Sist oppdatert 20. mars, kl. 14:30

Informasjon vedrørende coronavirus

Armenia M Folk
Khor Virap 1365X1024
Echmiadzin

Pilegrimsvandring i Armenia
Pilegrimsvandring i verdens eldste kristne land

Avreisedato

27.09.2020

Varighet

8 dager

Pris fra

18 500,-

Pilegrimsvandring i Armenia

Dette er en pilegrimsreise, med daglige tidebønner og tekstlesninger, og vandring delvis i stillhet. Selve vandringen er ikke krevende, men man bør være i rimelig bra fysisk form.

Armenia har flott natur med høye fjell. Høyt oppe i fjellene ligger det gamle klostre og kirker. Armenia er et gammelt kristent land mellom to muslimske stormakter. Derfor var klostrene tilfluktssteder mot invasjon. Det armenske alfabetet og den armenske kirken holdt folket samlet.

Vi skal gå til noen av klostrene i fjellene, frodige daler og dramatiske kløfter, oppleve den vakre armenske liturgien og bli kjent med historie og kultur.

Armenia Vandretur2

Dag 1

Søndag 27. september: Oslo–Moskva

Avreise fra Oslo om kvelden. Vi flyr til Moskva.

Shutterstock 456385603 Cascade nivåene er de beste utsiktspunktene med utsikt over Jerevan med Ararat fjellet som stiger over silhuetten Armenia

Dag 2

Mandag 28. september: Moskva–Jerevan

Ankomst Jerevan. Vår sjåfør kjører oss til hotellet. Etter frokost besøker vi folkemordmuseet og manuskriptsamlingen Matenadaren. Vandring i Jerevan sentrum. Om kvelden informasjonsmøte og velkomstmiddag. Overnatting på hotell i Jerevan.

Lunsj Middag
Shutterstock 96928658 Khor Virap monastery in Armenia

Dag 3

Tirsdag 29. september: Jerevan–Areni–Noravank–Goris

Vi forlater Jerevan og kjører med buss til Khor Virap-klosteret ved grensen mot Tyrkia, vi får en flott utsikt over Ararat-fjellet. Turene går så videre til landsbyen Areni, hvor vi går en kort tur til Gudmoderens kirke som ligger flott til med utsikt over byen.

Vi spiser lunsj før vi går en 3 km tur i fjellet til klosteret Noravank. Klosteret ligger flott til inne i en trang fjelldal. Vi avslutter dagen ved en hule der verdens eldste vin produksjonsanlegg og verdens eldste sko er funnet. Vi fortsetter til Goris, en koselig by med fine steinhus. Overnatting på et gjestehus i Goris.

Frokost Lunsj Middag
Shutterstock 704587402 View from Tatev Monastery Armenia

Dag 4

Onsdag 30. september: Goris–Tatev–Goris

Morgen i hulelandsbyen Khndzoresk. I dag blir hulene brukt til å oppbevare korn og grønnsaker, men det bodde folk i de langt opp i forrige århundre. Hulene ligger spredt i et stort området. De to hulekirkene her, er begge fra 1700-tallet. Fra landsbyen Halidzor tar vi verdens lengste kabelbane (5752m) til Tatev-klosteret. Omvisning i klosteret som er kjent for sin beliggenhet på kanten av et stup, et Unesco verdensarvliste. Fra klosteret vandrer vi til Tatev Hermitage, som er et kloster fra 1700-tallet, før vi fortsetter til Djevelens bro. Overnatting på gjestehus i Goris.

Frokost Lunsj Middag
Shutterstock 1603311535 Armenia fortress Smbataberd high in the mountains 5th century rebuilt in the 14th century

Dag 5

Torsdag 01. oktober: Goris-Yeghegis

Bussen tar oss til landsbyen Yeghegis. Startstedet for dagens vandretur. Vi går til Smbataberd festningsruinen fra middelalderen. Fra festningen vandrer vi videre til ruinen av Tsakhats Kar-klosteret som ligger flott oppe i fjellsiden, omkranset med 3000 m høye fjelltopper. Etter en lunsj ute i det fri vandrer vi tilbake til Yeghegis. Totalt 12 km vandring. Overnatting og middag på vandrehjemmet i Hermon.

Frokost Lunsj Middag
Dilijan

Dag 6

Fredag 02. oktober: Yeghegis-Dilijan

Vi kjører over Selimpasset hvor vi besøker et av de gamle karavan-seraiene på Silkeveien og videre til landsbyen Madina. Derfra går vi til toppen av Armaghan-fjellet (2829 m). Piknik lunsj ved sjøen i det gamle vulkankrateret før vi går ned igjen. I alt 10 km vandring. Vi kjøre så videre til Dilijan. Overnatting på hotell i Dilijan.

Shutterstock 233738206 Geghardavank or Geghard monastery an Orthodox Christian monastery located in Kotayk Province of Armenia

Dag 7

Lørdag 03. oktober: Dilijan-Jerevan

Sightseeing i de historiske gatene Dilijan. Tur til høyfjell innsjøen Sevan og Sevanavnk-klosteret videre til Garni og det klassisk greske tempelet fra det første århundre. Fra tempelet vandrer vi til Azatelven. Majestetisk natur. Her finner vi noen flotte steinmonumenter som også står på Unesco verdensarvliste. De kalles for «en symfoni av steiner». Søylene ser ut som de er utskåret av mennesker og ikke av naturen.
Dagen avsluttes med et besøk i Geghard-klosteret. Klosteret som er hogget inn i fjellet er oppkalt etter det hellige spyd som Kristus fikk i siden under korsfestelsen. Overnatting på hotell i Jerevan.

