HEP A

  dTP-IPV*
  Hep A
  (Hep B)
  (Rab)
  (Tyf)

  Israel

  dTP-IPV*
  IPV***

  dTP-IPV*, IPV***,(Hep A), (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  . IPV: Poliomyelittvaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  *** Poliovaksinasjon ved opphold i land med polioutbrudd: WHO krever at personer som har oppholdt seg over 4 uker i land med risiko for å eksportere vaksinederivert poliovirus type 3 skal ha fått poliovaksine mellom 4 uker og 12 måneder før man forlater landet. Dette må dokumenteres med internasjonalt vaksinesertifikat. Gjelder for personer i alle aldre, også barn, selv om de etter norsk program anses som fullvaksinerte. Gjelder per i dag for Israel.

  Vaksinederivert polio type 3 ble påvist i Jerusalem, Israel i mars 2022 hos et uvaksinert barn med nyoppståtte lammelser. Vaksinasjonskampanjer er iverksatt i Jerusalem for barn mellom 6 uker og 10 år.  Vaksinasjonsdekningen i landet er høy, men det er noen undervaksinerte befolkningsgrupper. WHO understreker at det er viktig å sørge for oppdatert polio-vaksinering ved reiser til Israel.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/