Foto Arnhild Almaas
Foto Arnhild Almaas
Jubileumstur til Israel med Grotbæk

Pilgrimstur til Lindisfarne
En vandring og en historisk reise

Avreisedato

20.06.2018

Varighet

10 dager

Pris fra

11 950,-

Få plasser igjen

Pilgrimstur til Lindisfarne

Bli med på pilgrimsvandring til Lindisfarne! 5 dager med vandring i nydelig landskap gjennom Skottland og England. Turens mål er Holy Island, Lindisfarne der vi skal bo på Open Gate i 4 dager.

Høydepunkter på turen

 • Fine fotturer
 • Historisk reise
 • Retreat
Last ned brosjyre (.pdf)
Foto Arnhild Almaas
Foto Arnhild Almaas

En vandring

Turen egner seg veldig godt for den som er glad i fottur. Dagsetappene er på 20 - 30 km gjennom vakker og lett natur. Her kreves ikke god «kondis», men det er lange etapper så god fysisk form er en forutsetning. Under den flotte vandringa fra Melrose i Skottland til Lindisfarne ute ved kysten i øst i England åpnes sansene på en ny måte til å kjenne Guds nærvær og det nydelige skaperverket. Dagsetappene avsluttes ved vertshus i små idylliske landsbyer de vi får servert deilig 2 - 3 retters middag.

Foto: Arnhild Almaas
Foto: Arnhild Almaas

En historisk reise

Turen til The Holy Island, Lindisfarne er ikke bare en fin vandring, det er også en historisk reise. Her ute ved østkysten av England, og til denne øya kom vikingene i land på slutten av 700 - tallet. De plyndret og tok med seg munker som slaver tilbake til Norge. Dette var opptakten til at Norge ble kristnet. Mye av vår åndelige arv og vårt kristne særpreg vil vi kjenne igjen i den spiritualiteten som det keltiske representerer. En jordnær og himmelvendt kristendom.I løpet av turen og oppholdet vil vi få med oss glimt fra viktige historiske kristne ledere og hendelser i den keltiske tradisjonen. Turen starter i byen Melrose der Cuthbert bodde og fikk kallet fra Gud til å reise til Lindisfarne for å lede klosteret som hadde mistet sin abbed og biskop St Aidan. Vi går i hans fotspor «St Cuthbert`s way.»

Foto: Arnhild Almaas
Foto: Arnhild Almaas

Retreat på The Holy Island

Vi bor på Open Gate. Der vil bl.a. grunnlegger av Aidan Hilda Community, Ray Simpson møte oss. Det vil bli interessant undervisning under dagene vi er der. Vi kan få være med på en helt spesiell bønnevandring på øya.Ellers kan man gå på egen hånd og se og oppdage både det som finnes i den lille landsbyen og rundt på øya. Det blir god tid til å slappe av, gå turer og lese.

Dagsrytmen er slik at vi følger tidebønnene på Open gate, og for den som vil kan de få med seg morgen og kveldsbønn i St Marys Church. Der samles beboerne på øya hver dag til bønn og nattverd.

Foto: Arnhild Almaas
Foto: Arnhild Almaas

Dag for dag program

Onsdag 20. juni:Avreise fra Gardermoen kl.14.50 til Edinburgh. Vi kjører til Melrose og overnatter.

Torsdag 21. juni:Vandring fra Melrose - Old Melrose. Overnatting i Melrose.

Fredag 22. juni:Vandring fra Melrose - Harestanes. Overnatting i Jedburgh.

Lørdag 23. juni:Vandring fra Harestanes - Kirk Yetholm. Overnatting ved Kelso.

Søndag 24. juni:Vandring fra Kirk Yetholm - Wooler. Overnatting i Wooler.

Mandag 25. juni:Vandring fra Wooler til Lindisfarne. Her skal vi bo resten av turen.

Tirsdag 26. - torsdag 28. juni:Retreatopphold på Lindisfarne.

Fredag 29. juni:Avreise fra Edinburgh 11.25, lander i Oslo 14.10.

Foto: Arnhild Almaas
Foto: Arnhild Almaas
Foto: Arnhild Almaas
Foto: Arnhild Almaas
Lindisfarne
Foto: Arnhild Almaas
Foto: Arnhild Almaas
Foto: Arnhild Almaas
Foto: Arnhild Almaas

Priser og betingelser

Pris fra 11 950,-

Tilslutning fra andre steder i Norge på forespørsel

Lunsjer kjøpes underveis på vandringen og ute på Lindisfarne kafe eller i butikk

Koffertene blir fraktet til overnattingsstedet. Alt du trenger er en liten dagstursekk til det nødvendigste under vandringen.

Prisen inkluderer

 • Fly Oslo -Edinburgh tur/retur
 • Flyavgifter
 • Transport fra/til flyplass Edinburgh
 • Transport til alle vandringer
 • Overnatting i dobbeltrom
 • 9 Frokoster
 • 9 Middager
 • Reiseleder fra Norge

Prisen inkluderer ikke

 • Andre måltid
 • Mat på flyet
 • Tips
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
200618 Oslo - Edinburgh 14:50 15:40 D81641
290618 Edinburgh - Oslo 11:25 14:10 D81640
 • Betingelser for denne turen

  Ved avbestilling gjelder følgende regler:

  · Avbestilles turen innen 46 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr 1000,-

  · Avbestilles turen mellom 45 og 32 dager før avreise tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 31 dager og 15 dager, kreves 50% av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,- - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie(dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må passet være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.