Frokost Lunsj Middag
Main Entrance In Ejmiadzin

Dag 8

Søndag 04. oktober: Jerevan-Echmitzian-Oslo

Morgen i den armenske kirkes hellige by Echmitzian hvor vi deltar på gudstjenesten. Avreise fra Jerevan kl. 14.35, ankomst Oslo kl. 20.05.

Frokost Lunsj
Armenia 8
Matenadaran
Armenia 1
SHUTTE3
Armenia Marked M Folk
Shutterstock 1525846478 View of Geghard monastery in Armenia
Shutterstock 1237378783 Tatev Monastery Defunct Church Bell with Icon of God Jesus Christ
Shutterstock 1497780788 Echmiadzin building within the complex
Shutterstock 117006655 Tsakhats Kar is a monastic complex located along the mountain foothills overlooking the Yeghegis River
Shutterstock 517687225 Garni Pagan Temple det hellenistiske tempel i Republikken Armenien
Echmiadzin2
Kirke Armenia

Priser og betingelser

Pris fra 18 500,-

Tillegg for enkeltrom: 2.200,- Begrenset antall.

Deltakerne må være i god fysisk form. Sightseeing blir gjennomført av lokal guide på engelsk.

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flybilletter tur-retur Oslo – Yerevan inkludert flyskatter som kan endre seg.
 • Overnatting i dobbeltrom inkludert fullpensjon.
 • All lokal felles transport.
 • Utflukter i følge programmet.
 • Inngangsbilletter til attraksjoner som er nevnt i programmet.
 • Norsk reiseleder.
 • Lokal engelsktalende guide.

Prisen inkluderer ikke

 • Tips (ca. 80 USD pr. person)
 • Drikke.
 • Vaksiner.
 • Betingelser for denne turen

  Ved avbestilling gjelder følgende regler:

  - Avbestilles turen innen 66 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr 3000,-

  - Avbestilles turen mellom 65 og 51 dager før avreise kreves 50% av turprisen.

  - Avbestilles turen mindre enn 50 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. Plussreiser kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår
  Plussreiser sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  Plussreiser forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsette hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av reiseleder, droppe severdigheter/besøkssted o.l. Plussreiser kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca. 5 uker før avreise.

  På reiser i enkelte land kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling
  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte Plussreiser sine kontor eller til våre salgsrepresentanter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med to-delt faktura fra Plussreiser. En del for depositum og en del for hovedbeløpet (Er påmelding senere enn 7 uker før avreise betales hele turen under ett).

  Forbehold om prisendringer
  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsette avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Plussreiser er ikke ansvarlig for forsinkelser som skyldes endrede rutetider eller andre forhold.

  Avbestillings- og reiseforsikring
  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen. De fleste har en avbestillingsforsikring i selve reiseforsikringen sin.

  Avbestillingsforsikring kjøpt hos Plussreiser må bestilles ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositum er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris på avbestillingsforsikring er 5% av turpris, minimum kr. 500.

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Gyldig pass
  Passet skal være gyldig minst 6 måneder etter hjemkomst. Deltakere med pass som går ut kort tid etter turen kan risikere å bli holdt igjen i Norge av flyselskapet.

  Det er svært viktig at det navnet som står på flybilletten din er helt lik det navnet som står i passet ditt. Gi oss derfor beskjed snarest om navnet/ene i regningen som er vedlagt ikke er stavet likt slik det står passet/ene. Så slipper du endringsgebyrer om navnet ditt er stavet feil på flybilletten.

  Visum
  Mange av de landene vi reiser i krever visum ved innreise. De fleste landene selger dette visumet på flyplassen ved ankomst, men i noen tilfeller må det søkes på forhånd. Skal du på en tur hvor du må søke visum får du tydelig beskrivelse av søknadsprosessen av oss ca. to måneder før, når vi sender ut informasjonsheftet. Gi oss beskjed om du ikke reiser med et norsk pass. Det kan være andre visumregler for ditt statsborgerskap til det aktuelle reisemålet.

  Helse og vaksiner
  Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor/helsestasjon eller fastlege i god tid før avreise. Her vil du få råd om hvilke vaksiner du trenger til det området du skal reise til. Ta gjerne med reiseruten din. Plussreiser gir kun generelle råd om vaksinasjoner, og siden man kan ha forskjellige behov for vaksiner må dette håndteres av den enkelte. Når du tar vaksinene, så vil du få et vaksinasjonskort om du ikke har det fra før. Vaksinasjonskortet skal du ta med på turen. Skal du til et område med malaria, må du ta malariaforebyggende medisiner.

  For anbefalinger om vaksiner, se informasjon fra Folkehelseinstituttet, linken finner du på https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/

  Noen fysiske plager kan bli bedre i varmere land, andre kan bli verre. Deltakere må ha normalt god fysisk/psykisk helse. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding.

  Diett
  Vi prøver å imøtekomme de behovene som meldes, så har du spesielle hensyn til diett, gi oss beskjed.

  Klager
  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til Plussreiser innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.