P3241035A 002
Katedral Santiago

Santiago de Compostela
Pilegrimstur på sykkel

Avreisedato

19.05.2018

Varighet

8 dager

Pris fra

16 900,-

På forespørsel

Santiago de Compostela

I pilegrimenes fotspor – denne gangen på sykkel langs Caminoen til Santiago de Compostela

Pilegrimsvandringer til Santiago de Compostela har vert en fast tur i vårt program i mange år. Denne våren gjør vi en liten vri og sykler hele veien fra Ponferrada til Santiago og videre til Finisterre. Vi flyr fra Norge til Madrid hvor følgebussen vår venter og tar oss videre til Ponferrada. Neste morgen får vi utdelt syklene og vår sykkeltur på Caminoen mot Santiago de Compostela kan ta til. De neste dagene skal vi sykle i vekslende landskap rikt på kloster, katedraler, middelalderbyer og gamle steinbroer. Totalt skal vi sykle 275 km disse dagene. Følgebussen frakter bagasjen vår fra sted til sted så alt en behøver å ha med på dagsetappene er en sykkelveske eller sekk med det mest nødvendige for dagen. For å få pilegrimsdiplom må du sykle minst 200 km av strekningen.

Høydepunkter på turen

 • Pilegrimstur
 • Sykling i vakkert landskap
 • Godt fellesskap
Last ned brosjyre (.pdf)
Kort Tur Kart

Dag 1

Lørdag 19. mai 2018 Norge - Madrid - Ponferrada

Avreise fra Gardermoen 09.50 via Frankfurt til Madrid 15.45. Buss fra Madrid til Ponferrada. Overnatting og middag på Ponferrada Plaza.

Middag
Shutterstock Ponferada

Dag 2

Søndag 20. mai Ponferrada - Samos

Vi får utdelt syklene våre og starter på sykkelturen. Dagens etappe er turens lengste og går til Samos. Overnatting på Hostal Victoria og Hotel a Veiga.

Dagens etappe 84km – 1461 høgdemeter

Frokost Middag
Shutterstock Bridge Portomarinx2

Dag 3

Mandag 21. mai Samos – Portomarin

Dagens etappe som er turens korteste går til Portomarin Overnatting Hotel Ferramenteiro

Dagens etappe ca 35 km 620 høgdemeter

Frokost Middag
Shutterstock 493087234 2

Dag 4

Tirsdag 22. mai Portomarin – Aruza

Vi triller videre til Aruza. Overnatting på hotel Suiza.

Dagens etappe ca 53 km 978 høgdemeter

Frokost Middag
Shutterstock 333224120 2

Dag 5

Onsdag 23. mai Aruza – Sanitiago de Compostela

Vi tråkker de siste kilometerne inn til Santiago, og kan nå kalle oss for sykkel-pilegrimer. Vi sjekker inn på Hotel Compostela hvor vi skal bo de neste to nettene.

Dagens etappe ca 37 km 575 høgdemeter

Frokost Middag
Katedral

Dag 6

Torsdag 24. mai Santiago de Compostela

Dette er en hviledag. Vi slapper av og rusler rundt i byen med katedralen hvor en finner krypten med sølvskrinet som oppbevarer apostelens levninger.

Frokost Middag
Finestre

Dag 7

Fredag 25. mai Santiago de Compostela – Finisterre

Etter en dag i Santiago er det på tide å finne frem sykkelen igjen og sykler siste etappe av turen til Finisterre ved havet, stedet som inntil 1492 var verdens ende. Vi leverer så syklene og setter oss i bussen som tar oss over grensen til Portugal og byen Porto hvor vi bor den siste natten.

Dagens etappe ca 78 km 1339 høgdemeter

Frokost Middag
Shutterstock 659094217

Dag 8

Lørdag 26. mai Porto – Oslo

Etter en tidlig frokost kjører vi til flyplassen. Flyavgang kl 10.50. Fly fra Porto via München til Gardermoen kl 18.10.

Frokost
Img 0369

Priser og betingelser

Pris fra 16 900,-

Tillegg for enkeltrom: Kr. 2.800,-

El sykkel på forespørsel

Prisen inkluderer

 • Flyturen Oslo – Madrid, Porto - Oslo
 • Alle overnattinger inkl. frokost og middag.
 • Bagasjetransport mellom Hotellene.
 • Reiseledertjeneste fra norsk turteam.
 • Sykkelleie

Prisen inkluderer ikke

 • Forsikringer.
 • Øvrige måltider underveis.
 • Mat på flyet.
 • Tips.

Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
19.05.2018 Oslo - Frankfurt 0950 1200 LH 859
19.05.2018 Frankfurt - Madrid 1305 1540 LH 1114
26.05.2018 Porto - München 1050 1430 LH 1795
26.05.2018 München - Oslo 1600 1810 LH 2454
 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår D Plussreiser

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  • • Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,-
  • • Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum
  • • Avbestilles turen mellom 65 og 36 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mellom 35 dager og 15 dager, kreves 50 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på”Lov om pakkereiser” av 01.07.2018, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillings-forsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbe-stilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reise-mål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.